Se hotell (16)

Resor till Ao Nang

Vackra Ao Nang och dess skärgård lockar både soldyrkare, klättrare och snorklare att resa hit för att njuta av stränderna, dykningen och avkopplingen.
Ao Nang-stranden är vad vi brukar kalla en "eftermiddagsstrand", inte särskilt bred och med korallsand blandad med småsnäckskal. Men i området finns några av Thailands vackraste vita stränder, bland annat den berömda Railay Beach och de små paradisöarna Koh Poda och Chicken Island. Du kan enkelt resa dit och till andra öar i området med båt från stranden i Ao Nang. Vill du dyka och snorkla på något av de många större och mindre reven i vattnen utanför Ao Nang finns en uppsjö av arrangerade turer.

Bo som du vill

Reser du med Ving till Ao Nang kan du alltid hitta ett hotell som känns rätt. Med ett tiotal hotell att välja mellan, från enkel budget till glittrande lyx, så kan du vara säker på att hitta ett hotell som passar dig och din semester. Vill du bo billigt och centralt kan vi rekommendera The Verandah, medan Centara Grand Beach Resort & Villas ligger alldeles vid stranden, ett litet stycke från centrum i Ao Nang.

Äventyr på nära håll

Vattnet utanför Krabi är kristallklart och under en resa hit kan man få se både revhajar, sköldpaddor, grottor och skeppsvrak. Ao Nang är trevligt och välordnat, med mysiga barer och restauranger längs huvudgatan och strandgatan. Däremot är nöjeslivet inte särskilt utvecklat. Vill du se en mer thailändsk stad ska du resa in till provinshuvudstaden Krabi. Missa inte ett besök på nattmarknaden, där du kan fynda allt från kläder till hantverk, elektronik och grönsaker. Från Ao Nang till Krabi kan du resa på 20 minuter med tuk tuk.

Valfrihet med Ving

Bokar du en resa till Ao Nang kan du välja mellan bekväm charter med fasta reslängder eller skräddarsydda resor med reguljärflyg på de tider som passar dig, året runt. Självklart kan du också kombinera två olika resmål under din semester, så att du får se och uppleva dubbelt så mycket.
Bra att veta
 • Strandnära hotell
 • Prisvärt boende
 • Kombinera resmål
 • Spännande utflykter
 • Många restauranger
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Ao Nang

Stränder
Provinsen Krabi är känd för klarblått vatten och stränder med finkornig sand. Detta kan dock variera beroende på vart man åker. I Ao Nang finns där en del olika stränder att välja mellan. För den som vill komma ut till någon av paradisöarna som ligger precis utanför Ao Nang så kan man lätt göra detta med en longtailbåt. Här ute möts man av utmärkt snorkelvatten, vita sandstränder och en skön semesterlunk. Badförbud förekommer på vissa ställen. Stränder och öar i området som tillhör marinnationalpark/nationalpark har inga solstolar eller vattenaktiviteter.

Strand i Ao Nang

Stranden i Ao Nang är smal och består av korallsand blandad med små snäckskal. Den är till stor del full av longtail-båtar, ivrigt upptagna med att forsla badare till och från Railay Beach. Strandens södra ände är mer stillsam. Här kan man tillbringa ett par trevliga timmar i sanden med god utsikt.

Noppharat Thara

Norr om Ao Nang-stranden ligger Noppharat Thara-stranden som erbjuder en lite lugnare atmosfär. Här brukar många lokala thailändare trivas bättre. Stranden är långgrund och passar bäst för bad.

Railay Beach

Railay Beach har blivit samlingsnamn för ett knappt halvdussin stränder på en halvö. East och West Railay är de mest kända stränderna, men det finns flera små stränder. Dessa kommer man till via de stigar som går kors och tvärs över halvön, som t.ex. Phra Nang, känd för sin skönhet och vackra grotta. Till Railay Beach tar man sig med longtail från Ao Nang, vilket tar ca 10 minuter.

West Railay Beach

West Railay Beach är den största stranden på halvön. Den är mycket långgrund, speciellt vid lågvatten, med klart och fint vatten. På mitten av den ca 600 meter långa stranden finns en landningsplats för alla longtail-båtar. I strandens norra ände kan man tillbringa dagen i halvskugga under klippor och träd om man kommer någorlunda tidigt.

East Railay Beach

East Railay Beach kommer man till på tio minuter via den stig som leder tvärs över näset. Väl framme på andra sidan ser man först ingen strand, bara mangrove. Tar man till vänster kommer man in i en slags kåkstad med barer, caféer och restauranger. Tar man till höger och fortsätter något hundratals meter så når man själva stranden.

