Hotell (28)

Resor till Fuerteventura

Under en resa till Fuerteventura, Kanarieöarnas näst största ö, kan du se fram mot milslånga stränder, familjevänliga hotell och lite lägre priser för dig som gärna går ut och äter.
En resa till Fuerteventura är rätt val för dig som vill ha en lite stillsammare semester. Här är tempot lugnare och besökarna färre än på till exempel Gran Canaria och Teneriffa. Ving erbjuder fyra olika resmål, den mysiga staden Corralejo, vindsurfarnas paradis Jandía, Costa Calma med sina milslånga stränder samt den charmiga fiskebyn El Cotillo. Får du svårt att välja kan du alltid boka en resa där du kombinerar flera resmål, så att du får se mer av ön.

Bo bra på Fuerteventura

Oavsett vilket resmål du väljer för din resa kan du vara säker på att hitta ett hotell som passar både dig och ditt ressällskap. Om du ska resa med barn rekommenderas barnvänliga Sol Fuerteventura Jandia, där All Inclusive går att köpa till. Vill du bo lite mer lyxigt finner du femstjärniga lyxhotell i både Jandía och Corralejo, liksom hotell med All Inclusive.

Upptäck Fuerteventura

Stora delar av ön är fortfarande ganska orörd av turismen och det är en god idé att boka en hyrbil till din resa. Med egen transport kan du resa runt på ön, till den gamla huvudstaden Betancuria, till en strand som du får ha helt för dig själv, eller kanske till den där lilla restaurangen uppe i bergen som du fått tips om. Fuerteventura är en ö som är som gjord för egna upptäcktsfärder, med bra vägar, måttliga avstånd och mycket att se och uppleva.
Hitta ditt hotell
Stränder

Stränder på Fuerteventura

Under en resa till Fuerteventura kan du se fram mot milslånga stränder. Stränderna är långgrunda och passar därför barnfamiljer. I Jandía ligger en av de finaste stränderna på ön. Här hittar du en milslång, vit sandstrand som på vissa ställen är 100 meter bred. Stränderna längs Corralejo passar utmärkt för dig som söker olika vattensporter då det vanligtvis blåser något mer här. Det är populärt att surfa bland vågorna och många åker hit för vind-, kite- och brädsurfing. Längs Costa Calma ligger en cirka två kilometer lång strand med gyllengul sand. Stranden har fått rätt att hissa Blue Flag, vilket bland annat borgar för en hög nivå på vattenkvalitet och renhållning. Kring El Cotillo finns flera stränder som passar för hela familjen. Här är vattnet klart och lugnt, tack vare det skyddande revet, och vid lågvatten bildas spännande små dammar, där även de allra minsta kan bada tryggt. Vissa delar av stränderna i El Cotillo lockar även surfare från hela världen.

Playa de Sotavento - lång och vacker strand

Playa de Sotavento är förmodligen Fuerteventuras vackraste strandremsa. Playa Esmeralda, "Smaragdstranden", är en del av den stranden. Playa de Sotavento är närmare en mil lång, och stranden sträcker sig längs sydöstra kusten från Costa Calma ända ner till Morro Jable. Här hålls världscupen i windsurfing i augusti.

Morro Jable

Morro Jable ligger på den södra delen av Fuerteventura. Längs den allmänna stranden löper en strandpromenad. Den kantas av restauranger, barer och caféer.

Din egen strand

Längs kusten på södra sidan finns flera fina små bukter med ljus, fin sand. Dessa är perfekta för sol och bad. Med lite tur kan du kanske hitta en alldeles egen liten bukt.
Mat, dryck och nattliv

Mat och dryck på Fuerteventura

Restaurangerna på Fuerteventura är av skilda slag och menyerna innehåller oftast både internationell, spansk och kanarisk mat. Ön omges av fiskrika vatten, därför finns det alltid tillgång till färsk fisk. Fisken tillreds på alla sätt: grillad, stekt, kokt, friterad, saltad eller soltorkad! Getost är också en specialitet för ön. Den sägs vara den bästa på Kanarieöarna - till och med den bästa i hela Spanien. Getosten cabrito är typisk för ön. Papas arrugadas med mojo, potatis med vitlöksdipp, kan du få på de flesta restauranger.

