Se hotell (3)

Resor till Phi Phi Island

Tre goda skäl att resa till Phi Phi Island: Kritvit strand, underbart badvatten och fantastisk dykning.
Phi Phi-öarna är och förblir Thailands vackraste öar. Här behövs inga skor utan man lever ett barfotaliv i sarong och shorts, njuter i en skön stol under en palm vid poolen eller tar en promenad längs den mjuka, solvarma sandstranden. Kvällslivet är lugnt, men vill du ha mer liv och rörelse är det lätt att resa med longtailbåt till öns centrum, Ton Sai, där det finns gott om restauranger och andra nöjen.

Bo på stranden på Phi Phi

Ving har flera bra hotell på ön, till exempel SAii Phi Phi Island Village, en lummig bungalowby på öns utsida. Här får du en lugn och avkopplande resa där du bor i en bungalow omgiven av en trädgård med kokospalmer, bougainvillea och annan grönska. Vill du bo närmare Ton Sai kan du välja något av våra hotell på stranden i Ton Sai-bukten.

Skräddarsy din resa till Phi Phi Islands

Med Ving kan du boka en resa till Phi Phi Islands utifrån dina egna önskemål. Vi erbjuder både kombinationsmöjligheter med andra resmål och resor med reguljärflyg, då du reser när det passar dig, och är borta så länge du vill. Naturligtvis kan du resa hit året runt med Ving.

Fantastisk dykning i Hat Thara

Hyr båt och bestäm själv utflyktsmål, eller följ med på snorkel- och dykutflykter. Vid dykning i Hat Thara nationalpark kan man få se leopardhajar, sköldpaddor, drak- och skorpionfiskar och oändligt mycket mer. Och upp till 40 meters sikt!
Bra att veta
 • Hotell på stranden
 • Kombinera resmål
 • Valfri reslängd
 • Resor året runt
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Phi Phi Island

Resmålet har ännu inga omdömen

Stränder
På Phi Phi Island finns långa, långgrunda stränder med vit finkornig sand. Skillnad mellan ebb och flod är stor. Thailändska myndigheter har tagit bort all kommersiell verksamhet längs stränderna, som caféer, solstolsuthyrning och annat. Badförbud förekommer på vissa ställen.
Mat, dryck och nattliv
På Phi Phi Island hittar du ett antal barer och restauranger på hotellen. Du kan även enkelt ta dig till Ton Sai som har ett större utbud av restauranger med mat från hela världen. Vanligtvis ger man ca 10 % i dricks.

Mat och dryck i Thailand

Det thailändska köket, i varje fall utmed landets kust, baserar sig till stor del på färskvaror med ris eller nudlar som ständigt närvarande bas. De flesta menyer verkar hisnande långa vid första anblicken, men man upptäcker snart att det rör sig om varianter på jämförelsevis få teman. Det vi skulle kalla wok, alltså snabbstekta ingredienser, serveras ofta med eller utan ris och nudlar, separat eller som en del av rätten. Pad thai är ett av dess många namn och just pad thai består av nudlar, tofu, ägg, grönsaker och andra godsaker och serveras ofta med hackade jordnötter.

Rice and Curry

Ett annat huvudtema är rice and curry, ett slags thailändsk snabbmat, eftersom man får en tallrik ris och sedan lägger på curries själv från skålar som står framme. Här finns det lika många varianter som det finns kockar. Till skillnad från stekt ris eller nudlar kan curries vara rejält kryddade med chili och andra starkvaror så det är inget för nybörjaren.

Fried rice

Fried rice kommer i ett otal skepnader; med räkor, kyckling, vegetariskt, nötkött eller vad man nu har till hands. Ett slags asiatisk pytt, med andra ord. Fried rice finns överallt och är en av de säkraste rätter man kan välja om man vill undvika magsjuka, eftersom den alltid serveras nylagad.

Sallad

Sallader är det tredje huvudtemat. Det är i regel ganska långt från vår andefattiga grönsallad, och innehåller ofta kyckling, räkor, bläckfisk eller annat kött. En sallad med ris är ofta tillräckligt för en lunch. Ett varningsord: Thailändska sallader skjuter skarpt. Här får kockarna leva ut sin förtjusning i chili och en sallad kan vara helt överströdd med hackade röda och gröna chilifrukter. Ta det varligt och beställ vitt ris till din sallad då vatten inte hjälper. Låt dig väl smaka.

Soppa

Soppor måste också nämnas när man talar om thailändsk mat. De kan vara antingen klara eller tjocka, i det senare fallet ofta baserade på kokos, vilket ger dem en något söt smak. En soppa är en självklar del i en thailändsk måltid, som en kompletterande smak och konsistens.