Klong Muang Beach

Om du lämnar den turisttäta delen av Ao Nang och beger dig till andra sidan kommer du till Klong Muang-stranden, som ligger lite mer avskilt. Stranden här består mestadels av finkornig sand, med lite stenar på sina håll. Hit kommer du framförallt för lugn och ro.
Mat, dryck och nattliv
I Ao Nang finns många barer och restauranger, speciellt längs huvudgatan och strandgatan. På grund av resmålets popularitet är maten dyrare än på många andra resmål i Thailand. Jämfört med Sverige är det ändå alltid mycket billigt och variationen är enorm. Ofta beställer man en till två rätter per person och sedan smakar alla i sällskapet på de olika rätterna. Som vanligt när man är utomlands gäller två grundregler: Välj ställen där det är gott om folk och, om möjligt, ett ställe där du ser att det finns många thailändare. Det första garanterar att maten inte har stått för länge, det andra att maten håller god kvalitet. Vanligtvis ger man ca 10 % i dricks. Många restauranger erbjuder också färsk fisk och skaldjur som tillagas efter dina önskemål. Då betalar man efter vikt och priserna kan gå upp avsevärt. Men fortfarande är det mycket billigare än hemma.

Att tänka på innan restaurangbesök

Servitören frågar ofta om man vill ha sin mat stark eller medel. Tänk på att det vi kallar stark mat i Sverige, är ungefär svag/medel i Thailand. Många recept innehåller jordnötter även om det inte står på menyn.

Kända rätter i Thailand:

Pad Thai
Pad Thai är Thailands nationalrätt. Denna kommer i många olika varianter men normalt innehåller rätten stekta nudlar, böngroddar, salladslök, morot och ibland tofu. Du väljer själv om du vill ha kött, räkor eller kyckling i.

Tom yam
Tom yam eller tom yum som man också kan säga, är en typisk thailändsk soppa som också äts mycket i Laos och Malaysia. Det är en klar soppa karaktäriseras av sin starka och lite sura smak. Den görs bland annat på fond, citrongräs, limeblad och krossad chili. Rätten serveras med valfritt kött. Den mest populära hos turisterna är Tom yam kung, som innehåller tigerräkor.

Tom Kha Gai
Tom Kha Gai är en smakrik soppa som görs på kokosmjölk, limeblad, färsk ingefära, svamp och chili, toppat med korianderlöv. Gai i Thom Kha Gai, betyder kyckling. Föredrar man fläskkött heter den istället Thom Kha Mu. Soppan finns i många olika varianter. Beställ gärna lite kokt ris till, det mättar lite extra och är bra för magen om soppan är stark.

Massaman curry
Detta är en speciell curryrätt som faller många i smaken. Man vet inte helt om detta faktiskt är en thailändsk rätt från början eller om den ursprungligen är från Malaysia då ordet Masam där betyder sur. Rätten görs av kokosmjölk, rostade jordnötter, cashewnötter, potatis, massaman currypasta, lagerblad, palmsocker, anis och valfritt kött.

Mat och dryck i Thailand

Det thailändska köket, i varje fall utmed landets kust, baserar sig till stor del på färskvaror med ris eller nudlar som ständigt närvarande bas. De flesta menyer verkar hisnande långa vid första anblicken, men man upptäcker snart att det rör sig om varianter på jämförelsevis få teman. Det vi skulle kalla wok, alltså snabbstekta ingredienser, serveras ofta med eller utan ris och nudlar, separat eller som en del av rätten. Pad thai är ett av dess många namn och just pad thai består av nudlar, tofu, ägg, grönsaker och andra godsaker och serveras ofta med hackade jordnötter.

Rice and Curry

Ett annat huvudtema är rice and curry, ett slags thailändsk snabbmat, eftersom man får en tallrik ris och sedan lägger på curries själv från skålar som står framme. Här finns det lika många varianter som det finns kockar. Till skillnad från stekt ris eller nudlar kan curries vara rejält kryddade med chili och andra starkvaror så det är inget för nybörjaren.

Fried rice

Fried rice kommer i ett otal skepnader; med räkor, kyckling, vegetariskt, nötkött eller vad man nu har till hands. Ett slags asiatisk pytt, med andra ord. Fried rice finns överallt och är en av de säkraste rätter man kan välja om man vill undvika magsjuka, eftersom den alltid serveras nylagad.

