Hotell (38)

Resor till Korfu

Vill du ha en sol- och badsemester av hög klass kan vi rekommendera en resa till Korfu. Ön bjuder på vacker natur, sevärdheter och oexploaterade små byar och kan dessutom kombineras med Albanien, om du vill se två länder på en och samma resa.
De fina stränderna och dess gröna omgivningar är antagligen det som får flest besökare att resa till Korfu, men det finns också mycket annat att uppleva på ön. Vill du uppleva historiska sevärdheter under semestern kan vi rekommendera klostret i Paleokastritsa, det arkeologiska museet i Korfu stad eller palatset Achillion som bjuder på statyer, konst och utsmyckningar.

Fina stränder

Det finns gott om stränder på Korfu, både sandstränder och med klappersten. Ska du resa med barn och är ute efter en barnvänlig och långgrund strand kan vi rekommendera Acharavi, och särskilt den delen av stranden som ligger närmast Roda. Föredrar du en stenstrand, med lugna och gröna omgivningar skulle du nog trivas bättre i rofyllda Dassia.

Hotell på Korfu

Det är ofta sol och bad som lockar besökare till Korfu, och var bor man då bättre än direkt på stranden? När du bokar din resa till Korfu med Ving kan du välja mellan flera hotell med direkt strandläge. Det finns dessutom flera hotell med All Inclusive, för dig som vill ha en extra bekväm semester utan ekonomiska överraskningar. Ska du resa med barn finns dessutom barnvänliga hotell med barnklubb.

Vings resor till Korfu

Oavsett om du söker avkoppling och lantlig charm eller liv och rörelse finns det du söker på Korfu. Vill du resa till en lokal liten pärla, natursköna miljöer och avslappnat strandliv? Då rekommenderar vi dig något av de lugnare, mindre resmålen, som Agios Gordios, Dassia, Kalami eller Moraitika. Är du ute efter ett större utbud av aktiviteter och restauranger föredrar du antagligen Acharavi, Gouvia eller öns charmiga huvudort Korfu stad.

Korfu och Albanien

Nu kan du kombinera din resa till Korfu med en resa till Albanien. Tvärs över Korfukanalen, bara en kort resa med båt, ligger Saranda, en liten albansk kuststad, med vackra stränder, bra hotell och gott om restauranger. Med Ving kan du boka en resa där du kombinerar en vecka i Saranda med en vecka på Korfu. Transfern till Saranda och tillbaka till Korfu ingår i priset. Naturligtvis kan du också tillbringa hela din semester i Albanien.
Hitta ditt hotell
Stränder

Stränder på Korfu

Korfu har många fina sand- och stenstränder runt om ön. Den fina stranden Kalami Beach består av småsten och är långgrund. Om du reser med barn kan långgrunda stranden Acharavi rekommenderas, eller Moraitika vars strand består av sand och sten. I Agios Gordios ligger en av Korfus bästa stränder med finkornig sand som omringas av grönska och berg. Det är en långgrund och barnvänlig sandstrand med lite stenar i vattenbrynet. Stranden i Dassia är en kilometerlång grus- och sandstrand. Det finns två stränder i Gouviabukten och I Korfu stad finns den fina sand- och stenstranden Mon Repos.

Sidari

Sidari är en pittoresk badort på Korfus norra kust. Här finner du flera mindre stränder som också är några av öns vackraste.

Paleokastritsa

Paleokastritsa strand är en idyllisk by och strandort på Korfus västkust. Stranden är en av Korfus populäraste och här kan du njuta av sköna bad och fantastisk snorkling det klara blå vattnet.
Mat, dryck och nattliv

Mat och dryck på Korfu

Det grekiska köket brukar uppskattas av alla besökare. Det ska ses som en helhet och man brukar summera det under benämningen "Meze". Ordet har rötter i det arabiska ordet "Mazetik", som här har tagit en mer språklig förvandling, och betyder "smak/att smaka" - vilket helt enkelt förklarar vad du ska göra med maten. Beställ in flera små rätter av olika karaktär och se till att alla vid bordet får ta del av dem. Alla rätter på menyn kan kombineras, så du bestämmer själv vad du vill ha. På så vis uppnår du den bästa upplevelsen av det grekiska köket. Allt ska provas och smakas!

