Se hotell (4)

Resor till Armacao De Pera

Armação de Pêra är en mysig ort vid sydkusten, inte långt från Albufeira. Här väntar en avslappnad blandning av historia, nöjen och vacker natur.
I stadens äldre del slingrar sig kullerstensgränder fram mellan historiska byggnader och när solen går ner kan du höra hur den typiska portugisiska fadomusiken letar sig ut från de många mysiga små barer som kantar gränderna. Din resa till Armação de Pêra är också en chans att prova det lokala köket på någon av de restauranger som specialiserat sig på just detta, med mycket fisk och skaldjur som kommit in med fiskebåtarna samma morgon. Får du lust att utforska mer av denna vackra del av Portugal är det lätt att ta sig runt med buss, och om du väljer att boka en hyrbil under din resa har du ännu större möjligheter till egna upptäcktsfärder. Med Ving kan du boka en bil för ett par dagar eller för hela din vistelse.

Sol och bad

Armação de Pêra är känt för sina vackra och varierade stränder, med gyllene sand och klart vatten. Rätt framför staden ligger Praia dos Pescadores, fiskarnas strand, där man ofta kan se hur de rensar nät och lagar sina redskap. Men stranden är stor och det finns gott om plats för alla. Ett litet stycke österut hittar du Praia Grande som kantas av stora sanddyner inåt land. Här är det ofta lite lugnare, även om du naturligtvis kan räkna med en och annan restaurang där du kan äta lunch eller ta något kallt att dricka. Väljer du att bada på någon av stränderna västerut kan du räkna med strålande snorkling vid de karakteristiska klippor som är en del av kusten.

Till bords i Armação de Pêra

Även om Armação de Pêra är mindre känt än de större orterna längs den portugisiska sydkusten finns det mycket att välja på, både när det gäller att äta ute och när det gäller nattliv. Restauranger finns överallt, och av alla de slag. Nere vid stranden kan du räkna med pinfärsk fisk och skaldjur på menyn, och ger du dig upp i gamla stan är det inte svårt att hitta lokala rätter på menyn, allt till överkomliga priser, eftersom Armação de Pêra också är populärt bland portugisiska besökare, vilket sätter en skön, lokal prägel på både restauranger och nattliv.

Armação de Pêra med Ving

Bokar du din resa till Armação de Pêra med Ving väljer du själv när du ska resa och hur länge du ska vara borta. Du kan också välja hur du ska bo, men varför inte ta en titt på White Shells Villas, eleganta lägenheter som passar lika bra för familjen som för en semester på tu man hand.
Bra att veta
  • Flexibel reslängd
  • Fina stränder
  • Lägenhetshotell
  • Familjehotell

Våra kunder om Armacao De Pera

Resmålet har ännu inga omdömen

SÖK DIN RESA TILL Armacao De Pera