Hotell (10)

Resor till Kalymnos

På Kalymnos går dagarna i ett behagligt tempo, och väljer du att resa med Ving kan du också välja mellan flera bra hotell på två olika resmål!
Kalymnos ligger ett litet stycke norr om Kos, en resa på någon timme med båt. Sedan är du framme i Pothias vackra hamn och kan börja din semester. Du är nu på en ö som länge var mest känd för sina svampdykare, men som nu börjar bli lika känd för sina vackra stränder och mysiga små byar där livet går i lugnt, grekiskt tempo. En resa till Kalymnos är en resa till det stora lugnet. Oavsett vilket av våra resmål du väljer, kommer du snart att finna den där sköna semesterlunken, mellan havet och stranden, en skuggig lunch på någon av öns många tavernor och kanske en utflykt innan det är dags att njuta av solnedgången och kvällssvalkan.

Vings resmål på Kalymnos

Mirties & Massouri har fått toppbetyg av våra gäster. Om det beror på den vackra naturen, de sköna badvikarna eller den avslappnade stämningen är svårt att säga, men många av våra gäster väljer att resa hit både en, två och tre gånger. I Kantouni får du en bra balans av byliv, nöjen och strandliv, tillsammans med goda möjligheter att resa runt på Kalymnos och andra öar. Får du svårt att välja kan du alltid kombinera de två resmålen under din resa, så får du två semestrar i en. Du kan också välja att kombinera en vecka på Kalymnos med en vecka på Kos.

Fina stränder

Det finns gott om stränder att utforska under din resa till Kalymnos. Stränderna består generellt av grovkornig sand, grus eller sten. Öns största strand ligger i Massouri och är 500 meter lång. Du kan också göra en utflykt till den lilla ön Pserimos som ligger mellan Kos och Kalymnos. Där finns en lagun med en vit, barnvänlig sandstrand och flera tavernor.

Lokala restauranger

Under din resa till Kalymnos kommer du troligtvis att äta de flesta av dina måltider på familjeägda, lokala tavernor. Priserna är jämförelsevis låga och ofta lagas den vällagade maten enligt egna, hemliga recept av mamman i familjen. Det är inte alltid menyerna stämmer, fråga istället vilka rätter som finns -kanske blir du inbjuden att följa med ut i köket för att se vad som erbjuds.

Aktiviteter på Kalymnos

Vill du göra mer under din semester än att sticka tårna i sanden och äta oliver finns det förstås alternativ. Öns branta klippväggar är mycket populära bland klättrare som väljer att resa till Kalymnos för att kunna kombinera bergsklättring med sol och bad. Såväl nybörjare som erfarna klättrare kan hitta utmaningar på Kalymnos, och det finns även bra förutsättningar för vandring och dykning.

Huvudstaden Pothia

Kalymnos huvudstad Pothia är en vacker hamnstad som de flesta besöker under sin vistelse på ön. Pothia känns som en småstad även om ungefär 12.000 av Kalymnos totalt ca 14.000 invånare bor här. Det finns ett lagom stort utbud av butiker och barerna längs hamnpromenaden är ett populärt tillhåll för både turister och lokalinvånare, dag som kväll. I Pothia roar du dig kanske allra bäst genom att promenera omkring längs de smala gatorna och titta på vackra byggnader, slå dig ner med en frappé på ett café eller äta gott på någon av de många lokala tavernorna i hamnen, samtidigt som du njuter av utsikten.
 • Två olika resmål
 • Lokala restauranger
 • Prisvärd mat och dryck
 • Fina stränder
 • Hotell i alla prisklasser
 • Kombinera två öar
Hitta ditt hotell
Sök din resa till Kalymnos

Resor till Kalymnos

Mirties & Massouri
 • Restauranger & barer
 • Stränder
 • Aktiviteter (se & göra)
Mirties och Massouri erbjuder en resa med vacker natur, fina badvikar och skön avkoppling, tillsammans med prisvärda hotell och lägenheter nära havet.
Kantouni
 • Restauranger & barer
 • Stränder
 • Nöjesliv
Kantouni erbjuder grekiskt byliv, en liten strand och ett lagom stort utbud av tavernor och nöjen, och det är lätt att resa runt på både Kalymnos och till kringliggande öar.
Pothia
 • Barnvänligt
 • Restauranger & barer
 • Stränder
Kalymnos huvudstad Pothia erbjuder grekiskt vardagsliv i ett lugnt och behagligt tempo, med gott om sevärdheter och sköna små stränder.

Inspiration

Kalymnos och Telendos

Strax utanför Kos hittar du behagliga Kalymnos och Vings kanske minsta resmål den lilla ön Telendos. Två öar som du kan uppleva under en och samma semester, följ med vår reseexpert Tomas och ta del av hans bästa tips.