Hotell (893)

Resor till USA

En resa till USA kan betyda precis vad som helst, storstäder, sol och bad, shopping, restauranger, kultur, nattliv, nöjesparker – det finns något för alla.

Vad sägs till exempel om en resa till New York, Miami Beach, Los Angeles, Hawaii eller varför inte en resa med familjen till Disney World i Orlando? Kanske har du Frihetsgudinnan, Vita huset, Golden Gate Bridge, Grand Canyon, Hollywood Boulevard eller The Strip i Las Vegas på din önskelista. Hos Ving hittar du allt det bästa som USA har att erbjuda.

Weekendresor till USA

Är du sugen på en weekendresa till en storstad finns många att välja på i USA. Du kan också kombinera din cityresa med en eller flera andra städer eller med sol och bad på kusten. Ving erbjuder resor till världsberömda och älskade städer som New York, Chicago, NewOrleans, San Francisco och många fler.

Komponera din egen drömresa

Dröm dig bort och sätt ihop just din resa till USA med Ving: Varför inte börja med ett par innehållsrika dagar i New York och fortsätta med sol och bad i södra Florida? Eller ta en tur till San Francisco, bila kustvägen ner till Los Angeles och avsluta med att besöka drömfabriken Hollywood? Eftersom du flyger reguljärt till USA kan du välja fritt, även när det gäller resans längd.

Fina stränder i USA

USA har också mycket att erbjuda dig som längtar efter härliga sandstränder. I Florida finns mängder av breda, långa sandstränder på resmål som Clearwater Beach, Fort Lauderdale och Miami Beach, för att bara nämna några av de mest kända. Med Ving kan du också resa till Hawaii där du kan koppla av på några av världens finaste stränder. Vill du kombinera strand och stad under din semester i USA kan du boka en resa till San Diego. Kaliforniens näst största stad har ett kompakt centrum med gott om restauranger och butiker, ett livligt kulturliv och långa stränder bara några mil norr om staden.

Resa med barn till USA

Ska du resa med barn kan vi varmt rekommendera Florida, få platser kan erbjuda lika mycket att se, göra och uppleva. På Disney World i Orlando finns ett gigantiskt utbud av aktiviteter och nöjen för hela familjen, på ett område större än Manhattan! Andra populära turistattraktioner i Florida är Kennedy Space Center och Universal Studios. Missa inte heller Everglades, den stora nationalparken där du bland annat kan följa med på en båtutflykt och få se vilda alligatorer. Det lättaste sättet att ta dig runt i USA är med en hyrbil, och smidigast är att boka en bil direkt från flygplatsen.

Hitta ditt hotell
Väder
När är det bäst väder i USA?
USA är ett gigantiskt land, varför klimatet skiljer sig avsevärt beroende på vart du åker.

Boston, Chicago, New York och Washington DC

I östra delen av USA ligger Vings resmål Boston, Chicago, New York och Washington DC. Gemensamt för dem är att deras klimat liknar det i södra och mellersta Sverige. Somrarna är behagligt varma och vintrarna kyliga. I Boston och Chicago är snö inte ovanligt, medan New York och Washington DC har något kortare och mildare vintrar. Den bästa tiden att åka till samtliga resmål i östra USA, om man vill ha värme, är från maj till september. Då är medeltemperaturen dagtid 20-29 grader, över 30 grader i Washington DC. Det är också den ljusaste och torraste perioden generellt sett, även om nederbörden är relativt jämnt fördelad över året.

San Francisco, Las Vegas, Los Angeles och San Diego

I västra delen av USA ligger Vings resmål San Francisco, Las Vegas, Los Angeles och San Diego. San Diegos, Los Angeles och San Franciscos klimat liknar det vid Medelhavet, med behagligt varma, torra somrar och milda vintrar. I San Diego och Los Angeles är medeltemperaturen dagtid 18-24 grader året om, medan dagstemperaturen kan sjunka under 15 grader i San Francisco på vintern. Las Vegas ligger i Mojaveöknen och har torra, heta somrar med temperaturer på upp mot 40 grader. Vintrarna är betydligt svalare, 12-15 grader dagtid och kyliga nätter ner mot nollstrecket. Luftfuktigheten är låg året om och solen skiner i genomsnitt tio timmar per dag. Regn faller sällan.

