Se hotell (23)

Resor till New Orleans

New Orleans är jazzens huvudstad. Det är också en stad med vackra trädgårdar, spännande restauranger och det berömda French Quarter, där livet pågår dygnet runt.
New Orleans är en stad med många historier. Här har fransmän, spanjorer och britter styrt under de senaste 300 åren. Men många andra har satt sin prägel på New Orleans; frigivna slavar, utvandrade tyskar och irländare, pirater och pälsjägare. Idag är New Orleans en stad som vårdar sin historia, och det gäller inte bara det välkända French Quarter, utan också det mindre kända Garden District eller Woldenburg Park där du kan se ut över Mississippis trögflytande vatten.

Menyer och musik

New Orleans många facetter kommer bäst till uttryck på restaurangerna och musikscenerna. Här finns en myriad matställen, från enkla hål i väggen där man kan köpa en snabb Po'boy, en matig macka fylld till bristningsgränsen, till eleganta restauranger som tagit det traditionella köket i nya riktningar. Efter maten kan det kanske passa med lite musik, och i New Orleans behöver du aldrig gå långt för bra musik. Ofta spelas den av gatumusikanter, men det finns naturligtvis också gott om etablerade scener, med inträde och kända musiker. Även om New Orleans är känd som jazzens huvudstad kan du lika gärna höra rythm & blues, funk eller hip hop. Bli inte förvånad om någon av musikerna slår sig ner vid ditt bord för en pratstund, det händer ofta, och lika ofta får du tips om bra ställen att gå till för nästa gig.

French Quarter och Garden District

French Quarter är New Orleans äldsta del, och även ett slags symbol för staden med sina smidesjärnsbalkonger, färggranna fasader och intensiva folkliv. Bourbon Street är den mest kända gatan, men passa på att utforska de mindre sidogatorna, det är ofta här man får de mest spännande upplevelserna. Det kan vara ett improviserat uppträdande på en lummig innergård, eller kanske kräftor på cajunvis. En helt annan stämning råder i Garden District, en gång byggt för välbärgade köpmän, och än idag imponerande med sina påkostade hus och grönskande trädgårdar som ligger längs med trädkantade alléer.

Med hjulångare på Mississippi

Vill du få en riktig upplevelse i New Orleans ska du följa med på en kryssning längs Mississippi ombord på en hjulångare, med krokodiler och träskmarker, klassiska plantager och kanske ett besök i Baton Rouge. Samma känsla av en svunnen tid, men på närmare håll, kan du få på St Charles Street, där världens äldsta ännu fungerande spårvagnslinje trafikerats i närmare tvåhundra år. Missa inte heller den korta färjeturen över Mississippi till Algiers Point och ta en promenad i en amerikansk småstad med massor av atmosfär längs med de trädskuggade gatorna.

Våra kunder om New Orleans

SÖK DIN RESA TILL New Orleans