Det är fortfarande relativt billigt att gå ut att äta här, och det är ett självklart nöje för alla greker att unna sig ett besök på en taverna i goda vänners lag. Lunch äter grekerna vid 14-15-tiden och middagen först vid 21-22. Många restauranger öppnar därför senare, jämfört med i Sverige. I turiststråken är dock restaurangerna öppna hela dagen. Vanligtvis lämnar du 5-10 procent av notans totalbelopp i dricks, givetvis i förhållande till hur nöjd du är med mat och service. Under högsäsong finns inkastare på nästan varenda restaurang, bar eller taverna. De har lärt sig att säga ett par fraser på många olika språk och gör sedan allt för att dra in dig till sitt bord. Är du inte intresserad tackar du vänligt och bestämt nej och fortsätter.

Lokala rätter på Korfu

Mpourdeto är fisk som serveras i en röd, starkt kryddad sås. Till maträtten får man vitt bröd som man ska doppa i såsen. Pastisada är en maträtt med starka influenser från Italien. Rätten består av kokt nötkött som serveras med en smakfull tomatsås och spagetti. Till maten rekommenderar vi att ni provar den lokala ölen Corfu beer (röd) eller Ionian beer (svart). Även Tsitsimpyra är en typisk öl för Korfu.

Nattliv på Korfu

Söker du kvällsnöjen under din semester ska du bege dig till Acharavi, Moraitika eller Korfu stad. Korfu stad är öns nöjescentrum med ett stort utbud av barer, pubar och nattklubbar. I övriga badorter är nattlivet lugnare, om än mer livligt under högsäsong.
Shopping

Shopping på Korfu

Söker du shopping är det Korfu stad som gäller. Shoppingen i Korfu stad är bra och här finns allt från små lokala butiker till stora butikskedjor. Skor, smycken och guld är exempel på prisvärda fynd att köpa med sig hem. I badorterna finns enstaka butiker med souvenirer och snabbköp.
Sport och Träning

Sport och Träning

På ön kan du ägna dig åt olika vattensporter, vandring och golf.
Aktiviteter och sevärdheter

Aktiviteter på Korfu

Söker du avkoppling och gröna, vackra omgivningar är Korfu ett perfekt resmål. Det bästa sättet att se och uppleva Korfu är att hyra en bil, då kan du utforska vackra stränder och charmiga byar. Du kan också åka på båtturer. Är du ute efter ett större utbud av aktiviteter ska du resa till antagligen Acharavi, Gouvia eller öns charmiga huvudort Korfu stad. Vill du se och uppleva två länder under din semester? Med Ving kan du kombinera din resa till Korfu med en vecka i Albanien, i den lilla kuststaden Saranda.

Sevärdheter på Korfu

En plats som du inte får missa att besöka under din semester är Korfu stad. Korfu stad erbjuder kultur, historia, vacker arkitektur och sevärdheter. Korfus gamla stad är sedan ett par år tillbaka med på UNESCOs världsarvslista med sina venetianska gränder.
Hur du tar dig runt

Hur du tar dig runt på Korfu

På Korfu finns bra bussförbindelser till stora delar av ön. Taxi är också ett bra och lätt sätt att ta sig runt kortare sträckor. Du kan även åka färja till bland annat Albanien och Italien.

Lokalbussar

Det finns två typer av lokalbussar på Korfu, de blåa och gröna bussarna. Lokalbussar med blå färg går inom Korfu stad och till de orter som ligger nära staden. De gröna bussarna går till orter som ligger längre bort från Korfu stad i både de södra och norra delarna. Det finns tidtabeller vid busshållplatserna och bussbiljetter kan du köpa vid närliggande kiosk, automat eller supermarket.

