Se hotell (3)

Resor till Amoopi

Passa pÄ att resa till Amoopi, för att njuta av de sköna strÀnderna, den goda maten och kanske ett besök eller tvÄ i Karpathos stad.

I Amoopi vĂ€ntar en avkopplande resa, perfekt för dig som vill vila upp dig pĂ„ semestern. HĂ€r tillbringar man dagen pĂ„ stranden, tar en lunch pĂ„ nĂ„gon av byns tavernor och njuter av livet, lĂ„ngt frĂ„n vardagens stress. Amoopi Ă€r inte sĂ€rskilt stort, gĂ„r man lĂ€ngs vĂ€gen som följer stranden tar det inte mycket mer Ă€n tjugo minuter att gĂ„ frĂ„n den ena Ă€nden till den andra. ÄndĂ„ ryms hĂ€r allt man behöver: ett bra urval av tavernor och barer, flera strĂ€nder och en eller annan liten butik dĂ€r man kan handla det nödvĂ€ndigaste. Vill man ha lite mer liv och rörelse, eller mer shopping, Ă€r det bara att ta bussen in till Karpathos stad, dĂ€r det finns gott om bĂ„de shopping och nöjen.

Amoopis strÀnder

Amoopi lockar med tvÄ fina, lÄnggrunda badvikar dÀr vattnet Àr klart och rent, perfekt Àven för smÄ barn. Tycker du om att snorkla Àr det hit du ska resa, lÀngs med stranden finns flera klippiga uddar och skÀr med ett rikt undervattensliv dÀr man kan tillbringa flera timmar med att beundra prakten. Om du gÄr tvÀrs över den lilla udden i Amoopis södra Ànde kommer du till Votsalakia Beach och Kastelia Beach. Blir du hungrig eller törstig av allt snorklande Àr det bara att gÄ nÄgra steg till nÀrmaste taverna, dÀr de frestar med olika grekiska specialiteter.

Bo bra med Ving

NĂ€r du reser till Amoopi med Ving kan du vĂ€lja om du vill bo i rum eller lĂ€genhet. PĂ„ Sophia Hotel bor du pĂ„ ett mindre hotell, i bekvĂ€ma rum omgivna av en mysig trĂ€dgĂ„rd, med bara en kort promenad ner till stranden. Naturligtvis kan du vĂ€lja att tillbringa dagen vid poolen, om du hellre vill det. Mindre men mer elegant Ă€r Althea Boutique Hotel, en familjedriven anlĂ€ggning med snygga lĂ€genheter och en skön terrass dĂ€r frukosten serveras. Även hĂ€r bor du med bara en kort promenad ner till stranden.

UpptÀck Karpathos

Visst kan man resa till Amoopi för att koppla av och ta det lugnt, men varför inte ta en tur ner till Afiartis, öns vindsurfingcentrum? HÀr finns allt du behöver för en spÀnnande eftermiddag pÄ brÀdan. Vill du ta det lite lugnare reser du upp till Karpathos stad för att strosa omkring och kanske Àgna dig Ät lite shopping i nÄgon av stadens butiker. En god idé Àr ocksÄ att hyra en bil för att upptÀcka ön pÄ egen hand, i din egen takt. DÄ kan du stanna precis dÀr du vill, för en mysig lunch i nÄgon av öns byar, eller kanske Àgna nÄgra sköna timmar pÄ en strand dÀr du kan vara helt för dig sjÀlv.

Bra att veta
 • Fina strĂ€nder
 • Lokala restauranger
 • Kombinera resmĂ„l
 • VĂ€lj rum eller lĂ€genhet
Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Amoopi

ResmÄlet har Ànnu inga omdömen

VĂ€der
 • januari
15°7°
4
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • februari
16°8°
5
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • mars
17°9°
6
Soltimmar/dag
23
Regnfria dagar
 • april
21°12°
8
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • maj
25°15°
10
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • juni
30°19°
11
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juli
32°21°
12
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • augusti
29°22°
12
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • september
25°19°
10
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • oktober
23°15°
7
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • november
21°12°
6
Soltimmar/dag
23
Regnfria dagar
 • december
17°9°
4
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
StrÀnder
I Amoopi finns tvÄ strÀnder, 'stora' och 'lilla', bÀgge Àr lÄnggrunda, med grus och sand, och hÀr finns bÄde solstolar och parasoller. GÄr man över den lilla klippudden i södra Ànden, förbi en liten kyrka, kommer man till ytterligare en strand; Votsalakia Beach, och Ànnu ett stycke lÀngre bort; Kastelia Beach. Dessa tvÄ strÀnder Àr lite djupare och mycket omtyckta bland snorklare.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3,5 timmar