Sallad

Sallader är det tredje huvudtemat. Det är i regel ganska långt från vår andefattiga grönsallad, och innehåller ofta kyckling, räkor, bläckfisk eller annat kött. En sallad med ris är ofta tillräckligt för en lunch. Ett varningsord: Thailändska sallader skjuter skarpt. Här får kockarna leva ut sin förtjusning i chili och en sallad kan vara helt överströdd med hackade röda och gröna chilifrukter. Ta det varligt och beställ vitt ris till din sallad då vatten inte hjälper. Låt dig väl smaka.

Soppa

Soppor måste också nämnas när man talar om thailändsk mat. De kan vara antingen klara eller tjocka, i det senare fallet ofta baserade på kokos, vilket ger dem en något söt smak. En soppa är en självklar del i en thailändsk måltid, som en kompletterande smak och konsistens.

Dryck

Förutom de thailändska ölsorterna stöter man ofta på de större europeiska märkena. Fruktjuicerna bör man inte gå miste om. De finns dels som juice och dels som shakes, då som en läskande korsning av isglass och juice. De görs i allmänhet av buteljerat vatten och är både säkra och uppfriskande. Om man inte säger till att man bara vill ha lite socker kan de bli lite väl söta. En annan populär dryck är den s.k. Mekongwhiskyn. Många anser att den kan drickas utblandad med Coca Cola.

Frukt

Här finns mango, papaya, mangosteen, rambutan, litchi, ananas, banan och mycket mer. Listan kan göras lång och man hinner inte smaka på alla, tyvärr. Det enklaste sättet att bekanta sig med de vanligaste är att beställa en frukttallrik på en restaurang. Då får man ananas, banan, kanske vattenmelon eller papaya. De övriga träffar man på i fruktstånd eller hos kringvandrande försäljare när de har säsong. Om du är osäker på hur de skall ätas kan du fråga försäljaren. Nyskalad frukt är alltid säkert om du är rädd för att bli magsjuk och dessutom ett smakligt sätt att hålla ordning på vätskebalansen. Nattmarknaden i Krabi är ett utmärkt ställe att bekanta sig med de ätliga delarna av Thailands flora. Både priserna och utbudet är oslagbara.
Nattlivet i Ao Nang är ett långt stycke från excesserna på Phuket. Här slinker man oftast in på en bar eller sitter kvar lite längre på restaurangen. Har man fortfarande ork kvar efter dagens äventyr brukar det sitta fint med att bara avrunda kvällen på sin terrass eller balkong. Nöjeslivet sträcker sig ett stycke utmed huvudgatan på ömse sidor om 'centrum' i någon kilometer i vardera riktningen. Här finns det gott om barer och restauranger, många av dem har levande musik flera kvällar i veckan. Det är enkla och otvungna ställen där man slår sig ner och tar en drink i en avslappnad atmosfär. Några av barerna erbjuder också annan underhållning, som till exempel eldshower. Vill du ha lite mer liv och rörelse finns det en plats som kallas för Center Point mitt i Ao Nang. Här hittar du flera barer. Du kan välja om du vill dansa, lyssna på livemusik eller bara ta en god drink.
Shopping
Huvudgatan i Ao Nang kantas av butiker med all önskvärd shopping: kläder, smycken, hantverk, badprylar och andra souvenirer. Här finns även många bra skräddare, samt optiker med mycket bra priser. Två gånger i veckan arrangeras det en eftermiddagsmarknad i Ao Nang som är väldigt populär.

Marknad

Lokala marknader ger alltid intressanta glimtar av ett lands kultur och levnadssätt, samtidigt som några verkliga fynd kan dyka upp om du är sugen på lite annorlunda shopping. För Krabi är detta helt sant! I omgivningarna finns nämligen flera marknader, som är ett trevligt inslag i semesterupplevelsen. Här är en liten översikt över de viktigaste och mest intressanta marknaderna.

Kvällsmarknad i Ao Nang

Här säljer lokalborna sina varor, som olika maträtter, grönsaker och frukt. Marknaden dyker upp på flera olika ställen i Ao Nang.

Night market i Krabi Town

Marknaden arrangeras på två olika ställen: längs floden inne i Krabi Town vid sidan av Phi Phis och Lantas båtbrygga, samt vid sidan av varuhuset Vogue i centrumet. Här säljs mest mat och frukt, men även det mer exotiska, som friterade kackerlackor och rosa ägg.

