Hotell (104)

Resor till Costa del Sol

Det sköna klimatet och fina sandstränderna har fått oss nordbor att resa till Costa del Sol under närmare 40 års tid, och området kan även bjuda på kultur, historia och intressanta sevärdheter.
Costa del Sol är en ca 20 mil lång kustremsa i Andalusien på Spaniens södra kust. Ving erbjuder resor till flera omtyckta resmål längs kusten, bland annat till trendiga Marbella och klassiska Torremolinos . Många väljer att boka sin golfresa till Costa del Sol på grund av det många golfbanor som erbjuds, och om du vill kan du spela på en ny bana varje dag under semestern. Tack vare det behagliga klimatet går det att spela golf året runt, och när du bokar din resa till Costa del Sol med Ving väljer du själv när du vill resa och hur länge du vill vara borta.

Bra restauranger

Det andalusiska köket är vida känt och räknas bland Spaniens bästa. I byarna och städerna längs Costa del Sol finns gott om tapasbarer och restauranger, både lokala och internationella med mat från världens alla hörn. Det är inte heller svårt att hitta en bra fiskrestaurang, och särskilt i den gamla fiskebyn La Carihuela i Torremolinos finns många trevliga restauranger.

Fina sandstränder

Costa del Sol fullkomligt kryllar av sandstränder, långa som korta med finkornig eller grovkornig sand. Flera av dem är långgrunda och ofta finns solstolar och parasoll att hyra. När man ser de gyllene stränderna är det inte svårt att förstå varför så många skandinaver väljer att resa till Costa del Sol år efter år.

Aktiviteter på Costa del Sol

På din resa till Costa del Sol kan du välja mellan ett brett utbud av aktiviteter. Här finns allt du behöver för en fin semester, oavsett om du är intresserad av nattliv, matupplevelser, golf, strandliv eller kultur. Det finns mängder av vackra bergsbyar, katedraler och moriska slott att upptäcka, och hyr du en egen bil kan du göra utflykter på egen hand och besöka städer som Gibraltar, Granada, Sevilla och Ronda. Ska du resa med barn finns dessutom tivoli och vattenparker längs kusten.
Hitta ditt hotell
Stränder

Stränder längs Costa del Sol

Längs Costa del Sol finns många fina sandstränder. I Malaga finns en flera kilometer lång sandstrand, och längs med kusten väntar ännu fler stränder. I Marbella finns en flera kilometer lång, långgrund sandstrand. I Torremolinos finns två stränder, den flera kilometer långa stranden Bajondillo och Carihuela-stranden. I Playa Pil Pil finns en cirka 400 meter lång strand med grovkornig sand. I området ligger också den fina stranden Playa Torrequebrada. I Fuengirola finns en sju kilometer lång sandstrand som sträcker sig från Sohail Castle i väst till Torreblanca i öst. Utmed kusten på båda sidor om Nerja finns flera små och stora stränder. Några av de största stränderna ligger bara ett stenkast från centrum, Playa Burriana och Playa Playazo. Överlag finns det solstolar och parasoll att hyra på stränderna.
Mat, dryck och nattliv

Mat och dryck i Costa del Sol

Matglada har kommit rätt, i Costa del Sol finns ett stort utbud av restauranger av både internationell och lokal karaktär. Det andalusiska köket är vida känt och räknas bland Spaniens bästa. I byarna och städerna längs Costa del Sol finns gott om tapasbarer och restauranger, både lokala och internationella med mat från världens alla hörn. Ett givet val för gourmander är Malaga som erbjuder ett enormt utbud av olika restauranger. Flera ligger i den gamla staden. I Malaga finns det gott om restauranger och trevliga tapasbarer. I Marbella finner du flera eleganta restauranger och i lustjakthamnen Puerto Banus väntar ett bra utbud av restauranger och caféer. Det finns också många bra och internationella restauranger i Torremolinos. I Benalmadena ligger yachthamnen Puerto Marina där det finns många olika restauranger med fokus på fisk och skaldjur. I Fuengirola och Nerja finns trevliga restauranger med mysiga uteserveringar.

Nattlivet i Costa del Sol

Utöver Nerja, väntar ett livligt nattliv i Costa del Sol. Framför allt under sommarmånaderna. I Malaga finns ett levande nattliv med gott om barer och klubbar. Här finns något för alla - sportbarer för dig som gillar sport, tapasbarer, salsaklubbar och flamenco-shower. Marbella är känt för att locka till sig rika och kända människor från hela världen, och här finns gott om glamorösa barer, strandklubbar och nattklubbar. Många av dem ligger i det exklusiva hamnområdet Puerto Banús, strax utanför staden. I Torremolinos centrum och vid Puerto Marina, här hittar du ett levande nattliv med många barer. Fuengirola bjuder också på ett bra nattliv i form av barer, några nattklubbar och pubar.
Shopping

