Se hotell (2)

Resor till El Toyo

El Toyo, ett litet resmål en dryg mil öster om den gamla andalusiska staden Almeria, lockar med en flera kilometer lång strand och utmärkta hotell, både med och utan All Inclusive.

El Toyo har inte funnits länge. Orten, och stranden, uppmärksammades i samband med Mediterranean Games år 2005, och har sedan utvecklats till ett omtyckt resmål, med en flera kilometer lång strand, en vacker strandpromenad och bra hotell där semesterfirare från både Spanien och övriga Europa finner allt de vill ha. Hit reser man huvudsakligen för att koppla av, på hotellen eller på stranden, och kanske också för att uppleva någon av sevärdheterna i detta sydöstra hörn av provinsen Andalusien. Alldeles bakom hotellen finns till exempel en golfbana för den som vill spela en runda golf på semestern, och inom cykelavstånd ligger den trivsamma lilla byn San Miguel de Cabo de Gata.

Barnvänligt och strandnära i El Toyo

Bokar du en resa med Ving till El Toyo kan du välja mellan flera hotell, samtliga med bra läge så att du bara behöver korsa strandpromenaden för att komma ner på stranden. Varför inte ta en titt på vårt barnvänliga SunConnect Cabogata Garden som ligger bara en halvtimme från flygplatsen? Här kan du koppla av med en spa-behandling eller ta en tidig löprunda på strandpromenaden, och för våra yngre gäster väntar Lollo&Bernie. För att din semester ska bli så bekväm som möjligt ingår All Inclusive i resans pris.

Upptäck Andalusien

Runt Almeria finns mycket att göra, både på nära och lite längre håll. Vill du vandra i naturen ligger naturreservatet Cabo de Gata inte långt från El Toyo, här finns också flera små fiskebyar och ett dussintal små stränder där man lätt kan fördriva en eftermiddag eller två. Nöjen av ett annat slag finner du inne i provinshuvudstaden Almeria, dit du kan resa med buss på mindre än en halvtimme från El Toyo. Beundra utsikten från den gamla borgen Alcazaba, strosa runt i gränderna, shoppa och avsluta på Calle Pedro Alfonso Torres, där tapasbarerna ligger vägg i vägg. Ännu lite längre bort ligger Oasys Mini Hollywood, som ursprungligen byggdes för filminspelningar, men som idag är ett slags temapark för filmfantaster. Missa inte heller Alhambra, den spektakulära moriska fästningen som ligger uppe i bergen ett stycke från kusten. Får du svårt att välja är en hyrbil ett bra tips, under några dagar hinner du med att resa runt och göra mycket om du har din egen transport.

Bra att veta
 • SunConnect Resorts med Lollo & Bernie
 • All Inclusive
 • Kort transfer
 • Strandnära hotell
 • Hotell med fri WiFi
Filtrera och sök resa

Våra kunder om El Toyo

Barnvänligt
3,0
Mat & Dryck
1,0
Nöjesliv
1,0
Väder
 • januari
16°8°
6
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
16°8°
7
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • mars
18°10°
7
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • april
20°12°
9
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • maj
22°15°
10
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • juni
26°18°
11
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • juli
29°21°
12
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • augusti
29°22°
11
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • september
27°20°
9
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • oktober
23°16°
7
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • november
19°12°
6
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • december
17°9°
6
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
Stränder
I El Toyo finns en drygt fyra kilometer lång sandstrand, som varierar mellan 50 och över 100 meter i bredd. Eftersom stranden bitvis är över hundra meter bred och består av både klippigare partier och rundslipad småsten finns det gott om plats för alla som vill njuta av sol och bad. På jämna avstånd finns både färskvattenduschar och en och annan strandbar. Strax utanför vattenbrynet blir det snabbt axeldjupt. På sandstranden finns både solstolar och parasoller att hyra och även möjligheten att bara bre ut sin handduk i sanden.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3,5 timmar från Köpenhamn

Så reser du hit

Till El Toyo kan du resa under sommarsäsongen (maj-oktober) med Vings charterresor.

Flygen landar på flygplatsen utanför Almeria.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i El Toyo. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från flygplatsen utanför Almeria till ditt hotell är ca 20 minuter (ca 10 kilometer), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.
Mat, dryck och nattliv
Eftersom El Toyo domineras av hotell är utbudet för den som vill äta mat på restaurang ganska begränsat. Men det finns ett fåtal restauranger i marinan och längs med huvudgatan. Prova t.ex. Plaza del Mar i strandens norra ände, där man samlat en handfull restauranger av olika slag. Det finns också några restauranger och caféer längs Paseo El Toyo, som går rätt inåt land från strandpromenaden ungefär på mitten av El Toyo. Ofta tillkommer åtta procents moms på slutsumman. Det ska stå utsatt på menyerna om momsen är inkluderad från början eller inte.
El Toyo är stillsamt, nattlivet består framförallt av underhållningen som erbjuds på ditt hotell. Utan stora discon, klubbar eller stora bargator kan du avsluta kvällen med att strosa längs med strandpromenaden bort till Plaza del Mar för att se vad som är på gång. I det lilla centret Plaza del Mar finns en konstgjord sjö där man samlat ett bra urval av restauranger och längs med en sträcka av huvudgatan Paseo El Toyo.
Shopping
Alla hotell i El Toyo har en liten butik med till största delen souvenirer och strandartiklar. Längs med Paseo del Toyo finns ett begränsat utbud av butiker för shopping, bland dem ett välsorterat snabbköp. Vill man shoppa mer än så är det bättre att bege sig in till Almeria.
Aktiviteter och sevärdheter
Passa på att göra en utflykt eller två när du är i El Toyo. Här finns både natur, kultur och historia inom bekvämt räckhåll.