Weekend market

Många anser att denna är den mest intressanta marknaden i Krabi Town, med många basarer som säljer kläder, matvaror och souvenirer. Här förekommer även uppträdanden som thailändsk dans, eldshow, lokal musik eller liknande, så det är lika mycket shopping som det är föreställning. Marknaden arrangeras på 'Walking street' som ligger bakom varuhuset Voque.

New Night market

Denna marknad liknar väldigt mycket marknaden på Walking street. Här finns basarer med kläder, matvaror och annat, samt ibland olika uppträdanden.

Krabis morgonmarknad

Marknaden, som sägs vara södra Thailands största, ligger inte långt från varuhuset Vogue i Krabi Town. Här säljs allt från kläder och leksaker till grönsaker och fisk. Doftupplevelsen blir ett minne i sig!

Skräddare

Thailand är drömmen för de som trivs bäst när kläderna sitter som gjutna. De thailändsk-indiska skräddarna arbetar med sidentyger av bästa kvalitet och har mycket fördelaktiga priser. Trots detta gäller det att vara uppmärksam så att man verkligen får det man beställer, både med hänsyn till kvalitet och pris. Skräddare hittar du bland annat längs huvudgatan i Ao Nang.

Optiker

Glasögon och solglasögon är mycket billigare i Thailand än i Sverige. En orsak till detta är att många av de lokala optikerna fortfarande tillverkar linser själv i butiken, utan att gå via stora fabriker. Detta betyder att kvaliteten är hög och du behöver inte vänta mer än 3-4 dagar på de nya glasögonen.

Shopping i Thailand

Thailand är landet för dig som gillar att shoppa. Här finner du allt mellan himmel och jord att fylla resväskan med. Urvalet är enormt och priserna är låga. De flesta butiker accepterar kort som Visa och Mastercard. Varuhusen har alltid haft fasta priser och allt fler butiker inför det. På marknader och i många småbutiker gäller fortfarande att man prutar sig till ett pris som båda parter är nöjda med. Var inte rädd för att börja pruta ner till halva priset.

Saker som är värda att köpa

Skräddarsydda kläder, glasögon och linser, ädelstenar, guld, silver, pärlor, träskulpturer, batikkläder och väskor
Sport och Träning
Vill du sporta och träna under semester har Ao Nang mycket att erbjuda och utbudet är varierat.

Karstlandskapet runt Ao Nang är rena önskedrömmen för en klättrare. Här finns ett flertal leder som erbjuder klättring i de flesta svårighetsgrader. I Ao Nang och Railay finns det flera företag som arrangerar klättringskurser och guidade utflykter. Utrustning finns att hyra för den som inte vill ta med sin egen.

Dykning

I Ao Nang finns det gott om dykoperatörer som ordnar allt från kurser till längre flerdagarsturer. Under flerdagarsturerna bor du ombord på båten och får in två-tre dyk per dag på de bästa dykplatserna i Phuket-bukten eller längre bort, som Similan-öarna.

Kajak

Kajakpaddling är en populär aktivitet längs med hela kusten. Antingen följer man med en guidad tur som tar en in i mangrovens förtrollade värld, eller också hyr man en kajak och ger sig ut på egen hand. Oavsett vilket man väljer så ser och hör man mycket som man annars skulle gå miste om eftersom kajaken både är tyst och grundgående.

Golf

Varför inte ta chansen att spela golf på en eller flera av världens vackraste golfbanor, medan palmerna vajar i vinden? Vare sig du är nybörjare eller rutinerad bjuder Krabis golfbanor på utmaningar för alla och ligger mitt i Thailands fantastiska natur.

Pakasai Country Club är en av Thailands bästa 18-hålsbanor belägen i vackra omgivningar, med skog och sjöar. Varje hål har sin egen karaktär och därför väntar utmaningar för alla. Pakasai Country Club ligger ca 35 minuter med bil från Ao Nang.

Rajjaprabha Dam Golf Course ligger längs kusten i otroligt flotta omgivningar med Khao Soks regnskog och kalkstensberg i bakgrunden. Från Ao Nang tar det ungefär halvannan timme med bil hit.

Ca 15 minuter utanför Ao Nang ligger Krabi Driving Range i ett vackert område. Här finner du den senaste utrustningen, som du både kan hyra eller köpa i pro shoppen. Banan är öppen kl. 15.00-22.00 varje dag.
Aktiviteter och sevärdheter
I Ao Nang finns goda möjligheter till aktiviteter, både med fart och mer avkopplande.

Thaiboxning

Passa på att se thaiboxning på hemmaplan. Publiken är ett minst lika stort spektakel som själva matchen. Arenan ligger någon kilometer utanför Ao Nangs centrum och ofta ingår transport i priset för biljetten.

