Se hotell (30)

Resor till Orlando

Boka en resa med Ving till Orlando och upplev Walt Disney World Resort och ytterligare några av världens främsta attraktioner och sevärdheter.
Orlando är ett mecka när det gäller temaparker och här finns verkligen mycket att se och göra för hela familjen. Förutom Walt Disney World Resort finns en rad andra kända temaparker som Legoland och Universal Orlando Resort med Harry Potters magiska värld. Oavsett om din resa ska handla om härlig shopping, nöjen eller temaparker kommer du att hitta det du söker. Ta gärna en tur till Cape Canaveral och Kennedy Space Center Visitor Complex, där de flesta av USA:s rymdfarkoster skjuts upp. Vill du njuta av sol och bad är det bara att göra en utflykt till de milslånga stränderna vid kusten. I Orlando finns också massor av shopping malls och outlets där du kan fynda till riktigt bra priser.

Barnvänligt i Orlando

Om du ska resa med barn till Orlando har vi gott om familjevänliga hotell att välja mellan, med både hotellrum och lägenheter. Många av dem ligger i direkt anslutning till någon av de nöjesparker som det är så gott om i Orlando, men vill du bo nära både en strand och en nöjespark ska du ta en titt på Disney's Beach Club Resort.

Karibienkryssning från Orlando

Du vet väl att du även kan boka en kryssning i Karibien när du reser till Orlando? Du kan välja mellan flera olika rutter, med några av Karibiens mest exotiska öar och hamnar längs vägen; St Thomas, Barbados, St Maarten och Haitit, för att bara nämna några. Till kryssningen kan du sedan lägga så många dagar du vill i Orlando eller något av våra andra resmål i Florida.

Walt Disney World Resort

Övriga attraktioner och sevärdheter får ursäkta: den allra främsta anledningen till att resa till Orlando stavas Walt Disney World Resort – världens största lekpark som ligger på ett område större än Manhattan. Här finns ett oändligt utbud av nöjen och underhållning för hela familjen, med hög kvalitet på allt från attraktioner, hotell och restauranger till underhållning och golfbanor. När du bokar din resa med Ving kan du också välja att bo i själva Walt Disney World Resort, på något av deras spektakulära hotell.

Walt Disney World Resorts temaparker

I sagolandet Magic Kingdom kan barnen skaka hand med Musse Pigg, titta in i Askungens slott eller resa med Peter Pan till Neverland. En resa till Orlando och Disney's Hollywood Studios är en dröm för dig som gillar Disneys filmer. Här hittar du både åkattraktioner och shower från några av Disneys mest populära filmer, som exempelvis Toy Story och Star Wars. I Epcots framtidsvärld är temat teknologi, uppfinningar och kultur från hela världen. Här kan du resa ut i rymden och prova på livet som astronaut i ena sekunden och besöka vikingar eller samurajer i nästa. På kvällarna roar du dig i nöjeskvarteret Disney Springs, där du garanterat hittar det du söker i restaurang- och nöjesväg.

Hyr bil och upptäck Orlando!

Allra lättast tar du dig dit du vill med hyrbil. Du kör på fina highways och det är lätt att hitta. Förutom ovanstående sevärdheter och attraktioner vill vi rekommendera nyöppnade Legoland i Winter Haven, Busch Gardens i Tampa eller varför inte Universal Orlando Resort, där du kastas in i filmens förtrollade värld? Möjligheterna är oändliga. Genom Ving kan du hyra bil tillsammans med din resa.

