Hotell (76)

Resor till Toscana

Upplev Toscana idag och boka en resa till Florens, Pisa, Viareggio eller Forte dei Marmi. HÀr vÀntar vÀlkÀnda sevÀrdheter, hÀrliga sandstrÀnder, smakrika italienska delikatesser, och sjÀlvklart böljande kullar med charmiga vingÄrdar.

Ving har olika resmĂ„l och en rad hotell att vĂ€lja mellan i Toscana. Är det en solresa du Ă€r ute efter rekommenderar vi hotellen i Viareggio och Forte dei Marmi, dĂ€r mĂ„nga hotell ligger nĂ€ra stranden. Det finns Ă€ven flera vuxenhotell att vĂ€lja mellan för dig som önskar en lugnare semester. I Florens och Pisa ligger de flesta hotell centralt, och vill du unna dig nĂ„got extra kan du boka ett lyxhotell.

Kultur och sevÀrdheter

Brinner du för historia och kultur kan du frottera dig i det under en resa till Toscana. Besök Florens, kulturens högborg som dignar av historiska byggnader, fina kyrkor och intressanta muséer, eller Pisa-staden som kan skryta med mycket mer Àn sitt berömda, lutande torn. Du behöver inte heller nöja dig med ett och samma resmÄl under din semester utan kan ta dig runt mellan de olika stÀderna i Toscana med hyrbil, buss eller tÄg.

Kusten utanför Toscana

LÀngs kusten finns en 15 kilometer lÄng sandstrand som strÀcker sig hela vÀgen mellan badorterna Viareggio och Forte dei Marmi. OmrÄdet har lockat besökare Ànda sedan 1950-talet och Àn idag Àr det minst lika populÀrt att resa hit, mycket tack vare den fina sandstranden. PÄ strandpromenaden som följer stranden ligger restauranger och butiker sida vid sida, och det Àr ocksÄ strandpromenaden som Àr den naturliga samlingsplatsen om kvÀllarna.

Bra restauranger

Italien som land Àr kÀnt för sin mat- och vinkultur, och kanske regionen Toscana i synnerhet. KaraktÀristiskt för den toscanska matkulturen Àr förstklassiga rÄvaror med enkel tillagning. Tack vare nÀrheten till havet Àr det lÀtt att fÄ tag pÄ mustiga fisk- och skaldjursrÀtter hÀr, och en rÀtt som Àr signifikant för regionen Àr grytan Cacciuccho. Det finns gott om restauranger i omrÄdet, som generellt hÄller en relativt hög prisnivÄ.

Besök en vingÄrd

Toscana Àr antagligen den del av Italien som starkast förknippas med vinproduktion och vingÄrdar. Det Àr hÀr de allra finaste och bÀsta vinerna produceras, som Chianti och Brunello. PÄ mÄnga vingÄrdar i Toscana gÄr det att boka in ett besök för rundvisning och vinprovning, och efterÄt kan man köpa med sig viner hem som minne av sin resa till Toscana. En populÀr dagsutflykt frÄn Florens Àr den sÄ kallade Chiantigiana, "chiantivÀgen". Den strÀcker sig frÄn Florens till staden Sienna och lÀngs vÀgen passerar du Toscanas vackra omgivningar och Chianti Classico-regionen.

Hitta ditt hotell
VĂ€der
 • januari
9°2°
4
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • februari
10°2°
4
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • mars
14°6°
4
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • april
18°8°
6
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • maj
23°12°
9
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • juni
28°16°
10
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • juli
31°19°
11
Soltimmar/dag
23
Regnfria dagar
 • augusti
31°18°
10
Soltimmar/dag
22
Regnfria dagar
 • september
26°16°
7
Soltimmar/dag
21
Regnfria dagar
 • oktober
20°12°
5
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • november
15°8°
3
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • december
9°3°
3
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
I Toscana, dÀr Ving har resor till Florens, Pisa, Viareggio och Forte dei Marmi rÄder varma somrar och milda vintrar. BÀsta tiden att resa hit Àr frÄn maj till oktober. DÄ Àr det som varmast och ljusast, 20-31 grader i Florens, 21-29 grader i Pisa och 19-26 grader i Viareggio och Forte dei Marmi. Juni till september Àr ocksÄ de torraste mÄnaderna med minst nederbörd.

Maj, juni, juli, augusti, september och oktober

Klimatet i maj pĂ„minner om svensk sommar, men med svalare kvĂ€llar. Temperaturen ligger runt 19-23 grader dagtid och kring 11-12 grader nattetid. I juni stiger temperaturen till 22-28 grader för att dĂ€refter landa pĂ„ ca 26-31 grader i juli och augusti. Juli Ă€r den torraste mĂ„naden pĂ„ Ă„ret. Början av hösten Ă€r varm, med ca 23-26 grader i september. Även oktober bjuder pĂ„ ca 18-20 grader dagtid.

November, december, januari, februari, mars och april

I november sjunker temperaturen till ca 13-15 grader och risken för regn ökar. Mellan december och mars ligger dagstemperaturen runt 9-14 grader och nattemperaturen kring 3-6 grader. VĂ„ren trĂ€der in i april och temperaturen klĂ€ttrar upp till ca 15-18 grader dagtid. Även soltimmarna ökar ju nĂ€rmre sommaren kommer.

Resor till Toscana

Florens
 • Mat & Dryck
 • SevĂ€rdheter
 • Shopping
En resa till Florens blir bÀst om du bor centralt, med gÄngavstÄnd till alla sevÀrdheter, restauranger och butiker. Hos Ving kan du vÀlja bland ett sjuttiotal hotell.
Forte dei Marmi
I Forte dei Marmi fÄr du en semester med hög klass pÄ allt, frÄn de lÀckra restaurangerna och det trendiga nattlivet till den fina stranden och de eleganta modebutikerna.
Viareggio
Viareggio Àr en stor badort som kan stoltsera med en 15 km lÄng sandstrand och en strandpromenad som kantas av serveringar och butiker, lika bra för en weekend som för en lite lÀngre resa.
Pisa
Pisa har fler sevÀrdheter Àn det berömda lutande tornet, hÀr finns dessutom shopping, historia, kultur, mat och dryck i vÀrldsklass.

Inspiration

Sök din resa till Toscana