Hotell (343)

Resor till Italien

En resa till Italien är en resa till god mat, vackra stränder och tusenårig kultur, bland mycket annat.
Ving erbjuder resor till flera spännande resmål i Italien, från Taormina i söder till Milano i norr. Du kan resa till huvudstaden Rom, det historiska Florens, eller något av våra resmål på Sardinien och Sicilien, bland mycket annat. Med Ving kan du också skräddarsy din resa till Italien så den passar dig, året runt.

Sol och bad eller konst och kultur?

De finns många som bokar sin resa till Italien för att njuta av landets många konstskatter, vare sig man menar Uffizierna i Florens, amfiteatern i Verona, eller något av Roms många palats och gallerier. Här finns alltid något vackert att se och beundra, i byggnaderna, längs gatorna, och ofta även ute i naturen. Under en weekendresa till Venedig kan du frossa i arkitektur och i Milano flödar det senaste inom mode och inredning. Med Ving kan du även resa till medeltidsstaden Bergamo i norra Italien som endast ligger en timme bort från Milano med tåg eller buss.

Är du mer sugen på sol och bad under din resa till Italien ska du ta dig lite söderut, till något av våra resmål i Neapel eller i trakterna runt omkring, eller på Sardinien och Sicilien. Extra lyxig får du på ön Capri, här väntar en riktig en drömsemester. Runt om i Italien kan du kombinera sol och bad med god mat och sevärdheter, allt i din egen takt och antingen för en weekend eller en längre semester.

Italian Grand Prix

Varje år lockas motorentusiaster från hela världen att resa till Italien, för att se och uppleva Italian Grand Prix, ett av Formel 1-cirkusens mest kända lopp, som går av stapeln på Monza-banan varje höst. Hos Ving kan du boka en resa där både flyg, hotell och biljetter till de två loppen ingår.
Hitta ditt hotell

SÖK DIN RESA TILL Italien

Resor till Italien

Toscana
Upplev Toscana upplev välkända sevärdheter, härliga sandstränder, italienska delikatesser, och självklart böljande kullar med charmiga vingårdar.
Amalfikusten
Amalfikusten lockar med flera kända resmål, som Capri, Positano och Sorrento. Under din resa till Amalfikusten finns flera populära sevärdheter inom räckhåll, exempelvis Pompeji och vulkanen Vesuvius.
Sicilien
På en resa till Sicilien får du uppleva Italien när det är som allra bäst. Njut av det världsberömda köket, fina stränder, historiska sevärdheter och ett stort utbud av shopping.
Sardinien
På Sardinien kan du vältra dig i italienska läckerheter och fina stränder, men en resa till Sardinien passar även om du vill aktivera dig under resan, med bergsklättring, ridning eller vandring.
Rom
När du reser till Italiens huvudstad Rom med Ving kan du välja mellan flera hotell med riktigt bra lägen där du har gångavstånd till Roms alla sevärdheter och attraktioner.
Milano
Till Milano reser du i första hand för shopping, opera eller fotboll. Eller för all del högklassiga restauranger, kultur, konst och arkitektur.
Venedig
Om du vill du resa på en romantisk weekend till Italien på tu man hand ska du resa till Venedig. Ving har hotell i alla prisklasser.
Bologna
Bologna är en vacker stad, rik på kulturskatter och sevärdheter, perfekt för en weekend eller några dagar. Bologna är också känt som Italiens kulinariska huvudstad.
Verona
Varför inte boka en romantisk weekend i Romeo och Julias hemstad Verona, där Ving erbjuder ett tiotal hotell, alla med centralt läge.
Bergamo
Med Ving kan du nu resa till den medeltida staden Bergamo i norra Italien. Bergamo bjuder på en härlig blandning av historisk charm och modernt stadsliv.
Neapel
Upplev pizzans hemstad med Ving och skräddarsy din semester precis som du vill ha den.

Mer om Italien

Vingård i Toscana

Drömmen om Toscana

Vår reseexpert Tomas har länge haft en sommardröm om att bo i ett hus i Toscana - och sommaren 2022 var året när han gjorde drömmen till verklighet. Här hittar du Tomas bästa tips på vad du inte får missa i Toscana.

Shopping i Milano

Claras weekend i Milano

Vår egen reseexpert Clara som älskar storstäder åkte på en weekend till vackra Milano. Här delar hon med sig av inspirerande restips från staden.

Så dricksar du

Så dricksar du i Italien

Städare: 1-2 euro per person och natt.
Piccolon: 1-2 euro per bagage.
Servitören: Service charge på 20 procent är som regel lagt på notan. Om man är mycket nöjd med mat och service kan man lägga några euro extra. Taxichauffören: Förväntar sig inte dricks.
Frisören: Ingenting.
Kommentar: På bensinstationerna ger man 1-2 euro om man får hjälp att tvätta rutan eller kanske med att kolla luften i däcken.