USA

USA

USA

Storstäder, sol och bad, shopping, restauranger, kultur, nattliv, nöjesparker – i USA finns något för precis alla. Vad sägs till exempel om New York, Miami Beach, Los Angeles – eller varför inte en resa med familjen till Disney World i Orlando?

Hos Ving hittar du allt det bästa USA har att erbjuda. Vårt senaste tillskott är den vackra universitetsstaden Boston. Ving har även två resmål på sagolika Hawaii: Honolulu och Maui. Dröm dig bort och sätt ihop just din resa med Ving: Varför inte börja med ett par innehållsrika dagar i New York och fortsätta med sol och bad i södra Florida? Eller ta en tur till San Francisco, bila kustvägen ner till Los Angeles och avsluta med att besöka drömfabriken Hollywood? Eftersom du flyger reguljärt till USA kan du välja fritt, även när det gäller resans längd.

Läs mer om USA Dölj text

När är det bäst väder i USA?
USA är ett gigantiskt land, varför klimatet skiljer sig avsevärt beroende på vart du åker.

Boston, Chicago, New York och Washington DC
I östra delen av USA ligger Vings resmål Boston, Chicago, New York och Washington DC. Gemensamt för dem är att deras klimat liknar det i södra och mellersta Sverige. Somrarna är behagligt varma och vintrarna kyliga. I Boston och Chicago är snö inte ovanligt, medan New York och Washington DC har något kortare och mildare vintrar. Den bästa tiden att åka till samtliga resmål i östra USA, om man vill ha värme, är från maj till september. Då är medeltemperaturen dagtid 20-29 grader, över 30 grader i Washington DC. Det är också den ljusaste och torraste perioden generellt sett, även om nederbörden är relativt jämnt fördelad över året.

San Francisco, Las Vegas, Los Angeles och San Diego
I västra delen av USA ligger Vings resmål San Francisco, Las Vegas, Los Angeles och San Diego. San Diegos, Los Angeles och San Franciscos klimat liknar det vid Medelhavet, med behagligt varma, torra somrar och milda vintrar. I San Diego och Los Angeles är medeltemperaturen dagtid 18-24 grader året om, medan dagstemperaturen kan sjunka under 15 grader i San Francisco på vintern. Las Vegas ligger i Mojaveöknen och har torra, heta somrar med temperaturer på upp mot 40 grader. Vintrarna är betydligt svalare, 12-15 grader dagtid och kyliga nätter ner mot nollstrecket. Luftfuktigheten är låg året om och solen skiner i genomsnitt tio timmar per dag. Regn faller sällan.

New Orleans
New Orleans har ett milt klimat året om. Somrarna är varma, med en genomsnittstemperatur över 25 grader mellan april och oktober. Juni, juli och augusti är årets hetaste månader, med ca 32-33 grader dagtid. Vintertid, mellan december och januari är temperaturen som lägst och ligger ändå kring 16-18 grader. Nattetid kan det dock bli något svalare denna period, runt 6-8 grader.

Florida
I Florida, där Vings resmål Clearwater Beach, Fort Lauderdale, Fort Myers Beach, Key West, Miami Beach, Orlando och Sanibel/Captiva Island ligger, råder tropiskt klimat. Året kan delas in i en torr period, från november till april, och en blöt period mellan maj och oktober. Temperaturen är behaglig året runt, både i luften och i vattnet. Medeltemperaturen dagtid varierar mellan 23 grader och 33 grader och i havet är det varmt, med en lägsta temperatur på ca 20-24 grader under vintermånaderna och upp till 30 grader under sommaren.

Hawaii
Hawaiis öar Maui och Oahu, där Vings resmål Honolulu ligger, har tropiskt klimat – om än inte fullt lika hett som i andra tropiska områden. Vanligtvis är inte heller luftfuktigheten lika hög, detta beroende på svalkande vindar. Temperaturen är jämn året runt, 26-30 grader dagtid och 18-23 grader nattetid. Vattentemperaturen är 24-27 grader och korta, kraftiga regnskurar förekommer året om. De följs av solsken och temperaturen sjunker inte. Hawaiis torraste månader är december och januari (samt februari för Maui) och de blötaste månaderna är april och juli.

  • Valuta: Dollar (USD)
  • Antal resmål:  18
  • Antal hotell:  441
New Orleans
New Orleans

Våra resmål i USA