Thaimassage

Thaimassage är för de flesta ett annorlunda sätt att få massage på. Massagen kan upplevas lite hård ibland, men de frågar oftast om allt är till belåtenhet. Händer, armbågar och knän används för att få bort spänningar och efteråt känner man sig helt avslappnad i kroppen. Passa på medan du är här, då behandlingen är mycket billigare än i Skandinavien.
Om du vill varva sol och bad med lite sevärdheter finns det en hel del att välja på i området, här följer några tips på vad du kan se och göra.

Krabi Town

Krabi Town , den lokala huvudorten, är väl värd ett besök. I Krabi Town hålls en nattmarknad som är en av de större i området. Här kan du köpa allt från salt fisk till t-shirts. Maten på marknaden är mer autentisk och varierad än de turistanpassade menyer som erbjuds i Ao Nang. Dessutom är priserna väldigt låga. Här finns också varuhuset Vogue för shoppingsugna, samt många fina sevärdheter för den som önskar lära sig mer om denna intressanta stad. Mer info får du av guiderna på plats.

Öar

Runt omkring Ao Nang finns det många fina öar av varierande storlek och landskap. Här kan du snorkla i det klara vattnet på Railay, njuta av den vita sanden på Poda eller få otroliga foton av lagunen på Hong. Det är lätt att ta sig till öarna med en longtailbåt. Vill du se flera öar på en dag kan du följa med på en arrangerad utflykt eller hyra en longtailbåt för en dag. Vill man se mer eller åka bekvämare finns också varianter med övernattning till öar längre bort, eller turer som går med motorbåt.

Poda Island

Poda Island är en riktig paradisö med vit sand, kristallklart vatten och en känd utsikt mot 'Buddhas ansikte' – ett häftigt karstberg som reser sig ur vattnet och kräver sitt på fotofronten.

Tup, Moo och Chicken Island

Vid ebb, när vattnet sjunker, 'binds' dessa tre öar samman av vit, mjuk sand. Chicken Island får sitt namn efter sin form och från båten kan man klart se hönshuvudet. Öns klippor erbjuder bra skydd för många färgglada fiskar och koraller, vilket gör att det finns flera bra ställen att snorkla på från båten.

Hong Island

Ordet 'hong' är thai och betyder 'rum'. Ön får sitt namn av lagunen med höga kalkstensväggar omkring sig. Hong har två fina stränder med klart vatten och vit sand, samt en fin naturstig. Här har du god chans att se en varan som vilar i trädskuggan nära stranden.

Tiger Cave Temple

Wat Tham Sua, också kallat Tiger Cave Temple, är ett buddhistiskt tempel som ligger cirka 25 km från Ao Nang. Templet har fått sitt namn efter en gammal saga om en munk och två tigrar som bodde tillsammans i en grotta i området, och för den som är nyfiken är grottan också öppen för besökare. Den vandringsglade kan gå i cirka en timme, eller 1237 trappsteg, för att komma till en fantastisk utsiktspunkt. Här kan du se ut över det vackra, smaragdgröna havet och Krabi town. För att komma hit är det enklast att ta en tuk-tuk.

Huay To - Vattenfall

Nära Tiger Temple Cave och i nationalparken Khao Panombenia, ligger ett vattenfall inbäddat i grönskande natur. Via en promenad på ca 20 minuter kommer man till vattenfallet, och det är lätt att hitta dit då stigarna är markerade. Väl framme kan du bada eller bara slappna av i de vackra omgivningarna. Huay To passar perfekt att kombinera med en utflykt till Tiger Temple Cave. Inträde till nationalparken tillkommer.

Dragon Crest Hill - Vandring

Ta en paus från sol och bad och vandra till utsiktsplatsen Dragon Crest Hill ca 15 km ifrån Ao Nang. Det är en underbar vandring genom regnskogen, och väl på toppen kan du njuta av en slående vy över Krabi och dess lummiga gröna omgivningar. Det tar ca 2 timmar att vandra enkel väg, men det är väl värt mödan när du belönas med den vackra utsikten och naturen framme på toppen. Vi rekommenderar att du tar med lite mat, vatten och bra skor, då det inte finns något att köpa längs vägen.

