Se hotell (10)

Resor till Larnaca

Cypern, Cypern

En resa till Larnaca är en perfekt kombination av sol, bad och stad, kanske kryddad med lite spännande shopping eller en utflykt.

Före den turkiska invasionen på Cypern 1974 var Larnaca relativt okänt. Idag är det öns tredje största stad och många väljer att resa hit för att uppleva stadens levande, cypriotiska atmosfär, den fina stranden med strandpromenaden, och närheten till många av öns kulturskatter. Det är längs den eleganta strandpromenaden, Seafront, som det mesta händer. Här ligger en rad trottoarcaféer, restauranger och tavernor som lockar både turister och cyprioterna själva. På dagen träffas man över en kopp kaffe eller en lunch och på kvällen lockar barerna och stämningen. Strax bakom Seafront går huvudgatan, och på andra sidan om den ligger de gamla stadsdelarna med sina gyttriga, smått orientaliska kvarter där du kan strosa omkring och titta in i de exklusiva butikerna. Det finns också en grönsaksmarknad - det perfekta stället att ladda upp inför en picknick eller en heldag på stranden.

Mycket att se och göra

För kulturhistoriskt intresserade finns det mycket att se, både i och utanför Larnaca. Cypern har en lång och spännande historia och vill du resa runt på ön på egen hand är det bara att kliva på någon av de många lokalbussar som utgår från centrum. Du kan också ta taxi eller hyra en egen bil. På lagom utflyktsavstånd har du Paphos, Troodosbergen och Nicosia.

Bra att veta
 • Hotell på stranden
 • Hotell med spa
 • Stad och strand
 • Många restauranger
 • Lång strandpromenad
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Larnaca

Väder
 • januari
16°6°
5
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • februari
17°6°
6
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • mars
19°7°
7
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • april
23°11°
8
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • maj
28°15°
10
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juni
32°19°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juli
34°22°
12
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • augusti
34°22°
11
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • september
32°19°
10
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • oktober
28°15°
8
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • november
23°12°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • december
19°8°
5
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
Stränder
På båda sidor om Larnaca finns flera fina stränder. Även inne i Larnaca Centrum finns en stadsstrand som alltid sjuder av liv med strandpromenaden i bakgrunden.

Seafront – lång strand mitt i Larnaca

Seafront, eller Finikoudes Beach, ligger mitt i Larnaca. Stranden är cirka 800 meter lång, är långgrund och har mörk sand. På stranden finns faciliteter som solstolar, parasoller, toaletter samt restaurang.

McKenzie Beach – långgrund sandstrand

McKenzie Beach ligger vid flygplatsen. Stranden är långgrund med ljus, fin sand. Hit kan du ta dig med buss från strandpromenaden i Larnaca.

Larnaca Bay – flera stränder i samma område

Larnaca Bay är en långgrund strand som ligger cirka sex kilometer österut. Stranden består av flera stränder med varierande faciliteter. Hit kan du ta dig med buss från Makris eller taxi vid turistorganisationen CTO.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 4 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Till Cypern kan du resa året runt från Stockholm, Göteborg och Malmö. Under sommarsäsongen (april-oktober) även från Luleå, Växjö och Köpenhamn.
Till Larnaca kan du resa från februari till november med Vings charterresor.

Du kan också resa till Larnaca med Ving på reguljära flygresor med valfri avresedag och reslängd.

Flygen landar på Larnacas flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Larnacas flygplats till ditt hotell är ca 15 till 35 minuter (ca 9-22 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Till vissa hotell körs transfern oftast med taxi eller minibuss. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg kan du i de flesta fall boka transfer till ditt hotell, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning.
Mat, dryck och nattliv
I Larnaca finns ett stort urval av restauranger och barer som serverar både internationell och lokal mat. I gamla turkstan erbjuder restaurangerna traditionell cypriotisk mat. Längs strandpromenaden Seafront händer det mesta, här finns ett antal trottoarcaféer, restauranger och tavernor som lockar både turister och cyprioter. På dagen träffas man över en kopp kaffe eller en lunch och kvällstid lockar barerna och stämningen.