Ropas viejas

Betyder gamla kläder på svenska och kan jämföras med vår pytt i panna.

Frangollo

En dessert som är en pudding gjord av majsmjöl.

Tapas

Betyder smårätter. Varje tapasbar har sina specialiteter. En typisk kanarisk tapa är papas arrugadas con mojo. Det är småpotatis som kokats i vatten med grovt havssalt och äts med skalen på. Potatisen doppas i mojo, en stark sås gjord på olja, spansk peppar och vitlök.

Dryck

Till all den goda maten kan den som tycker om vin tryggt beställa husets vin, vino de la casa. Det är oftast ett både gott och billigt alternativ. Bland ölsorter utmärker sig Dorada, San Miguel och Tropical. Vatten finns att köpa på flaska. Önskar du vatten med kolsyra heter det agua con gas. Utan kolsyra, agua sin gas.

Nattlivet på Fuerteventura

Fuerteventura är känt för att vara en ganska lugn ö. Det mesta av nattlivet består av några diskotek och barer. Dessa finner du huvudsakligen i Corralejo. I Jandía, Costa Calma och El Cotillo är nattlivet stillsamt i form av restaurangbesök och musikbarer med lokal underhållning. I huvudstaden Puerto del Rosario finns ett bredare nattliv. Flera hotell arrangerar även lokal underhållning i form av karaoke, frågesporter och levande musik.
Shopping

Shopping på Fuerteventura

På Fuerteventura kan du shoppa på marknader, i butiker eller i köpcentrum. Du finner både souvenirer, märkesvaror och hantverk på ön. Önskar du ett större shoppingutbud rekommenderas Jandía, Corralejo eller huvudstaden Puerto del Rosario. I Costa Calma och El Cotillo är utbudet mindre, mer lokalt och småskaligt.

Shopping i Puerto del Rosario och Gran Tarajal

Öns bästa shopping hittar du i huvudstaden Puerto del Rosario. Här hittar du allehanda affärer. Här ligger också Las Rotondas, som är det största shoppingcentret på ön. I Las Rotondas kan du hitta flera kända butiker och klädmärken. Öns handelscentrum ligger på den södra sidan, i orten Gran Tarajal. I Gran Tarajal finns det en uppsjö av butiker och shoppingmöjligheter.
Sport och Träning

Sport och träning på Fuerteventura

På Fuerteventura finns något för dig som vill sporta eller träna. Förutom olika aktiviteter i vatten kan du också cykla eller klättra.

Surfing och vindsurfing

Vinden och vågorna kring Fuerteventura gör att ön lämpar sig otroligt bra för alla typer av surfing. Brädsurfarna håller sig mest på den norra delen av ön, medan Playa Sotavento i söder är vindsurfarnas favorit. Hit kommer surfare från hela världen för att fånga vindarna utanför den milslånga stranden.

Jandía, Corralejo och Cotillo är populära resmål för surfing. Det finns flera olika surfbutiker och surfskolor som erbjuder både utrustning och kurser för nybörjare. Är du redan en erfaren surfare kan du hyra utrustning.

Dykning

Passa på att uppleva Fuerteventura under ytan. Här finns gott om olika fiskarter, varav många unika för ön. Du kan bland annat se flera olika slags rockor samt sköldpaddor och hajar. Det spelar ingen roll om du är erfaren dykare eller komplett novis, här kan alla dyka utifrån sina egna förutsättningar.

Undervattenlandskapet utanför ön Los Lobos i norr består av lavaformationer, med dramatiska sprickbildningar. Dessa utgör gömställen för många olika fiskarter och ryggradslösa smådjur.

