Se hotell (10)

Resor till Giardini - Naxos

Din resa till Giardini Naxos erbjuder både sicilianskt vardagsliv och lata dagar vid stranden, kanske med en och annan utflykt till lands eller till havs.

Giardini Naxos består egentligen av två bydelar. När du reser med Ving kan du välja att bo nära Naxosstranden eller Recanatistranden. Var du än väljer att bo har du nära till både restauranger, shopping, sol och bad.

Hotell vid Naxosstranden

Om du bokar en resa till något av våra hotell vid den barnvänliga Naxosstranden hamnar du mitt i det sicilianska folklivet kring torget Piazza Roma. På den ena sidan av Naxos långa strandpromenad ligger Lidobadet och de offentliga stränderna, på den andra hittar du ett stort utbud av restauranger, caféer och butiker. Från Naxosstranden kan du också ta båten till ön Isola Bella och snorkla, samt utforska de fantasifullt utformade grottorna.

Recanatistranden

Bokar du i stället en resa till något av våra hotell vid naturstranden Recanati är du omgiven av moderna turistanläggningar, restauranger och ett rikt nöjesliv. Prisnivån är låg jämfört med övriga Italien. Stranden erbjuder sköna dagar med sol och bad, och från hamnen finns det gott om utflyktsbåtar om du känner för att resa ut på havet i den vackra Naxosbukten. Oavsett var du väljer att bo består det främsta kvällsnöjet i att avnjuta en lång middag på någon av de lokala trattoriorna.

Bra att veta
 • Lång strandpromenad
 • Barnvänliga stränder
 • Hotell på stranden
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Giardini - Naxos

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
14°7°
4
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • februari
14°7°
5
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • mars
17°9°
6
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • april
20°11°
7
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • maj
23°15°
8
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • juni
29°19°
10
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • juli
31°22°
10
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • augusti
31°22°
9
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • september
28°20°
8
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • oktober
24°16°
6
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • november
20°13°
6
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
16°9°
4
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
Stränder
Stränderna är i allmänhet bra och idylliska, med många små vikar med både sand och stenar. Om hotellet har pool är den öppen under sommarsäsongen, cirka maj till september, kan variera beroende på utomhustemperatur.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca sju timmar från Stockholm, inklusive mellanlandning.

Så reser du hit

Hit kan du resa året runt med Ving på reguljära flygresor med flexibla reslängder.
Till Giardini Naxos reser du på egen hand med reguljärflyg från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från flygplatsen utanför Catania till Giardini-Naxos är ca 50 minuter (ca 60 kilometer), beroende på trafik.
Mat, dryck och nattliv
Stort utbud av restauranger, mestadels med italiensk och siciliansk mat.
Livligt nattliv, främst vid Recanatistranden.
Shopping
På resmålet finns en del butiker och affärer med blygsam shopping.
Aktiviteter och sevärdheter
Vattensporter vid stranden.
Hur du tar dig runt
Buss och taxi.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand. Ving har ingen personal på plats.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Italiens ambassad på telefon 08-545 671 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Italien.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt Giardini Naxos

På Sicilien måste samtliga resenärer betala en särskild skatt vid hotellövernattning. Skatten varierar beroende på den officiella hotellklassificeringen och vistelsens längd. Skatten betalas direkt till hotellet vid incheckning, antingen kontant eller med kort.

Följande skattesatser gäller per person och natt under perioden 1/3 till 31/10 för alla boende som är 14 år eller äldre under de första tio nätterna:

Hotell med officiell kategori 4-5 stjärnor: 2,00 euro
Hotellmed officiell kategori 3 stjärnor: 1,50 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 1-2 stjärnor: 1,00 euro

Observera att Vings klassificering av hotell kan skilja sig från den officiella klassificeringen av hotellet, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

Valuta och betalning

Euro.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 Volt. Europeisk standard.

Språk

Italienska
Sök din resa till Giardini - Naxos