Se hotell (6)

Resor till Limassol

Cypern, Cypern
Limassol, öns näst största stad, kallas tack vare sina skyskrapor för Cyperns Dubai. I Limassol får du upplev Cyperns kultur och historia.
Här finns också gott om mer sentida attraktioner, som nöjen, restauranger och shopping. I Limassols äldsta delar slingrar sig smala gränder med hantverkare och butiker, och tillbringar du ett par timmar här kommer du säkert att stöta på den livliga saluhallen, där du kan hämta inspiration till en lunch på någon mysig taverna i närheten. Missa inte heller det lilla arkeologiska museet på Byron Street, och ett besök i den gamla fästningen där Rikard Lejonhjärta sägs ha tillbringat sin smekmånad. Eller så besöker du de historiska lämningarna i Kourion som var ett viktigt urbant centrum under antiken. Nöjen av senare snitt finner man längs Ayios Andreas Street och Anexartisias Street, där butikerna ligger tätt och erbjuder det mesta. Detta må vara öns näst största stad, men du kommer att finna att det mesta ligger inom gångavstånd, och det är inte långt från stadens äldsta delar till området runt Makarios Avenue, där man finner mycket av stadens mer trendkänsliga nöjesliv, både runt matborden och på dansgolven.

Bo bäst på Cypern

Väljer du att resa till Limassol kan Ving erbjuda några av Cyperns bästa hotell som ligger vid havet ett par kilometer utanför Limassol. Här kommer du inte att sakna någonting, varken spa, pool med havsutsikt eller en meny som lockar med det bästa av medelhavsköket.

Se mer av Cypern

Med sitt läge mitt på öns sydkust är Limassol en utmärkt utgångspunkt för att resa runt på egen hand. Med hyrbil tar du dig lika lätt upp i Troodosbergens svala pinjeskogar som du tar dig till de arkeologiska utgrävningarna i Paphos eller till någon av de små byarna inne på ön. Turistbyrån kan tipsa dig om var det finns marknader och andra attraktioner.
Bra att veta
  • Hotell på stranden
  • Hotell för vuxna
  • Lyxhotell
  • Stad och strand
  • Bra shopping
  • Restauranger och nattliv

Våra kunder om Limassol

SÖK DIN RESA TILL Limassol