Vandring

Vandring är också populärt, framförallt i naturreservatet Cabo De Gata, som ligger någon mil söder om El Toyo. Här finns stora våtmarker, omtyckta rast- och häckningsplatser för migrerande fåglar under olika delar av året och du kan både segla, paddla kajak och dyka.

Golf

Alldeles ovanför hotellen ligger El Toyos golfbana: Golf Alborán, där du kan ta en runda och spela dina arton hål.

Cykling

Cykling är en populär aktivitet i Spanien. Cykeluthyrning finns på flera håll, bland annat i Plaza del Mar. Man kan välja både flacka och mer kuperade rutter, men kom ihåg hjälm och tänk på att vägarna ofta är smala så bilarna kommer nära.

Vattenaktiviteter kring El Toyo

Vattensporter som segling, paddling och vindsurfing finns på olika håll längs kusten. Dessa aktiviteter hittar du bland annat utanför den lilla byn San José, som ligger på östkusten.

Biljettförsäljare

Du kan bli kontaktad av mindre seriösa firmor som säljer biljetter till båtturer, strandfester och liknande arrangemang. Dessa försäljare har sällan tillstånd och försäkringar, varför en varning är på sin plats.

Oasys Mini Hollywood

Alla som tycker att Clint Eastwood är det tuffaste som finns räcker upp en hand. Andra kan sluta läsa här. För Oasys Hollywood handlar mycket om just Clint Eastwood. Han och Sergio Leone etablerade en ny genre med 'För en handfull dollar', det som senare kom att kallas spaghettiwestern, och vars främsta kännetecken var man inte kunde vara säker på om hjälten var ond eller god, bara att han var tuff. Många av dessa filmer, bland annat 'För en handfull dollar' spelades helt eller delvis in här, i en westernstad som byggdes för ändamålet, komplett med saloon, sheriffkontor och begravningsentreprenör. Två gånger om dagen rider banditer in staden och slåss med sheriffen, resten av tiden kan man uppleva staden och njuta av ett stycke dammig filmhistoria.

Mercado Central de Almeria

Mercado Central de Almeria, ett paradis för alla som tycker om mat ligger mitt emellan huvudgatorna Paseo Almeria och Avenida Federico Lorca. Här hänger skinkorna från taket, korvar ligger i travar, och säsongens frukt och grönsaker glittrar nysköljda i diskarna. I bottenplanet ligger fiskavdelningen, också den väl värd ett besök, inte minst för att se de gigantiska svärdfiskarna som var och en väger ett hundratal kilo.

Almeria

Är man i trakterna är Almeria ett tips att besöka där det finns många sevärdheter och mycket att göra. Det är en mellanstor stad med en fin marknad, en imponerande katedral och en enorm fästning av moriskt ursprung . Efter alla sevärdheter är det dags att fresta smaklökarna. I Almeria finner du paella i olika varianter, kanske den bästa tapasen och även bläckfisk, som också är populärt.

San José

Inne i naturreservatet Cabo de Gata finner du den mysiga lilla staden San José, en av de små fiskebyarna. Stranden ligger mitt inne i staden, och ovanför den finns mysiga små gator med gott om butiker där man säljer lokalt hantverk, kläder och annat för den som vill ha något lite speciellt med sig hem från semestern. Vägen till San José är lika vacker som själva staden, genom ett ödsligt och till stora delar orört ökenlandskap.

Almerias strand

Vill du svalka av dig och vila benen finns en fin sandstrand som ligger förbi den gamla tågstationen i Almeria. Vill du skölja av dig innan du ger dig av tillbaka in i staden kan du använda duscharna som finns.

La Chanca

La Chanca, känd för sina färgstarka hus. Glöm inte att besöka den gamla moriska fästningen, en av de största som någonsin byggts. Längre ner, mellan La Chanca och den nyare delen av staden, väntar bland annat den robusta katedralen och flera härliga torg där du kan slå dig ner och bara se på folklivet.
Hur du tar dig runt
Buss, hyrbil och taxi.

Buss

Runt Almeria finns ett utmärkt bussnät att ta sig runt med.

Hyrbil

Har du bokat en hyrbil väntar storslagna upplevelser på både nära och lite längre håll och du har hela den spanska solkusten och de andalusiska bergen för dina fötter.
Fakta

Vår service

I perioden maj till oktober kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell.
Här kan du läsa mer om Vings Service på våra resmål.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Spaniens ambassad på telefon 08-522 808 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Spanien.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro. Uttagsautomater finns.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Nivåskillnader förekommer på resmålet. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till El Toyo