Shopping i Costa del Sol

I Malaga finner du ett stort och internationellt utbud av shopping. Gatorna kantas av välkända butikskedjor och lokala som säljer hantverk och souvenirer. I Marbella finns massor av butiker och är du ute efter shopping har du kommit helt rätt. Här finns allt från exklusiva modeaffärer och shoppinggallerior till möbelbutiker och antikvitetsaffärer. I Torremolinos centrum finns gott om shopping och butiker som säljer allt möjligt. I Fuengirola hittar du flera läckra designbutiker, populära märkesaffärer samt större och mindre snabbköp. I Benalmadena och i Nerja finns ett mindre antal butiker, i flera butiker säljs design, hantverk, smycken och kläder.
Sport och Träning

Sport och träning i Costa del Sol

I Costa del Sol kan du ägna dig åt vattensporter vid stränderna och i de större städerna/orterna erbjuds bland annat tennis och padel. Costa del Sol är även ett mycket omtyckt golfresmål. Här finns fina golfbanor av olika karaktär.
Aktiviteter och sevärdheter

Aktiviteter längs Costa del Sol

På din resa till Costa del Sol kan du välja mellan ett brett utbud av aktiviteter. Här finns allt du behöver för en fin semester, oavsett om du är intresserad av nattliv, matupplevelser, sport, strandliv eller kultur. Det finns mängder av vackra bergsbyar, katedraler och moriska slott att upptäcka. Hyr du en egen bil kan du göra utflykter på egen hand och besöka spännande städer som Gibraltar, Granada, Sevilla och Ronda. Ska du resa med barn finns dessutom tivoli, och vattenparker längs kusten. Malaga, Marbella och Torremolinos är perfekta resmål för dig som vill ha tillgång till mycket aktiviteter. I Benalmadena, Fuengirola och Nerja finns det också gott om aktiviteter både i de centrala delarna och i omgivningarna.

Sevärdheter längs Costa del Sol

Längs kusten kryllar det av vackra, vita bergsbyar, katedraler och moriska slott. På utflyktsavstånd ligger städer som Gibraltar, Granada, Sevilla, Ronda och Màlaga och den som vill kan till och med ta båten över till Marocko. En promenad längs städernas gränder och gator är en upplevelse i sig själv, framför allt i de gamla och historiska stadsdelarna i Malaga och Marbella. I Costa del Sol's omgivningarna finns gott om både små och stora utflyktsmål: de spektakulära grottorna Cuevas de Nerja, den vackra Acueducto del Águila, konstnärsbyn Frigiliana och givetvis de magnifika moriska byggnadsverken Granada och Alhambra.

Alcazaba Malaga

Alcazaba är ett fort/fästning i Malaga. Här kan du lära dig mer om Spaniens historia och den spanska inkvisitionen. Från Alcazaba har du dessutom en fantastiska utsikt över omgivningarna.

Granada och Alhambra

Granada är en fascinerande och vacker stad vid foten av Sierra Nevada, där fyra floder (Beiro, Darro, Genil och Monachil) flyter samman ligger. I Granada ligger ståtliga Alhambra som är ett stort borg- och palatsområde beläget på en höjd. Det är en unikt bevarad byggnad inom västlig islamisk arkitektur.
Hur du tar dig runt

Hur du tar dig runt i Costa del Sol

Det är lätt att ta sig runt och valmöjligheterna är flera. Det finns ett väl utvecklat bussnät, och det är smidigt att ta taxi. Mellan Fuengirola, Torremolinos och Malaga går ett pendeltåg. Det går även att åka tåg från Malaga till Madrid, det tar 2 timmar och 45 minuter. I Malaga finns även tunnelbana.
Fakta

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 4 timmar och 30 minuter från Stockholm.
Väder
 • januari
17°9°
5
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • februari
17°9°
6
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • mars
19°11°
6
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • april
20°12°
7
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
23°15°
9
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juni
27°19°
11
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • juli
29°21°
11
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • augusti
30°22°
10
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • september
28°20°
8
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • oktober
24°16°
6
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • november
20°12°
5
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • december
17°9°
5
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
På Costa del Sol råder ett typiskt medelhavsklimat med varma och torra somrar samt våta och milda vintrar. Ving har flera resmål längs kusten: Benalmadena, Fuengirola, Malaga, Marbella, Nerja och Torremolinos. Oavsett vilket resmål du väljer är klimatet ungefär detsamma. Föredrar du värme, sol och bad passar högsäsongen - juli och augusti - perfekt, med en medeltemperatur på runt 30 grader mitt på dagen. Juni och juli är de soligaste månaderna, vattentemperaturen är som högst i augusti, runt 22 grader. Om du föredrar ett klimat som den svenska sommaren ska du titta på vår och höst. I maj och oktober ligger medeltemperaturen runt 23 grader och vattentemperaturen kring 17-20 grader. Vintern är mild med en hel del regn.

Mars och april

I mars och april är våren i full gång, med dagstemperaturer upp mot 20 grader. Under nätterna kan det gå ner mot 10 grader. I vattnet är det fortsatt svalt, runt 15 grader och regnskurar förekommer.

