Se hotell (12)

Resor till Khao Lak

Khao Lak är en flera kilometer lång strand strax norr om Phuket, perfekt för alla som vill resa på en lugn semester.
Som på så många andra semesterorter i Thailand är det stranden som lockar en att resa till Khao Lak. De milslånga stränderna med gyllene sand är svåra, för att inte säga omöjliga, att motstå. Och varför skulle man det? White Sand Beach är precis vad det låter som; en lång, palmskuggad strand med puderfin, vit sand. Många tycker att Khao Lak är detsamma som paradiset. Med de långa stränderna i väst och den frodigt gröna regnskogen i öst är det lätt att bli förtjust i den här platsen. Khao Lak är definitivt den lugnaste semesterorten runt Phuket, och kanske även den där man bäst får uppleva vad som är det verkliga Thailand. Här finns flera bra restauranger längs huvudgatan, flera av dem med en fin utsikt om du vill njuta av middagen tillsammans med en spektakulär solnedgång. Khao Lak kan kanske vara lite för lugnt för somliga, men för andra är det ett perfekt ställe att resa till för att koppla av några veckor i värmen. Det finns alltid gott om plats på stranden och du kan alltid ta sköna promenader längs vattnet eller småvägarna.

Hotell för livsnjutare

Om du ska resa utan barn, för att njuta av livet och ditt ressällskap rekommenderar vi något av våra Prime Select-hotell i Khao Lak: Kantary Beach och Beyond Resort Khao Lak. Bägge två har ägnat lite extra omsorg åt vuxna gäster, med spa, strandläge och mycket höga betyg från våra tidigare gäster.

Barnvänligt hotell i Khao Lak

Ving erbjuder också ett hotell för hela familjen; På Emerald Beach Resort & Spa bor du omgiven av tropisk grönska alldeles vid havet. Dagarna tillbringar man helst på den vackra stranden, vid poolområdet eller i den lummiga trädgården, helt enkelt där det passar bäst för stunden. Och vill man umgås med andra finns det aktiviteter för alla åldrar, både dagtid och kvällstid.

Se mer av Thailand

Men här finns också gott om utflyktsmöjligheter för den som vill resa runt och se lite mer av Thailand. Ta till exempel en båttur från Khao Lak till Koh Similan, den lilla ögruppen strax utanför kusten, dit snorklare och dykare vallfärdar för att se de färgsprakande korallreven. Har du tur, kan du få se både havssköldpaddor, rockor, bläckfiskar och en massa olika färgglada fiskar. Eller ta en tuk tuk till någon av områdets vattenfall: Nam Tok Tone Prai eller Nam Tok Lampi.
Bra att veta
 • Familjehotell
 • Hotell för vuxna
 • Hotell på stranden
 • Hotell med spa
 • Kilometerlånga sandstränder
 • Lugn och ro
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Khao Lak

Stränder
I Khao Lak finns det många underbara stränder med ljus och finkornig sand. Det är bara att ge sig ut på upptäcktsfärd. Dock kan djupet variera då det är stor skillnad mellan ebb och flod. Solstolar och parasoll finns mot avgift i avgränsade zoner.

Khuk Khak Beach

Lång vacker sandstrand alldeles norr om Khao Lak centrum. Här kan du finna din egen del i paradiset.

White Sand Beach

En av de vackraste stränderna runt Khao Lak. Populärt ställe då stranden verkligen lever upp till sitt namn med en lång, palmskuggad strand med puderfin, vit sand. Här finns några restauranger och vissa aktiviteter att prova på.

Khao Lak Beach

Stranden ligger söder om Khao Lak centrum. Stranden är cirka fem kilometer lång och längs vissa sträckor finns klippor i vattenbrynet.

