Se hotell (8)

Resor till Capri

En resa till exklusiva Capri erbjuder bland annat en mängd romantiska krogar och sköna promenader genom kryddoftande landskap.

Bara en knapp timmes resa från mångmiljonstaden Neapel ligger den mytomspunna paradisön Capri. Det är ett exklusivt resmål med branta klippor, klart vatten, pittoreska byar och underbara vyer. Här kan du sitta bredvid sfinxen i San Micheles sagolika trädgård och blicka ut över den mytomspunna och romantiska ön. Eller njuta av utsikten genom att ta sittliften från Anacapri upp till toppen på Monte Solaro.

Bad på Capri

På Capri badar man främst från klippor eller någon av stränderna vid Marina Grande eller Marina Piccola. Men du har också goda chanser att hitta ditt eget smultronställe under din resa till Capri. Ön är full av klippbad och det är ofta mödan värt att leta en stund. Det kristallklara svalkande Medelhavet är en fröjd att kasta sig i efter en innehållsrik dag med upptäckter på ön.

Sevärdheter i omgivningarna

Capri är en utmärkt utgångspunkt för utflykter. Besök Pompeji, staden som begravdes av ett oväntat vulkanutbrott från Vesuvius. Eller Neapel, mångmiljonstaden med sitt enorma utbud. Vi kan också rekommendera en resa längs en av världens vackraste kuststräckor, Amalfikusten. Eller varför inte prova någon av öns egna utflyktsmål? En spännande tur går med båt till Den blå grottan, dit man endast kan ta sig med roddbåt vid ebb. Det finns också gott om andra båtturer kring ön, med både grottbesök och tillfällen till svalkande bad.

Vings resor till Capri

När du bokar din resa till Capri med Ving kan du själv välja när du vill resa och hur länge du vill vara borta. Du kan även kombinera din semester på Capri med en vistelse på ett annat resmål, exempelvis Sorrento. Ving erbjuder ett tiotal hotell utspridda över ön, och flera av dem har nära till både centrum och strand.

Bra att veta
 • Hotell på stranden
 • Centrala hotell
 • Kombinera resmål
 • Lokala restauranger
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Capri

Mat & Dryck
5,0
Sevärdheter
4,0
Shopping
4,0
Väder
 • januari
11°6°
3
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • februari
11°6°
4
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • mars
14°8°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • april
18°11°
6
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • maj
22°15°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • juni
26°18°
9
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juli
29°21°
10
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
29°21°
9
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • september
26°19°
8
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • oktober
21°15°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • november
17°13°
4
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • december
13°8°
3
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
Stränder
Capris kust utgörs av klippor med badterrasser. Öns största strand är den 200 meter långa Marina Grande vid hamnen. Här finns såväl vattensporter som solstolar och parasoll att hyra.
En annan strand värd ett besök är Marina Piccola, en privat strand av småsten. Här är entré och faciliteter mot avgift.

Hotell med pool

Om hotellet har pool är den öppen under sommarsäsongen, cirka maj till september, perioden kan variera beroende på utomhustemperatur.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 7 timmar från Stockholm inkl. mellanlandning.

Så reser du hit

Till Capri reser du reguljärt med Ving under sommarsäsongen.

Flygen går från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn och landar på Neapels flygplats.
Bokar du en reguljär paketresa till Capri med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från flygplatsen utanför Neapel är ca 2 timmar och 30 minuter, beroende på trafik.

Du kan också ta dig från flygplatsen till Capri på egen hand, med taxi och båt samt bergbana eller buss från hamnen till Capri stad/Anacapri.

Båtarna går följande rutter under dagtid:
Neapel – Capri
Capri – Neapel
Sorrento – Capri
Capri – Sorrento
Mat, dryck och nattliv
På Capri hittar du gott om trevliga restauranger, tavernor och caféer.
På Capri finns ett stort urval av barer och pubar samt några diskotek och nattklubbar. Nattlivet börjar först efter kl. 22 och slutar runt 04-tiden. Entré till nattklubbar kostar i regel 20-30 euro.
Det är två huvudfestivaler på Capri. I maj är det Festa di San Costanzo och i juni är det Festa di Sant´Antonio med färgrika processioner och konserter. Under sommaren arrangeras även flera konserter.
Shopping
Exklusiv shopping finns det gott om på Capri, men du kan också passa på att gynna de lokala butiksägarna genom att köpa limoncello från Capri, ett par fina sandaler eller en parfym. Här finns också finns flera juvelerare än man kan räkna.
Aktiviteter och sevärdheter
Här kan du ägna dig åt aktiviteter som exempelvis tennis och vandring på ordnade leder.
Hur du tar dig runt
Du kan ta dig runt på Capri med lokalbuss eller taxi. Du kan också åka båt till Sorrento och Neapel.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Italiens ambassad på telefon 08-545 671 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Italien.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomat finns.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 Volt. Europeisk standard.

Språk

Italienska

Övrigt

Stora nivåskillnader, trappor och trånga passager. Intensiv trafik. Under augusti råder den absoluta högsäsongen.
Sök din resa till Capri