Italien

Italien

Italien

När vi tänker på Italien är det kanske i första hand pasta och fotboll vi associerar till. Men Italien har självklart mycket mer att erbjuda sina besökare. För att resa längs den europeiska stöveln är en konstnärlig njutning.

Läs mer om Italien Dölj text

Från Alpernas toppar och Dolomiternas spetsiga klippor till Toscanas intagande landskap, via det antika Rom till det kaotiska Neapel. Estetiskt, passionerat och dramatiskt. Tre ord som kan sammanfatta såväl Italien som det italienska folket.

När är det bäst väder i Italien?
Ving har många resmål i Italien, på öarna Sicilien och Sardinien, längs Amalfikusten och städerna Rom, Florens, Bologna, Venedig, Verona och Milano. De flesta av resmålen har medelhavsklimat, med långa, varma somrar och milda vintrar.

Amalfikusten
På Amalfikusten ligger Vings resmål Capri, Positano och Sorrento. Här är det högsäsong från maj till oktober. Då är det som torrast och temperaturen ligger i genomsnitt på 22-29 grader, med sin topp i juli och augusti. Även april och november är behagliga med 17-18 grader, med lite mer nederbörd. Vintermånaderna sträcker sig från december till mars, med dagstemperaturer runt 11-14 grader.

Sicilien
På Sicilien har Ving resmålen Giardini-Naxos, Taormina och Cefalu. Här kan du redan i april få uppleva sommartemperaturer på 20 grader, med kyligare nätter. I juni har temperaturen stigit till 29 grader och vattnet bjuder på badvänliga 21 grader. I juli och augusti är det i snitt 31 grader varmt för att sedan successivt sjunka till 28 grader i september och 24 i oktober. I november är det fortfarande ca 20 grader i luften och 19 i vattnet. Maj till september är de torraste månaderna. Från december till mars ligger lufttemperaturen på 14-17 grader.

Sardinien
Ving har resmålen Alghero och Costa Smeralda på Sardinien. Varmast och torrast är det från juni till augusti, ca 29-32 grader dagtid. Även våren (april-maj) och hösten (oktober-november) är behagligt varma, med ca 19-24 grader. December, januari och februari är de kallaste månaderna, med ca 13-15 grader i luften dagtid. I mars stiger temperaturen igen och våren gör sitt inträde med 17 grader i snitt.

Rom
Den mest populära perioden att resa till Rom är från april till och med oktober, då visar sig solen som mest och det regnar som minst. På sommaren kan det bli riktigt varmt, 28-31 grader mellan juni och september. April-maj och oktober bjuder på lite lägre temperaturer, ca 19-23 grader. Därefter dalar temperaturen för att ligga runt 17 grader i november och 12-16 grader från december till mars.

Toscana, Bologna, Venedig, Verona och Milano
Gemensamt för dessa områden är de behagliga temperaturerna under sen vår. Redan i maj är det 21-24 grader varmt, för att stiga till 24-31 grader mellan juni och september. I oktober bjuder städerna på 17-20 graders värme, innan hösten träder in i november med ca 11-15 grader. Under vintermånaderna, december till februari, är dagstemperaturen ca 4-10 grader. På den toskanska kusten, i Pisa, Viareggio och Forte dei Marmi, är det mildare dessa månader än i Florens som ligger inåt landet i samma region. På kusten är det ca 10-14 grader dagtid. I mars stiger temperaturen till 11-14 grader och i april är våren tillbaka med 16-19 grader i luften.

  • Valuta: Euro (EUR)
  • Antal resmål:  19
  • Antal hotell:  451

Våra resmål i Italien