Nang Tong Beach och Bang Niang

Stranden Nang Tong ligger lite norr om Khao Lak och övergår senare i Bang Niang. Bang Niang ligger centralt i Khao Lak med många hotell runt omkring. Detta resulterar i att det under högsäsong kan vara mycket folk på stranden. Vissa delar av stranden är även privata.
Mat, dryck och nattliv
Khao Lak har flera lokala thairestauranger där du kan prova lokal mat, billigt och mycket gott. Det finns flera mysiga små uteserveringar längs stranden. Förstklassiga restauranger är det ont om, men något i den vägen finns på flera av de stora hotellen, bland andra Le Meridien och Beyond Resort. De senaste åren har det dykt upp några restauranger med skandinavisk mat i centrum av Khao Lak.
Khao Lak är ett lugnt och harmoniskt resmål med begränsat nattliv, men här finns ett flertal små, trevliga barer med uteserveringar där du kan dricka en fruktjuice, eller varför inte en kall thailändsk öl, till exempel Singha eller Chang. De senaste åren har det vuxit fram en liten sidogata till huvudgatan, där du finner de mer traditionella thaibarerna. På Family Garden-hotellet Emerald Beach Resort & Spa arrangeras även familjevänlig kvällsunderhållning under vintersäsongen.
Läs mer om nattliv i Phuket.
Shopping
I Khao Lak finns många små och medelstora butiker med hygglig shopping längs huvudgatan ovanför stranden Nang Thong. Här finns även några skräddare, apotek och livsmedelsbutik.

Marknad

Khao Lak har två lokala marknader som säljer mat och kläder. Den ena ligger i Bang Niang och den andra strax utanför Bang Niangs centrum och heter Build Market.
Läs mer om shopping på Phuket.
Sport och Träning
I Khao Lak är vattnet klart och lugnt, vilket ger en stor upplevelse med olika vattensporter. Bor du på Family garden-hotellet Emerald Beach Resort & Spa kan du spela beachvolleyboll, utöva yoga eller delta i olika träningsklasser.

Dykning och snorkling

Khao Lak är känt för sina fina stränder och det kristallklara vattnet, där det finns vackra koraller och exotiska, färgglada fiskar. Längtar du efter att få uppleva världen under ytan, kan du anlita Raya Divers. Skolan är skandinavisk och har skandinaviska instruktörer. Priset för en grundkurs till PADI Open Water Diving med certifikat är lägre än i Skandinavien. Vattnet är varmt och skönt, omgivningen helt underbar, så det här är en erfarenhet du verkligen skall unna dig. Om du redan har certifikat, kan du delta i deras härliga dykutflykter. Ta kontakt med oss för mer information om Raya Divers dykskola, dagliga dykturer och kurser.
Aktiviteter och sevärdheter
I Khao Lak finns det gott om aktiviteter och utflyktsmöjligheter för den som vill resa runt och se lite mer av Thailand. Du kan till exempel åka på båtturer till närliggande öar och besöka tropiska nationalparker.

Minigolf

Vid Bang Niangs centrum finns en minigolfbana med djungelkänsla som uppskattas av både stora och små.

Similan Islands

Väster om Khao Lak ligger Similan Islands. Vattnet utanför dessa öar anses av många vara en av världens bästa dykplatser. Vattnet är klart och här trivs många olika fiskarter. För den som hellre håller sig ovanför ytan finns flera paradisstränder.

Surin Islands

Nordväst om Khao Lak ligger Surin Islands. Dessa öar liknar Similan men har betydligt färre turister. Raya Divers ordnar turer ut till Surin Islands.

Khao Lak National Park, Lam Ru

Lite söder om Khao Lak-stranden ligger Lam Ru Nationalpark. Parken har många olika växt- och djurarter. Har du tur kan du få se makaker, jätte-ekorrar och svart asiatisk björn. Parken innefattar även stränder och korallrev, samt flera berg, som till exempel Lak mountain och Sang Tong mountain.

Khao Sok National Park

Cirka 50 kilometer nordöst om Khao Lak ligger Khao Sok Nationalpark. Parken är mest känd för sin konstgjorda insjö som är ett paradis att beskåda. Här finns också den äldsta regnskogen i världen.

James Bond Island

I Phang Nga bukten finns de mäktiga droppstensbergen som reser sig rakt upp från vattenytan. Vissa är över 100 meter höga. Här finns den mycket berömda James Bond Island.
I Khao Lak väntar både naturupplevelser och sevärdheter för den kulturintresserade.

Nam Tok Lampi

Vattenfall som ligger cirka tre mil söder om Khao Lak. Här promenerar du först genom frodig tät djungel för att så småningom komma fram till det stora vattenfallet.

Ton Chong Fah

Vattenfall som ligger en bit norr om Khao Lak, i ett avskilt område i nationalparken Lam Ru.