Din egen resa till Orlando

Till Orlando reser du med reguljärflyg med Ving. Du kan också kombinera hotell och resmål precis som du vill. Vi har massor av kombinationsmöjligheter och hotell med bästa läge överallt. Du kan till exempel kombinera din semester i Orlando med något av våra resmål på västkusten, som Clearwater Beach eller Fort Myers Beach. Du kan resa när du vill och stanna i Florida så länge det passar dig! När du reser med Ving gäller paketreselagen och vi tar hand om dig om något händer. Tryggt, enkelt och flexibelt.
Bra att veta
 • Bra shopping, restauranger och nattliv
 • Familjehotell
 • Kombinera resmål
 • Bra pris på hyrbil
 • Spännande utflykter
 • Kryssningar
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Orlando

Stränder
Det finns inga stränder i Orlando, men däremot stora vattenparker där hela familjen kan roa sig, Wet 'n Wild är en av dem. I nöjesparken Walt Disney World Resort får badälskare sitt lystmäte tillfredsställt i Disney's Blizzard Beach Water Park. De närmaste stränderna ligger i Cape Canaveral på östkusten och Tampa på västkusten. Båda ligger en timmes resa från Orlando.
Mat, dryck och nattliv
I Orlando finns det mesta att få tag på när det kommer till mat. Här finns exempelvis fina skaldjursbufféer som är väl värda sitt pris, ett tips är ett besök på "Boston Lobster Feast". Det finns dessutom snabbmatsrestauranger i var och vartannat gathörn.

Ät gott i Florida

I Florida hittar du mat från hela världen och i alla prisklasser. Närheten till havet gör att fisk och skaldjur är ett vanligt inslag på menyn. Italienska restauranger finns det också gott om, många av dem ägs och drivs av italienare som utan problem tillagar en minst lika god risotto eller spaghetti alle vongole som du hittar i Italien. När det gäller amerikansk mat är kötträtter ett säkert kort. Är det något amerikanerna kan så är det att grilla. Beställer du din köttbit "medium rare" så är det medium rare du får. Detsamma gäller hamburgare. Minsta lilla sylta med självaktning tillagar sina hamburgare från grunden, här hamnar inga sega halvfabrikat på tallriken. Tänk på att en restaurang som är ett steakhouse inte bara serverar kött, lika lite som en skaldjursrestaurang bara erbjuder fisk och skaldjur. Generellt gäller att man serverar flera olika sorters rätter men skyltar med det man är bäst på.
Portionerna på de flesta restauranger är nästan alltid mycket stora, på de flesta ställen är det också okej att dela en portion på två personer om man vill. Om du inte orkar äta upp blir du alltid erbjuden att ta med dig resterna hem i en låda. På menypriserna tillkommer alltid moms. Dricks tillkommer också, rekommenderat är att lägga ca 15 %. Studera dock räkningen noga innan du betalar - många restauranger lägger på dricksen på räkningen. Det kallas då för service charge, gratuity eller tips. Andra restauranger underlättar för kunden genom att räkna ut hur stor dricksen blir utifrån hur många procent du är beredd att lägga.
Stadsdelen Old Town är uppbyggd som en 50-talsstad med barer, restauranger och tivoli och det är här du finner mest och bäst nattliv. Här får du också chansen att beskåda en veteranbilsparad som "cruisar" genom staden varje kväll.
Shopping
Winterpark, strax norr om downtown, är Orlandos finaste område med flotta hus och dyra designaffärer. I Orlando finns också shopping på outlet-malls med prissänkta varor. Längs International Drive finns en hel del affärer att besöka.
Sport och Träning
Vill du träna under din semester kan du spela tennis och åka inlines.
Aktiviteter och sevärdheter
Det finns gott om aktiviteter att roa sig med I Orlando, bland annat inlines och gokart. Men det som lockar allra flest till staden är förstås Walt Disney World Resort. Det är världens största lekpark som tar upp ett område större än Manhattan. Det är den perfekta semesterorten för hela familjen. Här är det hög kvalitet på allt - på attraktioner, hotell, restauranger, underhållning och golfbanor. Det är knappt att man hinner med allt på en vecka. I sagolandet Magic Kingdom kan barnen skaka hand med Musse Pigg, titta in i Askungens slott och följa med Kapten Nemos ubåt på en världsomsegling under havet. Spana också in Epcots framtidsvärld, Universal Orlando Resort och Wet 'n Wild.
Bland de mest kända sevärdheterna finns Walt Disney World Resort i Orlando och Kennedy Space Center Visitor Complex en knapp timme öster om Orlando. Hyr du en bil kan du dock välja mellan ett närmast obegränsat utbud av utflyktsmål runt om i Florida.

