Se hotell (19)

Resor till Patong Beach

Under en resa till Patong Beach hinner du med både shopping, nattliv, utflykter och sköna bad vid den kilometerlånga stranden.
En resa till Patong är som en inbjudande exotisk buffé – här finns något för alla. För var annars kan du äta en jättehummer till middag, pruta på en handsydd kostym, testa bungyjump och se thaiboxning, höra de senaste klubbmixarna, njuta av solnedgången och ta en drink – mer eller mindre inom ett och samma kvarter? Patong är Phukets mest populära resmål, en blandning mellan marknad och folkfest, som öppnar med solen varje dag och stänger långt efter skymningen. Här hittar du allt från solvarm ananas, vattenskidor och massage till små strandbarer, gigantiska nattklubbar och mängder av restauranger. Dagarna tillbringar man oftast på stranden eller med att utforska Patongs närmast oändliga shoppingmöjligheter, för att sedan, när mörkret sänker sig, dra sig upp mot nöjes- och restaurangkvarteren där neonljusen glimmar till frampå småtimmarna och stämningen är både intensiv och utmanande på samma gång.

Patong Beach

Men Patong vore inte så omtyckt om det inte också hade sin strand, ett nödvändigt komplement till stadens mer neonglittrande nöjen. Vill du ha lite omväxling under din resa är det bara att gå ner till den tre kilometer långa stranden som sträcker sig längs hela Patong. Här kan du koppla av och njuta av sol och bad, och blir du hungrig eller törstig är det aldrig många steg till närmaste bar eller restaurang.

Valfrihet med Ving

Hur vill du bo? På ett hotell nära stranden, nära centrum eller nära bägge två? Billigt eller exklusivt? Välj bland ett dussin hotell, från enkel budget till lyx med extra allt, kan du vara säker på att hitta något som passar dig och de du ska resa med. Och är det så att du hellre bor i lägenhet på semestern så kan du boka det också. Men hur du än vill och väljer att bo, ta en titt på Duangjitt Resort & Spa, ett av våra mest populära hotell på hela Phuket.

Härliga utflyktsmål

Vill du se något mer än Patong under din resa till Phuket är det bara att ta för dig av Thailands största ö. Gör en kort utflykt med tuk tuk eller longtail-båt så väntar öde stränder, gamla tempel, kultur och tät djungel. Vill du dyka finns även den möjligheten endast en kort båtresa bort!
Bra att veta
 • Prisvärt boende
 • Strandnära hotell
 • Centrala hotell
 • Kilometerlång sandstrand
 • Bra shopping
 • Restauranger och nattliv
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Patong Beach

Stränder
Patong Beach är den populäraste stranden på Phuket och här behöver du aldrig bli uttråkad. Om du tröttnar på bad finns det olika nöjen längs stranden, eller varför inte njuta av en härlig thaimassage i närheten av stranden?

Freedom Beach

Ligger mellan Karon Beach och Patong och är bara tillgänglig via taxibåt. Detta är förmodligen en av Phukets renaste och mest välskötta stränder. Stranden här är finkornig, sådan som knarrar när du går i den. Här finner du utmärkt snorkling på ett avspärrat område med vacker korall och ymnigt fiskliv.
Mat, dryck och nattliv
I Patong Beach finns ett hundratal restauranger med alla möjliga sorters mat. Det finns restauranger i olika prisklasser och utbudet är både thailändskt och internationellt. I centrala Patong finner du massor av restauranger och längs stranden kan du njuta av måltider på en trevlig uteservering.

Gatukök och matmarknader

I Patong finns det många gatukök och lokala matmarknader, bland andra Den Banzaan och matmarknaden vid Jungceylon Shopping Center. I Patong träffar du ibland på kringvandrande fruktförsäljare. Här säljs mango, papaya, mangostan, rambutan, ananas, banan och många fler exotiska frukter. Listan kan göras lång. Varorna förvaras i en liten glasmonter på en vagn och du pekar på den du vill ha. Försäljarens fingerfärdighet när de skalar och delar frukten är minst lika läcker som själva frukten.
Både nattliv och nöjesliv är stort och varierat i Patong. Här finns alla sorters barer, lounger, pubar och nattklubbar och om du är osäker på var du ska gå, kan du alltid börja på längs Bangla Road. Den ligger ungefär mitt i Patong och lockar med flera stora klubbar. Längs med gatan finns också gott om mer eller mindre livliga barer där du kan både inleda och avsluta kvällen.
Läs mer om nattliv i Phuket.
Shopping
Om du tänker ägna dig åt shopping i Patong är det bara att vänta på solnedgången. Många gator i Patong omvandlas efter mörkrets inbrott till en stor nattmarknad med stånd som säljer hantverk, sidensjalar, saronger, olika strand och fritidskläder, lädervaror, resväskor, elektroniska prylar och leksaker. I Patong finns även skräddare, apotek, supermarkets och butiker som säljer lite allt möjligt.

Linser och glasögon

Linser och glasögon kan du skaffa på någon timme i Patong. Ta med dig recept hemifrån eller dina gamla glasögon så går det smidigare. Brytningsfel tar lite längre tid. Satsa på synundersökning, glas och linser, de är mycket billigare här än i Sverige. Bågar är bara aningen billigare.

Shoppingcenter i Patong

Jungceylon är ett stort, välkänt shoppingcenter i hjärtat av Patong. Här finns shopping för alla, från finare klädbutiker till små lokala souvenirbutiker. På översta våningen kan du bland annat fynda elektronik och godis. Här finns också restauranger och en bio.

Marknader

På flera orter runt om på Phuket finns det lokala marknader. Här finner du allt från kläder och husgeråd till färska grönsaker, frukt och diverse andra matvaror. I Patong finns marknader lite överallt och brukar öppna några timmar innan solnedgång för att sedan stänga innan midnatt.

