Se hotell (21)

Resor till New Orleans

New Orleans är jazzens huvudstad. Det är också en stad med vackra trädgårdar, spännande restauranger och det berömda French Quarter, där livet pågår dygnet runt.

New Orleans är en stad med många historier. Här har fransmän, spanjorer och britter styrt under de senaste 300 åren. Men många andra har satt sin prägel på New Orleans; frigivna slavar, utvandrade tyskar och irländare, pirater och pälsjägare. Idag är New Orleans en stad som vårdar sin historia, och det gäller inte bara det välkända French Quarter, utan också det mindre kända Garden District eller Woldenburg Park där du kan se ut över Mississippis trögflytande vatten.

Menyer och musik

New Orleans många facetter kommer bäst till uttryck på restaurangerna och musikscenerna. Här finns en myriad matställen, från enkla hål i väggen där man kan köpa en snabb Po'boy, en matig macka fylld till bristningsgränsen, till eleganta restauranger som tagit det traditionella köket i nya riktningar. Efter maten kan det kanske passa med lite musik, och i New Orleans behöver du aldrig gå långt för bra musik. Ofta spelas den av gatumusikanter, men det finns naturligtvis också gott om etablerade scener, med inträde och kända musiker. Även om New Orleans är känd som jazzens huvudstad kan du lika gärna höra rythm & blues, funk eller hip hop. Bli inte förvånad om någon av musikerna slår sig ner vid ditt bord för en pratstund, det händer ofta, och lika ofta får du tips om bra ställen att gå till för nästa gig.

French Quarter och Garden District

French Quarter är New Orleans äldsta del, och även ett slags symbol för staden med sina smidesjärnsbalkonger, färggranna fasader och intensiva folkliv. Bourbon Street är den mest kända gatan, men passa på att utforska de mindre sidogatorna, det är ofta här man får de mest spännande upplevelserna. Det kan vara ett improviserat uppträdande på en lummig innergård, eller kanske kräftor på cajunvis. En helt annan stämning råder i Garden District, en gång byggt för välbärgade köpmän, och än idag imponerande med sina påkostade hus och grönskande trädgårdar som ligger längs med trädkantade alléer.

Med hjulångare på Mississippi

Vill du få en riktig upplevelse i New Orleans ska du följa med på en kryssning längs Mississippi ombord på en hjulångare, med krokodiler och träskmarker, klassiska plantager och kanske ett besök i Baton Rouge. Samma känsla av en svunnen tid, men på närmare håll, kan du få på St Charles Street, där världens äldsta ännu fungerande spårvagnslinje trafikerats i närmare tvåhundra år. Missa inte heller den korta färjeturen över Mississippi till Algiers Point och ta en promenad i en amerikansk småstad med massor av atmosfär längs med de trädskuggade gatorna.

Filtrera och sök resa

Våra kunder om New Orleans

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
16°6°
5
Soltimmar/dag
21
Regnfria dagar
 • februari
18°8°
6
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • mars
22°12°
7
Soltimmar/dag
22
Regnfria dagar
 • april
26°16°
9
Soltimmar/dag
24
Regnfria dagar
 • maj
29°19°
9
Soltimmar/dag
23
Regnfria dagar
 • juni
32°23°
9
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • juli
33°24°
8
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • augusti
33°24°
8
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • september
31°22°
8
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • oktober
27°16°
8
Soltimmar/dag
25
Regnfria dagar
 • november
22°12°
6
Soltimmar/dag
22
Regnfria dagar
 • december
18°8°
5
Soltimmar/dag
21
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 10-12 timmar från Stockholm.

Så reser du hit

Till New Orleans kan du resa med Ving året runt.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från flygplatsen till hotellen i New Orleans är ca 25-35 minuter (ca 25 kilometer), beroende på trafik.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

Alla personer som reser till länder utanför EU måste ha ett pass, som oftast ska vara giltigt sex månader efter hemkomst. För resor inom EU krävs att man har pass eller nationellt ID-kort. För resor inom EU ska det vara giltigt under hela resan. Läs mera på ving.se/pass-visum. Pass- och visumfrågor ska ställas till respektive lands ambassad eller konsulat.

