Hotell (49)

Resor till Costa Blanca

Costa Blanca Àr helt rÀtt, oavsett om du Àr ute efter strandliv, shopping, golf eller nattliv. Bokar du din resa med Ving kan du sjÀlv bestÀmma hur lÀnge du vill vara borta.

Den spanska "vita kusten" Àr kÀnd för sina vita kustremsor och strÀnderna som givit kusten sitt namn, men kan ocksÄ stoltsera med ett stort nöjesutbud, vacker natur och ett behagligt klimat. Costa Blanca strÀcker sig över 200 kilometer pÄ Spaniens sydöstra kust och lÀngs vÀgen finns en mÀngd omtyckta resmÄl som lockar tusentals nordbor att resa hit Är efter Är.

Fina strÀnder

LÀngs Costa Blanca finns oÀndligt med strÀnder, och oavsett vilken typ av strand du föredrar vÄgar vi pÄstÄ att du kommer att hitta en som faller dig i smaken. HÀr finns lÄnggrunda och barnvÀnliga strÀnder, stora och smÄ, klippiga och svÄrtillgÀngliga, blÄsiga och surfvÀnliga -det Àr bara att vÀlja. Föredrar du lÄnga sandstrÀnder med finkornig sand kan vi rekommendera att resa till Benidorm eller Alicante, medan Albir Àr ett bÀttre alternativ om du tröttnat pÄ sand mellan tÄrna och föredrar en fin stenstrand. I nÀrheten av Alicante ligger dessutom Playa de San Juan, som utsetts till Spaniens bÀsta strand.

Spela golf pÄ Costa Blanca

Trots de fina strÀnderna lÀngs kusten Àr det inte sÀllan golfbanorna som fÄr mÄnga att resa till Costa Blanca. Det finns en mÀngd fina banor att vÀlja mellan, och flera av dem ligger nÀra Vings hotell. Tack vare det behagliga klimatet gÄr det att spela golf Äret om, och bland skandinaver Àr det populÀrt att förlÀnga sommaren med en golfresa till Costa Blanca pÄ vÄren eller hösten.

Shopping, aktiviteter och sevÀrdheter

LĂ€ngs Costa Blanca kan du hitta ett stort och varierat utbud av aktiviteter och sevĂ€rdheter. Vill du Ă€gna dig Ă„t shopping under din resa finns allt frĂ„n kĂ€nda mĂ€rkesbutiker och köpcentrum till lokala marknader, och störst utbud hittar du i Alicante. Är det nöjesliv som lockar dig mest Ă€r Benidorm ett passande resmĂ„l, hĂ€r finns hela fem olika temaparker -ett mĂ„ste nĂ€r du ska resa med barn! LĂ€ngs kusten finns ocksĂ„ gott om sevĂ€rdheter för dig som Ă€r intresserad av kultur; besök konstmuseum, utsiktsplatser eller hyr en bil och kör till Valencia.

Hitta ditt hotell
VĂ€der
 • januari
16°6°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • februari
18°6°
6
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • mars
20°8°
6
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • april
22°10°
8
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • maj
25°13°
9
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juni
29°17°
10
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juli
32°19°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • augusti
32°20°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • september
30°18°
8
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • oktober
25°14°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • november
21°10°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • december
17°7°
5
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
I Costa Blanca rÄder ett typiskt medelhavsklimat med varma och torra somrar samt vÄta och milda vintrar. Ving har flera resmÄl lÀngs kusten: Albir, Alicante och Benidorm. Föredrar du vÀrme, sol och bad passar juli och augusti perfekt med en medeltemperatur pÄ 32 grader mitt pÄ dagen. Juli Àr den soligaste mÄnaden, och vattentemperaturen ligger som högst i augusti, runt 25 grader. Om du föredrar ett klimat som den svenska sommaren ska du titta pÄ vÄr och höst. DÄ ligger medeltemperaturen kring 22 grader i april och 25 grader i oktober. I september Àr det fortfarande varmt och skönt i vattnet, cirka 24 grader. Vintern Àr sval med en hel del regn.

Mars, april, maj och oktober, november

Om du letar efter nÄgot som pÄminner om den svenska sommaren Àr senvÄren och hösten i Costa Blanca ett bra val. Under mars och april nÄr temperaturen 20 grader för att under maj stiga till 25 grader, och i havet ligger den kring 15-17 grader. Under hösten blir vÀdret mer ostadigt med en del regnskurar. I havet dröjer sig sommarvÀrmen kvar pÄ 21 grader, men faller ner mot 18 grader i november. Under bÄde vÄren och hösten kan kvÀllar och morgnar vara lite kyliga, ner mot runt 10 grader.

Juni, juli, augusti och september

FrÄn juni till september Àr det mycket varmt pÄ Costa Blanca, med minimal nederbörd och gott om sol. Den högsta medeltemperaturen ligger runt 32 grader i juli och augusti. Under natten faller temperaturen sÀllan under 17-20 grader. Svala havsbrisar förekommer. I september börjar vÀdret skifta och trots temperaturer upp mot 30 grader ökar risken för skurar. Vattentemperaturen Àr som högst i augusti, med 25 grader. I juni ligger den runt 20 grader och i september runt 24 grader.

December, januari och februari

Om vintern Àr vÀdret svalt och friskt, med en högsta medeltemperatur pÄ 18 grader och en lÀgsta nattemperatur pÄ 6 grader. Februari Àr den regnigaste mÄnaden, med kraftiga skurar, men det Àr oftast fler soliga dagar Àn det Àr regndagar under vintermÄnaderna.

Resor till Costa Blanca

Benidorm
Benidorm Àr en av Spaniens mest kÀnda turistorter, ett barnvÀnligt resmÄl med lÄnggrunda strÀnder, massor av aktiviteter och ett stort utbud av nöjen.
Albir
Albir passar dig som vill ha en lugn och avkopplande semester pÄ stranden, men samtidigt tillgÄng till ett lagom utbud av restauranger, nöjen och aktiviteter.
Alicante
Alicante Àr ett populÀrt resmÄl som ÀndÄ lyckats behÄlla sin genuina prÀgel och charm, hÀr njuter du bÀst pÄ nÄgon av de mÄnga mysiga restaurangerna.

Höstlovsresor till Costa Blanca

Sök din resa till Costa Blanca