Se hotell (27)

Resor till San Francisco

San Francisco är levande, leende och livsbejakande, med mängder av sevärdheter, restauranger och ett charmigt nöjesliv att uppleva. Välkommen på en resa till en av världens häftigaste och vackraste storstäder.

Hela staden breder ut sig över ett antal soliga, gröna kullar vid Stilla havskusten, en del med kända namn som Twin Peaks och Nob Hill, där de riktigt förmögna bor. De branta stadsgatorna känns igen från många biljakter på film -Filbert Street lär till och med vara den brantaste gatan i världen. Med en hyrbil kan du även uppleva de charmiga vindistrikten under din resa, Napa och Sonoma Valley.

Sevärdheter i San Francisco

Till San Franciscos stora sevärdheter hör förstås Fisherman's Wharf, som i dag är ett populärt turistområde med läckra barer och restauranger. Här blandar sig doften av nykokt krabba med sältan från havet. Från Fisherman's Wharf går färjan till fängelseön Alcatraz och till konstnärernas Sausalito. Här har man utsikt mot världens mest berömda hängbro Golden Gate Bridge -ett måste under din resa till San Francisco.

Vings resor till San Francisco

Ving har en lång rad hotell att välja mellan i San Francisco. De flesta ligger mycket centralt, antingen i Fisherman's Wharf eller nära Union Square och Market Street i stadskärnan. Till San Francisco flyger du med reguljärflyg, vilket gör att du själv bestämmer vilken dag du ska resa och hur länge du vill vara borta. Genom att boka en kombinationsresa hinner du uppleva mycket mer under din semester, och San Francisco är perfekt att kombinera med andra resmål. Boka en hyrbil och passa på att besöka Los Angeles, San Diego eller Las Vegas när du ändå är i krokarna.

Hyr bil genom Ving

Genom Ving kan du hyra bil till mycket förmånligt pris, för kortare eller längre perioder. Vi samarbetar med de flesta välrenommerade hyrbilsföretagen och kan därmed garantera dig bästa pris för just din bil. En dryg timme norrut med bil ligger Napa Valley och Sonoma, de berömda kaliforniska vindistrikten. Tar du den vackra kustvägen Highway 1 söderut kan du göra en avstickare till pittoreska Carmel och Monterey, eller fortsätta din resa mot Los Angeles och Hollywood.

Bra att veta
 • Sevärdheter
 • Kultur
 • Bra shopping, restauranger och nattliv
 • Centrala hotell
 • Kombinera resmål
Filtrera och sök resa

Våra kunder om San Francisco

Barnvänligt
5,0
Mat & Dryck
5,0
Nöjesliv
5,0
Väder
 • januari
13°5°
4
Soltimmar/dag
10°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • februari
15°6°
6
Soltimmar/dag
11°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • mars
16°7°
8
Soltimmar/dag
12°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • april
18°8°
9
Soltimmar/dag
12°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • maj
19°10°
10
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juni
21°11°
11
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • juli
22°12°
9
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • augusti
22°12°
8
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • september
23°12°
9
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • oktober
21°10°
7
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • november
18°8°
6
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • december
14°6°
5
Soltimmar/dag
11°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 11-13 timmar från Stockholm.

Så reser du hit

Till San Francisco kan du resa med Ving på reguljära flygbiljetter med flexibla reslängder året runt.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från flygplatsen till hotellen i San Francisco är ca 20-30 minuter (ca 20-25 kilometer), beroende på trafik.
Shopping
Här finns ett stort utbud av shopping, och de flesta butikerna och de stora varuhusen finns vid Union Square och Market Street. Till skillnad från många andra amerikanska städer är San Francisco en bra promenadstad. Tröttnar du på att gå är det bara att hoppa på en av kabelspårvagnarna. Ca en timmes bilresa utanför staden ligger Peualuma Village Premium Outlets. Här finns över 60 affärer, till exempel GAP Outlet, Saks Off 5th och Books Brothers.
Mat, dryck och nattliv
Att äta traditionell amerikansk mat i San Francisco är en upplevelse, det finns många mycket bra restauranger att välja mellan. Här finns allt från snabbmat för några dollar till trerättersmiddagar på de mer exklusiva restaurangerna. De välkända vinområdena Sonoma och Napa Valley ligger bara en timme norr om staden.
Nattlivet i San Francisco är rikt och charmigt. Här finns supperclubs med dans eller opera, Broadwayshower, balett, kabaréer – allt finns i överflöd.
Aktiviteter och sevärdheter
I San Francisco finns hur mycket som helst att se och uppleva under din resa, här följer ett par exempel:

Alcatraz

Alcatraz - det beryktade före detta fängelset i San Francisco-bukten. Alcatraz byggdes i slutet av 1800-talet och användes som fängelse fram till år 1963. Från 1930-talet användes det för särskilt farliga brottslingar. En av de mest kända internerna på Alcatraz var Al Capone som satt här under en stor del av 1930-talet. Hit går det färjor och på ön kan den som vill följa med på en guidad tur.

Golden Gate Park

Golden Gate Park är en stor park i San Francisco, uppkallad efter sundet Golden Gate. Parken sträcker sig åt väster hela vägen ner till Stilla havet. Utrustning för flera sportsliga aktiviteter går att hyra. På söndagar är parkens huvudgator stängda för trafik för att göra cykelturen eller rullskridskoåkningen så säker som möjligt.

Golden Gate-bron

Näst efter Frihetsgudinnan är Golden Gate-bron USAs mest kända landmärke.

