Koh Hong utanför Ao Nang i Krabi

Thailand

Thailand

Ving har närmare 30 resmål i Thailand, barnvänliga Sunwing Family Resorts, Sunprime Hotels för vuxna, möjligheten att sätta ihop din egen resa, och dessutom två spännande rundresor.

Ving har resor med direktflyg till hela Thailand, från Khao Lak i väster till Koh Chang i öster. Du kan också välja Bangkok eller kombinera flera resmål på en resa. Ska du resa med barn? Titta på våra Sunwing Family Resorts i Kamala och Bangtao Beach, eller vårt barnvänliga Family Garden-hotell Phuket Orchid Resort & Spa. Självklart kan du också resa till Thailand på sommaren eller sätta ihop en egen resa till Thailand med reguljärflyg, på de tider och med de hotell du själv väljer.

Läs mer om Thailand Dölj text

Se mer av Thailand
Självklart kan du kombinera flera resmål i Thailand om du vill. Varför inte prova en vecka på livliga Phuket och avsluta med en vecka i natursköna Ao Nang? Med Ving kan du välja flera resmål på en resa oavsett om du reser med klassisk charter eller med reguljärflyg då du själv väljer reslängd.

När är det bäst väder i Thailand?
Klimatet i Thailand domineras av de två monsunperioderna, den sydvästliga och den nordostliga. Dessa påverkar både nederbörd och temperatur, och ger upphov till tydliga säsonger. Karakteristiskt för klimatet i Thailand är en förhållandevis jämn temperatur och att nederbörden är starkt knuten till vissa perioder, då det kan komma stora mängder. Högsäsong är november till mars, då det är varmt och regn är sällsynt. Därefter börjar regnperioden som pågår fram till oktober, även om nederbörden oftast kommer som kraftiga, ganska korta skurar.

Phuket och norra Thailand har två årstider; november till mars är relativt torr och varm, medan april till oktober är regnperiod. Krabiområdet och centrala Thailand har tre årstider som präglas av monsunen. Januari, februari och mars är varma och torra månader, i april inleds regnperioden som sedan pågår fram till oktober. I november och december minskar nederbörden igen, förutom på västra sidan av Siamviken som får en stor del av årets nederbörd under denna period.

  • Valuta: Baht (THB)
  • Säsong: Året runt
  • Antal resmål:  26
  • Antal hotell:  231

Våra resmål i Thailand

Vings stora guide till Thailand - läs mer!