Från och med 1 april 2016 är det obligatoriskt med ett elektroniskt pass vid resa till eller via USA som turist under högst 90 dagar enligt Visa Waiver programmet
.... Undantag gäller för resenärer som vistats i Iran, Irak, Syrien eller Sudan efter 1 mars 2011, eller har medborgarskap i något av dessa länder. I dessa fall måste amerikansk ambassad eller konsulat kontaktas, även om det finns en sedan tidigare godkänd ESTA-ansökan. Ett e-pass har en särskild symbol på passets framsida och är en säkrare typ av pass med ett inbäddat elektroniskt chip. Om du inte har ett e-pass, eller om din planerade vistelse kommer att överstiga 90 dagar, måste du skaffa ett amerikanskt visum före avresa.

Tills vidare kan medborgare från Irak, Iran, Somalia, Libyen, Sudan och Jemen inte erhålla visum till USA. Svenskar med dubbla medborgarskap berörs för närvarande inte av inreseförbudet. Kontakta den amerikanska ambassaden/konsulatet för mer information. USA:s ambassad nås på telefonnummer 08-783 53 00.

För inresa till USA krävs att alla resenärer (även svenska medborgare) ansöker om ESTA (Electronic System for Travel Authorization) genom att fylla i ett elektroniskt online-formulär:ESTA.

Ansökan kan göras hur tidigt som helst, men senast 72 timmar före avresa till USA. I de flesta fall fås svar på en gång eller inom ett par minuter. Ansökan på ESTA:s webbplats kan göras på svenska.

Om du saknar ansökan/tillstånd genom ESTA blir du vägrad ombordstigning på planet och därmed inresa till USA. Vid oklarheter eller frågor, vänligen kontakta amerikanska ambassaden/konsulatet. Information kan också hämtas på www.usemb.se.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Resortavgift på hotell

I New Orleans förekommer det ofta att hotellen tar ut en resortavgift på 15-50 USD/dag och rum, som ska betalas vid ankomst. Denna avgift täcker vissa gemensamma faciliteter och är obligatorisk för alla gäster. Det exakta beloppet framgår vid ankomst till hotellet.

Valuta och betalning

USD. Kort accepteras i stor utsträckning.

Om du hyr bil garanteras depositionen ofta med kort.

Tidsskillnad

Svensk tid -6 timmar.

El

110 volt, adapter behövs.

Språk

Amerikanska

Extrabäddar

Är ni tre personer som bor i ett rum eller en lägenhet i USA innebär det oftast att ni får dela befintlig säng eller sängar (två grand lit, en eller två dubbelsängar queen size eller en dubbelsäng king size). Den säng ni delar har gemensam madrass och sängkläder. Om rummet eller lägenheten tar fyra personer, får ni dela på två grand lit, två dubbelsängar queen size eller en king size säng. Se vad som gäller för ditt hotell.

Övrigt

Observera att hotellen i USA normalt tillämpar en åldersgräns på 21 år. Det innebär att minst en person i sällskapet måste ha fyllt 21 år. För frågor om eventuella undantag, kontakta Ving på 0771-995 995.
När du checkar in på hotellet får du ofta, precis som i Sverige, lämna ett avtryck av ditt kort som garanti för att rumsräkningen betalas (telefon, restaurangnotor, etc). Många hotell tar en obligatorisk kortnota på ca 50 USD/dag i deposition (återfås vid avresa). Det går förstås också bra att betala kontant.
Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Erbjudanden till New Orleans
Maison St. Charles Hotel & Suites
Maison St. Charles Hotel & Suites
New Orleans, Östra USA, USA
 • 1 vecka
 • Flyg + hotell
 • Avresa 28 jan 2020 från Stockholm
Stockholm, 28 jan 2020, 1 vecka
Le Pavillon Hotelprimeselect
 • Passar vuxna
Le Pavillon Hotel
New Orleans, Östra USA, USA
 • 1 vecka
 • Flyg + hotell
 • Avresa 28 jan 2020 från Stockholm
Stockholm, 28 jan 2020, 1 vecka
Sök din resa till New Orleans