Hotell (295)

Resor till Thailand

Det Àr inte sÀrskilt konstigt att hundratusentals svenskar vÀljer att resa till Thailand Är efter Är, med tanke pÄ paradisstrÀnderna, det berömda lokala köket, de spÀnnande utflykterna, fina hotellen, det solsÀkra klimatet och den vÀnliga befolkningen.

Ving erbjuder resor till hela Thailand, frÄn Khao Lak i vÀster till Koh Chang i öster. Du kan ocksÄ vÀlja en cityresa till Bangkok eller kombinera flera resmÄl under samma semester. SjÀlvklart kan du ocksÄ resa till Thailand pÄ sommaren och sÀtta ihop en egen paketresa till Thailand med reguljÀrflyg, pÄ de tider och med de hotell du sjÀlv vÀljer.

Phuket – populĂ€r halvö i södra Thailand

Den berömda halvön Phuket lockar de flesta typer av resenÀrer, och det Àr lÀtt att förstÄ varför. Barnfamiljerna uppskattar förstÄs de barnvÀnliga hotellen och de lÄnga, breda sandstrÀnderna som gjort Thailand sÄ populÀrt. Ungdomar som vÀljer att resa till Thailand för att festa trivs förmodligen bÀst i Patong med sitt gytter av barer och myller av folkliv pÄ Bangla Road. KrÀsna resenÀrer kan hitta bÄde hotell och restauranger av hög standard pÄ Phuket, och ryggsÀcksresenÀrer som vill leva billigt blir inte heller besvikna. De lÄga priserna och den vÀnliga lokalbefolkningen uppskattas förmodligen av samtliga som vÀljer att resa till Thailand.

Krabi – naturskön skĂ€rgĂ„rd i södra Thailand

VÀlkommen till den thailÀndska skÀrgÄrden nÀr den Àr som bÀst. Krabi kan skryta med vÀlkÀnda öar som Koh Lanta och Koh Phi Phi, men ocksÄ blygsammare smÄ grannar som Koh Mook och Koh Ngai. HÀr finns ett resmÄl för varje smak och en sak Àr sÀker, vill du att din resa till Thailand ska förgyllas av vacker natur och bildsköna omgivningar -dÄ kommer du att trivas i Krabi. Ao Nang ligger pÄ fastlandet och erbjuder ett stort utbud av shopping och restauranger, med allt frÄn smÄ lokala matstÄnd till stora, internationella kedjor och shoppingcenter. Ao Nang passar dig som vill Äka till paradisstrÀnderna pÄ de nÀrliggande öarna under dagarna, och samtidigt ha tillgÄng till restauranger och nöjesliv kvÀllstid.

Centrala Thailand – kombinera storstad och strandliv

Till Centrala Thailand rÀknas öarna pÄ Thailands östkust, storstadsmetropolen Bangkok och sol- och badresmÄlen dÀromkring. HÀr kan du gÄ pÄ fullmoonparty pÄ Koh Phangan, spela golf i Hua Hin, dyka pÄ Koh Samui eller 'shop 'til you drop' i Bangkoks mÄnga gallerior och marknader. Du behöver inte heller begrÀnsa dig till ett alternativ, du kan med fördel kombinera flera olika resmÄl under din resa till Thailand. Börja till exempel med en weekend i Bangkok för att sedan koppla av med sol och bad pÄ valfritt resmÄl under en vecka eller tvÄ.

Norra Thailand – för erfarna thailandsresenĂ€rer

I norra Thailand Àr klimatet annorlunda och tempot lÀgre Àn vad du kanske Àr van vid frÄn andra resmÄl i Thailand. HÀr Àr det inte sol och bad som lockar. Till norra Thailand ska du resa för att uppleva den hÀnförande naturen och kanske roa dig med kittlande sporter som forsrÀnning och jeepsafari. Upplev landets stora kontraster genom att kombinera Bangkok med en vistelse i stillsamma Chiang Mai under din resa till Thailand.

Det thailÀndska köket

Även om menyerna pĂ„ mĂ„nga thairestauranger Ă€r nĂ€st intill oöverskĂ„dligt lĂ„nga, kan du vid en nĂ€rmare titt upptĂ€cka att det handlar om olika varianter pĂ„ ett antal teman. PopulĂ€rt Ă€r rĂ€kor, kyckling, flĂ€sk, nötkött eller grönsaker som serveras med nudlar eller ris. Du kan komma undan riktigt billigt pĂ„ din resa till Thailand om du vĂ€ljer de smĂ„, lokala restaurangerna eller gatustĂ„nden istĂ€llet för de stora restaurangerna med vita dukar. LĂ„t dig inte luras av inredningen, ofta Ă€r det pĂ„ de enklaste haken som maten Ă€r som allra godast.

