Se hotell (8)

Resor till Larnaca

Cypern, Cypern
En resa till Larnaca är en perfekt kombination av sol, bad och stad, kanske kryddad med lite spännande shopping eller en utflykt.
Före den turkiska invasionen på Cypern 1974 var Larnaca relativt okänt. Idag är det öns tredje största stad och många väljer att resa hit för att uppleva stadens levande, cypriotiska atmosfär, den fina stranden med strandpromenaden, och närheten till många av öns kulturskatter. Det är längs den eleganta strandpromenaden, Seafront, som det mesta händer. Här ligger en rad trottoarcaféer, restauranger och tavernor som lockar både turister och cyprioterna själva. På dagen träffas man över en kopp kaffe eller en lunch och på kvällen lockar barerna och stämningen. Strax bakom Seafront går huvudgatan, och på andra sidan om den ligger de gamla stadsdelarna med sina gyttriga, smått orientaliska kvarter där du kan strosa omkring och titta in i de exklusiva butikerna. Det finns också en grönsaksmarknad - det perfekta stället att ladda upp inför en picknick eller en heldag på stranden.

Mycket att se och göra

För kulturhistoriskt intresserade finns det mycket att se, både i och utanför Larnaca. Cypern har en lång och spännande historia och vill du resa runt på ön på egen hand är det bara att kliva på någon av de många lokalbussar som utgår från centrum. Du kan också ta taxi eller hyra en egen bil. På lagom utflyktsavstånd har du Paphos, Troodosbergen och Nicosia.
Bra att veta
 • Hotell på stranden
 • Hotell med spa
 • Stad och strand
 • Många restauranger
 • Lång strandpromenad
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Larnaca

Stränder
På båda sidor om Larnaca finns flera fina stränder. Även inne i Larnaca Centrum finns en stadsstrand som alltid sjuder av liv med strandpromenaden i bakgrunden.

Seafront – lång strand mitt i Larnaca

Seafront, eller Finikoudes Beach, ligger mitt i Larnaca. Stranden är cirka 800 meter lång, är långgrund och har mörk sand. På stranden finns faciliteter som solstolar, parasoller, toaletter samt restaurang.

McKenzie Beach – långgrund sandstrand

McKenzie Beach ligger vid flygplatsen. Stranden är långgrund med ljus, fin sand. Hit kan du ta dig med buss från strandpromenaden i Larnaca.

Larnaca Bay – flera stränder i samma område

Larnaca Bay är en långgrund strand som ligger cirka sex kilometer österut. Stranden består av flera stränder med varierande faciliteter. Hit kan du ta dig med buss från Makris eller taxi vid turistorganisationen CTO.

Stränder på Cypern

Cypern har massor med bra stränder. De finaste ligger vid turistorterna på den sydöstra delen av ön. Här hittar du långa vita sandstränder som är långgrunda och mycket välbesökta. Längre västerut kan du däremot hitta mindre stränder där du kan bada ostört. Stränderna i Protaras/Fig Tree Bay är populär bland barnfamiljer. Här är stränderna välskötta, långgrunda och har mjuk fin sand. I Ayia Napa väntar några av Medelhavets bästa stränder. Sandy Bay, Nissi Beach och Grecian Bay är bara några exempel på fina stränder i och runt om Ayia Napa. I Larnaca finns flera fina stränder på båda sidor om staden. Även inne i Larnaca Centrum finns en stadsstrand som alltid sjuder av liv med strandpromenaden i bakgrunden. I Limassol har stränderna mörkare sand och de är inte särskilt långrunda.
Mat, dryck och nattliv
I Larnaca finns ett stort urval av restauranger och barer som serverar både internationell och lokal mat. I gamla turkstan erbjuder restaurangerna traditionell cypriotisk mat. Längs strandpromenaden Seafront händer det mesta, här finns ett antal trottoarcaféer, restauranger och tavernor som lockar både turister och cyprioter. På dagen träffas man över en kopp kaffe eller en lunch och kvällstid lockar barerna och stämningen.

Upptäck Larnacas smaker

I sällskap av en kunnig guide kan du följa med på en matvandring, för att prova och smaka på olika rättar i olika sammanhang, allt från snacks till efterrätter.