Sai Rung

Vattenfall som ligger närmast Khao Lak, cirka 10 kilometer norr om Bang Niang. Bästa tiden för besök är i oktober och november då det fortfarande kan regna i Thailand.

Takua Pa - äldre stad med typisk portugisisk arkitektur

Takua Pa ligger norr om Khao Lak. Här finns en gammal stad med den typiska portugisiska arkitekturen.

Tsunami Memorial Place - polisbåt som blivit minnesmärke från tsunamin

Vid Tsunami Memorial Place finner du polisbåten som blivit ett minnesmärke från tsunamin 2004. Båten ligger cirka två kilometer in från havet. Intill båten, på huvudvägen, ligger också ett tsunamimuseum.
Hur du tar dig runt
I Khao Lak finns tuk-tuk, taxi och buss tillgängligt. Reser du med tuk-tuk rekommenderar vi att du avtalar ett pris innan färden börjar. Taxi går att beställa och taxibilarna ser ut som vanliga bilar. Hotellet ordnar också taxiservice men den brukar i regel vara något dyrare än den taxiservice som finns utanför hotellet. Mellan Khao Lak och Phuket Town kan du åka buss. Bussen går en gång i timmen under dagen och här finns många olika typer av bussar. De allra flesta av den har luftkonditionering. Vi avråder från att hyra bil, motorcykel, moped och vattenskoter. Ingen uthyrare har komplett försäkring för fordonet och det är farligt att ge sig ut på vägarna på egen hand. Reseförsäkringen täcker inte vid hyra av motorfordon. Istället rekommenderar vi dig att exempelvis hyra en taxi eller en luftkonditionerad buss med engelsktalande förare.
Fakta

Vår service på resmålet

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på SMS och e-post om du vill boka utflykter eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information finns på www.vaccin.se.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Thai baht (THB). På resmålet fungerar Eurocard, MasterCard och VISA. Uttagsautomat finns på flygplatsen, i Khao Laks centrum och på flera hotell.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid +5 timmar. Vintertid: svensk tid +6 timmar.

El

220 V

Språk

Thai. Många som arbetar inom turistindustrin talar dock någon engelska.

Övrigt

Khao Lak ligger i Phang Nga på fastlandet, ca 85 km från Phukets flygplats. Trottoarer och gator är gropiga med höga kanter. Kuperat mellan stränderna.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 10 timmar och 45 minuter från Stockholm, mellanlandning förekommer.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Khao Lak under vinterhalvåret.

Du kan dessutom resa med Ving till Khao Lak året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Phukets flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Khao Lak. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Transfern sker oftast med buss, men ibland med minibuss eller taxi beroende på hotellets tillgänglighet och antal gäster. Restiden från Phukets flygplats till ditt hotell är ca 1 timme och 30 minuter till 2 timmar och 30 minuter (70-95 kilometer), Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
31°23°
9
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • februari
32°23°
9
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • mars
33°24°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • april
33°25°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • maj
31°25°
6
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • juni
31°25°
5
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
12
Regnfria dagar
 • juli
31°25°
3
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
14
Regnfria dagar
 • augusti
31°24°
4
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • september
30°24°
4
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
11
Regnfria dagar
 • oktober
31°24°
5
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
11
Regnfria dagar
 • november
31°24°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • december
31°24°
9
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar

Erbjudanden till Khao Lak

Andamania Beach Resort
Andamania Beach Resort
Khao Lak, Phuket, Thailand
 • Flyg + del i dubbelrum i bungalow
 • 2 veckor
 • Avresa 25 nov 2022 från Stockholm-Arlanda
Inkl. frukostbuffé
Inkl. frukostbuffé
Flyg + hotell, 2 veckor
25 nov 2022 från Stockholm-Arlanda
The Waters Khao Lak by Katathani
The Waters Khao Lak by Katathani
Khao Lak, Phuket, Thailand
 • Flyg + del i dubbelrum
 • 2 veckor
 • Avresa 2 dec 2022 från Stockholm-Arlanda
Inkl. frukostbuffé
Inkl. frukostbuffé
Flyg + hotell, 2 veckor
2 dec 2022 från Stockholm-Arlanda
SÖK DIN RESA TILL Khao Lak
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.