Se hotell (13)

Resor till Clearwater Beach

Under en resa till Clearwater Beach badar du vid en av världens bästa stränder och njuter av en sol som skiner så gott som året runt.

Clearwater Beach ligger på en långsträckt sandö utanför Tampa, och dess strand brukar ofta hamna på tio i topp-listan när världens bästa stränder utses. När du sätter ner fötterna på den finkorniga, kritvita sanden kommer du att förstå varför. Området kring stranden är väl anpassat för turister och erbjuder gott om barer, restauranger och nattklubbar. Är du ute efter att aktivera dig under din resa finns också alla möjligheter. Här kan du välja mellan i stort sett vilka vattensporter som helst, följa med på delfinkryssning, spela golf eller hyra ett par inlines och ta dig en sightseeingtur på egen hand.

Upptäckter och upplevelser kring Clearwater

En kort resa med buss från Clearwater Beach ligger Tampa, en storstad som bjuder på en fascinerande blandning av spanskt, kubanskt och amerikanskt. Tampa kan skryta med en rik och varierad blandning av sevärdheter och upplevelser. En match i hockey eller amerikansk fotboll, en promenad i någon av de botaniska trädgårdarna, en kvällskryssning i mexikanska golfen… Eller varför inte ett besök på Busch Gardens eller The Florida Aquarium på eftermiddagen innan det är dags för kvällens nöjen? Clearwater Beach är också en bra utgångspunkt för dig som vill upptäcka mer av Florida. Med hyrbil tar det mindre än två timmar att resa till Disney World i Orlando.

Barnvänligt hotell i Clearwater Beach

Om du ska resa med barn till Clearwater Beach har du naturligtvis möjlighet att bo riktigt bra. Vi toppar med familjevänliga Sheraton Sand Key Resort, ett snyggt förstaklasshotell direkt vid stranden på Sand Key strax utanför centrala Clearwater Beach. Här kopplar du av vid ett inbjudande poolområde med barnpool, solstolar och poolbar. På hotellområdet hittar du också en restaurang, tennisbana och lekplats.

Skräddarsydd resa till Clearwater Beach

Med Ving kan du boka en resa där du bestämmer allt själv. Eftersom du reser med reguljärflyg kan allt ordnas så det passar dig och ditt ressällskap: när ni ska resa, hur länge ni ska vara borta, var ni ska bo, etc. Vi ser till att du får den resa som passar dig bäst. Glöm inte att titta på möjligheten att kombinera din resa till Clearwater Beach med något av våra andra resmål i Florida, och du vet väl att du kan boka en hyrbil samtidigt som du bokar din resa?

Bra att veta
 • Fina stränder
 • Familjehotell
 • Hotell på stranden
 • Centrala hotell
 • Bra pris på hyrbil
 • Kombinera resmål
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Clearwater Beach

Mat & Dryck
4,0
Sport/Äventyr
4,0
Stränder
4,0
Väder
 • januari
22°11°
7
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • februari
23°11°
8
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • mars
24°13°
8
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • april
27°16°
9
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • maj
31°19°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • juni
32°22°
9
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • juli
32°23°
9
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • augusti
32°23°
8
Soltimmar/dag
30°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • september
32°22°
8
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • oktober
29°19°
9
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • november
25°14°
8
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • december
23°11°
7
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
Stränder
I Clearwater Beach väntar en kritvit strand med finkornig sand. Det finns möjlighet till olika vattensporter. På stranden finns flera restauranger.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 11-13 timmar från Stockholm.

Så reser du hit

Till Clearwater Beach kan du resa med Ving på reguljära flygresor året runt. Flyget landar i Tampa.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från flygplatsen i Tampa till Clearwater Beach är ca 35 minuter (ca 35 kilometer), beroende på trafik.
Mat, dryck och nattliv
I Clearwater Beach finns gott om restauranger.
Det finns flera barer i Clearwater Beach, men ortens nattliv är ändå ganska lugnt.
Shopping
Längs strandpromenaden i Clearwater Beach finns några butiker där det framförallt säljs souvenirer. Mer shopping finns i några mindre köpcentrum där du exempelvis kan köpa kläder och elektronik.
Aktiviteter och sevärdheter
Här finns gott om vattenburna aktiviteter, som vattenskoter, vindsurfing och dykning. Det finns också mycket annat att välja mellan, som tennis, inlines, gokart, fallskärmsflygning och ridning.

Key West

"The Keys" är en stor ögrupp på Floridas sydspets. Här möter USA Karibien och en avslappnad stämning råder. Här väntar vita stränder och vajande palmer. Missa inte ett besök i charmfulla Key West, staden som ligger allra längst ut på udden.
Hur du tar dig runt
Att hyra bil är det vanligaste sättet att ta sig runt i Florida, men det går också att ta taxi.