SĂ„ reser du hit

Till Karpathos reser du med bekvÀm charter frÄn Arlanda och Oslo under sommarsÀsongen (maj-okt).
Med Vings transfer kommer du enkelt och sÀkert till ditt hotell i Amoopi. Transfern ingÄr inte i resans pris, du lÀgger sjÀlv till den vid bokning. Restiden frÄn Karpathos flygplats till ditt hotell Àr ca 20 minuter (ca 10 kilometer), beroende pÄ trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror pÄ lokala förhÄllanden och bestÀms pÄ plats. Mer information fÄr du vid ankomst. LÀs mer om transfer.
Mat, dryck och nattliv
I Amoopi finns ett dussintal restauranger, med olika menyer, Àven om det grekiska dominerar, med mycket grillat och dagens fÄngst tillredd pÄ olika frestande vis. Priserna Àr rimliga, men det hÀnder att man inte tar kreditkort, sÄ det Àr en bra idé om du har kontanter. NÄgra rÀtter du bör prova Àr Sardela Karpathaki, salta sardiner i olja som Àr ett omtyckt tilltugg till ett glas ouzo. Vill du ha lite mer stabil mat bör du prova Makarounes, som Àr handgjord pasta med lök och ost, eller Skaros, fisk som serveras stekt eller grillad.
Nattlivet i Amoopi Àr stillsamt. Vill du ha mer liv och rörelse Àr det bÀttre att bege sig in till Karpathos stad.
Shopping
I Amoopi finns nÄgra smÄ snabbköp med begrÀnsat utbud. Vill du Àgna dig Ät mer seriös shopping Àr det bÀst att ta bussen in till Karpathos stad, dÀr det finns gott om butiker och affÀrer. MÄnga butiker stÀnger ett par timmar för siesta under eftermiddagen.
Aktiviteter och sevÀrdheter
I Amoopi finns inga sÀrskilda aktiviteter eller sevÀrdheter, hÀr gÀller avkoppling. Ett stycke söderut, i Afiartis, har det uppstÄtt ett centrum för vindsurfing, med bÄde uthyrning, kurser och annat.
Hur du tar dig runt
Buss gÄr ett par gÄnger om dagen in till Karpathos stad. Vill du resa runt mer Àn sÄ rekommenderas en hyrbil.
Fakta

VĂ„r service

I perioden maj till oktober kan du nÄ oss dygnet runt pÄ vÄr servicetelefon samt pÄ sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda rÄd. Reser du med charter, möter vi dig dessutom pÄ flygplatsen och ser till att du kommer pÄ rÀtt buss om du bokat transfer.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs. För mer information hÀnvisar vi till Greklands ambassad pÄ telefon 08-545 660 10.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Grekland.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt i Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt pÄ hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lÀgenhetsklassificering och vistelsens lÀngd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lÀgenheter kan skilja sig frÄn den officiella, som Àr den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjÀrnor: 0,50 euro per rum eller lÀgenhet och natt
3 stjÀrnor: 1,50 euro per rum eller lÀgenhet och natt
4 stjÀrnor 3,00 euro per rum eller lÀgenhet och natt
5 stjÀrnor 4,00 euro per rum eller lÀgenhet och natt

Valuta och betalning

Euro. NÀrmaste uttagsautomat finns i Karpathos stad. Kreditkort accepteras inte överallt i Amoopi.

Tidsskillnad

Svensk tid + 1 timme

El

220 volt.

SprÄk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Vi förbehÄller oss rÀtten att Àndra i program, utflykter, priser etc. Observera att vÀntetider kan förekomma pÄ Karpathos flygplats, bÄde vid ut- och hemresa. Vi förbehÄller oss rÀtten att Àndra i program, utflykter, priser etc.
Karpathos ligger i det Egeiska havet och Ă€r den nĂ€st största av de dodekanesiska öarna. Ca 6.000 invĂ„nare. Huvudorten Ă€r Karpathos stad, Ă€ven kallad Pigadia med ca 3.000 invĂ„nare. Ön Ă€r ca 48 km lĂ„ng och bredden varierar mellan 1 och 11 km. Ytan Ă€r 302 km2.

Mer om Karpathos

Sök din resa till Amoopi