Se hotell (1)

Resor till Sesimbra

Lissabon-området, Portugal
Välkommen till vackra Costa Azul och den charmiga byn Sesimbra med sina berömda fiskrestauranger och fina stränder.
Sesimbra är en livlig liten fiskeby som på senare tid vuxit ut till en pittoresk turistort. Goda fisk- och skaldjursrätter, bra golfbanor och vackra stränder lockar många till byn, men här finns också flera historiska kyrkor, ett slott från 1100-talet och nationalparken Arrabida.

Pittoreska gränder och avspänd atmosfär

Sesimbra ligger på den södra kusten vid nationalparken Serra da Arrábidas sluttningar. Här klättrar de pittoreska gränderna från strandpromenaden och upp mot bergssidan, kantade av butiker, barer och restauranger. Fisk- och skaldjursrätter dominerar menyerna, och får du inte nog av havets läckerheter bör du också besöka fiskeauktionen i hamnen. Folklivet i Sesimbra är fortfarande genuint och avspänt, trots att byn blivit allt populärare som semesterort.

Fina stränder och bra golfbanor

Kustremsan består av ett tretton kilometer långt bälte av sandstränder, och det är inte svårt att hitta en egen favorit. Kanske gör du som portugiserna själva, fastnar för Caparica, en lång härlig strand med fin sand. Gillar du vattensporter är kusten och lagunerna vid Melides och Albufeira perfekta. Det finns också flera bra golfbanor i området, bland annat den mycket fina Aroeira.

Lissabon

Närheten till Lissabon är ytterligare ett plus för Sesimbra. Här möts man av alla de vanliga tecknen på en framgångsrik huvudstad, från arkitektonisk nymodighet och ett öppnande mot vattnet till svåra trafikproblem. Kroglivet är ännu ganska billigt, nattlivet sent och piggt. Dyker man in på rätt gata råder en gammaldags - och skör - stämning av det litet finare livet, med stiliga gamla caféer och barer, frisersalonger och skoputsarskrymslen.

Våra kunder om Sesimbra

Resmålet har ännu inga omdömen

SÖK DIN RESA TILL Sesimbra