Se hotell (3)

Resor till Amoopi

Passa på att resa till Amoopi, för att njuta av de sköna stränderna, den goda maten och kanske ett besök eller två i Karpathos stad.

I Amoopi väntar en avkopplande resa, perfekt för dig som vill vila upp dig på semestern. Här tillbringar man dagen på stranden, tar en lunch på någon av byns tavernor och njuter av livet, långt från vardagens stress. Amoopi är inte särskilt stort, går man längs vägen som följer stranden tar det inte mycket mer än tjugo minuter att gå från den ena änden till den andra. Ändå ryms här allt man behöver: ett bra urval av tavernor och barer, flera stränder och en eller annan liten butik där man kan handla det nödvändigaste. Vill man ha lite mer liv och rörelse, eller mer shopping, är det bara att ta bussen in till Karpathos stad, där det finns gott om både shopping och nöjen.

Amoopis stränder

Amoopi lockar med två fina, långgrunda badvikar där vattnet är klart och rent, perfekt även för små barn. Tycker du om att snorkla är det hit du ska resa, längs med stranden finns flera klippiga uddar och skär med ett rikt undervattensliv där man kan tillbringa flera timmar med att beundra prakten. Om du går tvärs över den lilla udden i Amoopis södra ände kommer du till Votsalakia Beach och Kastelia Beach. Blir du hungrig eller törstig av allt snorklande är det bara att gå några steg till närmaste taverna, där de frestar med olika grekiska specialiteter.

Bo bra med Ving

När du reser till Amoopi med Ving kan du välja om du vill bo i rum eller lägenhet. På Sophia Hotel bor du på ett mindre hotell, i bekväma rum omgivna av en mysig trädgård, med bara en kort promenad ner till stranden. Naturligtvis kan du välja att tillbringa dagen vid poolen, om du hellre vill det. Mindre men mer elegant är Althea Boutique Hotel, en familjedriven anläggning med snygga lägenheter och en skön terrass där frukosten serveras. Även här bor du med bara en kort promenad ner till stranden.

Upptäck Karpathos

Visst kan man resa till Amoopi för att koppla av och ta det lugnt, men varför inte ta en tur ner till Afiartis, öns vindsurfingcentrum? Här finns allt du behöver för en spännande eftermiddag på brädan. Vill du ta det lite lugnare reser du upp till Karpathos stad för att strosa omkring och kanske ägna dig åt lite shopping i någon av stadens butiker. En god idé är också att hyra en bil för att upptäcka ön på egen hand, i din egen takt. Då kan du stanna precis där du vill, för en mysig lunch i någon av öns byar, eller kanske ägna några sköna timmar på en strand där du kan vara helt för dig själv.

Bra att veta
 • Fina stränder
 • Lokala restauranger
 • Kombinera resmål
 • Välj rum eller lägenhet
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Amoopi

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
15°7°
4
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • februari
16°8°
5
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • mars
17°9°
6
Soltimmar/dag
23
Regnfria dagar
 • april
21°12°
8
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • maj
25°15°
10
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • juni
30°19°
11
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juli
32°21°
12
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • augusti
29°22°
12
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • september
25°19°
10
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • oktober
23°15°
7
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • november
21°12°
6
Soltimmar/dag
23
Regnfria dagar
 • december
17°9°
4
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
Stränder
I Amoopi finns två stränder, 'stora' och 'lilla', bägge är långgrunda, med grus och sand, och här finns både solstolar och parasoller. Går man över den lilla klippudden i södra änden, förbi en liten kyrka, kommer man till ytterligare en strand; Votsalakia Beach, och ännu ett stycke längre bort; Kastelia Beach. Dessa två stränder är lite djupare och mycket omtyckta bland snorklare.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3,5 timmar

Så reser du hit

Till Karpathos reser du med bekväm charter från Arlanda, Oslo och Köpenhamn under sommarsäsongen (maj-okt).
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Amoopi. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Karpathos flygplats till ditt hotell är ca 20 minuter (ca 10 kilometer), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.
Mat, dryck och nattliv
I Amoopi finns ett dussintal restauranger, med olika menyer, även om det grekiska dominerar, med mycket grillat och dagens fångst tillredd på olika frestande vis. Priserna är rimliga, men det händer att man inte tar kreditkort, så det är en bra idé om du har kontanter. Några rätter du bör prova är Sardela Karpathaki, salta sardiner i olja som är ett omtyckt tilltugg till ett glas ouzo. Vill du ha lite mer stabil mat bör du prova Makarounes, som är handgjord pasta med lök och ost, eller Skaros, fisk som serveras stekt eller grillad.
Nattlivet i Amoopi är stillsamt. Vill du ha mer liv och rörelse är det bättre att bege sig in till Karpathos stad.
Shopping
I Amoopi finns några små snabbköp med begränsat utbud. Vill du ägna dig åt mer seriös shopping är det bäst att ta bussen in till Karpathos stad, där det finns gott om butiker och affärer. Många butiker stänger ett par timmar för siesta under eftermiddagen.
Aktiviteter och sevärdheter
I Amoopi finns inga särskilda aktiviteter eller sevärdheter, här gäller avkoppling. Ett stycke söderut, i Afiartis, har det uppstått ett centrum för vindsurfing, med både uthyrning, kurser och annat.
Hur du tar dig runt
Buss går ett par gånger om dagen in till Karpathos stad. Vill du resa runt mer än så rekommenderas en hyrbil.
Fakta

Vår service

I perioden maj till oktober kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Greklands ambassad på telefon 08-545 660 10.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Grekland.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt i Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro. Närmaste uttagsautomat finns i Karpathos stad. Kreditkort accepteras inte överallt i Amoopi.

Tidsskillnad

Svensk tid + 1 timme

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc. Observera att väntetider kan förekomma på Karpathos flygplats, både vid ut- och hemresa. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Karpathos ligger i det Egeiska havet och är den näst största av de dodekanesiska öarna. Ca 6.000 invånare. Huvudorten är Karpathos stad, även kallad Pigadia med ca 3.000 invånare. Ön är ca 48 km lång och bredden varierar mellan 1 och 11 km. Ytan är 302 km2.

Mer om Karpathos

Sök din resa till Amoopi