• CITY
  • VINGS SPANIEN

I morernas fotspår genom Malaga

För många är Málaga bara en flygplats, ett transitområde för vidare resor till resmålen längs den spanska solkusten Costa del Sol, men kuststaden är så mycket mer än så. Spaniens sjätte största stad har mycket att erbjuda och är dessutom ett av Europas solsäkraste city-resmål.

Blanda det spanskaste spanska med spännande morisk kultur och du har Málaga i ett nötskal. Med sina kilometerlånga stränder, historiska lämningar, muséer, shopping- och restaurangstråk är Málaga definitivt en stad att räkna med. På 700-talet erövrades provinsen av morerna och än idag är de arabiska inslagen i den andalusiska staden många där såväl arkitektur och sevärdheter som mat och kultur påminner om det arabiska arvet. Följ med till fem platser som för tankarna till Marrakech vindlande gränder.

 

Hammam Al Andalus

Hammam Al Andalus

Bad på Hammam Al Andalus – Los Baños Árabes

Plaza de los Mártires, 5

Bad, avkoppling och njutning för kroppens alla sinnen får man på Hammam Al Andalus. Förutom vacker arkitektur lockar detta lilla arabiska badhus med såväl bassänger och relax-avdelning som skrubb och massage. Allt i en harmonisk atmosfär. Badhuset är relativt nybyggt, men ligger på historisk mark där de gamla arabiska baden tidigare låg. Gör som de gamla morerna och besök badet för en härlig upplevelse i vattnets tecken. 

 

Alcazaba de Málaga

Historiens vingslag i Alcazaba de Málaga 

Calle Alcazabilla, 2

Kvällstid lyser Alcazaba de Málaga upp staden likt en varm solnedgång i Sahara. Den gamla moriska fästningen klättrar upp längs en av stadens kullar och påminner om en svunnen tid med sina valv, vattensystem, tjocka tegelmurar och gömda trädgårdar. Från Alcazaba kan man även njuta av vacker utsikt över Málagas historiska kvarter, den mäktiga katedralen, tjurfäktningsarenan och hamnen. Ett måste för den historieintresserade!

 

Sherezade Zoco är en av flera butiker i staden med arabisk touch.

Shopping á la Sherezade Zoco

Calle Granada, 38

På en relativt liten yta i Málagas historiska kvarter trängs allt från keramikfat, lampor och tekannor till kläder, smycken och väskor. Sherezade Zoco är en av flera butiker i staden med arabisk touch. Botaniser bland färgstarka tyger, vattenpipor och annorlunda accessoarer till tonerna av mystisk magdansmusik. Kanske blir du inspirerad att köpa med någon läcker inredningsdetalj hem?

 

Tetería Háren

Bohemisk atmosfär på Tetería Háren

Calle Andrés Pérez, 3

Det finns caféer som serverar kaffe och så finns det teterÍor där man kan botanisera bland spännande tesmaker. Till de sistnämnda hör Tetería Háren, som är en de mest kända i Málaga. Inklämt i en trång gränd verkar den inte mycket för världen, men detta charmigt bohemiska ställe i flera våningar är väl värt ett besök. Slå dig ner på en matta på golvet, drick välsmakande mintte och ät en söt baklava. Få turister hittar hit vilket gör att teterian fortfarande känns väldigt lokal. 

 

Gofre's

Gofre's

Shawarma på stående fot

Calle Calderería, 5

Att strosa runt bland gator och torg tar på krafterna. När blodsockernivån sjunker, varför inte passa på att svänga förbi något av Málagas många Shawarma-ställen? Perfekt om du har ont om tid, men inte vill äta på Mc Donalds. Den arabiska snabbmaten och kebabliknande rätten hittar du bland annat på Gofre’s, som har funnits i Málaga i över 30 år. 

 

 

VINGS MALAGA

Malaga är huvudorten längs Costa del Sol, och en perfekt bas
för att utforska den här delen av Andalusien. Reser du med Ving väljer du själv
hur länge du ska vara borta, och vi har hotell från två till fem vingar.

Vings Malaga

 

 

Kanske gillar du även dessa artiklar?