Se hotell (4)

Resor till Roquetas de Mar

Roquetas de Mar lockar med en fantastisk strand, utmärkta hotell och chansen till spännande utflykter längs kusten och inåt land.

Roquetas de Mar är en trivsam badort några mil söder om provinshuvudstaden Almeria, omtyckt bland besökare från hela Europa. Många spanjorer väljer också att resa hit för att fira semester, vilket skänker en skön och lite lokal stämning åt Roquetas de Mar. Väljer du att resa hit kommer du också till en perfekt utgångspunkt för kortare och längre resor i Andalusien, till det berömda Alhambra eller upp bland Sierra Nevadas snötäckta toppar, för att bara nämna några exempel.

Strandliv i Roquetas de Mar

Självklart är det stranden som är det stora dragplåstret i Roquetas de Mar. Från Las Marinas i söder till Aguadulce i norr sträcker den sig obruten i närmare en halvmil, och eftersom den bitvis är över hundra meter bred finns det gott om plats för både solbadare, beachvolleyboll, joggare och andra som vill njuta av sol och hav. Stranden är indelad i sektioner, var och en med en liten kiosk eller enklare restaurang, solstolar, duschar och andra bekvämligheter som gör att du lätt kan tillbringa hela dagen på stranden om du så vill. Mellan stranden och hotellen finns en fräsch strandpromenad, populär bland joggare på morgonen innan solen gått upp helt och hållet, och bland flanörer på kvällen när solen gått ner och det blivit lite svalare.

Roquetas de Mar för hela familjen

Roquetas de Mar är en ganska långsträckt ort, som varierar från de mer hotelldominerade delarna i söder, längs Playa Serena till de mer lokala delarna i norr, där hotellen är färre men det lokala livet desto mer påtagligt. Ungefär på mitten ligger vårt Family Garden-hotell; Zoraida, som har ett utmärkt All Inclusive-program, där man ofta serverar färsk fisk och spanska specialiteter. Här finns också två stora poolområden, ett för de mindre och ett för de lite större. Vill du hellre bada i havet behöver du bara gå tvärs över strandpromenaden, och både restauranger och nöjesliv finns inom en kvarts promenad från hotellet.

Äta ute i Roquetas de Mar

Vill du gå ut och äta eller bara njuta av folklivet finns det mycket att välja på; längs med Paseo Mediterraneo och Avenida de Playa Serena väntar tapas, paella, färsk fisk och andra spanska läckerheter tillsammans med restauranger där man lockar med mat från hela världen. Vill du ha en mer lokal känsla behöver du inte gå långt innan du ser den lokala saluhallen där man säljer lokala ostar, skinka och vin, lika bra som souvenirer som till en picknicklunch på stranden.

Upptäck Andalusien

Var du än väljer att bo i Roquetas de Mar så är du aldrig långt från en busshållplats så du enkelt kan ta dig in till provinshuvudstaden Almeria för en smula sightseeing, shopping eller kanske bara en svalkande drink på Plaza Vieja, ett av stadens många charmiga torg. Missa inte heller Oasys Mini Hollywood, en temapark där man spelat in klassiska westernfilmer med både Clint Eastwood och Claudia Cardinale. Vill du röra på dig rekommenderas en vandring i naturreservatet Cabo de Gata, där du också kan både segla, paddla kajak och dyka. Inte långt härifrån ligger också det fantastiska moriska palatset Alhambra, och vill du njuta av hisnande vyer och klar bergsluft ska du ge dig upp i Sierra Nevadas berg, bara några timmar från Roquetas de Mar. Ett tips är att boka en hyrbil under några av dina dagar i Roquetas de Mar, på så vis har du frihet att resa var och när du vill för att göra dina egna upptäckter.

Bra att veta
 • Family Garden
 • All Inclusive
 • Kilometerlånga stränder
 • Hotell på stranden
 • Lokala restauranger
 • Lång strandpromenad
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Roquetas de Mar

Barnvänligt
3,3
Stränder
3,2
Mat & Dryck
2,7
Väder
 • januari
16°8°
6
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
16°8°
7
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • mars
18°10°
7
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • april
20°12°
9
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • maj
22°15°
10
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • juni
26°18°
11
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • juli
29°21°
12
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • augusti
29°22°
11
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • september
27°20°
9
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • oktober
23°16°
7
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • november
19°12°
6
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • december
17°9°
6
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
Stränder
Självklart är det en närmare halvmilslång strand som är det stora dragplåstret i Roquetas de Mar. Eftersom sandstranden bitvis är över hundra meter bred finns det gott om plats för alla som vill njuta av sol och bad, strandaktiviteter eller jogga på strandpromenaden i Roquetas de Mar som bjuder på flera kilometer flack jogging, utan upp- eller nedförsbackar. Stranden är indelad i sektioner, var och en med en liten kiosk eller enklare restaurang, solstolar, parasoller, duschar och andra bekvämligheter som gör att du lätt kan tillbringa hela dagen på stranden om du så vill. Man behöver inte gå många steg från vattenbrynet innan det fort blir djupare, men sedan planar det ut en smula och man får gå en bit till för att inte längre bottna. Stranden har rätt att hissa Blue Flag, som ett tecken på sina utmärkta faciliteter och rena vatten. Roquetas de Mar sandstrand består mest av rundslipat grus eller grov sand, vilket är lätt att skölja av sig i en av duscharna när du lämnar stranden.

