Utflykter, Karpathos stad

Välkommen till din semester. Varför inte krydda den med en utflykt eller två? Vår personal har tillsammans med våra lokala partners satt ihop ett noga utvalt och utprovat utflyktsprogram. Det följer vi sedan upp och förnyar med hjälp av bland annat de kundundersökningar där du och våra andra gäster får lämna sina synpunkter. På så vis kan vi alltid erbjuda aktuella och intressanta upplevelser, och vissa av dem kan du förboka redan hemifrån, så är du säker på att du har en plats när du kommer till din semester.

Det finns flera fördelar med att boka din utflykt hos Ving: alla nödvändiga försäkringar finns på plats och alla säkerhetskrav är uppfyllda. Dessutom finns tydliga regler för om- och avbokning, och för vad som ingår i priset. Dessutom: skulle du få problem eller bli missnöjd med utflykten vet du alltid var du ska vända dig. Allt det där får du på köpet när du bokar utflykten hos Ving.

Observera att utflyktsprogrammet till och med sommaren 2021 är reducerat, och att vissa aktiviteter kan ändras med kort varsel pga covid-19. Till exempel det finnas krav på ansiktsmask eller att besök på restauranger ersätts med matpaket som deltagarna får med sig på utflykten. Läs mer på https://mydestination.ving.se

.

Praktisk information om våra utflykter

Olympos - kan bokas hemifrån

Olympos - kan bokas hemifrån

Under din vistelse på Karpathos finns det en plats du inte får gå miste om: Olympos. Den gamla byn är öns största och mest besökta sevärdhet. Mat och dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

Genom tiderna är det många som har rest runt på ön och upplevt de natursköna miljöerna och de små pittoreska byarna. Men det är först under senare år som man har funnit vägen till det isolerade samhället Olympos. Byn byggdes som tillflyktsort från pirater på 700-talet och nåddes ända fram till för några år sedan i första hand med båt. Olympos är i särklass Karpathos största sevärdhet med sin dramatiska uppbyggnad, gamla seder och vackra folkdräkter. Här, isolerat från omvärlden, är det inte bara den gamla doriska dialekten som lever kvar, utan också konst, kultur och andra traditioner.

Det här är en intressant utflykt där vi får uppleva och höra om livet och kulturen i den flera hundra år gamla byn. Vi får se gamla vindmöllor, de gemensamma ugnarna, ett typiskt karpathiskt hem, kvinnor i färgglada, traditionella folkdräkter och besöka katedralen Virgin Maria.

Lunchen intas på egen hand på någon av byns restauranger. Beställ gärna ortens specialitet, macarounes och loukoumades. Mycket av öns mat härstammar från Olympos och det känns nästan som om maten smakar mycket bättre här.

Innan vi beger oss hemåt besöker vi Lefkos, där du kan bada från den fina stranden eller luta dig tillbaka med en kopp kaffe.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat och dryck:
Ingår inte. I Olympos ges utrymme för lunch på egen hand.

Entré:
Entré till samtliga sevärdheter ingår.

Tid:
Heldagsutflykt, ca kl. 08.00-18.00.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Bra att ta med:
Vattenflaska, kamera, badkläder, handduk, solskydd och bra skor att promenera i.
En varm tröja kan vara bra att ta med i början och i slutet av säsongen, då det kan vara kallt i bergen. Vid besöket i kyrkan ska axlar, armar och knän helst vara täckta, ta med en långärmad tröja/kofta/sjal samt långbyxor eller lång kjol.

Övrigt:
Det är långa sträckor att gå i Olympos samt många trappor och nivåskillnader. Personer med någon typ av rörelsehinder eller hjärtsjukdom bör rådfråga Vingvärden innan bokning. Vägen till Olympos är slingrig, vilket åksjuka bör ha i beaktning innan bokning.

Saria - kan bokas hemifrån

Saria - kan bokas hemifrån

Tilltalas du av bildskön natur och fina stränder? Då är öns norra sida något för dig. Att komma till Saria och vandra i den vackra miljön känns nästan som att befinna sig i en saga. Det finns även gott om tid för sol och bad vid en härlig strand. Mat och dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

Ett vulkanutbrott på ön Santorini för ca 3500 år sedan orsakade en tsunami, som delade Karpathos i två delar. Själva sundet mellan de två öarna är bara 200 meter brett, men stark ström gör att det är farligt att simma över sundet. Den del som slets loss heter Saria och ligger norr om Karpathos. Här låg Nissyros, en av de fyra antika städer som en gång fanns på Karpathos. Staden är sedan länge övergiven och försvunnen, och idag är getterna de enda invånarna på ön.

Vi åker med båt längs Karpathos vackra östkust. Passa på att koppla av på däck och njut av den dramatiska naturen. Båten brukar stanna till i Diafani för att släppa av passagerare innan den fortsätter till Saria.

Saria är ca 40 km2 och består mest av klippor. Här är det karg natur som dominerar, men ön har också en fin strand med kristallklart vatten. Guiden tar dig med genom en klyfta som leder upp till ett litet kapell beläget ca 200 meter över havet. Den fantastiska utsikten är väl värd den branta vandringen! På vägen upp ser man också ruiner från tiden då det bodde människor på ön. Själva vandringen tar ca 2 timmar fram och tillbaka.
Önskar du inte att ta del av vandringen, går det fint att bara njuta på stranden.

Tillbaka ombord på båten erbjuds en barbeque-lunch.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat och dryck:
Lunch och dryck ingår inte, men kan köpas till för 10 euro per person.

Tid:
Heldagsutflykt, ca kl. 08.30-18.00.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Bra att ta med:
Ta med badkläder, handduk, solskydd, kamera, bekväma vandringsskor och eventuellt simfötter/snorkelutrustning. Badskor rekommenderas.

Övrigt:
Branta klippor och nivåskillnader under vandringen. Personer med någon typ av rörelsehinder/hjärtsjukdom bör rådfråga Vingvärden innan bokning.

Sol, bad och havsluft - kan bokas hemifrån

Sol, bad och havsluft - kan bokas hemifrån

En utflykt för alla som vill njuta av en avkopplande dag på en båt i natursköna omgivningar. I priset ingår en barbeque-lunch som serveras under avslappnade former.

Läs mer Dölj

Vi seglar ut från hamnen i Pigadia på morgonen och har en lång, härlig dag att se fram emot. Medan det azurblå vattnet slår mot skrovet seglar vi förbi bildsköna kustområden med höga fjäll och pittoreska bukter.

Vi lägger till vid en inbjudande strand med kristallklart, turkost vatten och pinjeträd som omger stranden och ger skön skugga. Här väntar avkoppling och tillbakalutat strandliv.
Här serverar båtens besättning en barbeque-lunch innan turen går vidare.

På eftermiddagen lägger vi ankar vid Apellastranden, som är känd som en av öns vackraste stränder. Under dagen stannar vi även till ute på havet så att vi kan bada från båten vid ett par av kaptenens favoritplatser.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat och dryck:
Lunch ingår. Dryck ingår inte men går att köpa till.

Tid:
Heldagsutflykt, ca kl. 09.30-17.30.

Färdledning:
Utflykten är på egen hand. Besättningen talar engelska.

Bra att ta med:
Ta med vattenflaska, badkläder, handduk, kamera, bekväma skor, solskydd och eventuellt simfötter/snorkelutrustning.

Övrigt:
Ibland hindrar vindarna båten att lägga till vid stranden som nämns i utflyktsbeskrivningen. Då hittar kaptenen en annan strand att besöka. Hyra av solstolar och parasoll på stränderna betalas direkt till uthyraren.