Maj och oktober

Om du letar efter något som påminner om den svenska sommaren är senvåren och hösten ett bra val. I maj stiger temperaturen till 23 grader, och i havet ligger den kring 17 grader. Under hösten blir vädret mer ostadigt med en del regnskurar. I oktober dröjer sig sommarvärmen kvar med runt 22-24 grader i luften och knappt 20 i havet. Under både våren och hösten kan kvällar och morgnar vara lite kyliga, ner mot 15 grader.

Juni, juli, augusti och september

Från juni till september är det varmt och skönt i orterna längs Costa del Sol, med minimal nederbörd och gott om sol. Den högsta medeltemperaturen ligger runt 30 grader i juli och augusti. Under natten faller temperaturen sällan under 20 grader. Svala havsbrisar förekommer. I september börjar vädret skifta och trots temperaturer upp mot 28 grader ökar risken för skurar. Vattentemperaturen är som högst i augusti, med 22 grader. I juni ligger den runt 18 grader och i september runt 21 grader.

November, december, januari och februari

Om vintern är vädret milt, med en högsta medeltemperatur på 18-20 grader i november och en nattemperatur på knappt 10 grader. Februari är den regnigaste månaden, men det är oftast fler soliga dagar än det är regndagar under vintermånaderna.

Resor till Costa del Sol

Malaga
 • Mat & Dryck
 • Nöjesliv
 • Sevärdheter
Golf, nöjen, stränder, mat eller kultur? Malaga har något för alla smaker. Reser du hit med Ving kan du dessutom bo riktigt bra.
Marbella
 • Mat & Dryck
 • Shopping
 • Sevärdheter
Marbella är en riktig klassiker på den spanska solkusten. Ett elegant resmål som samtidigt lyckats behålla sin gamla charm.
Torremolinos
 • Barnvänligt
 • Stränder
 • Shopping
Torremolinos är ännu en av de klassiska turistorterna på solkusten. Här njuter du av ett härligt strandliv och har nära till flera utflyksmål.
Benalmadena
Benalmádena passar perfekt för dig som gillar stränder, en trevlig strandpromenad och ett stort utbud av restauranger med vällagad mat.
Fuengirola
 • Mat & Dryck
 • Shopping
 • Stränder
Härlig sandstrand och ett stort utbud av restauranger och butiker. Fuengirola passar dig som vill ha mer än bara sol och bad under din semester.
Nerja
Nerja är en charmig, andalusisk kuststad mellan Sierra Nevada och Medelhavet, inte långt från Malaga. Här finns flera stränder och gott om restauranger att botanisera bland under din semester.

ERBJUDANDEN PÅ RESOR MED REGULJÄRFLYG TILL COSTA DEL SOL

Torremolinos, Spanien
Torremolinos, Spanien
Hotel Los Jazmines
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 1 vecka, 7 hotellnätter
 • Avresa 28 sep 2022 från Stockholm
Inkl. incheckat bagage
Flyg och 7 hotellnätter
28 sep 2022 från Stockholm
Marbella, Spanien
Marbella, Spanien
San Cristobal
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 1 vecka, 7 hotellnätter
 • Avresa 27 sep 2022 från Stockholm
Inkl. incheckat bagage
Flyg och 7 hotellnätter
27 sep 2022 från Stockholm
Malaga, Spanien
Malaga, Spanien
Zenit Malaga
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 1 vecka, 7 hotellnätter
 • Avresa 25 aug 2022 från Stockholm
Inkl. incheckat bagage
Flyg och 7 hotellnätter
25 aug 2022 från Stockholm
Fuengirola, Spanien
Fuengirola, Spanien
Aparthotel Cordial Mijas Golf
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 1 vecka, 7 hotellnätter
 • Avresa 27 sep 2022 från Stockholm
Inkl. incheckat bagage
Flyg och 7 hotellnätter
27 sep 2022 från Stockholm
Benalmadena, Spanien
Benalmadena, Spanien
Benalmadena Palace
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 1 vecka, 7 hotellnätter
 • Avresa 27 sep 2022 från Stockholm
Inkl. incheckat bagage
Flyg och 7 hotellnätter
27 sep 2022 från Stockholm
Nerja, Spanien
Nerja, Spanien
Perla Marina
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 1 vecka, 7 hotellnätter
 • Avresa 27 sep 2022 från Stockholm
Inkl. frukost
Inkl. incheckat bagage
Inkl. frukost
Flyg och 7 hotellnätter
27 sep 2022 från Stockholm

Mer om Costa del Sol

Res med SAS

Tillsammans med SAS erbjuder vi billiga paketresor med flyg och hotell. SAS är ett av världens mest pålitliga flygbolag, som ofta tar dig direkt till ditt resmål utan mellanlandning.

Tillsammans med SAS erbjuder vi billiga paketresor med flyg och hotell.

Sök din resa till Costa del Sol
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.