Mat och dryck på Cypern

På Cypern finns alla sorters restauranger med kök från hela världen. Snabbmatsställen finns överallt på ön.

Det cypriotiska köket

Det cypriotiska köket ligger nära det grekiska, men de skiljer sig åt en del. Här kryddas till exempel ofta maten med mynta, så cypriotisk tsatsiki smakar inte som grekisk. En typisk lokal rätt är halloumi, ett slags ost som grillas eller steks i olja och ofta serveras som förrätt. Cyprioterna själva äter den med pitabröd och sallad, gärna med lountza till. Lountza är fläskkött som smakar ungefär som kassler. Den cypriotiska snabbmaten är kebab. Det finns två olika sorter. Den cypriotiska kebaben består av bitar av fläskkött som grillats över kol och serveras med vitkålssallad, tomat, lök, gurka och persilja. Den kan också serveras som en mix av fläskkött och en typ av köttbullar. Den liknar den vi äter i Sverige och består av pressat fläskkött eller kyckling som grillas och sedan skärs i bitar och serveras med sallad och tsatsiki. Det finns även donnerkebab på Cypern. Prova också öns goda meze, olika smårätter. Börja med sallad och taramosalata (fiskrom blandat med majonnäs) eller tsatsiki. Sedan kan du välja mellan kött, fisk eller en blandad meze. Den blandade mezen brukar innehålla allt från olika sallader till bläckfisk och grillade kotletter. Oftast kommer rätterna in på olika serveringsfat, så att man själv får ta för sig av maten. Det gör att alla kan prova på alla rätter. Importerat vin och öl är betydligt dyrare än de lokalproducerade sorterna.
I Larnaca finns ett varierat nattliv, med gott om barer, flera av dem har en skön lokal prägel. Här finns även ett antal dansrestauranger och flera klubbar att dansa på om kvällarna. Under vintern är dock nöjesutbudet reducerat.

Nattliv på Cypern

Ayia Napa är Cyperns populäraste destination för dig som söker ett intensivt nattliv. Här finns ett stort utbud av nattklubbar, pubar och barer av olika slag. I Larnaca finns ett varierat nattliv, med gott om barer och nattklubbar, flera av dem har en skön lokal prägel. I Limassol finner du även ett trevligt nattliv med välbesökta barer och nattklubbar. I Protaras/Fig Tree Bay råder en mer familjär stämning och ett mer lågmält nöjesliv.
Shopping
Larnaca har ett varierat shoppingutbud. Huvudgatan för shopping i Larnaca är Zenon Kitieos och i de gamla stadsdelarna, exempelvis längs gatan Ermou Street, kan du strosa omkring och titta in i de exklusiva butikerna.

Marknad i Larnaca

Varje söndag mellan kl. 09.00 till 14.00 är det marknad i Larnaca.

Shopping på Cypern

Det finns gott om affärer i städerna på Cypern, men även i orter som Ayia Napa och Paralimni finns bra shopping. Öppettiderna varierar mycket och i turistorter som Ayia Napa och Protaras/Fig Tree Bay är affärerna oftast öppna hela dagarna alla dagar i veckan. I Paralimni, Larnaca, Limassol, Nicosia är det lite kortare öppettider och affärerna stänger mitt på dagen. Cyperns officiella öppettider är måndag, tisdag, torsdag, fredag kl. 09.00-13.00 och 16.00-19.00 samt onsdag och lördag kl. 09.00-14.00. Söndagar är det stängt.

Glasögon

Glasögon är cirka 30-50 procent billigare än i Skandinavien och utbudet av optiker är stort. Bågarna är av samma märken som i Sverige och kvaliteten på glaset är likvärdig. Optikerna är duktiga och gör alltid en synundersökning, men ett recept hemifrån gör att beställningen går snabbare. Svenskt recept rekommenderas om du bara stannar en vecka. Ett tips kan vara att köpa ett par slipade solglasögon, något som kanske är lite lyxigt att göra hemma.

Skor

Cypern erbjuder ett stort utbud av skor. Många stora skomärken går att köpa här som exempelvis Ecco, Reebok, Bata, Rockport och Timberland.

