Se hotell (2)

Resor till Telendos

Under din resa till den lilla vulkaniska klippön Telendos kan du njuta av stillheten och naturen, något som givit ön mycket högt betyg av våra gäster.
Telendos är Vings absolut lugnaste och minsta ö. Den ligger fem minuters resa med båt från Kalymnos. Från början satt de två öarna ihop, men ett dramatiskt jordskalv i mitten av femhundratalet skilde dem åt. På botten av det 700 meter smala sundet finns fortfarande ruiner kvar sedan skalvet. Telendos har ingen biltrafik eller asfalterade vägar, men många fina stigar och bra klättringsförhållanden. Och fina badvikar med helt kristallklart vatten.

Ett stilla öliv

På den 8 km² lilla ön går livet sin gilla gång. Här finns det bara en bil, och den använder hotellägaren på Porto Potha till att transportera gästernas bagage. Bebyggelsen i den lilla måleriska hamnen är den enda på hela ön. Här finns ett par små snabbköp där man kan beställa nybakt bröd en dag i förväg. Även om det är en fördel om du trivs i ditt eget sällskap och med dem du har med dig på resa, så är du inte helt ute i ödemarken. Öns ca 50 invånare behöver förstås några tavernor att träffas på och där är gäster hjärtligt välkomna för en grekisk afton. Varje kväll. Tavernorna ligger nere vid vattnet och kan fresta både med läckra fiskrätter och vacker utsikt över Egeiska havet. Blir du rastlös är det bara fem minuters resa med båt till civilisationen, på Kalymnos.

Strandliv och promenader

Semesterdagarna tillbringas lätt med en god bok i en av öns badvikar, som även har utmärkta snorklingsförhållanden. Den långa naturstranden Telendos Beach, nedanför hotellen, har inga solstolar. Du promenerar dock snabbt till en av de tre andra små stränderna, Potha, Chohlakas eller Paradise, där du kan njuta av strandlivet på en solstol och med en parasoll som skydd mot solen.

Klättra, vandra och kombinera

Telendos högsta punkt är berget Raki (458 m.ö.h.) och ön är populär bland klättrare. Att se solen gå ner uppifrån Raki ska vara en naturupplevelse av det bästa slaget. Bortom byn finns små vandringsstigar som leder till fina utsiktsplatser och små badvikar. Här finns också ruiner från romartiden och medeltidsklostret St. Basil. På vägen möter du dessutom kanske den snälla åsnan Odysseus, som är något av Telendos maskot. När du bokar din resa till Telendos kan du kombinera med en vecka i Kos stad eller Kardamena.
Bra att veta
  • Kombinera två olika öar
  • Prisvärt boende
  • Lokala restauranger
  • Lugn och ro
  • Mycket nöjda gäster

Våra kunder om Telendos

SÖK DIN RESA TILL Telendos

Inspiration

Kalymnos och Telendos

Strax utanför Kos hittar du behagliga Kalymnos och Vings kanske minsta resmål den lilla ön Telendos. Två öar som du kan uppleva under en och samma semester, följ med vår reseexpert Tomas och ta del av hans bästa tips.