Bästa stranden i Roquetas de Mar har många namn

Stranden i Roquetas de Mar är så lång att den fått flera olika namn, från norr till söder: Los Bajos 1,8 km, Las Salinas 1,3 km, La Romanilla 1,3 km, La Bajadilla 1,5 km, Urb. Roquetas de Mar 2 km och Playa Serena 1,8 km. Men oavsett vilket namn sandstranden har så är den sig lik i hela sin längd; mycket bred, bitvis måste man korsa hundra meter sand innan man kommer ner till vattnet. Det gör att det finns lika mycket plats för bollspel som för sol och bad, och vill man inte hyra en solstol och parasoll finns det gott om plats där man bara kan bre ut handduken på sandstranden.

Vattensporter i Roquetas de Mar

Blir du rastlös i solstolen finns flera vattenaktiviteter att välja bland: jet ski, trampbåt, paddelboard, m.m.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3,5 timmar från Köpenhamn

Så reser du hit

Du kan resa till Roquetas de Mar under sommarsäsongen (maj-oktober) med Vings charterresor.

Flygen landar på flygplatsen utanför Almeria.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Roquetas de Mar. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Almerias flygplats till ditt hotell är ca 45 minuter till 1 timme (ca 35 kilometer), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.
Mat, dryck och nattliv
Vill du gå ut och äta på en av alla restauranger eller bara njuta av folklivet finns det mycket att välja på längs med Paseo Mediterraneo och Avenida de Playa Serena. I Roquetas de Mar hittar du lokal mat i form av tapas, fisk och paella, men även internationella maträtter till rimliga priser. Ofta tillkommer 8 procents moms på slutsumman. Det ska stå utsatt på restaurang menyerna om momsen är inkluderad från början eller inte.
Nattlivet i Roquetas de Mar består framförallt av underhållningen hotellen erbjuder.
Här hittar du inte stora discon och klubbar. I stället roar man sig genom att sitta kvar på en av de många barerna. En del med levande musik. Eller varför inte sitta med en lång middag innan man avslutar kvällen med en promenad längs stranden och en sängfösare på hotellet?
Shopping
Hantverk, kläder, accessoarer och liknande utbud finns att köpa i Roquetas de Mar.

Shopping i Roquetas de Mar

Det finns gott om butiker i Roquetas de Mar, oftast sådana som säljer kläder, strandartiklar, souvenirer och annat som turister kan tänkas behöva eller vilja ha. Här finns också apotek, järnhandel, frisörer, mäklare och annat som oftare besöks av den bofasta befolkningen.

Saluhallen

Missa inte den lilla saluhallen på Av. De Las Marinas, alldeles ovanför golfbanan. Här finns både ost, skinka, frukt, grönsaker och annat.

Shoppingcenter

I utkanten av Roquetas de Mar ligger shoppingcentret Gran Plaza. Här finns också Primark, populärt bland många shoppare. Hit kommer du enkelt med både lokalbuss och taxi.
Aktiviteter och sevärdheter
Området lockar med massor av aktiviteter att göra som omväxling till stranden och poolen, både längs kusten och inåt land. Varför inte ta en golfrunda eller spela tennis? Hyr en cykel och se Roquetas de Mar ur ett annat perspektiv eller vandra i naturreservatet Cabo de Gata.
Det finns gott om utflykter med både natur, historia och kultur.

Vandra

I södra änden av Roquetas de Mar ligger naturreservatet Punta Entinas-Sabinar med flera fina vandringsleder, som kan kombineras med fågelskådning på de grunda saltsjöar som ligger i reservatet. En annan vandring att rekommendera är i naturreservatet Cabo de Gata.

Golf

I södra änden av Roquetas de Mar ligger en golfbana som rankats bland Spaniens tjugo bästa: Club de Golf Playa Serena.

Biljettförsäljare

Du kan bli kontaktad av mindre seriösa firmor som säljer biljetter till båtturer, strandfester och liknande arrangemang. Dessa försäljare har sällan tillstånd och försäkringar, varför en varning är på sin plats.
I Roquetas de Mar finns det gott om härliga utflykter med både natur, historia och kultur.

