Se hotell (24)

Resor till Chicago

Väljer du att resa till Chicago väntar ett stort utbud av kultur, sevärdheter, restauranger, shopping och nöjen.

Vackert belägen vid Michigansjön ligger Chicago, eller "The Windy City" som staden också kallas. Mitt i Chicago finner du stränder, småbåtshamnar och stora grönområden såväl som några av världens högsta byggnader, Sears Tower och John Hancock Building, med över 100 våningar och en fantastisk utsikt. Chicago är alltid värt ett besök och är idealiskt för en weekendresa med ett rikt utbud av kultur, bra restauranger, varierad shopping och ett spännande nöjesliv.

Chicago från vattnet

När vädret tillåter rekommenderas en tur på Lake Michigan eller Chicago River. Ett annat tips är att avsätta en dag under din resa för Field Museum of Natural History. Utställningarna varierar från antropologi och botanik till rymdålder. Adler Planetarium visar allt från kartritning och navigering till utforskning av rymden.

Besök svenskbygden

Under lång tid var Chicago det största immigrantcentret för svenskar som utvandrade till Amerika på 1800-talet. En resa till Chicago är därför given för dig som vill besöka svenskbygden och svenskättade städer, som Bishop Hill och Andersonville.

Vings resor till Chicago

När du bokar din resa till Chicago med Ving kan du själv välja vilken dag du vill resa och hur länge du vill vara borta, på det viset kan du själv skräddarsy din resa så som den passar dig bäst. Du kan välja mellan en lång rad hotell, allt från medelklasshotell med tre hjärtan till lyxhotell med fem hjärtan. Hotellen ligger utspridda över stadens mest centrala delar, från shoppingområdet Magnificent Mile till det stora grönområdet Grant Park, och allt däremellan. Flera av hotellen har bekvämligheter som gym, inomhuspool och spa.

Bra att veta
 • Lyxhotell
 • Valfri reslängd
 • Centrala hotell
 • Hotell med pool
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Chicago

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
1°-7°
4
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • februari
2°-6°
5
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • mars
6°-2°
6
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • april
14°5°
7
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • maj
21°11°
9
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • juni
26°16°
10
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • juli
29°20°
10
Soltimmar/dag
21
Regnfria dagar
 • augusti
28°19°
9
Soltimmar/dag
22
Regnfria dagar
 • september
24°14°
8
Soltimmar/dag
21
Regnfria dagar
 • oktober
17°8°
7
Soltimmar/dag
22
Regnfria dagar
 • november
8°0
5
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • december
2°-5°
4
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 8,5 timmar.

Så reser du hit

Till Chicago kan du resa året runt med Ving på reguljära flygresor.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från Chicago O'Hare International Airport till centrum är ca 40-50 minuter (ca 25 kilometer), beroende på trafik. Det finns även förbindelser med buss och tåg. Chicago Transit Authority's (CTA) är bussar som trafikerar sträckan från flygplatsen till "Downtown Chicago". Ca var åttonde minut går det tåg från kl 05.00-23.00, måndag till fredag och var tionde minut under helger. En enkel resa tar ca 45 minuter.
Shopping
Chicago's Magnificent Mile är ett enormt shoppingdistrikt längs Michigan Avenue med ca 450 affärer och butiker i blandad amerikansk och internationell stil. Här finns någonting för alla som är intresserade av shopping.
Mat, dryck och nattliv
I Chicago finns restauranger med mat från alla världens kök i alla prisklasser, allt från familjefavoriter till de lyxigaste och trendigaste restaurangerna du kan tänka dig.
I Chicagos nattliv hittar du en stor mängd barer och nattklubbar.
Aktiviteter och sevärdheter
Bland såväl besökare som lokalinvånare är det populärt att gå och se på idrottsevenemang när stadens egna lag spelar, och här finns en hel del att välja mellan.

Hockey NHL

Det är en upplevelse att se Chicago Blackhawks spela i deras arena The United Center.

Amerikansk fotboll NFL

Chicago Bears på Soldier Field Stadium är värt ett besök men biljetterna är relativt dyra och svåra att få tag på.