Fina sandstrÀnder

PrisvÀrd shopping, god mat och minnesvÀrda sevÀrdheter i alla Àra, men det Àr med största sannolikhet strÀnderna som Àr huvudattraktionen pÄ din resa till Thailand. HÀr finns strÀnder i alla skepnader, lÄnga, korta, breda, smala, rofyllda och populÀra. Det fina vattnet Àr klart och bjuder in till att snorkla och dyka, vilket du kan göra bÄde frÄn stranden eller pÄ en arrangerad bÄtutflykt. Vill du prova pÄ en ny strand en dag Àr det inte svÄrare Àn att hoppa pÄ en longtail-bÄt till nÄgon av de nÀrliggande strÀnderna.

Hitta ditt hotell
VĂ€der
NÀr Àr det bÀst vÀder i Thailand?
Klimatet i Thailand domineras av de tvÄ monsunperioderna, den sydvÀstliga och den nordostliga. Dessa pÄverkar bÄde nederbörd och temperatur, och ger upphov till tydliga sÀsonger. Karakteristiskt för klimatet i Thailand Àr en förhÄllandevis jÀmn temperatur och att nederbörden Àr starkt knuten till vissa perioder, dÄ det kan komma stora mÀngder. HögsÀsong Àr november till mars, dÄ det Àr varmt och regn Àr sÀllsynt. DÀrefter börjar regnperioden som pÄgÄr fram till oktober, Àven om nederbörden oftast kommer som kraftiga, ganska korta skurar.

Phuket och norra Thailand har tvÄ Ärstider; november till mars Àr relativt torr och varm, medan april till oktober Àr regnperiod. KrabiomrÄdet och centrala Thailand har tre Ärstider som prÀglas av monsunen. Januari, februari och mars Àr varma och torra mÄnader, i april inleds regnperioden som sedan pÄgÄr fram till oktober. I november och december minskar nederbörden igen, förutom pÄ vÀstra sidan av Siamviken som fÄr en stor del av Ärets nederbörd under denna period.
Pass och visum
För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt minst 6 mÄnader efter ankomst, returbiljett krÀvs. Inget visum krÀvs för vistelse i upp till 30 dagar. För vistelse lÀngre Àn 30 dagar krÀvs visum. För mer information hÀnvisar vi till Thailands ambassad pÄ telefon 08-588 042 50.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Thailand.

Resor till Thailand

Phuket
De fina strÀnderna Àr det frÀmsta skÀlet att sÄ mÄnga vÀljer att resa till Phuket Är efter Är. PÄ den populÀra halvön finns dessutom ett stort utbud av shopping samt gott om restauranger och barer.
Krabi
Utforska den paradisiska thailÀndska skÀrgÄrden under en resa till Krabi. HÀr Àr den ena stranden vitare Àn den andra, och med longtailbÄt kan du upptÀcka en ny strand varje dag under semestern.
Centrala Thailand
En resa till centrala Thailand kan innehÄlla allt frÄn storstadsliv i Bangkok, till fina strÀnder och minnesvÀrda naturupplevelser. Det gÄr med fördel att kombinera flera resmÄl under samma resa.
Norra Thailand
Alla lojala ThailandsresenÀrer borde nÄgon gÄng resa till norra Thailand, dÀr sÄvÀl natur som tempo och klimat skiljer sig frÄn andra delar av landet.

Mer om Thailand

Sommarresor till Thailand

Sommarresor till Thailand

Thailand Àr ett fantastiskt resmÄl Äret runt. Inte minst pÄ sommaren, dÄ du kan kombinera solsemestern med stadsliv och kultur, och se fram emot gott om plats pÄ strÀnderna samt en lÀgre prisnivÄ Àn under de populÀra vintermÄnaderna.
Temperaturerna Àr alltid behagliga, och Àven om sommaren bjuder pÄ en del skurar sÄ blir naturupplevelserna mycket vackrare, eftersom allt Àr grönt och frodigt. Med Ving kan du bland annat resa till Thailands populÀra resmÄl Phuket, Hua Hin, Koh Tao eller Railay Beach som erbjuder massvis med sol och vÀrme - Àven pÄ sommaren.

SÖK DIN RESA TILL Thailand