Taxi

Taxibilarna har taxameter och priset kan vara högre under sen kväll och natt. Om du vill ha ett erbjudande om fast pris ska du säga till föraren innan resan startar.

Färja

Från färjeterminalen i Korfu stad kan du resa till andra Joniska öar, Saranda i Albanien och till det grekiska och italienska fastlandet.
Fakta

Tidsskillnad

Korfu: Svensk tid +1 timme. Saranda: Samma som i Sverige.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 20 minuter från Stockholm.
Väder
 • januari
14°6°
4
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
15°6°
4
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
16°8°
5
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • april
19°10°
7
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
23°13°
9
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • juni
28°17°
9
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juli
31°19°
12
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
32°19°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • september
28°17°
9
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • oktober
23°14°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • november
19°11°
4
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
16°8°
3
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
På Korfu och längs Albaniens kust råder medelhavsklimat, med varma, torra somrar och milda, fuktiga vintrar. Det finns inga märkbara skillnader i klimatet oavsett vilket resmål man befinner sig på. Ving har resmålen Acharavi, Kalami, Moraitika, Agios Gordios, Dassia, Gouvia och Korfu stad på Korfu samt Saranda i Albanien.

Föredrar du värme, sol och bad är högsäsongen -juli och augusti- perfekt med högsta medeltemperatur på drygt 30 grader mitt på dagen. Juli är den soligaste månaden, och vattentemperaturen ligger som högst i augusti, med 25 grader. Om du föredrar ett klimat som den svenska sommaren ska du titta på vår och höst. Då ligger medeltemperaturen kring 23 grader i maj och 28 grader i september, och i havet är det runt 18 grader i maj och 23 grader i september.

Maj, september och oktober

Dessa månader räknas som för- och eftersäsong med en temperatur runt 23 grader under dagen, och svalare nätter. Vattentemperaturen ligger runt 18 grader i maj, men under september dröjer sig sommarvärmen kvar, med runt 23 grader i vattnet, för att sedan avta ju senare på säsongen man kommer. Under både våren och hösten kan kvällar och morgnar vara lite kyliga, under 15 grader i maj och oktober. Regn kan förekomma sporadiskt under både maj och september-oktober.

Juni

I juni stiger temperaturerna både på land och i vattnet. I luften kan det nå upp till 28 grader och i vattnet drygt 20 grader. Regn kan förekomma, men är ovanligt.

Juli och augusti

Juli och augusti räknas som högsäsong med temperaturer på drygt 30 grader dagtid och sällan under 19 grader på natten. I vattnet kan man räkna med att temperaturen stiger till 25 grader. Regn är sällsynt under sommarmånaderna.

Resor till Korfu

Acharavi
 • Mat & Dryck
 • Stränder
 • Sevärdheter
I Acharavi väntar en åtta kilometer lång och barnvänlig strand, och flera hotell med både strandläge och All Inclusive.
Moraitika
Moraitika är en tidigare fiskeby som idag växt till en trevlig turistort med en härlig strand, och det är lätt att resa in till Korfu stad för lite shopping och folkliv.
Agios Gordios
Agios Gordios är en liten rofylld semesterpärla inbäddad i vacker grönska, vill du se mer av ön under din semester kan du boka en hyrbil tillsammans med din resa.
Dassia
I Dassia kan du se fram mot lugn och ro, fina stränder och vacker natur, ett tips är att boka en hyrbil tillsammans med din resa.
Gouvia
Res med Ving till Gouvia och upplev ett resmål som erbjuder det mesta du kan begära av en sol- och badsemester.
Korfu stad
En resa till Korfu stad är en härlig blandning av shopping, sol, stränder och sevärdheter.

Sök din resa till Korfu
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.