New Orleans

New Orleans har ett milt klimat året om. Somrarna är varma, med en genomsnittstemperatur över 25 grader mellan april och oktober. Juni, juli och augusti är årets hetaste månader, med ca 32-33 grader dagtid. Vintertid, mellan december och januari är temperaturen som lägst och ligger ändå kring 16-18 grader. Nattetid kan det dock bli något svalare denna period, runt 6-8 grader.

Florida

I Florida, där Vings resmål Clearwater Beach, Fort Lauderdale, Fort Myers Beach, Key West, Miami Beach, Orlando och Sanibel/Captiva Island ligger, råder tropiskt klimat. Året kan delas in i en torr period, från november till april, och en blöt period mellan maj och oktober. Temperaturen är behaglig året runt, både i luften och i vattnet. Medeltemperaturen dagtid varierar mellan 23 grader och 33 grader och i havet är det varmt, med en lägsta temperatur på ca 20-24 grader under vintermånaderna och upp till 30 grader under sommaren.

Hawaii

Hawaiis öar Maui och Ohau, där Vings resmål Honolulu ligger, har tropiskt klimat – om än inte fullt lika hett som i andra tropiska områden. Vanligtvis är inte heller luftfuktigheten lika hög, detta beroende på svalkande vindar. Temperaturen är jämn året runt, 26-30 grader dagtid och 18-23 grader nattetid. Vattentemperaturen är 24-27 grader och korta, kraftiga regnskurar förekommer året om. De följs av solsken och temperaturen sjunker inte. Hawaiis torraste månader är december och januari (samt februari för Maui) och de blötaste månaderna är april och juli.