Tha Phom Klong Song Nam

Inne i mangroveskogen finns en fin ca 2 km lång promenadstig där du kan vandra och njuta av stillheten i naturen. Längs med stigen löper det kristallklara och kalla vattnet som bildats där söt-och saltvattnet möts. Det bästa sättet att ta sig hit är med taxi och tar ca 45 minuter ifrån Ao Nang. Inträde tillkommer.
Utflykter
Hong Islands – Båttur och vita sandstränder
Hong Islands – Båttur och vita sandstränder
Tidigt på morgonen tar vi båten från stranden i Ao Nang, mot Hong-öarna, som ligger på den västra sidan av Krabi. Under resan njuter vi av den friska havsluften, och vi ser det kungliga sommarresidenset. Heldagsutflykt där lunch ingår.
Läs mer om utflykten
Livet i Ao Nang
Livet i Ao Nang
Detta är den idealiska halvdagsutflykten för dig som vill se det riktiga Thailand, då vi besöker platser som få turister någonsin får uppleva. Lättare lunch ingår.
Läs mer om utflykten
Krabis paradisöar
Krabis paradisöar
Tillbringa en minnesvärd dag vid Krabis paradisöar. Detta är en utflykt som snabbt och enkelt tar dig runt till öar och platser som annars kan vara svåra att komma till på egen hand. Lunch ingår.
Läs mer om utflykten
Jungle Safari
Jungle Safari
Följ med ut i den grönskande och underbara thailändska naturen och upplev det mest berömda templet i Krabi och bada i naturliga pooler. Lunch ingår, dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Ao Nang är lite av en knutpunkt i området, med goda förbindelser både till lands och till havs.

Longtail-båt - Ao Nang

En sak som gör Krabi enastående är att longtail-båtarna ofta blir semesterns mest utnyttjade transportmedel. Med longtailbåt kan du enkelt ta dig till andra stränder och öar. De finns alltid att tillgå på Ao Nang-stranden och kan hyras direkt för turer eller på timbasis. Priserna står på skyltar vid båda ändarna av stranden.

Tuk-tuk - Ao Nang

I Ao Nang betyder tuktuk oftast en slags mopedtaxi, dvs. moped med en liten 'korg' med bänkar för passagerare. För korta avstånd kan de vara praktiska. Det är dock inte det säkraste sättet att ta sig runt och rekommenderas inte på stora vägar utanför Ao Nang.

Lokalbuss - Ao Nang

Songthaew, eller lokalbussen, kör från Ao Nang till Krabi Town från 09.00 på morgonen till 22.00 på kvällen. Det är bara att stå vid vägkanten, på strandsidan, och vinka när bussen kommer. Songthaews liknar inte vanliga bussar, utan är vita bilar med bänkar i öppna bakdelen. Resan till Krabi Town tar ca 25 minuter.

Båt - Ao Nang

Från Ao Nang går reguljära båtlinjer till de största resmålen i området, som Phi Phi Island och Phuket. Man betalar mer om man åker med speedboat, men de flesta turer tar inte mer än två-tre timmar med vanlig båt.

Taxi

Taxi kan hyras för specifika turer eller på timbasis.
Fakta

Vår service på resmålet

I perioden oktober till april kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information finns på www.vaccin.se.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Thailändska baht (THB). Eurocard, Mastercard och Visa. På de resmål där Ving har egen personal kan du även betala utflykter med Ving Holiday Card.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid +5 timmar. Vintertid: svensk tid +6 timmar.

El

220 V

Språk

Thai. Många som arbetar inom turistindustrin talar dock någon engelska.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 10 timmar och 45 minuter från Stockholm och 11 timmar från Göteborg, mellanlandning förekommer.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Ao Nang under vinterhalvåret.

Flyget landar på Phukets flygplats.

Du kan dessutom resa med Ving till Ao Nang året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Krabis flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Ao Nang. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Phukets flygplats till ditt hotell är ca 2 timmar och 30 minuter (160 km). Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från Krabis flygplats till Ao Nang är ca 30 minuter (25 km).

Krabi Airport: På Krabi Airport finns ett café och en mindre tax free-butik efter att du har passerat pass- och säkerhetskontrollen.
Väder
 • januari
31°23°
9
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • februari
32°23°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • mars
33°24°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • april
33°25°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
31°25°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
9
Regnfria dagar
 • juni
31°25°
5
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
10
Regnfria dagar
 • juli
31°25°
5
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
11
Regnfria dagar
 • augusti
31°24°
5
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
11
Regnfria dagar
 • september
30°24°
5
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
7
Regnfria dagar
 • oktober
31°24°
5
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
9
Regnfria dagar
 • november
31°24°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • december
31°24°
9
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Ao Nang
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.