Väskor och skinn

Mjuka resväskor är cirka 50 procent billigare här än i Sverige, medan hårda märkesväskor brukar vara dyrare. Skinnkläder är något billigare än hemma och utbudet är mycket stort.

Köp med dig mat och dryck

Cypern är känt för sin lokala ost, halloumi, som finns att köpa i de flesta matbutiker. Cypern har även länge varit känt för sina traditionella lokalproducerande viner. Du kan köpa med dig röda, vita viner samt rosévin.
Aktiviteter och sevärdheter
I Larnaca och i närheten av staden finns ett flertal saker att göra. Du kan även ta taxi eller hyra egen bil. Inte alltför långt bort från Larnaca hittar du Alykí Lárnakas saltsjö, Paphos, Troodosbergen och Nicosia.

Aktiviteter på Cypern

En resa till Cypern bjuder på spännande upplevelser för alla åldrar, allt från härliga bad till och pittoreska byar.

Waterworld i Ayia Napa

Ett tips är att ta med hela familjen till vattenparken Waterworld i Ayia Napa. Vattenparken som har antika Grekland som tema erbjuder över 30 olika attraktioner och flera restauranger och här finns det någonting för alla smaker. Du kan ligga och dåsa hela dagen i skuggan med en bok i handen, testa någon av de många vattenrutschkanorna och poolerna eller ta ett dopp i den härliga vågbassängen. Under sommaren kan det uppstå långa köer utanför vattenparken och har man otur kan det ta ett par timmar. Vårt tips är att köpa biljett av oss för att slippa kö, med förköpt biljett går man in direkt genom VIP-ingången.

Mysiga byar

Lania
Lania kallas för konstnärsbyn, eftersom många konstnärer har bosatt sig här. På våren visar byn upp en praktfull blomning. Här kan du köpa hantverk, keramik och konst. Mitt i byn ligger en liten butik som säljer handblåst glas. Hit kommer du lättast från Limassol. Du får parkera bilen i början av byn och sedan besöka den till fots.

Platres
Nicosiabornas semesterort som har en lite finare prägel med dyra hus. Cyperns president har sitt sommarhus i närheten. Det finns även en fiskodling i byn.

Omodhos
Mycket gammal by i traditionell stil. Ligger i ett område som är känt för sina vinodlingar. Här finns också flera små vinfabriker där du kan köpa lokalproducerat vin.

Agros
Agros är känd för sina rosenprodukter. Rosorna odlas på fälten runt byn och på en liten familjedriven fabrik visas hur man framställer de olika produkterna, exempelvis rosenlikör, ansiktsvatten och rosenolja. Allt går att köpa i fabriksbutiken.

Pedholas
Här sägs det att en bit av Jesu kors finns i byns kyrka.

Kakopetria
Kakopetria är en traditionell by omgiven av fantastisk natur. Arkitekturen i den lilla bergsbyn är vacker och här kan du strosa runt bland de gamla stenhusen och njuta av blommorna som växer på balkongerna eller ta en promenad längst floden som rinner genom byn.

Figardou
Hela byn är som ett museum med gamla, fint bevarade hus. I byn bor det endast ett fåtal personer kvar.

De röda byarna
I området kring Ayia Napa och Protaras finns många byar dit du kan cykla eller ta lokalbussen. Byarna i området kallas ofta för de röda byarna, efter den röda jord som finns i området. Här kan du komma i kontakt med det cypriotiska vardagslivet.

Troodos – ett frodigt bergsområde

Troodos är ett frodigt omväxlande bergsområde norr om Limassol och den högsta toppen heter Mount Olympus och är 1 952 meter hög. På vintern och långt in på våren täcker snön både marken och vägarna. På sommaren åker storstadsborna hit för att få svalka och frisk luft. I bergen finns mycket att se, bland annat nio bysantinska kyrkor. Varje liten by har sin speciella charm och människorna är gästvänliga. Området är mycket grönt, även under de varmaste sommarmånaderna. Här odlas bland annat körsbär, äpplen och persikor. Man producerar också vin och Zivania, ett brännvin som framställs av restprodukter från vintillverkningen. I vissa byar finns försäljning av hantverk och keramik.

Lättaste sättet att se Troodosbergen är att följa med på en bussutflykt, men du kan förstås också åka runt på egen hand med hyrbil. Tänk då på att tanka bilen i Limassol eller Nicosia då det är väldigt glest mellan bensinstationerna i bergen. Turistorganisationen CTO har bra kartor över Troodosområdet. De lite större asfalterade vägarna är väl skyltade och det är lätt att hitta. Men tänk på att ta god tid på dig, för det går inte att köra fort på de slingriga vägarna.

Nicosia

Huvudstaden Nicosia är värd ett besök. Den äldre stadsdelen är avstängd för trafik och här finns bra affärer och trevliga restauranger. I den nya stadsdelen hittar du märkesaffärer, snabbmatsrestauranger med mera.
För den som är intresserad av kulturhistoria finns mycket att se, både i och utanför Larnaca. Cypern har en lång och spännande historia och vill du resa runt på egen hand är det bara att kliva på någon av de lokalbussar som utgår från Larnaca Centrum.

Arkeologiska museet

Arkeologiska museet har en intressant samling fynd från Larnaca och närliggande områden. Fynden är från stenålder till romersk tid.

Larnacas fort

I Larnaca finns även lämningar av ett turkiskt fort i de gamla stadsdelarna. Fortet byggdes år 1625 och användes förr i tiden som fängelse. Nu innehåller fortet det lokala Medeltidsmuseet.

Pieridesmuseet

Pieridesmuseet är ett hembygdsmuseum med cypriotiska antikviteter från stenåldern till Romarriket. Det var tidigare det gamla svenska konsulatet. Grundaren Mr. Pierides var god vän med vår dåvarande kronprins, senare kung Gustav VI Adolf, och arkeologi var deras gemensamma intresse.

Sevärdheter på Cypern

På Cypern finns ett bra utbud av intressanta platser och historiska sevärdheter.

Den romerska amfiteatern vid Limassol

Den romerska amfiteatern ligger på en klippa högt över havet i Kourion med underbar utsikt. Man har även grävt fram ett gammalt badhus där golven är täckta av mosaik. Öppet vardagar. Kourion ligger väster om Limassol, ta stora vägen till Paphos och följ skyltarna.

Ayia Panayia

Klostret i Ayia Napa ligger mitt i nöjesdistriktet och där finns även en liten kyrka. Idag bor inte längre någon i klostret. Öppet dagtid.

De nio kyrkorna

I Troodosområdet finns det många fina kyrkor. Nio av dem är upptagna på Unescos världsarvslista tack vare sina fresker och ikoner. Är kyrkan låst när du kommer kan du knacka på i grannhuset och fråga om de kan släppa in dig. Vid ett kyrkobesök hör det till att ge en liten gåva i form av kontanter.

De nio bysantinska kyrkorna är: St Nicholas, Podito och Michallis som alla ligger i Tsoleadalen. St Michallis som ligger i Pedoullas. Panayia Agara i Lagoreya. Asino som ligger väster om byn Kakopetria. Mavromatis som ligger i Chrisopouli. Johannes Lampadisti, ligger i Kalo Panayioti. Panayia Maria som ligger nedanför Platres.

Kykko-klostret i Troodos

Kykko-klostret i Troodos är ett välkänt grekortodoxt munkkloster. Klostret har tyvärr förstörts av bränder, så dagens byggnader är från 1800-talet. Täck axlar och knän innan du går in. Från Kykko-klostret går det en stig upp mot Troni där ärkebiskopen och statsöverhuvudet Makarious ligger begraven. Klostret är öppet dagligen, det finns även möjlighet att sova över.

Lazaruskyrkan i Larnaca

Enligt Bibeln uppväcktes Lasarus från de döda av Jesus. Han kom senare till Cypern, där han blev öns första biskop. Över hans grav byggdes på 800-talet Lazaroskyrkan. Man kan gå in i kyrkan för att se sarkofagen där han sägs ligga. I Larnaca finns även lämningar av ett turkiskt fort i de gamla stadsdelarna.

Dionysos Villa i Paphos

Antikt bostadshus som grävdes ut år 1962. Fantastiska golvmosaiker med scener från den grekiska mytologin. Över mosaikgolven har man byggt upp väggar så att man kan se hur de olika rummen såg ut. Vacker utsikt. Ligger nära borgen och hamnen i Paphos.

Cape Greco och havsgrottorna

Med fina vandringsleder och en fantastisk utsikt är naturreservatet Cape Greko definitivt värt ett besök. Klippan, Cape Greko, som markerar den sydöstra punkten av Cypern, och därmed Europa, ligger mellan Ayia Napa och Fig Tree Bay. Oavsett om du åker båt, paddlar kanot, cyklar eller vandrar så är utsikten över havet fantastisk. Här finns även vackra stränder och spännande klippformationer med grottor, så kallade "Sea Caves". Dessa grottor låg för tusentals år sedan under havets yta men har med åren stigit och formats till det vi kan se här idag.

Adonis baden i Paphos

Adonisbaden hittar du en liten bit norr om Paphos och här finns en naturlig lagun och vattenfall att bada i. Det finns även en del statyer baserade på grekisk mytologi. Vi rekommenderar att ni är här tidigt för att slippa trängsel och kunna njuta av de fina omgivningarna i lugn och ro.

Edro III i Paphos

Edro III är ett skeppsvrak från år 2011, skeppet var på väg från Limassol till Rhodos men fastnade i en storm och förliste. Samtliga ur besättningen räddades dessbättre av brittisk militär med hjälp av helikopter och idag står skeppet tomt och är en attraktion för många. Här finns möjlighet till många häftiga bilder. Det är däremot inte tillåtet att gå om bord på fartyget.

Dherynia

Gränspost och utsiktspunkt, där man har en fin utsikt mot Famagusta och den nordliga delen av Cypern.

Norra Cypern

Gränsen mellan norra och södra Cypern är mycket lättare att korsa nu än tidigare. Nu kan man ta sig över till den norra sidan alla dagar i veckan. Vid gränsen får man en stämplad lapp som sedan skall stämplas när man kommer tillbaka igen som bevis på att man har återvänt. Precis som tidigare är det inte tillåtet att åka från norra Cypern till Turkiet, då måste man ta sig hem till Skandinavien via Turkiet. Vill man ta med sig varor från norr till syd är detta tillåtet för en begränsad mängd varor på villkor att dessa är producerade på den norra sidan. Alla bilar kontrolleras vid gränsen. På den turkiska sidan finns många intressanta platser. Före ockupationen var Famagusta den stora turiststaden med en milslång sandstrand kantad av hotell. I dag står största delen av staden helt öde och det är inte tillåtet att gå in i den. Utanför Famagusta ligger även ruinerna av den gamla grekiska staden Salamis.
Utflykter
All Inclusive Katamaran
All Inclusive Katamaran
En avkopplande halvdagsutflykt med lunch på en bekväm katamaran. Passar perfekt för hela familjen! All Inclusive ombord ingår.
Läs mer om utflykten
Båttur - San Antonio
Båttur - San Antonio
En härlig dag på havet med vackra vyer och klarblått vatten, för våra gäster över 18 år. Lunch och dryck ingår.
Läs mer om utflykten
Cyperns pärlor - det bästa av Trodosbergen
Cyperns pärlor - det bästa av Trodosbergen
En innehållsrik heldagsutflykt till Trodosbergen med vingårdar, gamla byar och betagande vyer över Cyperns vackra landskap. Under dagen får du lära dig mer om livet på ön, den grönskande naturen och vinproduktion. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Jeepsafari i Troodosbergen
Jeepsafari i Troodosbergen
Ett annorlunda och fartfyllt sätt att få uppleva Cyperns fina natur på nära håll. Heldagsutflykt i jeep där du njuter av naturen, den goda maten och de vackra vyerna. Cypriotisk meze och en dryck ingår.
Läs mer om utflykten
Nicosia - den delade staden
Nicosia - den delade staden
Cyperns huvudstad har mycket att erbjuda, oavsett om du är intresserad av folkliv, historia, sevärdheter eller shopping. Heldagsutflykt med buss. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Norra Cypern – Famagusta och Salamis
Norra Cypern – Famagusta och Salamis
Välkommen med på en spännande heldagsutflykt till den norra delen av Cypern! Vi besöker den antika staden Salamis gamla ruiner och den världsunika spökstaden Famagusta. Glöm inte passet!
Läs mer om utflykten
All Inclusive Katamaran - Solnedgång på havet
All Inclusive Katamaran - Solnedgång på havet
Följ med på en populär båttur där du kopplar av med sol och bad innan det är dags för en god middag i solnedgången. All Inclusive ingår.
Läs mer om utflykten
Nicosia och Trodos
Nicosia och Trodos
Cyperns huvudstad, Nicosia, har mycket att erbjuda! Oavsett om du är intresserad av folkliv, historia, sevärdheter eller shopping så det finns det mycket att se och göra. Heldagsutflykt med buss. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
San Antonio - Solnedgång på havet
San Antonio - Solnedgång på havet
En härlig eftermiddag och kväll på havet med vackra vyer och vågornas brus för våra gäster över 18 år. Lunch och dryck ingår.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Cypern är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.
I Larnaca kan du ta dig runt med cykel, lokalbuss samt taxi.

