Se hotell (9)

Resor till Karpathos stad

Varför inte boka en resa till Karpathos stad, öns största stad, med butiker och restauranger på nära håll, och med en strand på bekvämt promenadavstånd.

En resa till Karpathos stad, eller Pigadia som den också kallas, är också en resa till öns största stad, även om den bara har knappt 3000 bofasta invånare. Men under sommaren blommar staden upp och som besökare behöver man inte sakna vare sig butiker, nöjen eller shopping. Längs med strandpromenaden finns det gott om tavernor och restauranger som mer än gärna serverar både lunch och middag, och lite längre in i staden finns öns bästa shoppingutbud. Naturligtvis finns här också en strand, följer man strandpromenaden från hamnen och norrut, kommer man snart fram till stranden som är så lång att den har flera namn; Limnitis Beach, Afoti Beach, Monis Beach och så vidare. Det spelar inte så stor roll vilket namn man väljer, men ju längre norrut man går desto mer plats får man.

Semester i Karpathos stad

Det är ju på den här stranden man tillbringar större delen av dagen, men när solen sänker sig på andra sidan ön börjar de flesta dra sig inåt staden, mot hamnen, där man gärna tillbringar kvällen på någon taverna eller bar, samtidigt som man njuter av kvällsvalkan och beundrar de färggranna fiskebåtarna. Här finns gott om restauranger att välja bland, allt från traditionellt grekiska tavernor, till sådana med mer amerikansk inspiration, eftersom många öbor har koppling dit.

Hotell från två till fem vågor

Om du bokar din resa till Karpathos stad hos Ving kan du välja ett hotell som passar dig. Här finns både eleganta hotell och enklare boende. Naturligtvis kan du också välja om du vill bo i rum eller lägenhet. Med närmare ett dussin hotell att välja bland i Karpathos stad kan du vara säker på att hitta ett som passar dig. Dessutom kan du kombinera en vecka i Karpathos stad med en vecka på vårt andra resmål på Karpathos - Amoopi.

Bra att veta
 • Hotell från 2 till 5 vågor
 • Lokala restauranger
 • Kombinera resmål
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Karpathos stad

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
15°7°
4
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • februari
16°8°
5
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • mars
17°9°
6
Soltimmar/dag
23
Regnfria dagar
 • april
21°12°
8
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • maj
25°15°
10
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • juni
30°19°
11
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juli
32°21°
12
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • augusti
29°22°
12
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • september
25°19°
10
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • oktober
23°15°
7
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • november
21°12°
6
Soltimmar/dag
23
Regnfria dagar
 • december
17°9°
4
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
Stränder
I Karpathos stad finns en flera kilometer lång strand som precis norr om staden. Den består av en blandning av sten och grus, och med jämna mellanrum finns tavernor och barer. Partier av stranden är långgrunda, men det finns också klippiga partier där det blir djupt lite fortare, vilka är utmärkta för snorkling
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3,5 timmar

Så reser du hit

Till Karpathos reser du med bekväm charter från Arlanda och Oslo under sommarsäsongen (maj-okt).
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Karpathos stad. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Karpathos flygplats till ditt hotell är ca 30 minuter till en timma (ca 17 kilometer), beroende på trafik och antal hotellstopp. Transferbussen till Karpathos stad kör ofta via Amoopi. Då blir restiden ca 30 minuter längre. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.
Mat, dryck och nattliv
I Karpathos stad finns gott om restauranger och barer. Många av dem ligger längs strandpromenaden eller runt hamnen. Här kan du äta både grekiska rätter som souvlaki och pastitio, tillsammans med färsk fisk och skaldjur från det omgivande havet. Vill du prova ännu mer lokal mat rekommenderas någon av öns egna specialiteter, som Vizanti, lamm som fyllts med ris och sedan får ligga ett dygn på låg temperatur i vedugn, eller Karpathian Baby shrimps, som bara fångas denna del av Egeiska havet, och som har en mycket typisk smak. Till detta dricker du naturligtvis Karpathiko Krasi, öns eget vin.
Karpathos stad har öns bästa nattliv, med ett par nattklubbar och gott om barer. De flesta nöjer sig dock med en lång middag och kanske en drink innan läggdags.
Shopping
Karpathos stad har öns bästa shopping, med gott om butiker och affärer. Många butiker stänger för siesta under senare delen av eftermiddagen.
Aktiviteter och sevärdheter
I Karpathos stad är det inte så gott om aktiviteter, men vill man ägna sig åt vindsurfing ska man bege sig ner till Afiartis, inte långt från flygplatsen. Här vetter kusten både åt söder och öster, så man kan dra full nytta av vindarna. Här kan du också hyra bräda eller ta lektioner. Den som vill längre bort kan ta någon av utflyktsbåtarna som utgår från hamnen i Karpathos stad. Båtar går till naturreservatet på norra delen av ön, och till Rhodos.
Hur du tar dig runt
Buss går från Karpathos stad till större delen av ön. Kolla tid för återresan innan du beger dig iväg.
Fakta

Vår service

I perioden maj till oktober kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Greklands ambassad på telefon 08-545 660 10.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Grekland.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro. Uttagsautomater finns i Karpathos stad.

Tidsskillnad

Svensk tid + 1 timme

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc. Observera att väntetider kan förekomma på Karpathos flygplats, både vid ut- och hemresa. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Karpathos ligger i det Egeiska havet och är den näst största av de dodekanesiska öarna. Ca 6.000 invånare. Huvudorten är Karpathos stad, även kallad Pigadia med ca 3.000 invånare. Ön är ca 48 km lång och bredden varierar mellan 1 och 11 km. Ytan är 302 km2.

Mer om Karpathos

Sök din resa till Karpathos stad