Vandring

Vill du ha variation till strandlivet kan du vandra bland bergen eller på öns spännande terräng. Pico de la Zarza är öns högsta berg och på berget, som är 807 meter högt, har du en fantastisk utsikt över havet.
Aktiviteter och sevärdheter

Aktiviteter på Fuerteventura

Fuerteventura bjuder på en härlig blandning av avkoppling och aktiviteter. Utöver sol och bad, kan du ägna dig åt en rad olika utflykter.

Isla de Lobos

Isla de Lobos (Vargön) har inte fått sitt namn efter vargar, utan efter sjölejon (lobo de mar) som fanns på ön fram till början av 1900-talet. Ön är liten och bara sex kvadratkilometer. Den har endast varit bebodd av fyrvaktare på den tiden fyren ännu sköttes manuellt. Sista fyrvaktaren hette Antonio "El farero". Han förstod att dra fördel av turister som letade sig hit på 70- och 80-talen och bjöd på kanarisk paella i sitt hus. Antonios restaurang drivs än idag av hans familj. På ön kan man vandra eller ligga och sola på den lagunliknande playan. Ett måste är att utforska livet under vattnet som är mycket rikt i området. Isla de Lobos ingår sedan år 1982 i naturreservatet Las Dunas. Du kan åka till Isla de Lobos med en glasbottenbåt från hamnen i Corralejo.

Sevärdheter på Fuerteventura

På Fuerteventura får du uppleva branta berg, dramatiska landskap, gamla byar och folktomma sandstränder.

Gran Tarajal

Gran Tarajal är Fuerteventuras näst största stad och ligger på sydostkusten. Stadens främsta kännetecken är stranden, som är både lång och bred, med gråblått vatten. Stranden är visserligen inte lika grund som stränderna i norr, men med lugnare vatten. Ett tips är att ta sig till det promenadstråk som går utmed stranden. Här hittar du en stor variation av restauranger och caféer.

Villaverde

Villaverde är ett slags förort till Corralejo. Här bor många av de som arbetar i staden. De har slagit sig ned här, ett stycke från det hektiska folklivet inne i staden. I närheten av Villaverde ligger en privat gård som heter La Rosita, där man samlat dokumentation om livet på ön i gamla tider. På gården berättas om tobaksodling, här finns intressanta fakta om kamelen samt gamla ting från hushåll och jordbruk.

Fiskebyn Ajuy

Ajuy är en av de mest betydande fiskebyarna på västra sidan av Fuerteventura. Här finns spännande havsgrottor och förstklassiga fiskrestauranger. När du sitter med menyn kan du se de enorma vågorna slå in mot bergsklipporna och den svarta lavastranden.

Bergsbyn Betancuria

I Betancuria ska du inte missa att besöka kyrkan, det första biskopssätet på Kanarieöarna. Här ligger också det historiska museet Museo de Betancuria. Fortsätter du sedan mot Pajara åker du längs en väg med härliga vyer över hav och natur.

Pajara

Pajara är öns före detta huvudstad, en vacker, typiskt spansk by. Dess mest kända sevärdhet är nog La Casa de los Coronele, som sägs ha lika många fönster som det finns dagar på året. Här finns även det som betraktas som öns vackraste och mest intressanta kyrka.

Ecomuseo La Alcogida - Det gamla Fuerteventura

Vill du veta mer om det ursprungliga livet och levernet på ön är Tefia ett måste. Här har det byggts en liten samling av hus som visar hur byarna på ön såg ut innan turismen hittade hit.
Hur du tar dig runt

Hur du tar dig runt på Fuerteventura

Det är lätt att ta sig runt på Fuerteventura med bland annat lokalbuss och taxi. Du kan även besöka närliggande öar med färja eller inrikesflyg. För kortare sträckor kan du hyra cykel.

Buss

På Fuerteventura är vägnätet väl utbyggt och lokalbussar trafikerar nästan hela ön. På vissa linjer går turen via huvudstaden Puerto del Rosario.

Taxi

Att åka taxi är relativt billigt inom orterna. Ska du åka längre sträckor kan priset bli dyrare. Du kan antingen boka en taxi genom ditt hotell eller ta en taxi från gatan.