Dryck

Förutom de thailändska ölsorterna stöter man ofta på de större europeiska märkena. Fruktjuicerna bör man inte gå miste om. De finns dels som juice och dels som shakes, då som en läskande korsning av isglass och juice. De görs i allmänhet av buteljerat vatten och är både säkra och uppfriskande. Om man inte säger till att man bara vill ha lite socker kan de bli lite väl söta. En annan populär dryck är den s.k. Mekongwhiskyn. Många anser att den kan drickas utblandad med Coca Cola.

Frukt

Här finns mango, papaya, mangosteen, rambutan, litchi, ananas, banan och mycket mer. Listan kan göras lång och man hinner inte smaka på alla, tyvärr. Det enklaste sättet att bekanta sig med de vanligaste är att beställa en frukttallrik på en restaurang. Då får man ananas, banan, kanske vattenmelon eller papaya. De övriga träffar man på i fruktstånd eller hos kringvandrande försäljare när de har säsong. Om du är osäker på hur de skall ätas kan du fråga försäljaren. Nyskalad frukt är alltid säkert om du är rädd för att bli magsjuk och dessutom ett smakligt sätt att hålla ordning på vätskebalansen. Nattmarknaden i Krabi är ett utmärkt ställe att bekanta sig med de ätliga delarna av Thailands flora. Både priserna och utbudet är oslagbara.
Nattlivet här mycket stillsamt. Vill du ha mer liv och rörelse är det bara någon halvtimmes resa med longtailbåt till öns centrum, Ton Sai.
Shopping
Phi Phi är inget shoppingresmål. För ett större utbud kan du ta dig till öns centrum, Ton Sai, där det finns en del butiker.

Shopping i Thailand

Thailand är landet för dig som gillar att shoppa. Här finner du allt mellan himmel och jord att fylla resväskan med. Urvalet är enormt och priserna är låga. De flesta butiker accepterar kort som Visa och Mastercard. Varuhusen har alltid haft fasta priser och allt fler butiker inför det. På marknader och i många småbutiker gäller fortfarande att man prutar sig till ett pris som båda parter är nöjda med. Var inte rädd för att börja pruta ner till halva priset.

Saker som är värda att köpa

Skräddarsydda kläder, glasögon och linser, ädelstenar, guld, silver, pärlor, träskulpturer, batikkläder och väskor
Sport och Träning
På Phi Phi Island finns goda möjligheter till aktiviteter som snorkling, dykning och bergsklättring.

Dykning - Phi Phi Island

Du kan hyra båt och själv bestämma utflyktsmål, eller följ med på snorkel- och dykutflykter. Vid dykning i Hat Thara nationalpark kan man få se leopardhajar, sköldpaddor, drak- och skorpionfiskar och oändligt mycket m
Aktiviteter och sevärdheter
På Phi Phi Island finns goda möjligheter till aktiviteter som snorkling, dykning och bergsklättring.
Hur du tar dig runt

Longtailbåt - Phi Phi Island

Med longtailbåt kan du enkelt ta dig till andra stränder och öar.

Fasta båtrutter

Båt går mellan Krabi och Phi Phi. Resan tar ca en och en halv timme.
Fakta

Vår service på resmålet

Vistelsen på Koh Phi Phi är på egen hand.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information finns på www.vaccin.se.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Thai baht (THB). På resmålet fungerar Eurocard, MasterCard och VISA.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid +5 timmar. Vintertid: svensk tid +6 timmar.

El

220 V

Språk

Thai. Många som arbetar inom turistindustrin talar dock någon engelska.

Övrigt

Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 10 timmar och 45 minuter från Stockholm och 11 timmar från Göteborg, mellanlandning förekommer.

Så reser du hit

Du kan resa med Ving till Phi Phi Island året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Krabis flygplats.
Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från Krabis flygplats till Phi Phi Island är ca 3 timmar, med taxi/minibuss och båt. Viss väntetid kan förekomma i samband med båtavgången till Phi Phi Island. Observera att sista båt till Phi Phi avgår ca 15.00, och första båt från Phi Phi avgår ca 09.00.

Krabi Airport: På Krabi Airport finns ett café och en mindre tax free-butik efter att du har passerat pass- och säkerhetskontrollen.
Väder
 • januari
31°23°
9
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • februari
32°23°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • mars
33°24°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • april
33°25°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
31°25°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
9
Regnfria dagar
 • juni
31°25°
5
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
10
Regnfria dagar
 • juli
31°25°
5
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
11
Regnfria dagar
 • augusti
31°24°
5
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
11
Regnfria dagar
 • september
30°24°
5
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
7
Regnfria dagar
 • oktober
31°24°
5
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
9
Regnfria dagar
 • november
31°24°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • december
31°24°
9
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Phi Phi Island
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.