Se hotell (16)

Resor till Koh Chang

Passa på att resa till Koh Chang innan alla andra gör det, välkommen till en kuperad och grön ö med vackra stränder och bra dykning.
Koh Chang är en stor nationalpark där 75 procent av öns yta är naturskyddad. Här kan du njuta av härlig grönska och kritvita sandstränder där du slipper att trängas. Koh Chang är fortfarande en relativt oexploaterad och orörd ö, även om det på senare år byggts en hel del hotell. Här kan du verkligen njuta av lugnet och ha en avkopplande semester eftersom den stora turistströmmen inte hittat hit – ännu. Du kan resa till Koh Chang året runt, men den bästa tiden är från november till april.

Aktiviteter på Koh Chang

Söder om Koh Chang ligger flera små öar som är utmärkta för dykning och snorkling. På Koh Chang kan du också aktivera dig med djuphavsfiske, båtturer, kajakpaddling och vandringar. Det finns flera arrangörer som erbjuder äventyr i olika former. Se till att du får en guide som pratar bra engelska så kommer utflykten inte bara att bli rolig och spännande utan också lärorik.

Bo bra på Koh Chang

När du bokar din resa till Koh Chang med Ving finns det flera fina och omtyckta hotell att välja mellan, och ingen ligger långt från stranden. Ska du resa utan barn är Prime Select-hotellet The Emerald Cove Koh Chang ett bra alternativ. På hotellet finns en fin pool direkt vid stranden, ett inbjudande spa och flera restauranger att välja mellan.

Vings resor till Koh Chang

Ving har resor till Koh Chang året runt. Du flyger reguljärt, så du kan själv välja när du ska resa och hur länge du ska vara borta. Ändå får du hela resan i ett paket; bekvämt, tryggt och enkelt. Koh Chang ligger 330 kilometer sydöst om Bangkok, en resa på ca fem timmar eller en flygresa på 50 minuter. Det är därför en bra idé att kombinera solsemestern på Koh Chang med några dagar i Bangkok för att få ut så mycket som möjligt av din resa.
Bra att veta
 • Hotell för vuxna
 • Bra dykning
 • Fina stränder
 • Kombinera resmål
 • Valfri reslängd
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Koh Chang

Stränder
Koh Chang har ett tiotal vackra stränder, som nästan alla ligger längs västkusten. Sanden är mjuk, vit och finkornig och det finns gott om kokospalmer att söka skugga under. Tidvattnet märks tydligt, där man har vatten till knäna på morgonen sitter man på kuddar och äter middag senare på kvällen. Ska du resa med barn är stränderna på Koh Chang i det närmaste idealiska, långgrunda med mjuk, fin botten på de flesta ställen.

White Sand beach/Hat Sai Khao

Öns livligaste strand ligger ca fem kilometer söder om huvudbyn Klong Son, som också blivit något av ett turistcentrum. Stranden är lång med vit fin sand och skuggande kokospalmer.

Klong Prao

Ca fem kilometer söder om White Sand finns en lugnare strand. Här finns flera välkända bungalowställen, men det har också öppnats fler och fler femstjärniga lyxanläggningar. Stranden är fin, mycket långgrund och barnvänlig, om än lite stenig på sina håll.

Lonely beach

Backpackernas favoritstrand ligger ytterligare ett par kilometer söderut. Sedan den asfalterade vägen byggdes har det dock blivit betydligt enklare att ta sig hit och numera är Lonely Beach inte så lonely längre. Här finns flera bungalowanläggningar, och för varje år som går dyker fler och fler hotell upp längs vattenbrynet. Stranden är liten och riktigt fin med mjuk, vit sand och vajande kokospalmer.

Bailan beach

På gångavstånd från Lonely beach ligger den exotiska stranden Bailan beach, omgiven av palmer och grönska. Stranden är lugn med grovkornig sand och klart vatten. Från Bailan beach har du också nära till Bang Bao därifrån båtarna till närliggande öar avgår.

