Se hotell (39)

Resor till Parga

Parga är ett av våra mest omtyckta resmål i Grekland, många av våra gäster har lämnat mycket höga betyg på sin resa till Parga.
Parga är långt ifrån en traditionell badort. Den lilla staden sträcker sig som en amfiteater runt en vacker vik med små öar. Det är backigt och de små husen med sina gulröda tegeltak, balkonger och glada trädetaljer klättrar uppför bergsluttningen från den idylliska hamnen. Ovan Parga stad ligger den venetianska borgen på toppen av ett berg som stupar rakt ned i havet. Nöjeslivet är nog mer dramatiskt och högljutt på andra håll - med undantag för augusti, då semestrande atenare och italienare brukar resa hit och gör vad de kan för att höja pulsen i gränderna. Annars ägnas kvällarna mest åt att fördriva tiden i trevligt sällskap på hamnpromenadens trivsamma tavernor, barer och caféer.

Ö-känsla på fastlandet

Även om Parga ligger på fastlandet känns det som en resa till en skönt genuin grekisk ö, med fina stränder, bra badvatten och grekisk vardag runt varje hörn. Samtidigt har du stadskänslan med vindlande gränder, trivsamma strövtåg i den lilla hamnen och bra utflyktsmöjligheter både på fastlandet och till närliggande öar.

Nöjda gäster på fina hotell

Parga ligger i topp när det gäller gästernas betyg på våra hotell. Om det beror på att de flesta är småskaliga, familjedrivna hotell i lagom storlek, eller på något annat är svårt att säga, men de får mycket höga betyg. Många av dem ligger också inne i själva stan, och eftersom Parga inte är särskilt stort bor du nära det mesta, både stranden, tavernorna och butikerna. Därför blir de fullbokade fort, så det gäller att vara ute tidigt om du vill boka en resa under högsäsong.

Välj din favoritstrand

I själva byn finns de två mindre Krioneristränderna, och på taxi/buss- och båtavstånd flera härliga stränder. Fina Lichnos Beach till exempel ligger tre kilometer utanför stan. Och till den populära Valtosstranden är det knappt en kilometer. Ett tips är att ta en promenad till stranden och sedan resa hem igen med taxibåt.
Bra att veta
 • Prisvärt boende
 • Hotell på stranden
 • Fina stränder
 • Många restauranger
 • Spännande utflykter

Våra kunder om Parga

SÖK DIN RESA TILL Parga

Erbjudanden till Parga

Elena
Elena
Parga, Parga-området, Grekland
 • Flyg + del i Tvårumslägenhet under marknivå
 • 1 vecka
 • Avresa 24 aug 2024 från Stockholm-Arlanda
Flyg + hotell, 1 vecka
24 aug 2024 från Stockholm-Arlanda
Elix, Mar-Bella Collection
Top Selection
Elix, Mar-Bella Collection
Parga, Parga-området, Grekland
 • Flyg + del i Dubbelrum superior med havsutsikt
 • 1 vecka
 • Avresa 24 aug 2024 från Stockholm-Arlanda
Inkl. halvpension
Inkl. halvpension
Flyg + hotell, 1 vecka
24 aug 2024 från Stockholm-Arlanda