Hotell (55)

Resor till Toscana

Upplev Toscana upplev välkända sevärdheter, härliga sandstränder, italienska delikatesser, och självklart böljande kullar med charmiga vingårdar.
Ving har olika resmål och en rad hotell att välja mellan i Toscana. Är det en solresa du är ute efter rekommenderar vi hotellen i Viareggio och Forte dei Marmi, där många hotell ligger nära stranden. Det finns även flera vuxenhotell att välja mellan för dig som önskar en lugnare semester. I Florens och Pisa ligger de flesta hotell centralt, och vill du unna dig något extra kan du boka ett lyxhotell.

Kultur och sevärdheter

Brinner du för historia och kultur kan du frottera dig i det under en resa till Toscana. Besök Florens, kulturens högborg som dignar av historiska byggnader, fina kyrkor och intressanta muséer, eller Pisa-staden som kan skryta med mycket mer än sitt berömda, lutande torn. Du behöver inte heller nöja dig med ett och samma resmål under din semester utan kan ta dig runt mellan de olika städerna i Toscana med hyrbil, buss eller tåg.

Kusten utanför Toscana

Längs kusten finns en 15 kilometer lång sandstrand som sträcker sig hela vägen mellan badorterna Viareggio och Forte dei Marmi. Området har lockat besökare ända sedan 1950-talet och än idag är det minst lika populärt att resa hit, mycket tack vare den fina sandstranden. På strandpromenaden som följer stranden ligger restauranger och butiker sida vid sida, och det är också strandpromenaden som är den naturliga samlingsplatsen om kvällarna.

Bra restauranger

Italien som land är känt för sin mat- och vinkultur, och kanske regionen Toscana i synnerhet. Karaktäristiskt för den toscanska matkulturen är förstklassiga råvaror med enkel tillagning. Tack vare närheten till havet är det lätt att få tag på mustiga fisk- och skaldjursrätter här, och en rätt som är signifikant för regionen är grytan Cacciuccho. Det finns gott om restauranger i området, som generellt håller en relativt hög prisnivå.

Besök en vingård

Toscana är antagligen den del av Italien som starkast förknippas med vinproduktion och vingårdar. Det är här de allra finaste och bästa vinerna produceras, som Chianti och Brunello. På många vingårdar i Toscana går det att boka in ett besök för rundvisning och vinprovning, och efteråt kan man köpa med sig viner hem som minne av sin resa till Toscana. En populär dagsutflykt från Florens är den så kallade Chiantigiana, "chiantivägen". Den sträcker sig från Florens till staden Sienna och längs vägen passerar du Toscanas vackra omgivningar och Chianti Classico-regionen.
Hitta ditt hotell
Sök din resa till Toscana

Resor till Toscana

En resa till Florens blir bäst om du bor centralt, med gångavstånd till alla sevärdheter, restauranger och butiker. Hos Ving kan du välja bland ett sjuttiotal hotell.
Forte dei Marmi
I Forte dei Marmi får du en semester med hög klass på allt, från de läckra restaurangerna och det trendiga nattlivet till den fina stranden och de eleganta modebutikerna.
Viareggio
Viareggio är en stor badort som kan stoltsera med en 15 km lång sandstrand och en strandpromenad som kantas av serveringar och butiker, lika bra för en weekend som för en lite längre resa.
Pisa
Pisa har fler sevärdheter än det berömda lutande tornet, här finns dessutom shopping, historia, kultur, mat och dryck i världsklass.

Inspiration

Vingård i Toscana

Drömmen om Toscana

Vår reseexpert Tomas har länge haft en sommardröm om att bo i ett hus i Toscana - och sommaren 2022 var året när han gjorde drömmen till verklighet. Här hittar du Tomas bästa tips på vad du inte får missa i Toscana.

Patriks bästa tips i Toscana

Att säga att Vings Patrik Marklund är förtjust i Italien är en underdrift. Han har varit i nord, syd, öst och väst. Till slut var det dags för vykortsvackra Toscana. Här är hans bästa resetips.