Long Beach

Koh Changs sista "oupptäckta" strand – än så länge – som ligger längst ner i sydöst. Hit är det fortfarande ganska svårt att ta sig. Den asfalterade vägen går inte ända fram och tar man taxi hit får man oftast gå de sista ca 500 meterna. Det andra alternativet är att ta sig hit med båt från Bang Bao.
Mat, dryck och nattliv
På Koh Chang finns det gott om restauranger, och fler öppnar hela tiden. Flest är de i White Sand där det säkert finns minst ett hundratal restauranger och uteserveringar. De flesta erbjuder liknande menyer, med ett generöst urval av thairätter och ett mindre antal västerländska. Förutom thaimat är BBQ ett populärt tema. Färska skaldjur, fisk, kyckling, grillspett, majskolvar, frukt och annat dukas upp på en bädd av is och sedan pekar du själv ut vad du vill ha på din tallrik. Det är gott och billigt och en bra variation till thaimaten. Det finns gott om restauranger längs huvudgatan, både i White Sand och i Kai Bea. Missa inte heller en middag i Bang Bao –fiskebyn byggd på pålar längst ner i söder. Här serveras fantastiska fisk- och skaldjursrätter.

Mat och dryck i Thailand

Det thailändska köket, i varje fall utmed landets kust, baserar sig till stor del på färskvaror med ris eller nudlar som ständigt närvarande bas. De flesta menyer verkar hisnande långa vid första anblicken, men man upptäcker snart att det rör sig om varianter på jämförelsevis få teman. Det vi skulle kalla wok, alltså snabbstekta ingredienser, serveras ofta med eller utan ris och nudlar, separat eller som en del av rätten. Pad thai är ett av dess många namn och just pad thai består av nudlar, tofu, ägg, grönsaker och andra godsaker och serveras ofta med hackade jordnötter.

Fried rice

Fried rice kommer i ett otal skepnader; med räkor, kyckling, vegetariskt, nötkött eller vad man nu har till hands. Det serveras överallt och är en av de säkraste rätter man kan välja om man vill undvika magsjuka, eftersom den alltid serveras nylagad.

Rice and curry

Ett annat huvudtema är rice and curry, ett slags thailändsk snabbmat, eftersom man får en tallrik ris och sedan lägger på curries själv från skålar som står framme. Här finns det lika många varianter som det finns kockar. Till skillnad från stekt ris eller nudlar kan curries vara rejält kryddade med chili och andra starkvaror så det är inget för nybörjaren.

Sallader

Sallader är det tredje huvudtemat. Det är i regel ganska långt från vår andefattiga grönsallad, och innehåller ofta kyckling, räkor, bläckfisk eller annat kött, och en sallad med ris är ofta tillräckligt för en lunch. Ett varningsord: Thailändska sallader skjuter skarpt. Här får kockarna leva ut sin förtjusning i chili och en sallad kan vara helt överströdd med hackade röda och gröna chilifrukter.

Soppor

Soppor måste också nämnas när man talar om thailändsk mat. De kan vara antingen klara eller tjocka, i det senare fallet ofta baserade på kokos, vilket ger dem en något söt smak. En soppa är en självklar del i en thailändsk måltid, som en kompletterande smak och konsistens.

Dryck

De två vanligaste thailändska ölsorterna är Singha och Chang, båda väl anpassade till det thailändska klimatet, med tillräcklig beska för att släcka även den mest soldrivna törst. Singha är dock aningen sötare än Chang. Förutom Singha och Chang stöter man på de större europeiska ölsorterna, som Heineken och Carlsberg. En annan populär dryck är den lokala whiskyn. Många anser att den kan drickas utblandad med Coca Cola eller sodavatten. Iste och iskaffe är också bra om du vill dricka något svalkande.
Koh Changs nöjesliv är relativt stillsamt. Det finns barer, många med livemusik och ibland även ett litet dansgolv, men de flesta stänger kl. 01.00. Det är inget livligt nattliv av det slaget som går att hitta på andra större och mer utvecklade turistorter. Här umgås man "i det lilla", halvliggandes på kuddar på någon av White Sands mysiga strandrestauranger eller kanske på någon romantisk hotellterrass.
Shopping
Precis som på många andra thailändska turistöar finns det en hel del souvenirbutiker längs de populäraste stränderna, framförallt i White Sand där man bland annat kan köpa strandkläder, solglasögon, souvenirer och träskulpturer. Utbudet av shopping växer i kapp med turismen, även om det inte går att jämföra med de större turistorterna – än.

