Se hotell (4)

Resor till Rovinj

Väljer du att resa till Rovinj väntar en av Istriens absolut charmigaste kuststäder, här är det kuperat och backigt, och högt uppe på en kulle tronar St Eufemiakatedralen.
Staden ligger ca en timmes resa från Porec, och dessa orter påminner mycket om varandra. Båda är medeltida städer med kullerstensgränder, härlig atmosfär, badplattformar och stenstränder. Tycker du om att bada ska du definitivt resa till Rovinj. Här finns stränder både inne i själva staden och längs kusten på ömse sidor om den. Utanför kusten ligger dessutom öarna Sv Katarina och Crveni, och speciellt den senare är mycket omtyckt bland snorklare, även om det kristallklara vattnet är lika uppskattat bland vanliga badare.

Italienska influenser

Tänk dig en pittoresk kuststad i Italien, med gamla charmiga hus längs med smala mysiga gränder, ojämn välputsad gatsten, nytvättade kläder på linor över gatorna, fyllda caféer och restauranger, glada tillrop och bakgrundsljud från båtar som lämnar och anländer till hamnen. Så är det också i Rovinj, med ett stort undantag. Allt är billigare här. Även på menyn dominerar italienska specialiteter, såsom pizza och pasta, men självklart erbjuds också ett stort urval av fisk- och skaldjursrätter. Allt italienskt har en naturlig förklaring. Istrien-halvön har tillhört Italien och man var i många hundra år också en del av Romarriket. Under din resa till Rovinj har du dessutom en unik chans att uppleva Venedig, en av världens mest berömda städer. Snabbåtarna från Rovinj går ett par gånger i veckan under högsäsong, under lågsäsong får man resa via Porec.

Sol och bad i Rovinj

Den gamla delen av Rovinj är byggd enligt en romersk stadsplan, med stadens stolthet St Euphemiakyrkan på toppen som ståtligt blickar ut över staden och horisonten. Badmöjligheter finns det gott om, bland annat vid klipporna nedanför gamla stan. Flest valmöjligheter får du dock om du hyr en cykel under din resa till Rovinj, och beger dig söderut längs den fina gång- och cykelvägen. Här kan du cykla i timmar genom en fantastiskt vacker natur och stanna till i stort sett var som helst för att sola och bada. Liksom i övriga Istrien badar man från särskilda badplatåer, stenstränder eller klippor. Ett annat alternativ är att ta sig ut till de närbelägna öarna Sv. Katarina eller Crveni Otka, där fina bad också erbjuds.

Vings resor till Rovinj

Bokar du din resa till Rovinj med Ving kan du själv välja när du vill resa och hur länge du vill vara borta. Du kan välja mellan flera hotell, både centralt i gamla stan och vid en strand en bit utanför centrum.
Bra att veta
  • Valfri reslängd
  • Kristallklart badvatten
  • Historia
  • Lokala restauranger

Våra kunder om Rovinj

SÖK DIN RESA TILL Rovinj