Hotell (10)

Resor till Kalymnos

Kalymnos Àr en av Greklands billigaste öar, dÀr dagarna gÄr i ett behagligt tempo, och vÀljer du att resa med Ving kan du ocksÄ vÀlja mellan flera bra hotell pÄ tre olika resmÄl!

Kalymnos ligger ett litet stycke norr om Kos, en resa pÄ nÄgon timme med bÄt. Sedan Àr du framme i Pothias vackra hamn och kan börja din semester. Du Àr nu pÄ en ö som lÀnge var mest kÀnd för sina svampdykare, men som nu börjar bli lika kÀnd för sina vackra strÀnder och mysiga smÄ byar dÀr livet gÄr i lugnt, grekiskt tempo. En resa till Kalymnos Àr en resa till det stora lugnet. Oavsett vilket av vÄra tre resmÄl du vÀljer, kommer du snart att finna den dÀr sköna semesterlunken, mellan havet och stranden, en skuggig lunch pÄ nÄgon av öns mÄnga tavernor och kanske en utflykt innan det Àr dags att njuta av solnedgÄngen och kvÀllssvalkan.

Vings tre resmÄl pÄ Kalymnos

Mirties & Massouri har fÄtt toppbetyg av vÄra gÀster. Om det beror pÄ den vackra naturen, de sköna badvikarna eller den avslappnade stÀmningen Àr svÄrt att sÀga, men mÄnga av vÄra gÀster vÀljer att resa hit bÄde en, tvÄ och tre gÄnger. I Kantouni fÄr du en bra balans av byliv, nöjen och strandliv, tillsammans med goda möjligheter att resa runt pÄ Kalymnos och andra öar. Pothia Àr Kalymnos huvudstad, med vackra byggnader och skönt folkliv lÀngs med hamnpromenaden. FÄr du svÄrt att vÀlja kan du alltid kombinera tvÄ resmÄl under din resa, sÄ fÄr du tvÄ semestrar i en.

Fina strÀnder

Det finns gott om strĂ€nder att utforska under din resa till Kalymnos. StrĂ€nderna bestĂ„r generellt av grovkornig sand, grus eller sten. Öns största strand ligger i Massouri och Ă€r 500 meter lĂ„ng. Du kan ocksĂ„ göra en utflykt till den lilla ön Pserimos som ligger mellan Kos och Kalymnos. DĂ€r finns en lagun med en vit, barnvĂ€nlig sandstrand och flera tavernor.

Lokala restauranger

Under din resa till Kalymnos kommer du troligtvis att Àta de flesta av dina mÄltider pÄ familjeÀgda, lokala tavernor. Priserna Àr jÀmförelsevis lÄga och ofta lagas den vÀllagade maten enligt egna, hemliga recept av mamman i familjen. Det Àr inte alltid menyerna stÀmmer, frÄga istÀllet vilka rÀtter som finns -kanske blir du inbjuden att följa med ut i köket för att se vad som erbjuds.

Aktiviteter pÄ Kalymnos

Vill du göra mer under din semester Ă€n att sticka tĂ„rna i sanden och Ă€ta oliver finns det förstĂ„s alternativ. Öns branta klippvĂ€ggar Ă€r mycket populĂ€ra bland klĂ€ttrare som vĂ€ljer att resa till Kalymnos för att kunna kombinera bergsklĂ€ttring med sol och bad. SĂ„vĂ€l nybörjare som erfarna klĂ€ttrare kan hitta utmaningar pĂ„ Kalymnos, och det finns Ă€ven bra förutsĂ€ttningar för vandring och dykning.

 • TvĂ„ olika öar
 • Lokala restauranger
 • PrisvĂ€rd mat och dryck
 • Fina strĂ€nder
 • Hotell i alla prisklasser
 • Tre olika resmĂ„l
Hitta ditt hotell
VĂ€der
 • januari
14°8°
4
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
15°8°
5
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • mars
16°9°
6
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • april
20°13°
8
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • maj
23°16°
10
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • juni
28°20°
11
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juli
31°22°
12
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • augusti
32°22°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • september
28°20°
10
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • oktober
23°16°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • november
19°13°
6
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • december
16°10°
4
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
PÄ öarna Kos, Kalymnos och Telendos rÄder medelhavsklimat, med varma, torra somrar och svala vintrar som ocksÄ stÄr för det mesta av Ärets nederbörd. Vings resmÄl pÄ Kos Àr Kos stad, Marmari och Tigaki pÄ öns norra del och Kardamena pÄ öns sydsida. PÄ Kalymnos finns vi i byarna Mirties & Massouri, Kantouni och Potia. Telendos Àr Vings lugnaste och minsta ö. Oberoende av vilken ö du vÀljer Àr klimatet detsamma.

Föredrar du vÀrme, sol och bad Àr högsÀsongen, juli och augusti, perfekt med medeltemperatur över 30 grader mitt pÄ dagen. Juli och augusti Àr de soligaste mÄnaderna, och dÄ Àr ocksÄ vattentemperaturen som högst, med 24 grader. Om du föredrar ett klimat som den svenska sommaren ska du titta pÄ vÄr och höst. DÄ ligger medeltemperaturen kring 23 grader i maj och 28 grader i september, och i havet Àr det runt 22 grader i maj och 23 grader i september. Under maj och september kan det komma en och annan regnskur.

Maj

Maj rÀknas som försÀsong med temperaturer runt 23 grader under dagen och svala nÀtter. Vattentemperaturen ligger runt 22 grader. Regn kan förekomma sporadiskt.

Juni

I juni stiger temperaturerna bÄde pÄ land och i vattnet. I luften kan det nÄ upp till 28 grader, och i vattnet runt 24 grader. Regn kan förekomma, men Àr ovanligt.

Juli och augusti

Dessa mÄnader rÀknas som högsÀsong, och Àr perfekta för en sol- och badsemester, med temperaturer pÄ 31-32 grader dagtid och sÀllan under 22 grader om natten. I vattnet kan man rÀkna med att temperaturen stiger till 24 grader. Regn förekommer knappast alls.

September och oktober

Dessa mÄnader rÀknas som eftersÀsong med 28 grader i luften och 23 i vattnet, som sedan sjunker ju senare pÄ sÀsongen man kommer. Regn kan förekomma sporadiskt.

November, december, januari, februari, mars och april

Under vinterhalvÄret Àr det vanligare med nederbörd, och dagstemperaturen varierar mellan 14 och 20 grader. KvÀllarna Àr svalare med medeltemperaturer pÄ 8-13 grader nattetid. Antalet soltimmar Àr som minst under de hÀr mÄnaderna och vattnets temperatur Àr normalt 16-19 grader.

Resor till Kalymnos

Mirties & Massouri
Mirties och Massouri erbjuder en resa med vacker natur, fina badvikar och skön avkoppling, tillsammans med prisvÀrda hotell och lÀgenheter nÀra havet.
Kantouni
 • Mat & Dryck
Kantouni erbjuder grekiskt byliv, en liten strand och ett lagom stort utbud av tavernor och nöjen, och det Àr lÀtt att resa runt pÄ bÄde Kalymnos och till kringliggande öar.
Pothia
Kalymnos huvudstad Pothia erbjuder grekiskt vardagsliv i ett lugnt och behagligt tempo, med gott om sevÀrdheter och sköna smÄ strÀnder.
Sök din resa till Kalymnos