Hotell (71)

Resor till Costa Blanca

Costa Blanca bjuder på strandliv, shopping, golf och nattliv. Bokar du din resa med Ving kan du själv bestämma hur länge du vill vara borta.
Den spanska "vita kusten" är känd för sina vita kustremsor och stränderna som givit kusten sitt namn, men kan också stoltsera med ett stort nöjesutbud, vacker natur och ett behagligt klimat. Costa Blanca sträcker sig över 200 kilometer på Spaniens sydöstra kust och längs vägen finns en mängd omtyckta resmål som lockar tusentals nordbor att resa hit år efter år.

Fina stränder

Längs Costa Blanca finns oändligt med stränder, och oavsett vilken typ av strand du föredrar vågar vi påstå att du kommer att hitta en som faller dig i smaken. Här finns långgrunda och barnvänliga stränder, stora och små, klippiga och svårtillgängliga, blåsiga och surfvänliga -det är bara att välja. Föredrar du långa sandstränder med finkornig sand kan vi rekommendera att resa till Benidorm eller Alicante, medan Albir är ett bättre alternativ om du tröttnat på sand mellan tårna och föredrar en fin stenstrand. I närheten av Alicante ligger dessutom Playa de San Juan, som utsetts till Spaniens bästa strand.

Spela golf på Costa Blanca

Trots de fina stränderna längs kusten är det inte sällan golfbanorna som får många att resa till Costa Blanca. Det finns en mängd fina banor att välja mellan, och flera av dem ligger nära Vings hotell. Tack vare det behagliga klimatet går det att spela golf året om, och bland skandinaver är det populärt att förlänga sommaren med en golfresa till Costa Blanca på våren eller hösten.

Shopping, aktiviteter och sevärdheter

Längs Costa Blanca kan du hitta ett stort och varierat utbud av aktiviteter och sevärdheter. Vill du ägna dig åt shopping under din resa finns allt från kända märkesbutiker och köpcentrum till lokala marknader, och störst utbud hittar du i Alicante. Är det nöjesliv som lockar dig mest är Benidorm ett passande resmål, här finns hela fem olika temaparker -ett måste när du ska resa med barn! Längs kusten finns också gott om sevärdheter för dig som är intresserad av kultur; besök konstmuseum, utsiktsplatser eller hyr en bil och kör till Valencia.
Hitta ditt hotell
Sök din resa till Costa Blanca

Resor till Costa Blanca

Valencia
Paellans hemstad, med en lång historia och fina ständer. Med Ving kan du skräddarsy din resa så den passar dig.
Benidorm
  • Barnvänligt
  • Restauranger & barer
  • Aktiviteter (se & göra)
Benidorm är en av Spaniens mest kända turistorter, ett barnvänligt resmål med långgrunda stränder, massor av aktiviteter och ett stort utbud av nöjen.
Albir
  • Barnvänligt
  • Restauranger & barer
  • Aktiviteter (se & göra)
Albir passar dig som vill ha en lugn och avkopplande semester på stranden, men samtidigt tillgång till ett lagom utbud av restauranger, nöjen och aktiviteter.
Alicante
  • Restauranger & barer
  • Nöjesliv
  • Aktiviteter (se & göra)
Alicante är ett populärt resmål som ändå lyckats behålla sin genuina prägel och charm, här njuter du bäst på någon av de många mysiga restaurangerna.