Resor till USA

En resa till Florida kan handla om Disney World i Orlando, shopping i Miami Beach eller stränder i Key West. Eller alltihop. Med Ving kan du skräddarsy din resa till flera resmål på de tider som passar dig
Clearwater Beach
 • Barnvänligt
 • Stränder
 • Mat & Dryck
Clearwater Beach passar dig som vill ha en resa med det bästa av det mesta. Här finns stränder i toppklass och ett stort utbud av nöjen, restauranger och aktiviteter.
Fort Lauderdale
 • Shopping
 • Mat & Dryck
 • Nöjesliv
Längs kanalerna i Fort Lauderdale, "Floridas Venedig", ligger de exklusiva villorna på rad. Här kan du njuta av hög klass, välskötta stränder och ett enormt utbud av shopping under din resa.
Fort Myers Beach
Till Fort Myers ska du resa om du vill ha en semester med fokus på lugn, ro och vackra stränder. Med Ving kan du bo på ett av Floridas bästa familjehotell.
Key West
 • Nöjesliv
 • Sport/Äventyr
 • Stränder
Boka en resa med Ving till Key West, en riktig juvel som ständigt lockar till sig nya gäster. Ett tips är att boka en hyrbil tillsammans med din resa.
Miami Beach
 • Nöjesliv
 • Shopping
 • Stränder
Miami Beach är en av världens populäraste badorter, med några spektakulära hotell. Här finns allt, från fantastiska South Beach, via art deco-distriktet till nöjen och shopping i världsklass.
Orlando
 • Shopping
 • Barnvänligt
 • Sevärdheter
Orlando är mer än bara Disney World, här finns också fantastisk shopping, utmärkta restauranger och ett stort antal sevärdheter.
Sanibel/Captiva Island
 • Barnvänligt
 • Mat & Dryck
 • Shopping
Sanibel/Captiva Island är ett exklusivt resmål med barnvänliga hotell, härliga stränder och en stämning som i hög grad påminner om Karibien. Hyrbil rekommenderas.
Östra USA
Boston
På en resa till Boston kan du förvänta dig god mat, gröna parker, god mat, spännande historia och en vacker, promenadvänlig stadskärna precis intill havet -välkommen till en av USAs äldsta städer!
Chicago
Chicago är perfekt för en weekendresa. Här finns ett stort utbud av kultur, sevärdheter, restauranger, shopping och nöjen.
New York
 • Sevärdheter
 • Shopping
 • Nöjesliv
New York är ett av Vings populäraste resmål. När du reser hit med oss kan du välja mellan fler än 60 hotell med riktigt bra lägen i flera olika stadsdelar.
Washington D.C
 • Sevärdheter
USA:s huvudstad Washington är mer än bara Vita huset. När du reser hit med Ving bor du centralt och kan i lugn och ro upptäcka alla sevärdheter.
Nyhet!
New Orleans
I jazzens huvudstad kan du bäst insupa stadens nyanser på de många restaurangerna och musikscenerna. På en resa till New Orleans får du också uppleva vackra trädgårdar och det berömda French Quarter.
En resa till västra USA är full av upplevelser och upptäckter. Här finns Los Angeles med Hollywood, Disneyland och Beverly Hills. Här finns San Francisco med Golden gate, Alcatraz och Fisherman's Wharf. Söderut, inte långt från gränsen mot Mexiko, ligger San Diego, Kaliforniens näst största stad, omgiven av både ökenlandskap och berg där vingårdar pryder sluttningarna. Längs hela kusten ligger stränderna på rad; Venice Beach, Santa Monica, La Jolla och många fler. Reser du i stället inåt landet kommer du till Las Vegas, som knappast behöver någon ytterligare presentation. Hur du än väljer att resa och vart du än väljer att bo i västra USA, rekommenderas en hyrbil, för att på allvar kunna ta dig runt och uppleva denna spännande, varierade och överraskande del av USA.
Las Vegas
 • Nöjesliv
 • Mat & Dryck
 • Sevärdheter
Världens största spelstad Las Vegas behöver knappast någon närmare presentation. När du reser med Ving kan du bo på berömda Caesars Palace.
Los Angeles
 • Mat & Dryck
 • Sevärdheter
 • Shopping
Res med Ving till drömmarnas stad. Hollywood, Beverly Hills, Malibu och Disneyland är bara några av Los Angeles lockelser.
San Francisco
 • Mat & Dryck
 • Sevärdheter
 • Shopping
På en resa till San Francisco får du uppleva en av världens häftigaste och vackraste storstäder. Här finns både sevärdheter och nöjen av riktigt hög klass.
Nyhet!
San Diego
San Diego är Kaliforniens näst största stad, med milslånga stränder, folkliv, vingårdar och mängder av inspirerade restauranger.
Det är inte konstigt att så många drömmer om att resa till Hawaii, den avlägsna ögruppen rymmer såväl fantastisk natur och paradisstränder som ett stort utbud av aktiviteter, nöjesliv och sevärdheter.
Honolulu
 • Stränder
 • Barnvänligt
 • Mat & Dryck
Honolulu är ett av de absolut mest kända resmålen på Hawaii. Här njuter du av en paradissemester på världsberömda Waikiki Beach.
Maui
Hawaiis näst största ö Maui är en tropisk paradisö med några av världens finaste stränder. Med Ving bor du dessutom riktigt bra.

Mer om New York

Rundvandringar i New York

Läs våra bästa tips på fem annorlunda och fem klassiska rundvandringar, där du kan uppleva det stora äpplet både från land, hav och luft.

Upptäck staden från land, hav och luft

Vings guide till New York

Läs vår New York-korrespondents bästa tips på restauranger, aktiviteter och shopping i metropolen New York.

Vår New York-korrespondents bästa tips

Res till New York med barn

- Att komma till New York är som att trycka på reload på det slumrande barnasinnet.
Läs Jan Gradvalls tips om att resa till New York med barn.

Jan Gradvalls rekommendationer

Att kryssa på Hawaii

Upplev Hawaiis öar till havs

Få platser i världen lockar med så häftiga vågor, så intensiv grönska, så förförisk natur och så många vajande palmer över paradisstränder på ett och samma ställe som Hawaii.

SÖK DIN RESA TILL USA