Se hotell (4)

Resor till Rovinj

Väljer du att resa till Rovinj väntar en av Istriens absolut charmigaste kuststäder, här är det kuperat och backigt, och högt uppe på en kulle tronar St Eufemiakatedralen.
Staden ligger ca en timmes resa från Porec, och dessa orter påminner mycket om varandra. Båda är medeltida städer med kullerstensgränder, härlig atmosfär, badplattformar och stenstränder. Tycker du om att bada ska du definitivt resa till Rovinj. Här finns stränder både inne i själva staden och längs kusten på ömse sidor om den. Utanför kusten ligger dessutom öarna Sv Katarina och Crveni, och speciellt den senare är mycket omtyckt bland snorklare, även om det kristallklara vattnet är lika uppskattat bland vanliga badare.

Italienska influenser

Tänk dig en pittoresk kuststad i Italien, med gamla charmiga hus längs med smala mysiga gränder, ojämn välputsad gatsten, nytvättade kläder på linor över gatorna, fyllda caféer och restauranger, glada tillrop och bakgrundsljud från båtar som lämnar och anländer till hamnen. Så är det också i Rovinj, med ett stort undantag. Allt är billigare här. Även på menyn dominerar italienska specialiteter, såsom pizza och pasta, men självklart erbjuds också ett stort urval av fisk- och skaldjursrätter. Allt italienskt har en naturlig förklaring. Istrien-halvön har tillhört Italien och man var i många hundra år också en del av Romarriket. Under din resa till Rovinj har du dessutom en unik chans att uppleva Venedig, en av världens mest berömda städer. Snabbåtarna från Rovinj går ett par gånger i veckan under högsäsong, under lågsäsong får man resa via Porec.

Sol och bad i Rovinj

Den gamla delen av Rovinj är byggd enligt en romersk stadsplan, med stadens stolthet St Euphemiakyrkan på toppen som ståtligt blickar ut över staden och horisonten. Badmöjligheter finns det gott om, bland annat vid klipporna nedanför gamla stan. Flest valmöjligheter får du dock om du hyr en cykel under din resa till Rovinj, och beger dig söderut längs den fina gång- och cykelvägen. Här kan du cykla i timmar genom en fantastiskt vacker natur och stanna till i stort sett var som helst för att sola och bada. Liksom i övriga Istrien badar man från särskilda badplatåer, stenstränder eller klippor. Ett annat alternativ är att ta sig ut till de närbelägna öarna Sv. Katarina eller Crveni Otka, där fina bad också erbjuds.

Vings resor till Rovinj

Bokar du din resa till Rovinj med Ving kan du själv välja när du vill resa och hur länge du vill vara borta. Du kan välja mellan flera hotell, både centralt i gamla stan och vid en strand en bit utanför centrum.
Bra att veta
 • Valfri reslängd
 • Kristallklart badvatten
 • Historia
 • Lokala restauranger
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Rovinj

Resmålet har ännu inga omdömen

Stränder
I Rovinj badar man i kristallklart vatten från klippor och badplattformar. Solstolar finns att hyra. Stränderna är i allmänhet mycket rena och välskötta och de flesta består av slät, platt småsten.

Närmast centrum

Framför St Eufemiakyrkan, längst ut på Gamla stans östra punkt, finns fina klippor och badplatåer att bada från. Du kan också hitta små "hål i väggen" längs gågatan Vladimir Svalba där det går att komma ner till vattnet. Här, inne i centrum, finns inga solstolar eller andra faciliteter, utan du tar med dig din handduk och försöker hitta en plats bland klipporna.

Nedanför Hotell Sol Park - Punta Corrente

Nedanför Sol Park hotell och en bra bit framåt efter gång- och cykelvägen finns mängder med badplatåer, klippor och grusstränder att välja mellan. Här är stränderna utrustade med solstolar, små lunchserveringar och allehanda vattensporter. Dock kan det vara ganska mycket folk under högsäsong.

Punta Corrente - hitta din egen badvik!

Fortsätter du gång- och cykelvägen från Sol Park hotell ännu längre söderut kommer du snart till grindarna som leder in till Punta Corrente. Det är den äldsta naturparken i Istrien, ca 100 år gammal och med en fantastisk artrikedom av olika träd och växter. Här hittar du också några av Rovinjs absolut bästa stränder. Både klippor, badplatåer och fina grusstränder, som passar utmärkt för barnfamiljer. Ju längre bort du kommer, ju glesare blir det med folk och ju "vildare" blir terrängen. Här kan du lätt hitta din egen badvik. Hyr cykel! Och fortsätt tills du hittar just det du söker. Gång- och cykelvägen fortsätter i all oändlighet…

Öarna Sv. Katarina och Crveni

Öarna ligger rakt utanför Rovinjs hamn. Hit tar du dig med båt som avgår ungefär en gång i timmen från kajen nedanför turistinformationen, samt nedanför turistinformationen före Hotell Sol Park. Både Sv Katarina och Crveni erbjuder fina badmöjligheter. Ta med snorkel och cyklop!
Mat, dryck och nattliv
I Rovinj finns hundratals mysiga restauranger, caféer, barer och "konobas", och de flesta ligger i gamla stan och hela vägen längs hamnpromenaden. Du finner allt från lyxiga restauranger med Michelinstjärnor till mindre matställen. Fisk och skaldjur är något av en specialitet i Rovinj, passa gärna på att frossa i det under din vistelse. Många restauranger tar siesta mitt på dagen och håller stängt mellan ca kl. 15.00 och 18.00.

Glassbarer

Det finns en uppsjö av glassbarer längs kajen från gamla stan bort till marinan. Här kan du beställa alla möjliga och omöjliga glasskreationer, från vanlig strutglass till rena rama konstverken.

Mat och dryck på Pula-halvön

Kroatien har en lång och viktig mattradition baserad på havets och inlandets frukter. Grönsaker, rotfrukter och bönor, men också mycket kött, fisk och skaldjur. Många traditioner har blandats genom åren och det finns rätter inspirerade både av det italienska, österrikiska och ungerska köket. I Istrien märker man speciellt av det italienska, då nästan alla restauranger har pasta, pizza och vitlöksdoftande skaldjur på menyn. