Se hotell (6)

Resor till Larnaca

Cypern, Cypern
En resa till Larnaca är en perfekt kombination av sol, bad och stad, kanske kryddad med lite spännande shopping eller en utflykt.
Före den turkiska invasionen på Cypern 1974 var Larnaca relativt okänt. Idag är det öns tredje största stad och många väljer att resa hit för att uppleva stadens levande, cypriotiska atmosfär, den fina stranden med strandpromenaden, och närheten till många av öns kulturskatter. Det är längs den eleganta strandpromenaden, Seafront, som det mesta händer. Här ligger en rad trottoarcaféer, restauranger och tavernor som lockar både turister och cyprioterna själva. På dagen träffas man över en kopp kaffe eller en lunch och på kvällen lockar barerna och stämningen. Strax bakom Seafront går huvudgatan, och på andra sidan om den ligger de gamla stadsdelarna med sina gyttriga, smått orientaliska kvarter där du kan strosa omkring och titta in i de exklusiva butikerna. Det finns också en grönsaksmarknad - det perfekta stället att ladda upp inför en picknick eller en heldag på stranden.

Mycket att se och göra

För kulturhistoriskt intresserade finns det mycket att se, både i och utanför Larnaca. Cypern har en lång och spännande historia och vill du resa runt på ön på egen hand är det bara att kliva på någon av de många lokalbussar som utgår från centrum. Du kan också ta taxi eller hyra en egen bil. På lagom utflyktsavstånd har du Paphos, Troodosbergen och Nicosia.
Bra att veta
  • Hotell på stranden
  • Hotell med spa
  • Stad och strand
  • Många restauranger
  • Lång strandpromenad

Våra kunder om Larnaca

SÖK DIN RESA TILL Larnaca