Hotell (283)

Resor till Italien

En resa till Italien är en resa till god mat, vackra stränder och tusenårig kultur, bland mycket annat.

Ving erbjuder resor till flera spännande resmål i Italien, från Taormina i söder till Milano i norr. Du kan resa till huvudstaden Rom, det historiska Florens, eller något av våra resmål på Sardinien och Sicilien, bland mycket annat. Med Ving kan du också skräddarsy din resa till Italien så den passar dig, året runt.

Sol och bad eller konst och kultur?

De finns många som bokar sin resa till Italien för att njuta av landets många konstskatter, vare sig man menar Uffizierna i Florens, amfiteatern i Verona, eller något av Roms många palats och gallerier. Här finns alltid något vackert att se och beundra, i byggnaderna, längs gatorna, och ofta även ute i naturen. Under en weekendresa till Venedig kan du frossa i arkitektur och i Milano flödar det senaste inom mode och inredning. Är du mer sugen på sol och bad under din resa till Italien ska du ta dig lite söderut, till något av våra resmål i Neapel-trakten, eller på Sardinien och Sicilien. Extra lyxig får du på ön Capri, här väntar en riktig en drömsemester. Runt om i Italien kan du kombinera sol och bad med god mat och sevärdheter, allt i din egen takt och antingen för en weekend eller en längre semester.

Italian Grand Prix

Varje år lockas motorentusiaster från hela världen att resa till Italien, för att se och uppleva Italian Grand Prix, ett av Formel 1-cirkusens mest kända lopp, som går av stapeln på Monza-banan varje höst. Hos Ving kan du boka en resa där både flyg, hotell och biljetter till de två loppen ingår.

Hitta ditt hotell
Väder
När är det bäst väder i Italien?
Ving har många resmål i Italien, på öarna Sicilien och Sardinien, längs Amalfikusten och städerna Rom, Florens, Bologna, Venedig, Verona och Milano. De flesta av resmålen har medelhavsklimat, med långa, varma somrar och milda vintrar.

Amalfikusten

På Amalfikusten ligger Vings resmål Capri, Positano och Sorrento. Här är det högsäsong från maj till oktober. Då är det som torrast och temperaturen ligger i genomsnitt på 22-29 grader, med sin topp i juli och augusti. Även april och november är behagliga med 17-18 grader, med lite mer nederbörd. Vintermånaderna sträcker sig från december till mars, med dagstemperaturer runt 11-14 grader.

Sicilien

På Sicilien har Ving resmålen Giardini-Naxos, Taormina och Cefalu. Här kan du redan i april få uppleva sommartemperaturer på 20 grader, med kyligare nätter. I juni har temperaturen stigit till 29 grader och vattnet bjuder på badvänliga 21 grader. I juli och augusti är det i snitt 31 grader varmt för att sedan successivt sjunka till 28 grader i september och 24 i oktober. I november är det fortfarande ca 20 grader i luften och 19 i vattnet. Maj till september är de torraste månaderna. Från december till mars ligger lufttemperaturen på 14-17 grader.

Sardinien

Ving har resmålen Alghero och Costa Smeralda på Sardinien. Varmast och torrast är det från juni till augusti, ca 29-32 grader dagtid. Även våren (april-maj) och hösten (oktober-november) är behagligt varma, med ca 19-24 grader. December, januari och februari är de kallaste månaderna, med ca 13-15 grader i luften dagtid. I mars stiger temperaturen igen och våren gör sitt inträde med 17 grader i snitt.

Rom

Den mest populära perioden att resa till Rom är från april till och med oktober, då visar sig solen som mest och det regnar som minst. På sommaren kan det bli riktigt varmt, 28-31 grader mellan juni och september. April-maj och oktober bjuder på lite lägre temperaturer, ca 19-23 grader. Därefter dalar temperaturen för att ligga runt 17 grader i november och 12-16 grader från december till mars.

Toscana, Bologna, Venedig, Verona och Milano

Gemensamt för dessa områden är de behagliga temperaturerna under sen vår. Redan i maj är det 21-24 grader varmt, för att stiga till 24-31 grader mellan juni och september. I oktober bjuder städerna på 17-20 graders värme, innan hösten träder in i november med ca 11-15 grader. Under vintermånaderna, december till februari, är dagstemperaturen ca 4-10 grader. På den toskanska kusten, i Pisa, Viareggio och Forte dei Marmi, är det mildare dessa månader än i Florens som ligger inåt landet i samma region. På kusten är det ca 10-14 grader dagtid. I mars stiger temperaturen till 11-14 grader och i april är våren tillbaka med 16-19 grader i luften.
Pass och visum
För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Italiens ambassad på telefon 08-545 671 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Italien.

Resor till Italien

Mer om Italien

Så dricksar du

Så dricksar du i Italien

Städare: 1-2 euro per person och natt.
Piccolon: 1-2 euro per bagage.
Servitören: Service charge på 20 procent är som regel lagt på notan. Om man är mycket nöjd med mat och service kan man lägga några euro extra. Taxichauffören: Förväntar sig inte dricks.
Frisören: Ingenting.
Kommentar: På bensinstationerna ger man 1-2 euro om man får hjälp att tvätta rutan eller kanske med att kolla luften i däcken.

Vings Rom

SÖK DIN RESA TILL Italien