Skräddare

I Thailand är det mycket prisvärt att sy upp kläder och på Koh Chang finns mängder av skräddare att välja mellan. De flesta har högar med kataloger inne i butiken där du kan välja i princip vilken modell och designer som helst. Därefter väljer du tyg och priserna varierar naturligtvis beroende på vilken kvalitet du väljer. Gå till en skräddare som kan prata engelska och var tydlig med hur du vill ha det. Vårt skandinaviska mode skiljer sig från det thailändska och ofta har skräddarna en hel del egna idéer om hur det ska se ut. Vanligtvis har man 2-3 provningar allteftersom plagget sys så att mått och design stämmer. Kontrollera sömmarna och var petig. För det mesta är det inga problem att ändra och fixa till efter hand. Kom överens om priset redan från början och pruta rejält.
Sport och Träning
Tycker du om och träna på din semester erbjuder Koh Chang olika typer av sport och träning. Här kan du bland annat paddla kajak och vandra. Kajaker finns att hyra på de flesta hotell och längs stränderna.

Trekking

Koh Chang består till ca 75 procent av regnskog – till stor del outforskad. Ett utmärkt sätt att uppleva den är att ge sig ut på en trekking. Det finns flera arrangörer som erbjuder guidade turer på ett par timmar, de flesta går förbi något av öns vackra vattenfall. Se till att få en guide som pratar bra engelska. Då kan du nämligen få en hel del intressanta fakta med dig om öns flora och fauna. Ta med mycket vatten och välj en tur som passar din kondition och fysik.

Dykning

Koh Chang håller snabbt på att bli en av Thailands nya "dyköar". Den marina nationalparken består av drygt 50 öar och nya dykplatser upptäcks hela tiden. Djurlivet och korallerna är blekare här än i södra Thailand, men ger man sig ut en bit finns en hel del att se och vattnet är överraskande klart.

Dykskolor med engelsktalade personal finns överallt på ön, och det går även att hitta skandinaviska dykinstruktörer.
Aktiviteter och sevärdheter
På Koh Chang finns många aktiviteter att välja mellan om du mot förmodan skulle tröttna på sol och bad. Här kan du bland annat ägna dig åt djuphavsfiske och båtturer.

Fisketur

Det finns flera arrangörer som arrangerar fisketurer, oftast en hel dag där utrustning och lunch ingår.
De flesta av områdets sevärdheter handlar om det som går att göra och se över och under havsytan, och det är inte lite.

Snorkling

På Koh Chang finns fler arrangörer som erbjuder snorklingsturer. Vanligtvis handlar det om en kombinerad sightseeing- och snorklingtur ut bland småöarna i den marina nationalparken. Tre snorklingsstopp brukar ingå, liksom buffélunch och vatten ombord. Turerna har alltså liknande upplägg, men standarden på båtarna varierar rejält. De billigare båtarna har exempelvis inget soldäck, bara träbänkar, vilket inte är speciellt bekvämt. Var mån om att du vet vad du bokar.

Båttur till öarna Koh Wai, Koh Mak och Koh Kood

Vill du åka ut till någon av de små öarna utanför Koh Chang över en eller flera dagar går färjor varje morgon från Bang Bao längst ner i söder. Båtturen tar 1-4 timmar beroende på vilken ö du väljer. Till den närmaste ön Koh Wai går det att åka över dagen, övriga stannar man en natt eller flera på eftersom färjan hit bara går en gång per dag. Men det kan det absolut vara värt, stränderna på öarna är makalöst vackra.

