Se hotell (32)

Resor till Albufeira

Albufeira lockar med bÄde nöjesliv och avkoppling, och med Ving kan du resa Äret runt.

Albufeira Àr en vacker stad med smala gator, vitkalkade hus och en pittoresk fiskehamn med fÀrgglada bÄtar. Under din resa till Albufeira kommer du finna att det Àr lÀtt att hitta en mysig restaurang dÀr du kan lÄta dig frestas av det rika utbud av fisk och skaldjur som ofta finns pÄ menyerna, till överkomliga priser. Men Albufeira Àr ocksÄ ett nöjescentrum med barer, musikpubar och diskotek.

UpptÀck Algarvekusten

Det Àr lÀtt att resa runt pÄ egen hand i Algarve, hÀr finns bÄde buss och tÄg, men det bÀsta Àr naturligtvis en hyrbil. MÄnga vÀljer att hyra en bil under ett par dagar, för att sedan njuta av stranden och Albufeira nÀr de stillat den vÀrsta upptÀckarlustan. Varför inte besöka Europas sydvÀstligaste punkt; Cape St Vincent, nationalparken Rio Formosa, eller kanske ta en lÄngtur till spanska Sevilla?

Sol och bad i Albufeira

Algarvekusten Àr kÀnd för sina fantastiska strÀnder och Albufeira Àr inget undantag. HÀr finns flera klippiga sandstrÀnder att vÀlja bland, dÀr de mest kÀnda Àr Praia dos Pescadores och Praia de Albufeira, med gott om plats för alla som vill svalka sig i Atlanten.

Golf i Albufeira

Albufeira ligger i 'golfdistriktet' pÄ Algarvekusten i södra Portugal, och med egen bil har du nÄgot halvdussin banor inom bekvÀmt rÀckhÄll. SÀsongen börjar vanligen i januari och slutar inte förrÀn i oktober, sÄ du har goda chanser att förlÀnga din sÀsong sÄ mycket du vill. Med Ving kan du flyga till Algarve Äret runt, och du bestÀmmer sjÀlv vilken dag du ska resa och hur lÀnge du ska vara borta.

Bra att veta
 • Valfri reslĂ€ngd
 • Hotell i alla prisklasser
 • Fina strĂ€nder
 • Bra shopping, restauranger och nattliv
Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Albufeira

VĂ€der
 • januari
15°9°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • februari
16°10°
6
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • mars
18°11°
6
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • april
20°13°
9
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
22°14°
10
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juni
25°18°
12
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • juli
28°20°
12
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • augusti
28°20°
11
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • september
26°19°
9
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • oktober
22°16°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • november
19°13°
6
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
16°10°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
StrÀnder
Det finns tvÄ huvudstrÀnder, Praia dos Pescadores och Praia de Albufeira, men förutom dessa ocksÄ mÄnga fler lÀngs kusten.
Flyg och transfer

SĂ„ reser du hit

Till Albufeira kan du resa Äret runt med Ving pÄ reguljÀra flygresor med flexibla reslÀngder.
Bokar du en reguljÀr paketresa med Ving kan du boka transfer frÄn flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende pÄ transportmedel och avstÄnd till hotellet. Exakt pris fÄr du vid bokning. LÀs mer om transfer.

Restiden frÄn flygplatsen utanför Faro till Albufeira Àr ca 45 minuter (ca 35 kilometer), beroende pÄ trafik. Det gÄr Àven bussar frÄn flygplatsen till Faros centrum och dÀrifrÄn tÄg och bussar vidare till flera av stÀderna lÀngs Algarvekusten.
Mat, dryck och nattliv
Det finns mÄnga bra restauranger och mycket god mat i Albufeira, prova nÄgon runt huvudtorget i de gamla delarna av staden. Det finns ocksÄ gott om restauranger i nÀrheten av strÀnderna. Vill du ha liv och rörelse sÄ gÄr det bra att Àta pÄ nÄgon av restaurangerna/pubarna pÄ "The Strip" (Avenida sa Carneiro).
I Albufeira finns ett livligt nattliv, med gott om barer och nattklubbar, frÀmst kring bargatan "The Strip".
Shopping
Albufeiras shopping bestÄr av mindre affÀrer sÄvÀl som större köpcentrum, med bio och bowlinghall.
Hur du tar dig runt
Lokalbussar och taxi gÄr inom Albufeira. Till övriga stÀder lÀngs Algarvekusten gÄr det tÄg och bussar.
Fakta

VĂ„r service

ResmÄlet Àr pÄ egen hand.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs. För mer information hÀnvisar vi till Portugals ambassad pÄ telefon 08-545 670 60.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Portugal.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns.

El

220 volt.

SprÄk

Portugisiska.

Övrigt

Vi förbehÄller oss rÀtten att Àndra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Albufeira