Se hotell (5)

Resor till Tavira

Tavira, som ibland kallas för Algarves Venedig, är en pittoresk stad med kullerstensgator, vacker arkitektur, gamla kyrkor och små broar.
Genom Tavira rinner floden Gilão som delar staden i två delar och strax utanför kusten hittar du paradisöarna Ilha de Tavira och Ilha de Cabanas som till största delen består av fina sandstränder. Hela området ingår i naturreservatet Ria Formosa, som erbjuder en semester fylld av vacker natur, avkoppling och kulturella upplevelser.

Mat, dryck och nöjesliv

Trots att Tavira är en liten och pittoresk stad så finns här ett bra och varierat utbud av restauranger och barer. Du hittar enkelt små och mysiga lokala matställen men även finare gourmetrestauranger, softa barer, karaokeklubbar och ett par dansgolv.

Se och göra i Tavira

Tavira passar dig som vill ha en aktiv semester i vackra omgivningar. Här kan du både njuta av historiska sevärdheter inne i den antika stadskärnan och av en naturupplevelse utöver det vanliga i nationalparken. Hyr en kajak och upptäck naturparkens vattenvägar, paddla SUP på floden som löper genom staden eller ta båten cirka tjugo minuter för att utforska öarnas fantastiska stränder.

Golfsemester med Ving

I Taviras omnejd finns flera fina golfbanor, till exempel Quinta da Ria och Quinta de Cima, och golfsäsongen på Algarvekusten är lång. Här kan du oftast spela golf från januari till oktober och med Ving kan du resa till Tavira året om med flexibel reslängd, vilket betyder att du själv bestämmer hur länge du vill vara borta. Ska du spela golf på semestern bor du bäst på Monte Rei Golf & Country Club.

Två länder på samma resa

När du reser till Tavira, som ligger långt österut på Algarvekusten, har du inte bara möjlighet att besöka portugisiska städer utan även chans att göra en utflykt till Spanien. Från Tavira är det bara tre mil till spanska gränsen och till vackra Sevilla är det sjutton mil. Hyr du en bil kan du uppleva den bortglömda andalusiska Huelva-provinsen längs vägen, som bjuder på långa och orörda stränder. Gör du en liten avstickare söderut mellan Huelva och Sevilla finner du även Doñana nationalpark och vildmarksreservat.
Bra att veta
  • Valfri reslängd
  • Kilometerlånga sandstränder
  • Golfhotell
  • Bra restauranger
  • Hotell för vuxna
  • Hotell med All Inclusive

Våra kunder om Tavira

Resmålet har ännu inga omdömen

SÖK DIN RESA TILL Tavira