Mat och dryck på Cypern

Den cypriotiska snabbmaten är kebab. Det finns två olika sorter. Den cypriotiska kebaben består av bitar av fläskkött som grillats över kol och serveras med vitkålssallad, tomat, lök, gurka och persilja. Den kan också serveras som en mix av fläskkött och en typ av köttbullar. På senare år har även donnerkebab kommit till Cypern. Den liknar den vi äter i Sverige och består av pressat fläskkött eller kyckling som grillas och sedan skärs i bitar och serveras med sallad och tsatsiki.... Snabbmatsställen finns överallt på ön och besöks både för lunch och middag. Prova också öns goda meze, olika smårätter. Börja med sallad och taramosalata (fiskrom blandat med majonnäs) eller tsatsiki. Sedan kan du välja mellan kött, fisk eller en blandad meze. Den blandade mezen brukar innehålla allt från olika sallader till bläckfisk och grillade kotletter. Oftast kommer rätterna in på olika serveringsfat, så att man själv får ta för sig av maten. Det gör att alla kan prova på alla rätter.

Cypriotiska restauranger

På Cypern finns alla sorters restauranger med kök från hela världen. Det cypriotiska köket ligger nära det grekiska, men de skiljer sig åt en del. Här kryddas till exempel ofta maten med mynta, så cypriotisk tsatsiki smakar inte som grekisk. En typisk lokal rätt är halloumi, ett slags ost som grillas eller steks i olja och ofta serveras som förrätt. Cyprioterna själva äter den med pitabröd och sallad, gärna med lountza till. Lountza är fläskkött som smakar ungefär som kassler. Cyprioter äter vanligtvis lunch runt klockan 13:00 när alla affärer, skolor och kontor stänger för siesta. Middag äter de oftast efter klockan 21:00. Här på Cypern är restaurangbesök är något billigare än i Sverige. Läsk och bordsvatten har ungefär samma pris som i Sverige. Importerat vin och öl är betydligt dyrare än de lokalproducerade sorterna.
I Larnaca finns ett varierat nattliv, med gott om barer, flera av dem har en skön lokal prägel. Här finns även ett antal dansrestauranger och flera klubbar att dansa på om kvällarna. Under vintern är dock nöjesutbudet reducerat.
Shopping

Marknad i Larnaca

Varje söndag mellan klockan 09:00 till 14:00 är det marknad i Larnaca.

Shopping på Cypern

Det finns gott om affärer i städerna på Cypern, men även i orter som Ayia Napa och Paralimni finns bra shopping. Öppettiderna varierar mycket och i turistorter som Ayia Napa och Protaras är affärerna oftast öppna hela dagarna alla dagar i veckan. I Paralimni, Larnaca, Limassol, Nicosia är det lite kortare öppettider och affärerna stänger mitt på dagen. Cyperns officiella öppettider är måndag, tisdag, torsdag, fredag klockan 09:00-13:00 och 16:00-19:00 samt onsdag och lördag klockan 09:00-14:00. Söndagar är det stängt.

Glasögon

Glasögon är cirka 30-50 procent billigare än i Skandinavien och utbudet av optiker är stort. Bågarna är av samma märken som i Sverige och kvaliteten på glaset är likvärdig. Optikerna är duktiga och gör alltid en synundersökning, men ett recept hemifrån gör att beställningen går snabbare. Svenskt recept rekommenderas om du bara stannar en vecka. Ett tips kan vara att köpa ett par slipade solglasögon, något som kanske är lite lyxigt att göra hemma.

Skor

Cypern erbjuder ett stort utbud av skor. Många stora skomärken går att köpa här som exempelvis Ecco, Reebok, Bata, Rockport och Timberland.

Väskor och skinn

Mjuka resväskor är cirka 50 procent billigare här än i Sverige, medan hårda märkesväskor brukar vara dyrare. Skinnkläder är något billigare än hemma och utbudet är mycket stort.
Aktiviteter och sevärdheter
I Larnaca och i närheten av staden finns ett flertal saker att göra och staden erbjuder även diverse aktiviteter som tennis, vandringar och dykning.

Norra Cypern

Numera är det mycket lättare att korsa gränsen mellan norra och södra Cypern än det tidigare varit. Vid gränsen får man en lapp med stämpel. Den ska sedan stämplas när man kommer tillbaka, för att visa att man återvänt. Det är dock inte tillåtet att åka från norra Cypern till Turkiet. Man får ta med sig en begränsad mängd varor från norr till syd, på villkor att dessa varor är producerade i norr. Bilar kontrolleras utan undantag vid gränsen. ?
På den norra sidan kan du hyra taxi för en dag
.... Att köra egen bil från syd till nord kan inte rekommenderas, då försäkringarna ofta är bristfälliga. Stoppa undan kameran och fotografera inte vid gränsen, om du inte vill riskera att tillbringa delar av semestern med att bli förhörd av polisen.
Innan ockupationen var Famagusta den stora turistorten. Här finns en lång sandstrand och mängder av hotell som idag står öde. Hela Famagusta är avspärrat för besökare, men utan utanför Famagusta ligger ruinerna av den antika grekiska staden Salamis.

Troodos – ett frodigt bergsområde

Troodos är det frodiga och omväxlande bergsområdet som ligger norr om Limassol. Den högsta toppen heter Mount Olympus och når närmare 2000 meter över havet. Här ligger snö till långt in på våren, men på sommaren åker man hit för att njuta av svalka och klar luft. Runtom i bergsområdet finns en hel del sevärdheter, bland annat de så kallade nio bysantinska kyrkorna.
Varje liten by har sin egen personlighet, och hela området är mycket grönt, även då sommaren är som varmast. Här odlas en hel del frukt, som persikor, körsbär och äpplen. Även vin odlas, och av restprodukterna från detta gör man Zivania, ett brännvin inte olikt fransk Marc. I vissa byar kan man köpa hantverk och keramik.

Upplev Troodosbergen

Det smidigaste sättet att se Troodosbergen är genom att delta i en bussutflykt. Vill du bestämma din egen takt hyr du en bil. Tänk då på att tanka i Nicosia eller Limassol, det är ont om bensinstationer uppe i bergen. Bra kartor över Troodosområdet finns hos turistorganisationen CTO har. De lite större asfalterade vägarna är i regel väl skyltade och det brukar inte vara svårt att hitta. Men tänk på att inte ha för bråttom, vägarna är smala och krokiga, och det finns mycket att se.

Nicosia

Huvudstaden Nicosia är värd ett besök. Den äldre stadsdelen är bilfri, med gott om bra affärer och intressanta restauranger.

Omodhos

Omodhos är en mycket gammal by i traditionell stil som ligger i ett område är känt för sina vinodlingar. Här och där hittar du små vinfabriker där du kan köpa en flaska eller två av det lokala vinet.

Agros

Byn Agros är känd för sina produkter av rosor. Dessa odlas på de fälten som omger byn. Här finns också en liten familjedriven fabrik där man visar hur de olika produkterna produceras, till exempel rosenolja, ansiktsvatten och rosenlikör. Här finns naturligtvis också en butik där man kan köpa de olika rosenprodukterna.
För den som är intresserad av kulturhistoria finns mycket att se, både i och utanför Larnaca. Cypern har en lång och spännande historia och vill du resa runt på egen hand är det bara att kliva på någon av de lokalbussar som utgår från Larnaca Centrum. Du kan även ta taxi eller hyra egen bil. Inte alltför långt bort från Larnaca hittar du Paphos, Troodosbergen och Nicosia.

Arkeologiska museet

Arkeologiska museet har en intressant samling fynd från Larnaca och närliggande områden. Fynden är från stenålder till romersk tid.

Lazaruskyrkan

Enligt Bibeln uppväcktes Lasarus från de döda av Jesus och han kom senare till Cypern, där han blev öns första biskop. S:t Lazarus är också Larnacas skyddshelgon och över hans grav byggdes på 800-talet Lazaruskyrkan. Man kan gå in i kyrkan för att se sarkofagen där han sägs ligga.

Larnacas fort

I Larnaca finns även lämningar av ett turkiskt fort i de gamla stadsdelarna. Fortet byggdes år 1625 och användes förr i tiden som fängelse. Nu innehåller fortet det lokala Medeltidsmuseet.

Pieridesmuseet

Pieridesmuseet är ett hembygdsmuseum med cypriotiska antikviteter från stenåldern till Romarriket. Det var tidigare det gamla svenska konsulatet. Grundaren Mr. Pierides var god vän med vår dåvarande kronprins, senare kung Gustav VI Adolf, och arkeologi var deras gemensamma intresse.

Den romerska amfiteatern

Den romerska amfiteatern ligger på en klippa högt över havet i Kourion med underbar utsikt. Man har även grävt fram ett gammalt badhus där golven är täckta av mosaik. Öppet vardagar klockan 08:00 till 18:00. Kourion ligger väster om Limassol, ta stora vägen till Paphos och följ skyltarna.

Ayia Panayia

Klostret i Ayia Napa ligger mitt i nöjesdistriktet. Idag bor inte längre någon i klostret. Öppet dagtid. Där finns även en liten kyrka.

De nio kyrkorna

I Troodosområdet finns det många fina kyrkor. Nio av dem är upptagna på Unescos världsarvslista tack vare sina fresker och ikoner. Är kyrkan låst när du kommer kan du knacka på i grannhuset och fråga om de kan släppa in dig. Vid ett kyrkobesök hör det till att ge en liten gåva i form av kontanter, 2-4 euro anses lämpligt.??
De nio bysantinska kyrkorna är: St Nicholas, Podito och Michallis som alla ligger i Tsoleadalen. St Michallis som ligger i Pedoullas. Panayia Agara i Lagoreya. Asino som ligger väster om byn Kakopetria. Mavromatis som ligger i Chrisopouli. Johannes Lampadisti, ligger i Kalo Panayioti.?Panayia Maria som ligger nedanför Platres.

Kykko-klostret i Troodos

Kykko-klostret i Troodos är ett välkänt grekortodoxt munkkloster. Det har tyvärr förstörts av bränder, så dagens byggnader är från 1800-talet. Öppet dagligen klockan 08:00 till 18:00, det finns även möjlighet att sova över. Täck axlar och knän innan du går in. Från Kykko-klostret går det en stig upp mot Troni där ärkebiskopen och statsöverhuvudet Makarious ligger begraven.

Lazaruskyrkan

Enligt Bibeln uppväcktes Lasarus från de döda av Jesus. Han kom senare till Cypern, där han blev öns första biskop. Över hans grav byggdes på 800-talet Lazaroskyrkan. Man kan gå in i kyrkan för att se sarkofagen där han sägs ligga. I Larnaca finns även lämningar av ett turkiskt fort i de gamla stadsdelarna.

Dionysos Villa

Antikt bostadshus som grävdes ut 1962. Fantastiska golvmosaiker med scener från den grekiska mytologin. Över mosaikgolven har man byggt upp väggar så att man kan se hur de olika rummen såg ut. Vacker utsikt. Ligger ett stenkast från borgen och hamnen i Paphos. Öppet vardagar klockan 08:00 till 18:00.
Hur du tar dig runt
På Cypern är det vänstertrafik, något som finns kvar sedan tiden då ön var en engelsk kronkoloni. Men förvirrande nog så gäller högerregeln vid korsningarna och trafiken kan bli hetsig. I tätort är högsta tillåtna hastighet 50 km/tim, på landsväg 65 km/tim och på motorväg 100 km/tim. Hastighetskontroller är mycket vanliga och nykterhetskontroller görs också ofta. Den tillåtna promillehalten är något högre än i Sverige men vi rekommenderar att du har samma inställning till detta som hemma.
I storstäderna får man bara parkera på tillåtna platser, där det alltid står parkeringsmätare. Det finns även p-platser med gemensam betalningsbox. Dessa är ofta bra skyltade och har information på engelska och ha alltid med dig småmynt i bilen, eftersom det kan vara besvärligt att växla. Kom ihåg att det inte är tillåtet att köra hyrbil till norra sidan av ön.
Cypern har lagt ner mycket pengar på sitt vägnät de senaste åren. Längs sydkusten finns det nu fina vägar, till största delen tvåfilig motorväg, som binder ihop Protaras i öst med Paphos i väst. Att köra från Protaras till Paphos tar idag cirka tre timmar.
Det finns massor av biluthyrningsfirmor på alla turistorter, med varierande prisnivå och dito kvalitet på bilarna. Utrusta dig med en karta så är det lätt att hitta på ön. Vägarna är i allmänhet av bra standard. Trafikskyltar och -regler är i stort sett desamma som hemma, tempot i trafiken är oftast högre. Att parkera kan vara en konst i större orter och städer. Där det är målat med gult råder absolut parkeringsförbud. Överträds förbudet kan man få bilen bortfraktad och det är både dyrt och svårt att få ut den.
I Larnaca kan du ta dig runt med cykel, moped, lokalbuss samt taxi.

Taxi

Det finns gott om taxibilar, men standarden varierar en del. Många bilar kan ta upp till sju passagerare och ofta är det bara att vinka efter en taxi på gatan. I nio fall av tio kör de till fasta priser och normalt gäller ett och samma pris för upp till fyra passagerare. Är man flera kostar det lite extra. Det är också vanligt att turister hyr en taxi med chaufför för en hel dag, se dock till att göra upp om priset i förväg.
I turistområdena kan det vara svårt att få tag på taxi mellan 16:30 och 20:00. Det finns ett stort antal taxifirmor, hör med ditt hotell om du vill beställa en. Vid telefonbeställning tillkommer ofta en avgift för tjänsten. Bilarna är sällan utrustade med barnstolar, i så fall bör man förbeställa det. Dock håller barnstolarna inte den standard som vi är vana vid.

Moped och motorcykel

Mopeder, motorcyklar och vespor finns att hyra, men det är på eget ansvar. Olyckor sker och är ibland väldigt allvarliga. De höga hastigheterna i kombination med vänstertrafiken är ofta orsak till olyckorna. Om du ändå vill hyra ett tvåhjuligt fordon ska du se till att de har röda registreringsskyltar. Det är lag på att bära hjälm och polisen kollar ofta att den efterföljs. Observera att Cypern har vänstertrafik.

Båt

Det finns kryssningar till Grekland. För närmare information och biljettköp, hör med oss.

Flyg

Kontakta oss för närmare information.
Fakta

Vår service

Du når oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Cyperns ambassad på telefon 08-24 50 08.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Cypern.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns.

Tidsskillnad

Svensk tid + 1 timme.

El

220 V. Engelskt eluttag med tre hål. Adapter behövs och finns att köpa på Cypern för ca 25 kr.

Språk

Cypriotiska och engelska

Övrigt

Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Resa med barn

Resa med barn på Cypern

Cypern är en mycket bra destination för barnfamiljer i alla åldrar. Stränderna är långgrunda och många hotell är anpassade för familjer med barnklubbar, barnpooler och lekparker. Vissa har också särskilda barnpaket med barnstol, barnsäng och sittvagn.

Barnmat och blöjor

Många restauranger har barnmenyer och egna små lekplatser. Barnmat, välling, modersmjölkersättning, nappar, nappflaskor och blöjor finns på de flesta minimarkets och apotek på resmålen, ofta av samma märken som i Sverige. Priset är något högre än hemma. Större utbud och lägre priser hittar du i supermarkets som finns i Paralimni, Larnaca, Limassol och Nicosia. Vi rekommenderar dock att du tar med dig ett basförråd av blöjor, hygienartiklar och mat hemifrån, eftersom utbudet i affärerna kan variera. Jämfört med Sverige är sortimentet på burkmat mindre och grötpulver liksom de flesta fruktpuréer innehåller ofta socker.

Barnens nöjen

I städerna och de större byarna finns kommunala lekplatser men de består för det mesta bara av någon gunga. Däremot finns det en massa privata lekplatser (lunaparker) med klätterställningar, olika hoppborgar och studsmattor. Dessa brukar kosta en summa för barnen att komma in, men är gratis för föräldrarna. Tänk på att standarden och säkerheten inte är lika hög som i Skandinavien. I utkanten av Ayia Napa ligger även en stor vattenpark och i Limassol en mindre vattenpark.

Barnvagnar och barnstolar

Barnstolar finns på de flesta restauranger, och många bilfirmor hyr ut bilbarnstolar. Tänkt dock på att boka i tid. Trottoarernas bredd varierar ganska mycket och det är inte särskilt lätt att ta sig fram med barnvagn. Trottoarkanterna är oftast höga och det är sparsamt med ramper, därför kan sulky vara lättast att ta sig fram med. Övergångsställen finns, men på vissa ställen är trafiken mycket intensiv och vänstertrafiken kan ställa till det för den ovane.

Lek- och strandsaker

Nästan alla mataffärer och souvenirbutiker säljer strandleksaker. De stora varuhusen har leksaksavdelningar och finns i Paralimni, Larnaca och Limassol. Det finns också leksaker i sportaffärer i Limassol, Nicosia och Larnaca.

Bra att veta

Cyprioterna är mycket barnkära och kommer gärna fram och pratar med besökande småttingar. Det kan hända att de tar på dem eller pussar dem på kinden. För cyprioterna är det helt naturligt, även med främmande barn.
Allergier är inte lika vanliga hos cypriotiska barn som hos svenska. Glutenallergiker kan ha svårt att hitta passande varor, då sjukdomen knappt förekommer här.
SÖK DIN RESA TILL Larnaca
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.