Se hotell (6)

Resor till Skopelos

Tycker du om upptäcktsfärder på egen hand ska du boka en resa till Skopelos, en av områdets lugnaste och vackraste öar.
Skopelos ligger bara en timmes resa med båt från populära Skiathos, ändå är det förvånansvärt få skandinaver som hittat hit. Ön är vacker. Grön och lummig med kristallklara badvikar och mängder av små vackra kloster och kyrkor. Här finns 360 kyrkor och orsaken till det varierar. Fråga lokalbefolkningen - du lär få olika svar.

Skopelos stad

I lilla vackra Skopelos stad klättrar de vitkalkade husen från hamnen upp längs bergssidorna. Staden byggdes från början som en labyrint för att förvirra pirater och oönskade gäster. Nuförtiden är stämningen tvärtom välkomnande och sofistikerad, och här finns mängder av restauranger, tavernor och caféer. Många konstnärer säljer sina verk i egna butiker, så klassen på souvenirer är ofta snäppet högre på Skopelos än på många andra öar. Bara här kan du köpa den svarta keramiken som tillverkas på ön. Om kvällarna är det lugnt, det är inte för nöjeslivets skull man väljer att resa till Skopelos.

Utforska ön på egen hand

Skopelos är en ö som gjord för att utforska på egen hand. Ta till exempel bussen till den lilla byn Glossa på Skopelos norra ände. Byn är byggd på en brant sluttning och har trånga vindlande gränder, mysiga caféer och inte minst en fantastisk utsikt över havet. Härifrån kan du göra fina vandringar. Under din resa till Skopelos kan du också ta hydrofoilen till någon av grannöarna, Alonissos och Skiathos. Du kan också hyra bil och med hjälp av karta utforska öns gömda badvikar, vackra kyrkor och undersköna natur.

Vings resor till Skopelos

När du bokar din resa till Skopelos med Ving kan du välja mellan ett tiotal hotell i eller utanför Skopelos stad. Du kan välja mellan att bo i lägenhet eller hotellrum. Många av hotellen är familjeägda vilket skapar en härlig och lokal atmosfär med personlig service. Vill du få ut så mycket som möjligt av din semester kan du kombinera en vecka på Skopelos med en vecka på Skiathos.
Bra att veta
 • Kombinera två olika öar
 • Prisvärt boende
 • Lokala restauranger
 • Välj rum eller lägenhet
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Skopelos

Stränder
Runt om på ön finns flera stränder att upptäcka under din resa till Skopelos.

Stafilos– vacker paradisstrand

Stafilos är den strand som ligger närmast Skopelos stad, ca fem kilometer utanför. En taverna ligger på vägen ner mot stranden och en bar håller öppet under högsäsong. Här finns solstolar och parasoll att hyra.

Agnontas – stadsnära strand

Ca nio kilometer från Skopelos stad ligger ett fint fiskeläger med en liten strand och ett mindre antal fiskerestauranger. Ett tips är att besöka Agnontas på eftermiddagen.

Panormos – strand med vacker omgivning

Vid öns största bukt ligger den fina stranden Panormos. Här finns flera tavernor och restauranger.

Kastani - strand med kristallklart vatten

Norr om Panormos ligger den fina stranden Kastani. Här spelades flera scener till filmen "Mamma Mia!" in. På Kastani finns en strandbar med musik och oftast massor av besökare. Stranden ligger ca 150 meter från huvudvägen.

Perivoliou – lugn, vacker strand

Perivoliou är en vacker och stillsam strand längst uppe i norr. För att komma hit tar du hyrbil eller taxi.
Mat, dryck och nattliv
Det grekiska köket är välkänt och omtyckt och på Skopelos finns härliga restauranger där det serveras traditionell husmanskost. I Skopelos stad finns ett ganska stort urval av caféer och restauranger, allt från traditionella tavernor och ouzerier till restauranger med såväl grekiskt som internationellt på menyn.

Smårätter

Meze är ett arabiskt ord "Mazetik", som har tagit en mindre språklig omvandling. Ordet betyder "smak" och det förklarar helt enkelt vad du ska göra med maten. Beställ flera små rätter av olika karaktärer och se till att dela maten med alla vid bordet.

Tsatsiki
Den klassiska dippen med yoghurt, gurka och vitlök.

Melitsanosalata
Dipp gjord på aubergine.

Choriatiki salata
Den klassiska grekiska salladen, serveras med fetaost.

Saganaki
Friterad ost.

Kolokithakia tiganita
Friterad squash.

Oliver
Grekland är känd för sin kvalité av oliver och olivolja, det är landets främsta nationalprodukt. För att producera en god liter "extra jungfruolja" krävs mot 5-7 kilogram oliver. Det "gröna guldet" har alltid varit en viktig inkomstkälla och garanterar också ett långt liv bland lokalbefolkningen.

Dessert

Den vanligaste efterrätten är säsongens frukt. Grekiska kakor är ofta mycket söta – prova dig fram.

