Se hotell (1)

Resor till Koh Mook

Koh Mook betyder Pärlön, en fridfull ö med fina stränder och härlig grönska, som gjort för en resa på tu man strand.

Strax utanför den vidsträckta Trangkusten, söder om Koh Lanta, ligger den lilla fridfulla ön Koh Mook. Här tillbringar man det mesta av sin semester på det sätt de flesta tänker sig en resa till Thailand, med tårna i sanden och med dagslånga behandlingar av solen och det varma vattnet. Tycker du om att dyka eller snorkla har du ytterligare ett skäl att resa hit. Vattnet runt ön är rikt på färggranna fiskar.

Emerald Cave – ett måste att besöka

Öns mest kända attraktion är naturfenomenet Emerald Cave, smaragdgrottan dit man kan resa med båt och sedan simmar in i. När man till slut når målet uppenbarar sig en vacker lagun omgiven av branta klippor, där man bara skymtar himlen genom ett stort hål i berget. En härlig upplevelse! Det finns flera öar i närheten att göra utflykter till, t ex Koh Ngai och Koh Kradan.

Vings hotell – vid stranden

Vårt hotell Sivalai Resort ligger på en udde med kritvita stränder på ömse sidor. Det skapar en avkopplande atmosfär där du bor i någon av strandvillorna. På hotellet finns både restaurang, pool och barnpool, och vill du ha lite omväxling under din resa är det inte mer än en kilometer till närmaste by, där det finns några mindre, lokala restauranger.

Kombinera med andra resmål

Många väljer att kombinera Koh Mook med andra resmål, till exempel Ao Nang eller Koh Lanta. Med Ving är det enkelt att sätta ihop sin egen drömresa. Eftersom du reser med reguljärflyg kan du boka en resa både sommar och vinter, med det avresedatum och den reslängd som passar dig.

Filtrera och sök resa

Våra kunder om Koh Mook

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
31°23°
9
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • februari
32°23°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • mars
33°24°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • april
33°25°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
31°25°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
9
Regnfria dagar
 • juni
31°25°
5
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
10
Regnfria dagar
 • juli
31°25°
5
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
11
Regnfria dagar
 • augusti
31°24°
5
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
11
Regnfria dagar
 • september
30°24°
5
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
7
Regnfria dagar
 • oktober
31°24°
5
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
9
Regnfria dagar
 • november
31°24°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • december
31°24°
9
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
Stränder
På Koh Mook finns fina stränder med vit korallsand.
Flyg och transfer

Så reser du hit

Till Koh Mook kan du resa året runt med Ving på reguljära flygresor. Flyget landar på flygplatsen i Krabi.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden ditt hotell på Koh Mook är ca 2 timmar och 45 minuter (ca 140 km) från Krabis flygplats till Kuan Thuang Ku Pier och därefter ca 30 minuter med båt till Koh Mook. Räkna med viss väntetid vid piren.
Mat, dryck och nattliv
Hotellet på Koh Mook har en restaurang. Utbudet utanför hotellet är mycket begränsat. Vanligtvis ger man ca 10 % i dricks.
Nattlivet på Koh Mook är mycket begränsat utöver vad hotellet erbjuder.
Shopping
På Koh Mook finns ett mycket litet utbud av shopping.
Aktiviteter och sevärdheter
Livet på Koh Mook är stillsamt. Aktiviteterna handlar främst om snorkling, dykning och strandpromenader.

Dykning

Här finns goda möjligheter till dykning och snorkling. Vattnet runt ön är rikt på färggranna fiskar.

Utflykt till Emerald Cave och närliggande öar

Öns mest kända attraktion är naturfenomenet Emerald Cave, en vacker lagun omgiven av branta klippväggar.
Hur du tar dig runt
Det enklaste sättet att resa runt i den thailändska skärgården är med longtailbåt. Det finns även vissa reguljära båtlinjer till de större resmålen och knutpunkterna.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt minst 6 månader efter ankomst, returbiljett krävs. Inget visum krävs för vistelse i upp till 30 dagar. För vistelse längre än 30 dagar krävs visum. För mer information hänvisar vi till Thailands ambassad på telefon 08-588 042 50.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Thailand.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information finns på www.vaccin.se.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Baht (THB). På resmålet fungerar Eurocard, MasterCard och Visa.

El

220 V

Språk

Thai. Många som arbetar inom turistindustrin talar dock någon engelska.

Extrabäddar

Är ni tre personer som bor i ett rum eller en lägenhet i Thailand innebär det oftast att ni får dela befintlig säng eller sängar (två grand lit, en eller två dubbelsängar queen size eller en dubbelsäng king size). Den säng ni delar har gemensam madrass och sängkläder. Om rummet eller lägenheten tar fyra personer, får ni dela på två grand lit, två dubbelsängar queen size eller en king size säng. Se vad som gäller för ditt hotell.

Övrigt

Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Koh Mook