Fiskebyn Bang Bao

Byn längst ner på Koh Changs södra spets är byggd på pålar i vattnet och är mest känd för sina restauranger, där du kan beställa färsk fisk och skaldjur till låga priser. Ett tips är att åka hit redan på eftermiddagen så att du har tid att titta runt innan det är dags för middag. Resan till Bang Bao är en upplevelse i sig, med extremt skarpa kurvor och hisnande upp- och nedförsbackar. Ta taxi, att köra moped hit är riskabelt, speciellt när man ska ta sig tillbaka i mörkret.
Hur du tar dig runt
Koh Chang är Thailands näst största ö – och förmodligen en av de mest kuperade. Att ta sig fram till fots mellan stränderna och restaurangerna är inte att tänka på, här åker man taxi och systemet fungerar riktigt bra. Båtar till intilliggande öar avgår dagligen.

Taxi

Några "vanliga" taxibilar finns inte, utan det är så kallade Songthaews (kollektivtaxi) som gäller, pick up-bilar med bänkar på flaket. För att få tag i en taxi är det bara att ställa sig längs vägen och vifta. Du kan också hyra en egen taxi för en hel dag och göra en egen ötur. Observera att det kan vara svårt att få tag i taxi nattetid, framförallt utanför White Sand, i Bang Bao eller Lonely Beach, dit taxibilarna slutar köra på kvällen. Avtala tid med taxichauffören för upphämtning för att vara på den säkra sidan. Det kostar några hundra baht extra, men är värt det. Det går som sagt inte att promenera några längre sträckor på Koh Chang, speciellt inte nattetid då det saknas belysning längs gatorna.

Moped

På Koh Chang finns mängder av ställen som hyr ut mopeder och motorcyklar. Det är inget vi rekommenderar på grund av olycksrisken. Ön är extremt kuperad och upp- och nedförsbackarna är hisnande branta. Varje år sker mängder med olyckor, vilket märks tydligt på olycksstatistiken. Ska du ändå hyra moped så använd hjälm -och kör inte på natten eftersom vägarna inte är belysta.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information finns på www.vaccin.se.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Högtider

Drottningens födelsedag den 12 augusti.
Den tidigare kungens födelsedag den 5 december respektive bortgång den 13 oktober.
Loy Krathong (ljusfestival), mitten av november.
Under nämnda högtider säljs eller serveras inte alkohol.

Valuta och betalning

Thailändska baht (THB). Baht finns i mynten 1,5 och 10. Sedlar i valörerna 20, 50, 100, 500 och 1000. Uttagsautomater finns numer över hela Koh Chang, så det är inte något problem att ta ut pengar. I White Sand finns även växlingsbank och växlingskontor. De vanligaste korten fungerar på Koh Chang.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid +5 timmar. Vintertid: svensk tid +6 timmar.

El

220 V

Språk

Thai. Många som arbetar inom turistindustrin talar dock någon engelska.

Övrigt

Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 15-20 timmar till Bangkok från Stockholm. Transfer till resmålet tillkommer.

Så reser du hit

Du kan resa med Ving till Koh Chang året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Bankoks flygplats och därifrån fortsätter du med inrikesflyg till Trat.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Flyg till Bangkok och därefter inrikesflyg till Trat, ca 50 minuter. Restiden från flygplatsen till ditt hotell i Koh Chang är ca 1 timme och 15 minuter med båt och taxi/minibuss. Räkna med väntetid på flygplatserna och i hamnen.
Väder
 • januari
31°20°
8
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • februari
32°22°
9
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • mars
33°24°
9
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • april
35°25°
8
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • maj
33°25°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • juni
32°24°
5
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
14
Regnfria dagar
 • juli
32°24°
4
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • augusti
32°24°
4
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
11
Regnfria dagar
 • september
31°24°
5
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
10
Regnfria dagar
 • oktober
31°24°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • november
30°22°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • december
30°25°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Koh Chang
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.