Se hotell (36)
  • Passar för träning

Resor till Funchal

I dynamiska Funchal har Ving hotell för alla smaker; centralt i Funchal eller vid havet i Lido. Bo lyxigt eller enkelt – välj det som passar din resa.
Funchal är en modern och kosmopolitisk stad, känd för sina många bra hotell och restauranger, och sitt härliga klimat. Staden är huvudstad i arkipelagen Madeira och ligger likt en amfiteater mot Atlanten omgivet av gröna kullar. Bananplantagerna och de många vackra trädgårdarna ger staden en speciell prägel och det är många som reser hit på semester både en, två och tre gånger.

Funchal - en nygammal skönhet

Funchal har gjort en spännande resa de senaste åren. Den gamla stadskärnan har renoverats och snyggats upp. Fräscha butiker och nyskapande restauranger har flyttat in och med dem har folklivet och stämningen återvänt. Ta till exempel en titt på Rua Santa Maria, där konstnärer dekorerat bortåt 200 av gatans dörrar för att åstadkomma ett lika underhållande som vackert konstverk. Domkyrkan från 1500-talets början utgör stadens centrum, och runt denna ligger de flesta butikerna, vackra palats och nyare, modernare byggnader. Cidade velha kallas den gamla fiskedelen av staden som numera är känd för sina många trevliga och bra restauranger. Här finns också Mercado do Lavradores, marknadshallen, med sina färgsprakande blommor, frukter och spännande fiskar. Vill se rester efter äldre bosättningar på ön ska du besöka ruinerna i Calhau de São Jorge.

Hotell för alla smaker

Vid sidan av tidlösa klassiker som Top Selection-hotellet The Cliff Bay finns också utvalda Adults Only Selection-hotell, för livsnjutare som ska resa utan barn. Här finns också barnvänliga hotell för de som ska resa med barn, som till exempel The Residence. Vill du bo centralt, snyggt och enkelt kan du välja Hotel do Carmo som ligger mitt i Funchals centrum. Vill du skämma bort dig med ett lyxhotell kanske läckra Savoy Palace passar? Ving har många hotell i olika prisklasser att välja mellan i Funchal, och våra gäster är nöjda. Många av våra hotell har fått minst fyra i betyg, av fem möjliga. Lika nöjd kommer du att bli med Funchals restaurangscen, där kreativiteten når nya höjder utan att priserna gör det.

Våren i Funchal

Tack vare det milda och gynnsamma klimatet blomstrar Madeira året om, men våren är den allra bästa perioden för en resa till Madeira om du vill njuta av öns frodiga blomstring. I april och maj kan Madeira stoltsera med en otrolig blomsterprakt i den botaniska trädgården och i parkerna i Funchal. Varje vår sedan 1954 arrangeras därför en blomsterfestival, Madeira Flower Festival. Höjdpunkter under festivalen är bland annat när barnen bygger "Hoppets mur" av blommor och när det stora blomstertåget går genom stadens gator. Vill du hellre resa i början av sommaren kan du besöka Atlantfestivalen. Festivalen ökar i popularitet för varje år och lockar mängder av besökare. Särskilt omtyckt är den fyrverkerishow som anordnas i hamnen varje lördag.

Njut av Madeira

Öns uppblomstring begränsar sig inte bara till huvudstaden Funchal. Tack vare vägarbeten och tunnelbyggen är det lätt att ta sig runt på ön för att spela golf, vandra längs med levadorna eller helt enkelt äta lunch på nån liten krog med hänförande utsikt över Atlanten. Vad du än väljer att göra är det en god idé att hyra en bil så du kan resa runt i din egen takt. Du väljer själv hur länge du vill hyra, hos Ving finns allt från tre dagar och uppåt.
Bra att veta
  • Hotell för vuxna
  • Familjehotell
  • Lyxhotell
  • Hotell i alla prisklasser
  • Prisvärd mat och dryck
  • Bra shopping
  • Restauranger och nattliv

Våra kunder om Funchal

SÖK DIN RESA TILL Funchal

Funchal på Madeira

Storstadspuls och naturupplevelser i Funchal

I Funchal hittar du alltifrån livliga gator och trevliga barer till vacker arkitektur och botaniska trädgårdar. Huvudstaden på den vackra atlantön bjuder dock på mycket mer än bara storstadspuls. Här hittar du också naturupplevelser i värdsklass precis utanför stan. Vår reseexpert Tomas guidar dig till de bästa stads- och naturupplevelserna i Funchal.