Se hotell (6)

Resor till Praia da Rocha

Bokar du en resa till Praia da Rocha fÄr du en av Europas absolut vackraste strÀnder pÄ köpet.

Praia da Rocha Ă€r ingen stor stad, och domineras helt av den fantastiska stranden. ÄndĂ„ Ă€r det inte svĂ„rt att fylla en resa pĂ„ nĂ„gon vecka eller tvĂ„ med fotvandringar lĂ€ngs kusten, bĂ„tturer, upptĂ€cktsfĂ€rder inĂ„t land med hyrbil och spĂ€nnande utflykter i den portugisiska matlagningskonsten.

Praia da Rocha - klippstranden

Praia da Rocha betyder klippstranden och det Àr precis det som utmÀrker resmÄlet. LÀngs hela den tvÄ kilometer lÄnga stranden, Ànda ner till Sankta Katarina-fortet i östra Ànden, kantas stranden av vackra klippor och grottor i olika formationer, med en livlig strandpromenad lÀngs kanten. Man förstÄr varför det ryktas att stranden Àr den mest fotograferade i hela Europa. Alldeles intill Praia da Rocha mynnar Rio Arade med en elegant marina, och ett litet stycke uppströms ligger staden Portimao, med fler nöjen, restauranger och folkliv.

Vings resor till Praia da Rocha

Bokar du en resa till Praia da Rocha med Ving kan du boka det som passar dig bÀst: hotell nÀra stranden, lÀgenhet, eller hotell inne i byns centrum, nÀra restauranger och folkliv. Dessutom kan du resa hit nÀr du vill och stanna sÄ lÀnge du vill. Med Ving flyger du reguljÀrt och bestÀmmer sjÀlv avresedag och hemkomstdag, allt för att du ska fÄ den resa som passar dig bÀst.

Bra att veta
 • Valfri reslĂ€ngd
 • StrandnĂ€ra hotell
 • LĂ€genhetshotell
 • Fina sandstrĂ€nder
Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Praia da Rocha

ResmÄlet har Ànnu inga omdömen

VĂ€der
 • januari
15°9°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • februari
16°10°
6
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • mars
18°11°
6
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • april
20°13°
9
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
22°14°
10
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juni
25°18°
12
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • juli
28°20°
12
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • augusti
28°20°
11
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • september
26°19°
9
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • oktober
22°16°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • november
19°13°
6
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
16°10°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
StrÀnder
I Praia da Rocha finns en fantastisk tvÄ kilometer lÄng sandstrand, kantad av klippor och uppdelad i flera delar av smÄ klippuddar.
Flyg och transfer

SĂ„ reser du hit

Till Praia da Rocha kan du resa Äret runt med Ving pÄ reguljÀra flygresor med flexibla reslÀngder.
Bokar du en reguljÀr paketresa med Ving kan du boka transfer frÄn flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende pÄ transportmedel och avstÄnd till hotellet. Exakt pris fÄr du vid bokning. LÀs mer om transfer.

Restiden frÄn flygplatsen utanför Faro till Praia da Rocha Àr drygt 1 timme (ca 70 kilometer), beroende pÄ trafik.
Mat, dryck och nattliv
För den som tycker om fisk och skaldjur Àr Portugals kust rena drömmen. MÄnga restauranger har stÀngt pÄ söndagar, men det finns alltid nÄgonstans dÀr du kan fÄ en bit mat.
Nattlivet Àr begrÀnsat i Praia da Rocha, men i Portimao, ca tre km frÄn Praia da Rocha finns ett större utbud.
Shopping
Shopping i Praia da Rocha finns frÀmst pÄ huvudgatan lÀngs strandpromenaden och ett shoppingcenter i Portimao.
Aktiviteter och sevÀrdheter
Fotvandring, golf, bÄtturer, utflykter, t.ex. till medeltidsstaden Silva.
Hur du tar dig runt
Lokalbussar och taxi gÄr inom Praia da Rocha-omrÄdet och Portimao. Till övriga stÀder lÀngs Algarvekusten gÄr det tÄg och bussar.
Fakta

VĂ„r service

ResmÄlet Àr pÄ egen hand.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs. För mer information hÀnvisar vi till Portugals ambassad pÄ telefon 08-545 670 60.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Portugal.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns.

El

220 volt.

SprÄk

Portugisiska.

Övrigt

Vi förbehÄller oss rÀtten att Àndra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Praia da Rocha