Central Festival - stort shoppingcenter mellan Patong och Phuket Town

Mellan Patong och Phuket Town ligger det gigantiska shoppingcentret Central Festival. Här finns det senaste, med kända butiker och varumärken.
Läs mer om shopping på Phuket.
Sport och Träning
I Patong Beach kan du ägna dig åt olika vattensporter, spela golf i omgivningarna och det finns flera möjligheter att pröva på thaiboxning.
Aktiviteter och sevärdheter
Det finns gott om aktiviteter du kan ägna dig åt i Patong, som till exempel olika vattenaktiviteter, prisvärda massageupplevelser, matlagningskurser, biografbesök, besök i nationalparker eller öutflykter med longtail-båt. Besöker du Phuket Town får du uppleva Phukets spännande provinshuvudstad.
I Patong är det främst fokus på strand- och nöjesliv, men Patong är en bra utgångspunkt för dig som vill åka på utflykter och uppleva mer av Phuket.

Wat Suwan Khiri Wong (Patong Temple)

Vackert buddhisttempel strax utanför centrala Patong.
Utflykter
Med MV Phuket Champagne till sjöss
Med MV Phuket Champagne till sjöss
Följ med på en heldagsutflykt ombord på MV Phuket Champagne! Hur ser en semester i paradiset ut för dig? Följ med oss och upptäck smultronställen längs Phukets kust. Mat och dryck ingår.
Läs mer om utflykten
Det berömda Phuket
Det berömda Phuket
Följ med på en halvdagsutflykt med mycket kultur och fina upplevelser. Mat och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Det genuina Thailand på cykel från Phuket
Det genuina Thailand på cykel från Phuket
Vill du uppleva det äkta Thailand, komma nära naturen och samtidigt ha en aktiv dag? Då har vi utflykten för dig. Lunch och förfriskningar ingår. Utflykten körs hela året, förbokningsbar under vintersäsongen.
Läs mer om utflykten
Phuket - vandring i djungeln
Phuket - vandring i djungeln
Phuket erbjuder mycket mer än bara fina stränder och trevliga orter. Den största delen av området är faktiskt täckt av regnskog. Detta ger många fina möjligheter för de som önskar lite mer aktiva upplevelser på sin semester. Snacks, vatten och läsk ingår. Denna utflykt går endast att boka under vintersäsong.
Läs mer om utflykten
Krabi Highlights
Krabi Highlights
Följ med till några av Krabi-områdets vackraste öar och stränder ombord på en bekväm speedboat. Lunch och dryck ingår.
Läs mer om utflykten
Phang Nga - A taste of Thailand
Phang Nga - A taste of Thailand
En spännande heldag med Thailands vackra landskap i fokus. Med buss och longtail-båt får du bland annat skåda Phang Nga-bukten och ön Koh Pin Kan, känd från Bondfilmen "Mannen med den gyllene pistolen". Lunch, vatten och te eller kaffe ingår.
Läs mer om utflykten
Phi Phi Early Bird
Phi Phi Early Bird
En heldag med sol och bad i den fantastiska skärgården med snorkling och stränder. Picknicklunch på Bamboo Island samt frukt och vatten ombord på båten ingår. Utflykten körs endast under vintersäsongen.
Läs mer om utflykten
Similan Islands, de nio öarna
Similan Islands, de nio öarna
Similan Islands är en av Thailand mest kända ögrupper. Öarna är kända för vackra stränder, som gjorda för en hel dag med snorkling och dykning. Lunch och förfriskningar ingår. Utflykten körs oktober-april.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
I Patong kan du åka med lokalbuss, taxi och tuk-tuk. Tillgången på transport är mycket bra. Från Patong Beach kan du åka till Phuket Town, och de går längs med kusten hela vägen upp till Bangtao Beach. Bussen avgår ungefär var 30:e minut och går från strandpromenaden. Från Patong kan du åka taxibåt till stränderna som ligger norr- och söderut längs kusten. Det går att hyra sin egen longtail-båt för en dag. Avtala priset på förhand och betala på vägen tillbaka. Båtarna finns på södra delen av Patong Beach.
Fakta

Vår service på resmålet

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information finns på www.vaccin.se.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Thailändska baht (THB). På resmålet fungerar Eurocard, Mastercard och Visa.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid +5 timmar. Vintertid: svensk tid +6 timmar.

El

220 V

Språk

Thai. Många som arbetar inom turistindustrin talar dock någon engelska.

Övrigt

Trottoarer och gator är gropiga med höga kanter. Kuperat mellan stränderna. Destinationen växer och det kan finnas byggstörningar runtomkring. Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 10 timmar och 45 minuter från Stockholm, mellanlandning förekommer.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Patong Beach under vinterhalvåret.

Du kan dessutom resa med Ving till Patong Beach året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Phukets flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Patong Beach. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Transfern sker oftast med buss, men ibland med minibuss eller taxi beroende på hotellets tillgänglighet och antal gäster. Restiden från Phukets flygplats till ditt hotell är ca 1,5 timme (40 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Ibland åker transferbussen via Kamala och Bangtao för att lämna/hämta gäster, då tar det ca 10 minuter extra. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
31°23°
9
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • februari
32°23°
9
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • mars
33°24°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • april
33°25°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • maj
31°25°
6
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • juni
31°25°
5
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
12
Regnfria dagar
 • juli
31°25°
3
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
14
Regnfria dagar
 • augusti
31°24°
4
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • september
30°24°
4
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
11
Regnfria dagar
 • oktober
31°24°
5
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
11
Regnfria dagar
 • november
31°24°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • december
31°24°
9
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Patong Beach
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.