Se hotell (18)

Resor till Halkidiki

Grekland

Halkidiki erbjuder en härlig blandning av storslagen natur, gyllene stränder och genuint grekiskt vardagsliv.

Halkidiki är ett populärt resmål, inte minst hos grekerna själva. Området består av ett inland och tre halvöar: Kassandra, Sithonia och Athos.

Vings Halkidiki

När du reser med Ving till Halkidiki kan du välja att bo på Kassandra- eller Sithoniahalvön. Kassandra är den mest populära av Halkidikis halvöar. Här kan du ägna dig åt en mängd aktiviteter, sola och bada vid kritvita stränder, vandra i bergen och njuta av grekiska specialiteter på någon av de många tavernorna. Vill du ha det lite lugnare under semestern kanske Sithonia är att föredra. Här finns några av Greklands bästa sandstränder, där du till och med under högsommaren kan hitta din egen plats under solen. Även om det är lugnare i Sithonia finns det mesta du kan behöva i form av aktiviteter, shopping och restauranger. Reser du till Halkidiki med familjen kan vi rekommendera något av våra Family Comfort-hotell, Aegean Melathron Thalasso och Athena Pallas Village.

Att se och göra

Halkidikis tredje halvö, Athos, är en autonom teokratisk stat. Hit är du välkommen – förutsatt att du antingen är munk, eller åtminstone man. Men lugn, det finns annat att se. Som till exempel "Himlens by", Ouranopolis, vid gränsen till Athos. De största och bästa barerna och diskoteken ligger i byn Kallithea på Kassandrahalvön, vill du uppleva genuint grekiskt vardagsliv är det istället byarna Skioni och Siviri som gäller, även de på Kassandrahalvön. Reser du till Kassandra i maj får du inte missa den årliga matfestivalen "Sani Gourmet Festival", då Greklands främsta kockar finns på plats med sina kulinariska läckerheter. Vill du göra en längre utflykt kan vi rekommendera en tur till storstaden Thessaloniki, ungefär en timmes resa från Halkidiki. Med Ving kan du också kombinera Halkidiki och Thessaloniki med valfritt antal nätter på varje resmål. Ring oss så berättar vi gärna mer.

Inlandet

Halkidiki är som sagt inte "bara" de tre halvöarna. Vill du se mer av inlandet finns det en mängd spännande platser att besöka. Byn Gerakini är känd för sin goda olivolja och sina barnvänliga stränder, i Polygyros ägnar du dig med fördel åt shopping och restaurangbesök och hyr du en bil kan vi rekommendera en tur upp till byarna bland bergen. Bara för att nämna något av allt det du kan uppleva under din semester i Halkidiki.

Våra kunder om Halkidiki

Resmålet har ännu inga omdömen

Skriv omdöme
 • Barnvänligt
 • Mat & Dryck
 • Nöjesliv
 • Sevärdheter
 • Shopping
Filtrera och sök resa
Klimat och väder
 • januari
9°2°
4
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • februari
12°3°
5
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • mars
14°5°
5
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • april
20°10°
8
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • maj
25°14°
9
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • juni
29°18°
10
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juli
32°21°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • augusti
32°21°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • september
28°17°
8
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • oktober
22°13°
6
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • november
16°9°
4
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • december
11°4°
3
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Så reser du hit

Till Halkidiki kan du resa under sommarsäsongen (maj-september) med Vings charterresor.

Du kan även resa till Halkidiki med reguljärflyg på flexibla weekend- och veckoresor under sommarsäsongen.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från flygplatsen utanför Thessaloniki till ditt hotell på Kassandra-halvön är ca 60 minuter (ca 80 kilometer), till Sithonia-halvön är ca 90 minuter (ca 110 kilometer), beroende på trafik.
Hur du tar dig runt
Vill du se dig om i eget tempo och stanna där du själv önskar, kanske finna en egen strand, åka ut i naturen eller besöka mera avlägset belägna byar? Hyr en bil!

På turistorterna finns flera uthyrningsfirmor med varierande prisnivå och dito kvalitet på bilarna. AVIS har förstklassig service, bra bilar och bra försäkringar.

Med en karta är det lätt att hitta. Vägarna är i allmänhet av bra standard. Trafikskyltar och regler är i stort sett desamma som hemma, men tempot är oftast högre. Bilbälte är obligatoriskt för alla passagerare. Det är förbjudet att tala i mobiltelefon medan man kör. Absolut parkeringsförbud råder där det är målat med gult. Bilkartor finns att köpa i en del souveniraffärer.

Om du vill hyra en bil, kontakta oss senast 3 dagar i förväg på vår servicetelefon eller genom att sända oss ett sms. Vi hjälper dig också gärna med förslag till intressanta rutter. AVIS-kontor finns i Thessaloniki och Volos. Bilarna levereras till hotellet.

För att hyra bil måste man ha fyllt 21 år, är man mellan 21 och 25 år tillkommer en avgift på ca 10 euro.

Här är några exempel på AVIS olika bilgrupper och prisklasser:

Grupp A: Citroen C1 eller liknande - minst 3 dagar, ca 188 euro
Grupp B: Opel Corsa eller liknande - minst 3 dagar ca 200 euro
Grupp E: BMW 116D eller liknande - minst 3 dager, ca 300 euro
Grupp N: Automat Peugeot 108 eller liknande - minst 3 dager, ca 220 euro
Grupp L: Opel Vivaro- minst 3 dagar, ca 510 euro

Kontakta din Vingvärd för närmare information.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Ving stöder sedan 1999 organisationen Ecpat mot barnsexhandel. Läs mer i hotellpärmen eller i vår resmålsguide.

Pass och visum

Alla personer som reser till länder utanför EU måste ha ett pass, som oftast ska vara giltigt sex månader efter hemkomst. För resor inom EU krävs att man har pass eller nationellt ID-kort. För resor inom EU ska det vara giltigt under hela resan. Läs mera på ving.se/pass-visum. Pass- och visumfrågor ska ställas till respektive lands ambassad eller konsulat.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Grekland har infört en boendeskatt på alla kommersiella övernattningar från och med 1 januari 2018. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns. De vanligaste korten som Visa och Mastercard accepteras.

Tidsskillnad

Svensk tid + 1 timme

El

220 volt.

Språk

Grekiska

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa