Se hotell (1)

Resor till Spanish Grand Prix

Spanien

Stallen i Formel 1 känner väl till Circuit de Barcelona-Catalunya. De har tävlat här sedan 1991, och dessutom utförs många tester på banan.

Men det innebär inte att den saknar utmaningar. Barcelonas blandning av hög- och lågfartskurvor, tillsammans med det sträva och lite knöliga underlaget gör ett lopp både fysiskt och tekniskt krävande. Däckslitaget är mycket högt, och de varierade vindar som sveper över banan betyder att en optimal inställning kan vara svår att åstadkomma.

Vem av förarna som hamnar högst upp på pallen avgörs oftast i Elf corner, banans bästa omkörningssträcka, men säsongens största utmaning för förarna är de avslutande två kurvorna, kallade New Holland. Här måste man komma ut med hög fart för att maximera hastigheten ner till start/mål och in mot Elf.

2015 var det 25 år sedan Barcelona stod värd för Spanish Grand Prix för första gången. Michael Schumacher har varit den mest framgångsrike föraren på banan, med totalt sex segrar. Bland de aktiva förarna har Kimi Räikkönen, Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton och Felipe Massa tagit hem segrar här.

Biljettkategorier

I grundpriset ingår så kallade 'General Admission'-biljetter:
South and West General Entrance (Pelouse): Pelouse-sektionen är den allmänna delen av Circuit de Cataluña, som ligger utmed den västra sidan. Härifrån ser man olika delar av banan, kurvor såväl som delar av den långa raksträckan. Begränsat insläpp.

Mot tillägg kan du beställa 'I eller J'-biljetter, eller biljetter på Main Grandstand:
Grandstand I: Detta var den första täckta läktaren, och ligger framför svängen Turisme de Cataluña, innan huvudrakan, som är en av banans snabbaste svängar.
Grandstand J: Mittemot depåerna, med full överblick över däckbyten och startfält, samt finish och avslutningsceremonin.
Main Grandstand: Med sitt läge precis framför depån har man fin utsikt över däckbyten, startlinje och ceremonin på podiet. Lika fin är utsikten över den sista kurvan innan huvudrakan (Turisme of Cataluña), som är en av de snabbaste och svåraste på hela banan.

Alla gäster får varsitt välkomstpaket med biljettficka, öronpluggar, regnponcho, solkräm och penna i en praktisk påse.

Filtrera och sök resa

Våra kunder om Spanish Grand Prix

Resmålet har ännu inga omdömen

Skriv omdöme
Klimat och väder
 • januari
13°6°
4
Soltimmar/dag
12°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • februari
14°7°
5
Soltimmar/dag
12°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • mars
16°9°
5
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • april
18°11°
7
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • maj
22°14°
8
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • juni
25°18°
9
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • juli
28°21°
10
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
28°21°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • september
25°19°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • oktober
21°15°
5
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • november
16°11°
5
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • december
13°7°
4
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3-4 timmar från Stockholm.
Transport till Formel 1-banan
I ditt Formel 1-paket ingår biljett till lördagens kvalificering och till huvudloppet på söndagen.
Transport med buss mellan ditt hotell och Formel 1-banan ingår också, liksom reseledarservice (engelsktalande).
Restiden mellan hotellet och Formel 1-banan är cirka 50 minuter.
Transport mellan flygplatsen och hotellet ingår inte.
Fakta

Vår service

Du reser på egen hand. Men det finns representanter för Thomas Cook Sport på resmålet, som du kan kontakta om det blir nödvändigt. Telefonnummer finns i dina resehandlingar.

Hållbart resande

Ving stöder sedan 1999 organisationen Ecpat mot barnsexhandel. Läs mer i hotellpärmen eller i vår resmålsguide.

Pass och visum

Alla personer som reser till länder utanför EU måste ha ett pass, som oftast ska vara giltigt sex månader efter hemkomst. För resor inom EU krävs att man har pass eller nationellt ID-kort. För resor inom EU ska det vara giltigt under hela resan. Läs mera på ving.se/pass-visum. Pass- och visumfrågor ska ställas till respektive lands ambassad eller konsulat.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccinportalen.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt Barcelona

De regionala myndigheterna tar ut en hotellskatt på övernattningar i Barcelona, samt i övriga Katalonien. Skatten varierar mellan 0,72 euro och 2,48 euro per dygn och per person beroende på hotellkategori. Skatten betalas direkt till hotellet.

För 5-stjärniga hotell uppgår kostnaden till 2,48 euro per dygn och person.
För 4-stjärniga hotell är kostnaden 1,21 euro per dygn och person.
För 3-stjärniga hotell och övriga, är kostnaden 0,72 euro per person och dygn.

Barn/ungdomar som inte fyllt 17 år är undantagna från skatten. Vings klassificering kan skilja sig från den officiella klassificeringen av hotellet, som utgör grunden för skattens storlek.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Kort accepteras i stor utsträckning och uttagsautomater finns. Den bästa växelkursen för kontanter får man som regel om man växlar i Sverige, före avresa. Om du hyr bil garanteras depositionen ofta med kort. Många hotell kräver ett avdrag av kortet som garanti för extra utgifter, öppna telefon etc.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Spanish Grand Prix