Oasys Mini Hollywood

Alla som tycker att Clint Eastwood är det tuffaste som finns räcker upp en hand. Andra kan sluta läsa här. För Oasys Hollywood handlar mycket om just Clint Eastwood. Han och Sergio Leone etablerade en ny genre med 'För en handfull dollar', det som senare kom att kallas spaghettiwestern, och vars främsta kännetecken var man inte kunde vara säker på om hjälten var ond eller god, bara att han var tuff. Många av dessa filmer, bland annat 'För en handfull dollar' spelades helt eller delvis in här, i en westernstad som byggdes för ändamålet, komplett med saloon, sheriffkontor och begravningsentreprenör. Två gånger om dagen rider banditer in staden och slåss med sheriffen, resten av tiden kan man uppleva staden och njuta av ett stycke dammig filmhistoria. I anslutning till staden finns också en djurpark.

Almeria

Almeria är ett tips att besöka om man är i Roquetas de Mar. Det är en mellanstor stad med en fin marknad, en imponerande katedral och en enorm fästning av moriskt ursprung. Om man bortser från de ganska klumpiga försöken till stadsplanering finns det mycket att se och göra i Almeria.
Efter alla sevärdheter är det dags att fresta smaklökarna. Almeria ligger ju vid kusten, och fisk och skaldjur finns på alla menyer, i en eller annan form. Bläckfisk är också populärt, liksom paella i olika varianter. Tapas finner du snart sagt överallt, men det största, och kanske bästa, utbudet finns inne i Almeria.

Sevärdheter i Almeria

Mitt emellan huvudgatorna Paseo Almeria och Avenida Federico Lorca ligger Mercado Central de Almeria, ett paradis för alla som tycker om mat. Här hänger skinkorna från taket, korvar ligger i travar, och säsongens frukt och grönsaker glittrar nysköljda i diskarna. I bottenplanet ligger fiskavdelningen, också den värd ett besök, inte minst för att se de gigantiska svärdfiskarna som var och en väger ett hundratal kilo.
En annan sevärdhet är katedralen som började byggas 1523 och fick ganska snart karaktär av både kyrka och försvarsanläggning, eftersom både pirater och andra gärna härjade längs kusten. Almeria var ett givet mål, med sitt läge nära kusten.

La Chanca

Nedanför den gamla moriska fästningen, för övrigt en av de största som någonsin byggts, väntar slingrande gränder i den äldre stadsdelen – La Chanca, känd för sina färgstarka hus. Nedanför dem, mellan La Chanca och den nyare delen av staden, väntar relativt orörda kvarter, med bland annat den robusta katedralen och flera sköna torg, som gjorda för att slå sig ner och bara se på folklivet.

Almerias strand

Almeria har en fin strand som ligger strax bortom den gamla tågstationen, perfekt för att svalka av sig och vila benen under ett besök i staden. Givetvis finns duschar om du vill skölja av dig innan du ger dig av tillbaka in i staden.

San José

San José är en av de små fiskebyar som ligger inne i naturreservatet Cabo de Gata. Det är en mysig liten stad med en något alternativ prägel. Mitt inne i staden, eller byn, ligger stranden och ovanför den finns mysiga små gator med gott om butiker där man säljer lokalt hantverk, kläder och annat för den som vill ha något lite speciellt med sig hem från semestern. Lika vacker som själva staden, är vägen hit, genom ett ödsligt och till stora delar orört ökenlandskap.

Upptäck Andalusien

Ett varmt rekommenderat tips är att ta sig till naturreservatet Cabo de Gata, där du både kan segla, paddla kajak och dyka. Vill du njuta av hisnande vyer och klar bergsluft ska du ge dig upp i Sierra Nevadas berg, bara några timmar från Roquetas de Mar. Nästan ett måste i Roquetas de Mar.
Hur du tar dig runt
Har du bokat hyrbil ligger hela den spanska solkusten och de andalusiska bergen för dina fötter.
Fakta

Vår service

I perioden maj till oktober kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell.
Här kan du läsa mer om Vings Service på våra resmål.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Spaniens ambassad på telefon 08-522 808 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Spanien.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro. Uttagsautomater finns.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Nivåskillnader förekommer på resmålet. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Resa med barn
Roquetas de Mar är ett barnvänligt resmål i en ganska långsträckt ort, som varierar från de mer hotelldominerade delarna i söder, längs Playa Serena till de mer lokala delarna i norr, där hotellen är färre men det lokala livet desto mer påtagligt. Ungefär på mitten ligger vårt barnvänliga Family Garden-hotell; Zoraida med All Inclusive och två stora poolområden, där ett passar för de mindre barnen. Vill du hellre bada i havet behöver du bara gå tvärs över strandpromenaden.
Sök din resa till Roquetas de Mar