Baseboll MLB

Är du intresserad av baseboll bör du inte missa att se Chicago White Sox spela på U.S. Cellular Field.
Hur du tar dig runt
Kommunikationerna i Chicago är mycket bra. Tunnelbanan och lokaltåget är enkla sätt att ta sig fram på, förutom dem finns många bra busslinjer om du inte vill åka taxi eller hyra bil.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

Alla personer som reser till länder utanför EU måste ha ett pass, som oftast ska vara giltigt sex månader efter hemkomst. För resor inom EU krävs att man har pass eller nationellt ID-kort. För resor inom EU ska det vara giltigt under hela resan. Läs mera på ving.se/pass-visum. Pass- och visumfrågor ska ställas till respektive lands ambassad eller konsulat.

Från och med 1 april 2016 är det obligatoriskt med ett elektroniskt pass vid resa till eller via USA som turist under högst 90 dagar enligt Visa Waiver programmet
.... Undantag gäller för resenärer som vistats i Iran, Irak, Syrien eller Sudan efter 1 mars 2011, eller har medborgarskap i något av dessa länder. I dessa fall måste amerikansk ambassad eller konsulat kontaktas, även om det finns en sedan tidigare godkänd ESTA-ansökan. Ett e-pass har en särskild symbol på passets framsida och är en säkrare typ av pass med ett inbäddat elektroniskt chip. Om du inte har ett e-pass, eller om din planerade vistelse kommer att överstiga 90 dagar, måste du skaffa ett amerikanskt visum före avresa.

Tills vidare kan medborgare från Irak, Iran, Somalia, Libyen, Sudan och Jemen inte erhålla visum till USA. Svenskar med dubbla medborgarskap berörs för närvarande inte av inreseförbudet. Kontakta den amerikanska ambassaden/konsulatet för mer information. USA:s ambassad nås på telefonnummer 08-783 53 00.

För inresa till USA krävs att alla resenärer (även svenska medborgare) ansöker om ESTA (Electronic System for Travel Authorization) genom att fylla i ett elektroniskt online-formulär:ESTA.

Ansökan kan göras hur tidigt som helst, men senast 72 timmar före avresa till USA. I de flesta fall fås svar på en gång eller inom ett par minuter. Ansökan på ESTA:s webbplats kan göras på svenska.

Om du saknar ansökan/tillstånd genom ESTA blir du vägrad ombordstigning på planet och därmed inresa till USA. Vid oklarheter eller frågor, vänligen kontakta amerikanska ambassaden/konsulatet. Information kan också hämtas på www.usemb.se.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Resortavgift på hotell

I Chicago förekommer det ofta att hotellen tar ut en resortavgift på 15-50 USD/dag och rum, som ska betalas vid ankomst. Denna avgift täcker vissa gemensamma faciliteter och är obligatorisk för alla gäster. Det exakta beloppet framgår vid ankomst till hotellet.

Valuta och betalning

USD. Eurocard, Mastercard och Visa.

Tidsskillnad

Svensk -7 timmar

El

110 volt, adapter behövs.

Språk

Amerikanska

<b>Extrabäddar</b>

Är ni tre personer som bor i ett rum eller en lägenhet i USA innebär det oftast att ni får dela befintlig säng eller sängar (två grand lit, en eller två dubbelsängar queen size eller en dubbelsäng king size). Den säng ni delar har gemensam madrass och sängkläder. Om rummet eller lägenheten tar fyra personer, får ni dela på två grand lit, två dubbelsängar queen size eller en king size säng. Se vad som gäller för ditt hotell.

Övrigt

Observera att hotellen i USA normalt tillämpar en åldersgräns på 21 år. Det innebär att minst en person i sällskapet måste ha fyllt 21 år. För frågor om eventuella undantag, kontakta Ving på 0771-995 995.
När du checkar in på ditt hotell får du ofta, precis som i Sverige, lämna ett avtryck av ditt kort som garanti för att rumsräkningen betalas (telefon, restaurangnotor, etc). Många hotell tar en obligatorisk kortsnota i deposition (återfås vid avresa). På många hotell går det också bra att betala depositionen kontant.
Sök din resa till Chicago