Buss

I Larnaca ligger busstationen på strandpromenaden. Härifrån går bussen till Larnaca Bay.

Hur du tar dig runt på Cypern

Det är enkelt att ta sig runt på Cypern med bil, taxi eller buss. Perfekt för dig som vill se mer av ön.

Taxi

Det finns gott om taxibilar, men standarden varierar en del. Många bilar kan ta upp till sju passagerare och ofta är det bara att vinka efter en taxi på gatan. I nio fall av tio kör de till fasta priser och normalt gäller ett och samma pris för upp till fyra passagerare. Är man flera kostar det lite extra. Det är också vanligt att turister hyr en taxi med chaufför för en hel dag, se dock till att göra upp om priset i förväg. I turistområdena kan det vara svårt att få tag på taxi mellan kl. 16.30 och 20.00. Det finns ett stort antal taxifirmor, hör med ditt hotell om du vill beställa en. Vid telefonbeställning tillkommer ofta en avgift för tjänsten. Bilarna är sällan utrustade med barnstolar, i så fall bör man förbeställa det. Dock håller barnstolarna inte den standard som vi är vana vid.

Moped och motorcykel

Mopeder, motorcyklar och vespor finns att hyra, men det är på eget ansvar. Olyckor sker och är ibland väldigt allvarliga. De höga hastigheterna i kombination med vänstertrafiken är ofta orsak till olyckorna. Om du ändå vill hyra ett tvåhjuligt fordon ska du se till att de har röda registreringsskyltar. Det är lag på att bära hjälm och polisen kollar ofta att den efterföljs. Observera att Cypern har vänstertrafik.

Båt

Det finns kryssningar till Grekland och så kan du åka på båtturer längs Cyperns kust. För närmare information och biljettköp, hör med oss.

Buss

Det finns ett bra bussnät på Cypern, både i städerna och på landsbygden, och en biljett kostar inte så mycket. Sommartid går en buss mellan Ayia Napa, Paralimni och Protaras. Under högsäsong går den varje halvtimme. Detta område har också bra förbindelser med Larnaca. I Larnaca kan du byta buss och ta dig vidare till Nicosia eller Limassol.
Fakta

Vår service på resmålet

Du når oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid + 1 timme.

El

220 V. Engelskt eluttag med tre hål. Adapter behövs och finns att köpa på Cypern för ca 25 kr.

Språk

Cypriotiska och engelska

Övrigt

Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 4 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Larnaca under sommarhalvåret.

Du kan dessutom resa med Ving till Larnaca med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Larnacas flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Larnacas flygplats till ditt hotell är ca 15 till 35 minuter (ca 9-22 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Till vissa hotell körs transfern oftast med taxi eller minibuss. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
16°6°
5
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • februari
17°6°
6
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • mars
19°7°
7
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • april
23°11°
8
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • maj
28°15°
10
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juni
32°19°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juli
34°22°
12
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • augusti
34°22°
11
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • september
32°19°
10
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • oktober
28°15°
8
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • november
23°12°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • december
19°8°
5
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Larnaca
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.