Hotell (80)

Resor till Cypern

Skälen att resa till Cypern är många, ön kan erbjuda både inbjudande sandstränder, kristallklart vatten, god mat, riktigt bra hotell och gott om sevärdheter.

Cypern är dessutom något solsäkrare än andra resmål i Medelhavet vilket ger en extra lång säsong, med värme tidigt på våren och långt in på hösten. Ving erbjuder resor till resmål på öns syd- och östkust. På Cypern finns något för alla smaker med bra utbud av restauranger, barer, nöjesliv, sevärdheter, shopping och aktiviteter för alla åldrar.

Resa med barn till Cypern

Det finns flera goda anledningar till att välja Cypern när du ska resa med barn. Här finns gott om breda, långgrunda sandstränder, som gjorda för lek, bollsport och sandslott. Ving kan erbjuda en rad barnvänliga hotell, flera med barnklubb, All Inclusive och vattenrutschbanor. Det finns dessutom roliga utflyktsmål som passar familjer, som exempelvis Ayia Napa WaterWorld -Europas största temapark.

Vuxenhotell på Cypern

Ska du resa utan barn och önskar en särskilt bekväm och avkopplande semester finns det både vuxenhotell och lyxhotell på Cypern. Är du ute efter ett pulserande nattliv rekommenderar vi en resa till Ayia Napa där nöjeslivet är ungt, piggt och sjuder av liv.

Sevärdheter och aktiviteter

Vill du se mer av Cypern under din semester eller varva strandlivet med sevärdheter är möjligheterna många. Det finns gott om små byar och städer att upptäcka om du är nyfiken på det cypriotiska vardagslivet. Tack vare det kristallklara vattnet som omger ön är Cypern också en perfekt semesterö för dig som vill åka på båttur, dyka eller snorkla. Ett annat tips inför din resa till Cypern är att åka på jeepsafari eller på en utflykt till öns spännande, norra sida.

Hitta ditt hotell
Klimat och väder
När är det bäst väder på Cypern?
Cypern har ett medelhavsklimat, med varma, torra somrar och svala vintrar. Vings resmål Ayia Napa, Protaras/Fig Tree Bay, Larnaca och Limassol ligger vid sydkusten. Här bjuder våren, mars och april, på ett klimat likt svensk sommar, med temperaturer runt 20 grader eller mer. Redan i slutet av maj och början av juni når temperaturen ofta upp mot 30 grader för att stiga ytterligare, till närmare 35 grader i juli och augusti. September, oktober och november håller samma lufttemperaturer som början av sommaren, och i vattnet är det 22-27 grader varmt. Mest nederbörd faller i december, januari och februari men på sydkusten blir det sällan kallare än 16 grader dagtid. I bergen på öns centrala delar förekommer dock snöfall.

Resor till Cypern

Ayia Napa
  • Barnvänligt
  • Stränder
  • Mat & Dryck
I Ayia Napa finns Sunwing för barnfamiljer och Sunprime för en semester på tu man hand. Och så ett tjugotal hotell till, från 2 till 5 vingar, med eller utan All Inclusive.
Protaras/Fig Tree Bay
  • Stränder
  • Barnvänligt
  • Mat & Dryck
Fig Tree Bay, eller Protaras, är ett av Cyperns mest omtyckta resmål. Här väntar vårt barnvänliga Rising Star, tillsammans med Sunprime Protaras Beach, för dig som reser utan barn.
Larnaca
  • Stränder
  • Barnvänligt
  • Mat & Dryck
Larnaca är en äkta cypriotisk stad, för dig som vill ha en resa med lokalt folkliv och genuin känsla. Varför inte kombinera en vecka i Larnaca med något av Vings andra resmål på Cypern?
Limassol
Limassol är en charmig hamnstad där du kan boka en resa till ett av Cyperns bästa hotell: Londa, vid stranden inne i Limassol. Här väntar både kultur, nöjen och shopping i en avslappnad atmosfär.

Familjens favorithotell

Sunwing Sandy Bay Beach

Läs om vår medarbetares resa till Cypern, där han reder ut hemligheten bakom öns bästa familjehotell.

SÖK DIN RESA TILL Cypern