Drycker

Utbudet av drycker är stort och finns i flera prisklasser. Det mest populära grekiska ölet heter Mythos och det vanligaste vinet heter Retsina. Drycken Ouzo dricker många både innan och under måltiden. Det är ett slags brännvin kryddat med anis. Metaxa är en cognacvariant. Det är faktiskt vitt vin destillerat med ett antal kryddor och rosenblad. Metaxa kan bara produceras i Grekland och har stor popularitet bland lokala och besökare.
Ön är inte känd för något häftigt nattliv, men när sommarsäsongen har kommit igång finns det i alla fall några barer att besöka.
Shopping
De flesta av öns butiker ligger i Skopelos stad, längs hamnen och inne på sidogatorna som går upp från hamngatan. Här finns öns bästa shopping, med allt från souvenir- och smyckebutiker till juvelerare, konstgallerier samt sko- och klädesbutiker. Passa på att köpa med trevliga souvenirer hem i form av keramik, honung, torkade plommon och hemgjorda syltade frukter. Under augusti månad finns handelsbodar uppställda i hamnen där du kan fynda många olika lokala produkter.
Aktiviteter och sevärdheter
Skopelos och de nordliga Sporaderna bjuder på många upplevelser inom ett relativt kort avstånd. Här väntar många intressanta och fantastiska naturupplevelser, vandringsturer, historiska sevärdheter samt mysiga små hamnar och stränder.
Skopelos är känt för sina flera hundra kyrkor. I huvudstaden är det spännande att gå runt på de smala gatorna. Staden är uppbyggd som en grekisk teater längs med berget.
Det finns även mer att upptäcka på och i närheten av ön.

Mamma Mia!

Inspelningen av musikalfilmen "Mamma Mia!" placerade Skopelos på världskartan, och även om filmen kanske inte fångade ditt intresse, rekommenderas ett besök på de vackra stränderna som var med i filmen. Cape Armandos ligger på den sydliga delen av Skopelos och bjuder på ett betagande landskap. Ta gärna med picknickkorgen och avnjut en lunch på klipporna vid havet. Kastani beach finns med i flera av filmens scener och kan även den rekommenderas. Eller varför inte ta en tur upp till Glossa och fortsätta längs med den slingriga vägen till Ag. Ioannis kyrkan, i folkmun kallad "Mamma Mia-kyrkan".

Alonissos

Alonissos är den ö i Egeiska havet som har varit befolkad längst, här har arkeologerna hittat spår av mänsklig aktivitet så långt tillbaka som 100.000 år. En gång i tiden var ön huvudsäte för pirater.
Liksom alla öarna i Sporaderna är Alonissos bördigt, grönt och oerhört vackert. Många konstnärer har attraherats av ön, och sällan hittar man det lugn som råder här. Den gamla huvudstaden Palaia Alonissos ligger vackert beläget 241 meter över havet. Staden förstördes av en jordbävning 1965, men har delvis återuppbyggts. Många av husen köptes upp av turister på 1970-talet. De har renoverat och rustat upp området till vad det är i dag. Hamnstaden heter Patitiri och är öns huvudsäte. Här finns badbåtar som går till de olika stränderna och de närmaste småöarna.

Skiathos

På grannön Skiathos erbjuds flera fina vandringsleder och härliga naturupplevelser. Hyr gärna en jeep och kör upp i bergen där du kan besöka öns kloster och kyrkor, den gamla huvudstaden eller de mer otillgängliga stränderna på öns norra och nordvästliga sida.
Hur du tar dig runt
Du kan ta dig runt på Skopelos med lokalbussar eller taxi. Bussar går dagligen från hamnen med Loutraki som slutstation. Bussarna går ca 5-6 gånger per dag, under högsäsong oftare än så, tidtabell finns i hamnen. Taxistationen hittar du i hamnen vid sidan av busstationen. Bästa sättet att ta sig runt på ön är dock med hyrbil. Dagligen går det även färjor och hydrofoiler till fastlandet och närliggande öar. Under högsäsong går en badbåt till stranden Glisteri.
Fakta

Vår service på resmålet

I perioden maj till september kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du har några frågor eller vill ha tips och goda råd. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Kort accepteras i de flesta supermarkets och på många restauranger. Det finns fyra uttagsautomater i Skopelos stad.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid +1 timme.

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Kuperad terräng och många trappor. Ta med ficklampa och reflex, då gatubelysningen inte är den bästa i Skopelos stad. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Skopelos under sommarhalvåret.

Flyger du från Göteborg måste du stanna i två veckor och bo den första veckan på Skiathos, på grund av flygtiderna. Från Köpenhamn kan vistelsens längd på Skopelos variera beroende på flygtiderna och båtens avgångstider från Skiathos.

Flyget landar på Skiathos och därifrån reser du vidare med båt.
Transfer ingår för dig som bokat hotell med Ving på Skopelos. Vid kombinationsresa med Skiathos ingår inte transfern mellan hotell och flygplats på Skiathos, du lägger själv till den vid bokning.

Våra Vingvärdar möter dig på flygplatsen på Skiathos och visar dig till rätt buss. Till hamnen tar det ca 5 minuter. Beroende på när ditt flyg landar kan väntetiden vara upp till 5 timmar till dess båten går över till Skopelos (generellt kortare väntetider vid hemresan och under högsäsong, samt längre väntetider i början och slutet av säsongen). Bagaget kan förvaras på Café Sollevante som ligger ca 250 meter från hamnen. Båtresan tar ca en timme. Transport från hamnen på Skopelos till ditt hotell sker med buss eller minibuss och tar 5-20 minuter, beroende på antal hotellstopp.

Läs mer om transfer.

Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst.
Väder
 • januari
13°7°
3
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
14°8°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
15°9°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • april
19°11°
7
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • maj
24°15°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juni
29°19°
10
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • juli
32°22°
11
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
32°22°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • september
27°19°
8
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • oktober
23°15°
5
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • november
18°11°
3
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • december
14°9°
3
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Skopelos
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.