Hotell (38)

Resor till Korfu

Vill du ha en sol- och badsemester av hög klass kan vi rekommendera en resa till Korfu, ön kan dessutom bjuda pÄ vacker natur, sevÀrdheter och oexploaterade smÄ byar. Varför inte kombinera Korfu med Albanien, en av sommarens nyheter?

De fina strÀnderna och dess gröna omgivningar Àr antagligen det som fÄr flest besökare att resa till Korfu, men det finns ocksÄ mycket annat att uppleva pÄ ön. Vill du uppleva historiska sevÀrdheter under semestern kan vi rekommendera klostret i Paleokastritsa, det arkeologiska museet i Korfu stad eller palatset Achillion som bjuder pÄ statyer, konst och utsmyckningar.

Fina strÀnder

Det finns gott om strÀnder pÄ Korfu, bÄde sandstrÀnder och med klappersten. Ska du resa med barn och Àr ute efter en barnvÀnlig och lÄnggrund strand kan vi rekommendera Acharavi, och sÀrskilt den delen av stranden som ligger nÀrmast Roda. Föredrar du en stenstrand, med lugna och gröna omgivningar skulle du nog trivas bÀttre i rofyllda Dassia.

Hotell pÄ Korfu

Det Àr ofta sol och bad som lockar besökare till Korfu, och var bor man dÄ bÀttre Àn direkt pÄ stranden? NÀr du bokar din resa till Korfu med Ving kan du vÀlja mellan flera hotell med direkt strandlÀge. Det finns dessutom flera hotell med All Inclusive, för dig som vill ha en extra bekvÀm semester utan ekonomiska överraskningar. Ska du resa med barn finns dessutom barnvÀnliga hotell med barnklubb.

Vings resor till Korfu

Oavsett om du söker avkoppling och lantlig charm eller liv och rörelse finns det du söker pĂ„ Korfu. Vill du resa till en lokal liten pĂ€rla, natursköna miljöer och avslappnat strandliv? DĂ„ rekommenderar vi dig nĂ„got av de lugnare, mindre resmĂ„len, som Agios Gordios, Dassia, Kalami eller Moraitika. Är du ute efter ett större utbud av aktiviteter och restauranger föredrar du antagligen Acharavi, Gouvia eller öns charmiga huvudort Korfu stad.

Korfu och Albanien

Nu kan du kombinera din resa till Korfu med en resa till Albanien. TvÀrs över Korfukanalen, bara en kort resa med bÄt, ligger Saranda, en liten albansk kuststad, med vackra strÀnder, bra hotell och gott om restauranger. Med Ving kan du boka en resa dÀr du kombinerar en vecka i Saranda med en vecka pÄ Korfu. Transfern till Saranda och tillbaka till Korfu ingÄr i priset. Naturligtvis kan du ocksÄ tillbringa hela din semester i Albanien.

Hitta ditt hotell
VĂ€der
 • januari
14°6°
4
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
15°6°
4
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
16°8°
5
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • april
19°10°
7
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
23°13°
9
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • juni
28°17°
9
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juli
31°19°
12
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
32°19°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • september
28°17°
9
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • oktober
23°14°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • november
19°11°
4
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
16°8°
3
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
PÄ Korfu rÄder medelhavsklimat, med varma, torra somrar och milda, fuktiga vintrar. Det finns inga mÀrkbara skillnader i klimatet beroende pÄ var pÄ ön man befinner sig. Ving har resmÄlen Acharavi, Kalami, Moraitika, Agios Gordios, Dassia, Gouvia och Korfu stad. Föredrar du vÀrme, sol och bad Àr högsÀsongen -juli och augusti- perfekt med högsta medeltemperatur pÄ drygt 30 grader mitt pÄ dagen. Juli Àr den soligaste mÄnaden, och vattentemperaturen ligger som högst i augusti, med 25 grader. Om du föredrar ett klimat som den svenska sommaren ska du titta pÄ vÄr och höst. DÄ ligger medeltemperaturen kring 23 grader i maj och 28 grader i september, och i havet Àr det runt 18 grader i maj och 23 grader i september.

Maj och september-oktober

Dessa mÄnader rÀknas som för- och eftersÀsong med en temperatur runt 23 grader under dagen, och svalare nÀtter. Vattentemperaturen ligger runt 18 grader i maj, men under september dröjer sig sommarvÀrmen kvar, med runt 23 grader i vattnet, för att sedan avta ju senare pÄ sÀsongen man kommer. Under bÄde vÄren och hösten kan kvÀllar och morgnar vara lite kyliga, under 15 grader i maj och oktober. Regn kan förekomma sporadiskt under bÄde maj och september-oktober.

Juni

I juni stiger temperaturerna bÄde pÄ land och i vattnet. I luften kan det nÄ upp till 28 grader och i vattnet drygt 20 grader. Regn kan förekomma, men Àr ovanligt.

Juli och augusti

Juli och augusti rÀknas som högsÀsong pÄ Korfu, med temperaturer pÄ drygt 30 grader dagtid och sÀllan under 19 grader pÄ natten. I vattnet kan man rÀkna med att temperaturen stiger till 25 grader. Regn Àr sÀllsynt under sommarmÄnaderna.

Resor till Korfu

Acharavi
 • Mat & Dryck
 • StrĂ€nder
 • SevĂ€rdheter
I Acharavi vÀntar en Ätta kilometer lÄng och barnvÀnlig strand, och flera hotell med bÄde strandlÀge och All Inclusive.
Kalami
I Kalami fÄr du en fin semester vid den fina stranden, samtidigt som du njuter av grekiska lÀckerheter och av lugnet som rÄder i byn.
Moraitika
Moraitika Àr en tidigare fiskeby som idag vÀxt till en trevlig turistort med en hÀrlig strand, och det Àr lÀtt att resa in till Korfu stad för lite shopping och folkliv.
Agios Gordios
Agios Gordios Àr en liten rofylld semesterpÀrla inbÀddad i vacker grönska, vill du se mer av ön under din semester kan du boka en hyrbil tillsammans med din resa.
Dassia
I Dassia kan du se fram mot lugn och ro, fina strÀnder och vacker natur, ett tips Àr att boka en hyrbil tillsammans med din resa.
Gouvia
Res med Ving till Gouvia och upplev ett resmÄl som erbjuder det mesta du kan begÀra av en sol- och badsemester.
Korfu stad
En resa till Korfu stad Àr en hÀrlig blandning av shopping, sol, strÀnder och sevÀrdheter.
Sök din resa till Korfu