Hotell (48)

Resor till Algarve

Din resa till Algarve kan innehålla precis det du vill: golf, stränder, spännande utflykter, vacker natur och god mat.
Det finns mycket som lockar längs Algarvekusten; hit åker många för att spela golf från januari till oktober, och med en vattentemperatur som lockar till bad ända in i oktober kan även strandlejonen få sitt. Restauranger och sevärdheter håller öppet i stort sett året runt, och bokar du en hyrbil tillsammans med din resa till Algarve väntar en semester med både små och stora upptäckter – året runt.

Tre olika resmål

Ving erbjuder tre resmål längs Algarvekusten: Albufeira, Vilamoura och Praia da Rocha. Vart och ett av dem har sin speciella charm, och vilket man föredrar är en smaksak; Vill du ha en bra blandning av strand- och nöjesliv ska du välja Albufeira. Spelar du golf är det i första hand Vilamoura du ska titta på, och vill du resa till Europas kanske vackraste strand är det Praia da Rocha som gäller.

Spela golf i Algarve

Algarvekusten är ett välkänt och omtyckt begrepp bland golfare från hela världen. Här kan man starta säsongen medan snön fortfarande ligger i Sverige, och sedan kan man fortsätta spela till långt in på hösten. Och med närmare ett halvdussin golfbanor bara i Vilamoura, där du kan boka greenfeepaket samtidigt som du bokar din resa, så finns det att göra även om säsongen är lång.

Fina sandstränder

Algarve är minst lika känt för sina stränder som för sina golfbanor. Många av dem utgörs av mjuk sand med klippor i olika formationer. De mest dramatiska vyerna får du om du bokar en resa till Albufeira och västerut, medan sandstränderna öster om Albufeira är av mer klassiskt snitt. Längs kusten hittar du också stränder med vågbrytare som gör vattnet lugnt och barnvänligt, stränder med gott om plats för alla och långa, palmkantade strandpromenader.

God mat och spännande utflykter

Färsk fisk och skaldjur finns i många olika varianter längs kusten, från enkelt grillade till traditionella rätter som lånat inspiration från många olika håll. Ett tips är att hyra en bil tillsammans med din resa till Algarve så kan du på egen hand resa runt och kanske hitta den där lilla restaurangen som kan bli det bästa minnet från din semester. Med egen bil kan du också uppleva södra Portugal på egen hand, från medeltidsstaden Silves, till inlandets vackra landskap, en eftermiddags shopping eller en tur över till Spanien.
Hitta ditt hotell
Stränder

Stränder i Algarve

Algarves stränder präglas av mjuk sand med klippor i olika formationer. De mest dramatiska vyerna får du om du bokar en resa till Albufeira och västerut, medan sandstränderna öster om Albufeira är av mer klassiskt snitt. Längs kusten hittar du också stränder med vågbrytare som gör vattnet lugnt och barnvänligt. Stranden i Vilamoura passar exempelvis utmärkt för barnfamiljer. I Praia da Rocha finns en fantastisk två kilometer lång sandstrand, kantad av klippor och uppdelad i flera delar av små klippuddar.
Mat, dryck och nattliv

Mat och dryck i Algarve

Färsk fisk och skaldjur finns i många olika varianter längs kusten, från enkelt grillade till traditionella rätter som lånat inspiration från många olika håll. I Albufeira, Vilamoura och Praia da Rocha finns det gott om restauranger med internationella och lokala rätter. Många restauranger har stängt på söndagar, men det finns alltid någonstans där du kan få en bit mat. Ett tips är att hyra en bil tillsammans med din resa till Algarve så kan du på egen hand resa runt och kanske hitta den där lilla restaurangen som kan bli det bästa minnet från din semester.

Nattlivet i Algarve

I Albufeira väntar ett livligt nattliv, med gott om barer och nattklubbar för festsugna. I Vilamoura finns också ett stort utbud av uteställen, varav flera har en mer exklusiv prägel och atmosfär. I Praia da Rocha är nattlivet något lugnare, men under sommarhalvåret är nattlivet något livligare.
Shopping

Shopping i Algarve

Albufeiras shopping består av mindre affärer såväl som större köpcentrum där du finner klädbutiker, mataffärer och souvenirer. I Vilamoura och Praia da Rocha finns ett mindre utbud. Du finner ett större shoppingutbud i Faro som är den största staden i Algarve.
Sport och Träning

Sport och träning i Algarve

Algarve är minst lika känt för sina golfbanor som för sina stränder. Likaså om du uppskattar vandring längs den fina kusten.

Golf i Algarve

Algarvekusten är ett välkänt och omtyckt begrepp bland golfare från hela världen. Här kan du starta säsongen medan snön fortfarande ligger i Sverige, och sedan kan du fortsätta spela till långt in på hösten. Och med närmare ett halvdussin golfbanor bara i Vilamoura, där du kan boka greenfeepaket samtidigt som du bokar din resa, så finns det att göra även om säsongen är lång. Albufeira ligger i 'golfdistriktet' på Algarvekusten i södra Portugal, och med egen bil har du något halvdussin banor inom bekvämt räckhåll. Säsongen börjar vanligen i januari och slutar inte förrän i oktober, så du har goda chanser att förlänga din säsong så mycket du vill.
Aktiviteter och sevärdheter

Aktiviteter i Algarve

Längs kusten i södra Portugal väntar inlandets vackra landskap där du kan utforska naturområden och mysiga byar. Längs kusten arrangeras även härliga båtutflykter och du kan även åka på utflykt till Spanien.
Det finns gott om spännande och intressanta sevärdheter längs Algarvekusten.