Twin Peaks

Från bergen Twin Peaks bjuds på en underbar utsikt över San Francisco och dess förstäder.
Hur du tar dig runt
Det finns flera hundra busslinjer i San Francisco samt tunnelbana, trådbussar och historiska spårvagnar. Det går att lösa kort för 1, 3 eller 7 dagar till tunnelbana och buss på turistinformationen eller där de gamla spårvagnarna vänder vid Powell och Market Street.
Stränder
San Francisco är inte främst ett sol- och badresmål, men det finns fina stränder utanför de centrala delarna av staden.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

Alla personer som reser till länder utanför EU måste ha ett pass, som oftast ska vara giltigt sex månader efter hemkomst. För resor inom EU krävs att man har pass eller nationellt ID-kort. För resor inom EU ska det vara giltigt under hela resan. Läs mera på ving.se/pass-visum. Pass- och visumfrågor ska ställas till respektive lands ambassad eller konsulat.

Från och med 1 april 2016 är det obligatoriskt med ett elektroniskt pass vid resa till eller via USA som turist under högst 90 dagar enligt Visa Waiver programmet
.... Undantag gäller för resenärer som vistats i Iran, Irak, Syrien eller Sudan efter 1 mars 2011, eller har medborgarskap i något av dessa länder. I dessa fall måste amerikansk ambassad eller konsulat kontaktas, även om det finns en sedan tidigare godkänd ESTA-ansökan. Ett e-pass har en särskild symbol på passets framsida och är en säkrare typ av pass med ett inbäddat elektroniskt chip. Om du inte har ett e-pass, eller om din planerade vistelse kommer att överstiga 90 dagar, måste du skaffa ett amerikanskt visum före avresa.

Tills vidare kan medborgare från Irak, Iran, Somalia, Libyen, Sudan och Jemen inte erhålla visum till USA. Svenskar med dubbla medborgarskap berörs för närvarande inte av inreseförbudet. Kontakta den amerikanska ambassaden/konsulatet för mer information. USA:s ambassad nås på telefonnummer 08-783 53 00.

För inresa till USA krävs att alla resenärer (även svenska medborgare) ansöker om ESTA (Electronic System for Travel Authorization) genom att fylla i ett elektroniskt online-formulär:ESTA.

Ansökan kan göras hur tidigt som helst, men senast 72 timmar före avresa till USA. I de flesta fall fås svar på en gång eller inom ett par minuter. Ansökan på ESTA:s webbplats kan göras på svenska.

Om du saknar ansökan/tillstånd genom ESTA blir du vägrad ombordstigning på planet och därmed inresa till USA. Vid oklarheter eller frågor, vänligen kontakta amerikanska ambassaden/konsulatet. Information kan också hämtas på www.usemb.se.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Resortavgift på hotell

I San Francisco förekommer det ofta att hotellen tar ut en resortavgift på 15-50 USD/dag och rum, som ska betalas vid ankomst. Denna avgift täcker vissa gemensamma faciliteter och är obligatorisk för alla gäster. Det exakta beloppet framgår vid ankomst till hotellet.

Valuta och betalning

USD. Eurocard, MasterCard och VISA.

Tidsskillnad

Svensk tid -9 timmar.

El

110 volt, adapter behövs.

Språk

Amerikanska

Extrabäddar

Är ni tre personer som bor i ett rum eller en lägenhet i USA innebär det oftast att ni får dela befintlig säng eller sängar (två grand lit, en eller två dubbelsängar queen size eller en dubbelsäng king size). Den säng ni delar har gemensam madrass och sängkläder. Om rummet eller lägenheten tar fyra personer, får ni dela på två grand lit, två dubbelsängar queen size eller en king size säng. Se vad som gäller för ditt hotell.

Övrigt

Observera att hotellen i USA normalt tillämpar en åldersgräns på 21 år. Det innebär att minst en person i sällskapet måste ha fyllt 21 år. För frågor om eventuella undantag, kontakta Ving på 0771-995 995.
När du checkar in på hotellet får du ofta, precis som i Sverige, lämna ett avtryck av ditt kort som garanti för att rumsräkningen betalas (telefon, restaurangnotor, etc). Inga pengar dras från kortet förrän vid utcheckning. Det går förstås också bra att betala kontant.
För att tillkalla hjälp i USA ringer du 911 och når polis, ambulans och brandkår (motsvarande räddningstjänsten. Nationaldag: 4/7 (Independence Day). På amerikanska ambassadens hemsida finns fullständiga inresebestämmelser och viseringsbestämmelser. Läs mer under Viktigt att veta och Vings resevillkor.
I USA använder man 110/120 volts AC, 60 Hz. Adapter behövs.
Det är brukligt att ge cirka 15 procent i dricks på restauranger, hotell och till taxichaufförer.
Erbjudanden till San Francisco
Kimpton Sir Francis Drake
Kimpton Sir Francis Drake
San Francisco, Västra USA, USA
 • 1 vecka
 • Flyg + hotell
 • Avresa 22 dec 2019 från Stockholm
Stockholm, 22 dec 2019, 1 vecka
Holiday Inn Fishermans Wharf
Holiday Inn Fishermans Wharf
San Francisco, Västra USA, USA
 • 1 vecka
 • Flyg + hotell
 • Avresa 16 dec 2019 från Stockholm
Stockholm, 16 dec 2019, 1 vecka
Hilton San Francisco Union Square
Hilton San Francisco Union Square
San Francisco, Västra USA, USA
 • 1 vecka
 • Flyg + hotell
 • Avresa 22 dec 2019 från Stockholm
Stockholm, 22 dec 2019, 1 vecka
Sök din resa till San Francisco