Everglades

I västra Fort Lauderdale, där staden slutar, börjar den enorma nationalparken Everglades. Härifrån kan du bland annat följa med på en båttur för att se vilda alligatorer. Everglades är också hem för över 400 olika fågelarter, flera olika sorters däggdjur, många olika sorters träd och andra växter.
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Florida är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Upplev Florida i egen bil

Att köra bil i Florida är tacksamt. Ur det som först kan framstå som ett gytter av vägar framträder snart ett välordnat och logiskt uppbyggt vägnät som påminner om ett rutmönster. Missar du en avfart är det oftast inga problem att svänga av vid nästa och ta dig tillbaka.

Tre berömda vägar

Interstate 95 är den stora motorvägen som går längs hela USA:s östkust, från Florida i söder till Maine i norr. 95:an är valet när du vill ta dig från punkt A till punkt B så fort som möjligt. Med ibland så mycket som sex filer i varje riktning är det sällan trafiken står helt stilla.

US 1 följer i stort sett samma sträckning som Interstate 95, men påminner mer om en landsväg (eller snarare en normal svensk motorväg).

A1A är en mindre och betydligt lugnare kustväg som går utmed stranden. Knappast något alternativ till ovanstående vägar om du har bråttom, däremot ett klockrent val om du vill njuta av utsikten och göra spontana stopp vid stranden, caféerna och restaurangerna.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Resortavgift på hotell

I Florida förekommer det ofta att hotellen tar ut en resortavgift på 15-50 USD/dag och rum, som ska betalas vid ankomst. Denna avgift täcker vissa gemensamma faciliteter och är obligatorisk för alla gäster. Det exakta beloppet framgår vid ankomst till hotellet.

Valuta och betalning

USD. Eurocard, MasterCard och VISA.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid - 6 timmar.

El

110 volt, adapter behövs.

Språk

Amerikanska

Övrigt

Observera att hotellen i USA normalt tillämpar en åldersgräns på 21 år. Det innebär att minst en person i sällskapet måste ha fyllt 21 år. För frågor om eventuella undantag, kontakta Ving på 0771-995 995.
När du checkar in på ditt hotell får du ofta, precis som i Sverige, lämna ett avtryck av ditt kort som garanti för att rumsräkningen betalas (telefon, restaurangnotor, etc). Många hotell tar en obligatorisk kortsnota i deposition (återfås vid avresa). På många hotell går det också bra att betala depositionen kontant.
De flesta hotellen är byggda på 1950-talet. Standarden är inte lika hög som vi är vana vid från Medelhavsländerna (gäller framför allt hotell med två eller tre vågor). Tv och luftkonditionering är standard.
Det finns rabattkupongshäften på vissa hotell och restauranger. Med dem kan man få rabatt på vissa varor eller kanske en fri drink i baren på någon restaurang. Drickssystemet är utbrett. Ca 15 procent i dricks är normalt. Läs även Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 11-13 timmar från Stockholm.

Så reser du hit

Till Orlando kan du resa reguljärt med Ving, med flexibla reslängder året runt. Flyget landar på Orlandos flygplats.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från flygplatsen i Orlando till hotellen är ca 30 minuter (ca 25 kilometer), beroende på trafik.
Väder
 • januari
22°9°
7
Soltimmar/dag
23
Regnfria dagar
 • februari
23°10°
8
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • mars
26°13°
9
Soltimmar/dag
23
Regnfria dagar
 • april
28°15°
9
Soltimmar/dag
25
Regnfria dagar
 • maj
31°19°
9
Soltimmar/dag
22
Regnfria dagar
 • juni
33°22°
9
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • juli
33°22°
9
Soltimmar/dag
15
Regnfria dagar
 • augusti
33°23°
9
Soltimmar/dag
15
Regnfria dagar
 • september
32°22°
8
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • oktober
29°19°
7
Soltimmar/dag
23
Regnfria dagar
 • november
26°14°
7
Soltimmar/dag
23
Regnfria dagar
 • december
23°11°
7
Soltimmar/dag
24
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Orlando
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.