Faro

Faro är södra Portugals största stad och knutpunkten i Algarve. I stadens gamla stadskärna, Cidade Velha, kan du promenera längs mysiga gränder och färgglada hus. Missa inte heller den fina katedralen, stadens medeltida murar och kyrkan Carmo. Utanför Faro kan du besöka nationalparken Ria Formosa eller det vackra slottet i Estoi.

Cabo de Sao Vicente

Cabo de Sao Vicente i Sagres är Europas sydvästligaste punkt. Vid de mäktiga klipporna står en av Europas kraftigaste fyrar.

Loulé

Staden Loulé ruvar på ett stort kulturellt och historiskt arv. Kännetecken för staden är kullerstenslagda gator med karaktäristisk mosaikläggning. Staden är också känd för sin årliga karneval – Carnaval de Loulé.

Grottor längs Algarvekusten

Längs stränderna och kusten finns flera imponerande grottor, varav Benagilgrottan är en av de mest kända.

Silves

Medeltidsstaden Silves, tidigare huvudstad i Algarve, är en vacker stad med ett historiskt slott.
Hur du tar dig runt

Hur du tar dig runt i Algarve

Lokalbussar och taxi går inom Albufeira och Praia da Rocha. I Valamoura reser du med taxi eller fots. Till övriga städer längs Algarvekusten går det tåg och bussar.
Flyg och transfer

Så reser du hit

Du kan resa med Ving till Algarve året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Faros flygplats.

Läs mer om transfer under varje resmål.
Väder
 • januari
15°9°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • februari
16°10°
6
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • mars
18°11°
6
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • april
20°13°
9
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
22°14°
10
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juni
25°18°
12
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • juli
28°20°
12
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • augusti
28°20°
11
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • september
26°19°
9
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • oktober
22°16°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • november
19°13°
6
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
16°10°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
Algarve har, trots sitt läge vid Atlantkusten, ett typiskt medelhavsklimat med torra och varma somrar samt milda och relativt regniga vintrar. Klimatet påverkas starkt av Golfströmmen som gör klimatet behagligt året om. Ving har flera resmål längs Algarvekusten: Albufeira, Praia da Rocha och Vilamoura. Oberoende av vilket du väljer är klimatet i stort sett detsamma.

Föredrar du värme, sol och bad passar juli och augusti perfekt, med en medeltemperatur på runt 28 grader mitt på dagen. Juli är den soligaste månaden, och vattentemperaturen ligger som högst i augusti, runt 21 grader. Om du föredrar ett klimat som liknar den svenska sommaren ska du titta på vår och höst. Då ligger medeltemperaturen kring 22 grader i maj och 26 grader i september. I september är det fortfarande ca 20 grader i vattnet. Om vintern är vädret svalare, temperaturen går dock ytterst sällan ner mot noll. Februari är den regnigaste månaden längs Algarvekusten, men det är ofta fler soliga dagar än det är regndagar under månaden.

Februari, mars, april och maj

Våren kommer tidigt till Algarve, den kan komma redan i slutet av januari. Under våren ökar antalet soltimmar, och dagstemperaturerna klättrar mot 20 grader. Antalet regndagar sjunker jämfört med vintern och vattentemperaturen ligger runt 15-18 grader.

Juni, juli och augusti

Under sommaren är det varmt och skönt, temperaturen går upp mot 28 grader under dagen. Även nätterna är behagligt varma, med en temperatur som oftast ligger över 18 grader. Sommarmånaderna är också de torraste och nederbörd förekommer sällan mer än några dagar i månaden. Vattentemperaturen ligger på ca 21 grader.

September och oktober

Under hösten är det fortfarande varmt i orterna längs Algarvekusten, lufttemperaturerna ligger oftast runt 25 grader. Det kan förekomma lite mer regn jämfört med högsäsongen juni-augusti. Vattentemperaturen ligger kvar kring 18-20 grader.

November, december och januari

Vintern i Algarve är sval med en hel del regn. Dagstemperaturer på 15-19 grader varvas med svalare kvällar då lufttemperaturen kan krypa ner under 10 grader. Vattentemperaturen ligger vanligtvis på 17-18 grader.

Resor till Algarve

Albufeira
 • Stränder
 • Mat & Dryck
 • Barnvänligt
Albufeira lockar med både nöjesliv och lugn och ro, lika bra för en avkopplande weekend som för en skön semestervecka på stranden. Ving erbjuder direktflyg.
Vilamoura
 • Mat & Dryck
 • Nöjesliv
 • Stränder
Välkommen till Vilamoura, ett av Portugals mest lockande resmål, lika populärt för golfresor som för sol och bad.
Praia da Rocha
Välkommen till en av Europas vackraste stränder – Praia da Rocha, med Ving kan du resa när du vill och stanna så länge du vill.

Mer om Algarve

Algarve

Europas bästa stränder

- Det är bara att lyfta på hatten, detta är en av de vackraste stränder jag upplevt någonsin.
Lär vår reseskribents upplevelse av Algarve-stränderna som tog sig till TripAdvisors topplista över Europas vackraste stränder.

**- Det är bara att lyfta på hatten, detta är en av de vackraste stränder jag upplevt någonsin.** Lär vår reseskribents upplevelse av Algarve-stränderna som tog sig till TripAdvisors topplista över Europas vackraste stränder.
Sök din resa till Algarve
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.