Taxi

Det är något billigare att åka taxi i Florida än i Sverige, beroende på valutakursen. Här kör alla taxibilar med taxameter som anger taxan.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

Alla personer som reser till länder utanför EU måste ha ett pass, som oftast ska vara giltigt sex månader efter hemkomst. För resor inom EU krävs att man har pass eller nationellt ID-kort. För resor inom EU ska det vara giltigt under hela resan. Läs mera på ving.se/pass-visum. Pass- och visumfrågor ska ställas till respektive lands ambassad eller konsulat.

Från och med 1 april 2016 är det obligatoriskt med ett elektroniskt pass vid resa till eller via USA som turist under högst 90 dagar enligt Visa Waiver programmet
.... Undantag gäller för resenärer som vistats i Iran, Irak, Syrien eller Sudan efter 1 mars 2011, eller har medborgarskap i något av dessa länder. I dessa fall måste amerikansk ambassad eller konsulat kontaktas, även om det finns en sedan tidigare godkänd ESTA-ansökan. Ett e-pass har en särskild symbol på passets framsida och är en säkrare typ av pass med ett inbäddat elektroniskt chip. Om du inte har ett e-pass, eller om din planerade vistelse kommer att överstiga 90 dagar, måste du skaffa ett amerikanskt visum före avresa.

Tills vidare kan medborgare från Irak, Iran, Somalia, Libyen, Sudan och Jemen inte erhålla visum till USA. Svenskar med dubbla medborgarskap berörs för närvarande inte av inreseförbudet. Kontakta den amerikanska ambassaden/konsulatet för mer information. USA:s ambassad nås på telefonnummer 08-783 53 00.

För inresa till USA krävs att alla resenärer (även svenska medborgare) ansöker om ESTA (Electronic System for Travel Authorization) genom att fylla i ett elektroniskt online-formulär:ESTA.

Ansökan kan göras hur tidigt som helst, men senast 72 timmar före avresa till USA. I de flesta fall fås svar på en gång eller inom ett par minuter. Ansökan på ESTA:s webbplats kan göras på svenska.

Om du saknar ansökan/tillstånd genom ESTA blir du vägrad ombordstigning på planet och därmed inresa till USA. Vid oklarheter eller frågor, vänligen kontakta amerikanska ambassaden/konsulatet. Information kan också hämtas på www.usemb.se.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Resortavgift på hotell

I Florida förekommer det ofta att hotellen tar ut en resortavgift på 15-50 USD/dag och rum, som ska betalas vid ankomst. Denna avgift täcker vissa gemensamma faciliteter och är obligatorisk för alla gäster. Det exakta beloppet framgår vid ankomst till hotellet.

Valuta och betalning

USD. Eurocard, Mastercard och Visa.

Tidsskillnad

Svensk tid -6 timmar.

El

110 volt, adapter behövs.

Språk

Amerikanska

Extrabäddar

Är ni tre personer som bor i ett rum eller en lägenhet i USA innebär det oftast att ni får dela befintlig säng eller sängar (två grand lit, en eller två dubbelsängar queen size eller en dubbelsäng king size). Den säng ni delar har gemensam madrass och sängkläder. Om rummet eller lägenheten tar fyra personer, får ni dela på två grand lit, två dubbelsängar queen size eller en king size säng. Se vad som gäller för ditt hotell.

Övrigt

Observera att hotellen i USA normalt tillämpar en åldersgräns på 21 år. Det innebär att minst en person i sällskapet måste ha fyllt 21 år. För frågor om eventuella undantag, kontakta Ving på 0771-995 995.
När du checkar in på ditt hotell får du ofta, precis som i Sverige, lämna ett avtryck av ditt kort som garanti för att rumsräkningen betalas (telefon, restaurangnotor, etc). Många hotell tar en obligatorisk kortsnota i deposition (återfås vid avresa). På många hotell går det också bra att betala depositionen kontant.
De flesta hotellen är byggda på 1950-talet. Standarden är inte lika hög som vi är vana vid från Medelhavsländerna. Gäller framför allt hotell med två eller tre hjärtan. Tv och luftkonditionering är standard.
Erbjudanden till Clearwater Beach
Beachcomber Beach Resort Hotel
Beachcomber Beach Resort Hotel
Clearwater Beach, Florida, USA
 • 1 vecka
 • Flyg + hotell
 • Avresa 20 jan 2020 från Stockholm
Stockholm, 20 jan 2020, 1 vecka
Hilton Clearwater Beach Resort
Hilton Clearwater Beach Resort
Clearwater Beach, Florida, USA
 • 1 vecka
 • Flyg + hotell
 • Avresa 16 dec 2019 från Stockholm
Stockholm, 16 dec 2019, 1 vecka
Sök din resa till Clearwater Beach