Hotell (16)

Resor till Santorini

På en resa till Santorini får du uppleva Grekland när det är som bäst, pittoreska byar med vitkalkade hus, dramatiska vyer, fina stränder och betagande solnedgångar.
Du har förmodligen redan sett bilder från Santorini, eftersom många bilder som är tagna på ön används för att porträttera idylliska, grekiska byar. På din resa till Santorini har du med andra ord alla möjligheter att ta den perfekta semesterbilden, vackrare vyer går knappast att finna. På ön finns dessutom ett levande folkliv, högklassiga restauranger, fina stränder, bra shopping och hotell för alla smaker.

Vings resor till Santorini

Ving erbjuder resor till fyra olika resmål på ön. Välj mellan huvudstaden Thira, charmiga och exklusiva Oia, den livliga badorten Kamari och mer fridfulla Imerovigli. Tack vare att Vings resor till Santorini görs med reguljärflyg kan du själv välja när du vill resa och hur länge du vill vara borta. Res bort över en weekend eller slå på stort och stanna länge, valet är helt och hållet ditt.

Restauranger och shopping

På Santorini finns ett stort utbud av restauranger, caféer och tavernor. Här finns något för alla plånböcker och smaker, och störst är utbudet i huvudstaden Thira och i Kamari. Mycket av den mat som serveras är tillagad av lokalt producerade råvaror. Är du sugen på shopping kan du med fördel handla guld, läder, hantverk, antikviteter och kläder under din semester till Santorini.

Historiska sevärdheter

Är du intresserad av historia och kultur behöver du inte gå lottlös på en resa till Santorini. Besök exempelvis Emporeío, öns största by där du kan beskåda medeltida arkitektur, kyrkor och en fästning från 1400-talet. Du kan också besöka staden Akrotiri, som begravdes av ett vulkanutbrott för flera tusentals år sedan och hittades så sent som år 1967. Många välbevarade fresker som hittats i staden går att beskåda på Museum of Prehistoric Thira i huvudstaden Thira.

Hotell på Santorini

Bokar du din resa till Santorini med Ving kan du välja mellan allt från enkla budgethotell till högklassiga lyxhotell. Här finns hotell för alla. Ving erbjuder över 30 olika hotell på ön, och här finns såväl vuxenhotell som hotell med barnpool. Vill du bo riktigt bra och ska resa utan barn har hotellet Kirini Suites & Spa mycket nöjda gäster, 13-årsgräns, eget spa och spektakulärt fin havsutsikt från hotellets infinitypool.
Hitta ditt hotell
Sök din resa till Santorini

Resor till Santorini

Imerovigli
Imerovigli är ett av Santorinis lugnare resmål, hit ska du resa om du vill koppla av och njuta av livet, med strålande havsutsikt och öns livliga huvudstad på nära håll.
Kamari
  • Barnvänligt
  • Restauranger & barer
  • Aktiviteter (se & göra)
På en resa till den livliga badorten Kamari bjuds du på ett myllrande folkliv, en härlig strand och vidsträckt utsikt över Egeiska havet. Stranden här är en av Santorinis populäraste stränder.
Oia
Den charmiga byn Oia passar dig som vill resa till ett mer exklusivt resmål, här finns gott om högklassiga restauranger och många av hotellen håller absolut toppklass.
Thira
Thira är Santorinis huvudstad, och det är hit du ska resa för att få ta del av det mest intensiva folklivet, de flesta butikerna och de bästa restaurangerna.