Se hotell (9)

Resor till Chiang Mai

Storslagna bergslandskap, spännande vildmarksaktiviteter och månghundraåriga tempel. Välkommen till Chiang Mai!

Chiang Mai, huvudstad och kultur- och turismcentrum i regionen, ligger 70 mil norr om Bangkok. Det är en avspänd och trevlig universitetsstad, med ett känt hantverkscentrum för bl.a. siden och silversmycken, många sevärdheter och en nattmarknad med nästan oförskämt låga priser. Chiang Mai har nästan lika många tempel som Bangkok! Wat Phra That Doit Suthep är det heligaste och mest kända. Här finns också ett antal fina golfbanor. Man tar sig fram med tuk tuk, taxi, små lokalbussar eller hyr en cykel.

Sol, bad och äventyr

Vill du fylla din resa med både avkoppling och äventyr ska du boka en kombinationsresa med Ving, då du börjar med en vecka i Chiang Mai, och sedan avslutar med en vecka på stranden i något av våra resmål längre söderut. Du kommer få en semester fylld av både upplevelser och avkoppling, en resa för både kroppen och själen.

Sangha Metta-projektet i norra Thailand

I Chiang Mai sponsrar Ving Sangha Metta-projektet som stöttar buddhistiska munkar och nunnor i deras arbete med HIV/aids.

De informerar lokalbefolkningen om hur man förebygger HIV/aids och de besöker smittade. De ger fattiga familjer ekonomiskt stöd bland annat till begravning när en aidssjuk dör. De tar hand om föräldralösa barn, som får uppgifter i templen.

Vårt bidrag utgör en andel av försäljningsintäkterna från tvådagarsturen till River Kwai.

Filtrera och sök resa

Våra kunder om Chiang Mai

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
29°13°
8
Soltimmar/dag
29
Regnfria dagar
 • februari
32°14°
9
Soltimmar/dag
27
Regnfria dagar
 • mars
34°17°
9
Soltimmar/dag
29
Regnfria dagar
 • april
36°22°
8
Soltimmar/dag
23
Regnfria dagar
 • maj
34°23°
7
Soltimmar/dag
15
Regnfria dagar
 • juni
32°23°
5
Soltimmar/dag
11
Regnfria dagar
 • juli
31°23°
4
Soltimmar/dag
10
Regnfria dagar
 • augusti
31°23°
4
Soltimmar/dag
8
Regnfria dagar
 • september
31°23°
5
Soltimmar/dag
11
Regnfria dagar
 • oktober
31°21°
7
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • november
30°19°
8
Soltimmar/dag
24
Regnfria dagar
 • december
28°15°
8
Soltimmar/dag
28
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 10-12 timmar från Stockholm.

Så reser du hit

Till Chiang Mai kan du resa året runt med Ving på reguljära flygresor via Bangkok.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Flyget landar på Bangkoks flygplats (Suvarnabhumi Airport). Transfer till Chiang Mai sker med inrikesflyg (ca 1 timme 20 minuter) och sedan taxi (ca 20 minuter) till hotellen. Transfer från flygplatsen till hotellen i Bangkok tar ca 45 minuter (ca 35 kilometer).
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt minst 6 månader efter ankomst, returbiljett krävs. Inget visum krävs för vistelse i upp till 30 dagar. För vistelse längre än 30 dagar krävs visum. För mer information hänvisar vi till Thailands ambassad på telefon 08-588 042 50.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Thailand.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information finns på www.vaccin.se.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Thailändska baht (THB). Vanliga kort som Visa, Mastercard och American Express accepteras allmänt i Thailand. Håll alltid noggrann kontroll på ditt kort!

Tidsskillnad

Svensk sommartid +5 timmar, vintertid +6 timmar.

El

220 V

Språk

Thai. Många som arbetar inom turistindustrin talar dock någon engelska.

Extrabäddar

Är ni tre personer som bor i ett rum eller en lägenhet i Thailand innebär det oftast att ni får dela befintlig säng eller sängar (två grand lit, en eller två dubbelsängar queen size eller en dubbelsäng king size). Den säng ni delar har gemensam madrass och sängkläder. Om rummet eller lägenheten tar fyra personer, får ni dela på två grand lit, två dubbelsängar queen size eller en king size säng. Se vad som gäller för ditt hotell.

Övrigt

Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Chiang Mai