Kamala Beach
Experternas tips

Idylliska

Kamala Beach

Kamala Beach i Thailand

Jag skulle aldrig bli en sådan person som återvänder till samma plats om och om igen. Men jo, nu har jag blivit en av dem. Jag har varit på Kamala Beach flera gånger tidigare, och nu har jag alltså varit där igen. Jag älskar helt enkelt Thailand och trivs bäst på Kamala Beach!

Text och foto: Ann-Renée Degnes
Publicerad: 27/7 2023

Solnedgang på Kamala Beach

Det är något specieltt med Kamala Beach på Phuket. Extra vackert är det i solnedgången.

Vad är det egentligen med Kamala?

Det finns mycket som gör Kamala till en av mina favoritplatser. Det finns många bra restauranger där, stranden är precis som jag vill att en strand ska vara, solen skiner nästan alltid, och om den inte gör det är det åtminstone varmt! Jag gillar att bo precis vid stranden och tillbringa hela semestern i flipflops – det är trevligt när den varma, mjuka sanden smyger sig in mellan fötterna och tårna.

Kamala Beach

Kamala Beach ligger på västra sidan av Phuket-halvön i Thailand.

Var ska man bo?

Jag har bott både på Sunwing Kamala Beach och Sunprime Kamala Beach. Reser du med barn, då är Sunwing hotellet för dig. Är det däremot en resa för vuxna, då är Sunprime det bästa valet.

Något av det jag gillar mest med att bo på Sunprime är att njuta av en frukost med massor av färsk, läcker frukt och en nygräddad omelett – med utsikt över stranden som jag tidigare på morgonen har gått eller sprungit på. Efter frukosten kan jag strosa ner till stranden igen och lägga mig i skuggan under palmerna. Då undviker jag att min kropp får en chock av den starka solen.

Lunchen intar jag gärna på samma ställe som jag åt frukosten, nämligen på Sunprimes egen restaurang "By the Sea".

Är du sugen på mer aktivitet efter en promenad/jogging på stranden, finns det ett nybyggt gym på hotellet, och det finns även möjligheter för yoga, core eller annan gruppträning.

Frukost på Sunprime Kamala BEach

På Sunprime Kamala smakar frukosten extra gott.

Huvudstående på Kamala Beach

Jag älskar yoga och gör det överallt – såklart även under semestern!

Vad bör man göra?

Ett måste när man är i Thailand är att åka på en båttur. Det finns många att välja mellan, och den här gången föll valet på en speedbåtstur till Krabi – utflykten Krabi Highlights. Det kan variera lite vilka öar som besöks på den här turen, men vi fick uppleva bland annat Koh Hong, Koh Pond och Chicken Island. Andra alternativa båtturer är till exempel Phi Phi eller Similan Islands.

Krabi

Följ med på båttur och upplev mer av Thailand.

Koh Hong

På utflykten "Krabi Highlights" gick turen bland annat till Koh Hong.

Koh Hong

Natursköna omgivningar på ön Koh Hong.

Shopping

I Patong, cirka en mil söder om Kamala, ligger Patong Shopping Center med många butiker. Köpcentret Central Phuket är också ett bra alternativ, det ligger drygt en halvtimme från Kamala med bil.

Det arrangeras också en marknad i Kamala tre gånger i veckan. Stånden är fulla av allt från kläder och väskor till frukt och grönsaker. Om du är extra äventyrlig kan du testa snacks som vi inte är så vana vid i Norge – insekter till exempel!

Den veckovisa marknaden i Kamala är öppen till sent på kvällen.

Massage är ett måste!

Det finns flera platser längs stranden som erbjuder massage, och det finns också på de flesta hotellen. Mitt tips är att börja semestern med en kroppsskrubb. En bonus är att du kanske undviker att fjälla av solbrännan så snart du kommer hem. Annars erbjuds klassisk thailändsk massage, oljemassage, aromamassage, fot-, nack-, ansiktsmassage med mera. När jag var på Kamala i mars kostade en skrubb 500 baht, cirka 150 kronor. Thailändsk massage låg på 300 baht och oljemassage på 400 baht. Mycket billigare än hemma i Sverige, med andra ord!

Restaurangtips

Sunprime Restaurant by the Sea – här får du thailändska rätter, men också lite mer internationella rätter.
Pond – suveräna på thailändska rätter och det är superbilligt!
Smile Bar – supergoda kycklingspett och fiskrätter. Rekommenderar havsabborre!
Lillo Island Restaurant & Bar – här lyxade vi till det med läcker hummer och ostron.

Vill också rekommendera Café del Mar som ligger i slutet av Kamala-stranden. God mat, goda drinkar och hög klubbfaktor. Ofta kända DJ:s här, så kolla om du behöver förbokning.

Hummer på restaurant Lillo Island Restaurant & Bar

Hummer på Lillo Island Restaurant & Bar rekommenderas.

Solnedgång Café del Mar

Härlig atmosfär i solnedgången vid Café del Mar.

Ann-Renée Degnes

Ann-Renée är en rutinerad resenär som håller grekiska övärlden varmt om hjärtat. Thailand och Hawaii är också favoriter, när hon inte reser till livliga storstäder eller befinner sig på ett yogaläger.

Liknande artiklar