Färja

Det går färjor mellan Fuerteventura och Lanzarote flera gånger per dag. Färjan avgår från Corralejo. Har ni tillstånd av biluthyrningsfirman kan ni ta med bilen på en av bilfärjorna. Det går även att åka färja till Isla de Lobos från Corralejo, en mindre ö utanför Corralejo. Från hamnen i Morro Jable, södra Fuerteventura, går förjor till Las Palmas på Gran Canaria.

Inrikesflyg

Vill du besöka någon annan av öarna finns flyg som ett alternativ. Flygbolagen erbjuder dagligen flera turer till Gran Canaria och Teneriffa.
Fakta

Tidsskillnad

Svensk tid -1 timme.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 5 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Fuerteventura under vinterhalvåret.

Du kan dessutom resa med Ving till Fuerteventura året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på flygplatsen i Puerto del Rosario.

Läs mer om transfer under varje resmål.
Väder
 • januari
19°13°
7
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • februari
20°13°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • mars
21°14°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • april
22°14°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • maj
23°15°
9
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • juni
24°17°
9
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • juli
27°19°
9
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • augusti
27°20°
9
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • september
27°20°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • oktober
25°18°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • november
23°16°
7
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • december
20°14°
6
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
Fuerteventura är näst störst av Kanarieöarna och även en av de med stabilast klimat. Oavsett om du besöker Corralejo och El Cotillo i norr eller Jandía och Costa Calma i söder är värmen behaglig och antalet regndagar få. Tack vare Golfströmmen ligger vattentemperaturen konstant över 18 grader året runt.

Ett unikt väderfenomen som förekommer över Kanarieöarna är Calima. Det uppstår när varma och torra vindar blåser över Atlanten och tar med sig sanddamm från Sahara. Det kan inträffa flera gånger per år, oftast vintertid, men sker ibland även under sommaren. Då brukar temperaturerna stiga, sikten kan vara dålig och du kan bli torr i halsen. Därför är det viktigt att följa hotellens och lokala myndigheters råd.

December, januari och februari

Vinter på Fuerteventura är som sommar i Sverige, fast med färre regndagar. Dagstemperaturer på 20-21 grader varvas med svalare kvällar då lufttemperaturen ligger runt 15 grader. Vattentemperaturen ligger runt 18-19 grader.

Mars, april och maj

Under vårmånaderna ökar temperaturerna något till 22-23 grader men svala vindar förekommer. Vattentemperaturen ligger runt 18-19 grader och antalet soltimmar ökar. Antalet regndagar sjunker något, även om de är ovanliga året runt.

Juni, juli och augusti

Under sommarmånaderna ligger dagstemperaturen runt 24-26 grader, men svala vindar gör klimatet behagligt. Vattentemperaturen stiger till ca 25 grader och nederbörden är näst intill obefintlig under denna period.

September, oktober och november

Under hösten ligger temperaturen kvar runt 24-26 grader, med svala vindar från Atlanten. Vattentemperaturen ligger kvar på sommarens nivåer: runt 24 grader i september, för att sedan sjunka till ca 21 grader i oktober och november.

Erbjudanden till Fuerteventura

Resor till Fuerteventura

Jandía
 • Stränder
 • Mat & Dryck
 • Barnvänligt
Kilometerlånga stränder, hotell av yppersta klass och ett Family Garden med All Inclusive för alla barnfamiljer. I Jandía finns allt för en lyckad semester.
Corralejo
 • Stränder
 • Mat & Dryck
 • Barnvänligt
Varför inte resa till Corralejo med hela familjen? Givetvis kan du boka en semester med All Inclusive.
Costa Calma
 • Barnvänligt
 • Stränder
 • Mat & Dryck
Härligt långa stränder och hotell vid stranden eller kanske bara avkoppling i naturliga omgivningar. Välkommen på en resa till Costa Calma.
El Cotillo
El Cotillo ligger på Fuerteventuras västkust, med fina stränder och bra förhållanden för surfare.

Sök din resa till Fuerteventura
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.