Portugal
Lissabon

Portugal

Portugal

Portugal har under årtionden varit ett av de mest populära resmålen i Europa, mycket tack vare sin stora variationsrikedom och det sköna klimatet. Dessutom ligger priserna fortfarande på en hygglig nivå.

Läs mer om Portugal Dölj text

I Portugal växlar naturen från höga berg och djupa dalar, pinjelundar, olivlundar, vallmoblommande ängar, korkeksskogar, mandel- och fikonträd. Kusten är kantad av många guldgula stränder och det finns gott om charmiga städer. Lissabons Alfama, "gamla stan", är en upplevelse med sina labyrintiska gränder och sin mycket speciella atmosfär. Den som vill uppleva portugisisk elegans tar tåget från Lissabon ut till badorten Estoril. Uppe i norr, i Dourodalen, hittar man vindistrikten. Portugal är känt för sitt friska vinho verde, och centrum för det berömda portvinet är staden Porto. För den som gillar golf finns många högklassiga golfbanor att välja mellan. Till Portugal hör också de natursköna öarna Azorerna och Madeira.

När är det bäst väder i Portugal?
Vings resmål ligger på Portugals kust, från Porto i norr till Albufeira, Vilamoura och Praia da Rocha på Algarvekusten i söder. Ungefär i mitten av landets västkust ligger huvudstaden Lissabon, och även resmålen Costa da Caparica, Estoril/Cascais och Sesimbra. Klimatet på de olika resmålen är i stort sett detsamma, bortsett från att de södra delarna är torrare än Porto i norr. Dessutom håller vattnet på Algarvekusten en varmare temperatur, ca 18-21 grader mellan maj och oktober, jämfört med 15-17 grader vid Lissabon. Generellt för alla resmål gäller att dagstemperaturen sällan sjunker under 15 grader, inte ens under vintermånaderna december-februari, och våren är redan igång i mars-april med temperaturer på 17-20 grader. I maj kommer sommaren och temperaturen stiger snabbt till 25 grader i juni, och upp mot 30 grader i juli och augusti. Sedan är det behagligt varmt i september och oktober, med ca 22-26 grader innan temperaturen sjunker under 20-strecket i november igen.

Madeira
Den gröna ön Madeira, med Vings resmål Funchal, Santo da Serra och Ponta do Sol, hör också till Portugal och är behagligt varm året om. Medeltemperaturen dagtid ligger på 19-25 grader. Varmast är det, både i luften och i vattnet, från juni till november och flest regnfria dagar får du mellan maj och september.

  • Valuta: Euro (EUR)
  • Antal resmål:  12
  • Antal hotell:  167

Våra resmål i Portugal