Se hotell (3)

Resor till Costa da Caparica

Lissabon-området, Portugal
Costa da Caparica gör ingen strandälskare besviken. Ett givet favoritresmål - inte minst för portugiserna själva.
Tycker du om sol och bad och vill varva det med några golfrundor på högklassiga banor? Då är Costa Azul - den blå kusten – ett perfekt resmål för dig. Här ligger bland annat Costa da Caparica, ett badparadis inte långt från huvudstaden Lissabon. Med Ving kan du bo direkt vid den underbara stranden.

Härliga stränder och bra golfbanor

Söder om floden Tagus sträcker sig ett 13 kilometer långt bälte av fina sandstränder – sedan länge portugisernas egen favorit bland semesterorter. Ett himmelrike för strandälskare, men också för golfare. Det finns flera bra golfbanor i området, bland annat den mycket fina Aroeira. Gillar du vattensporter är kusten och lagunerna vid Melides och Albufeira perfekta.

Vings utflyktstips

Det finns flera utflyktstips i närheten av Costa da Caparica. Sesimbra är en livlig liten fiskeby som på senare tid vuxit ut till en pittoresk turistort. Här finns också många historiska kyrkor, ett slott från 1100-talet och nationalparken Arrabida. Cascais är en lite lugnare fiskeby med färgglada båtar, ett levande affärsliv och många matställen som serverar havets läckerheter. Ett annat populärt utflyktsmål är Sintra, den vackra staden uppe i bergen, som av poeten Lord Byron beskrivits som den kanske mest förtjusande i Europa.

Kombinera med huvudstaden

I Portugals huvudstad Lissabon möts man av alla de vanliga tecknen på en framgångsrik huvudstad, från arkitektonisk nymodighet och ett öppnande mot vattnet till svåra trafikproblem. Kroglivet är ännu ganska billigt, nattlivet sent och piggt. Dyker man in på rätt gata råder en gammaldags - och skör - stämning av det litet finare livet, med stiliga gamla caféer och barer, frisersalonger och skoputsarskrymslen.

Våra kunder om Costa da Caparica

Resmålet har ännu inga omdömen

SÖK DIN RESA TILL Costa da Caparica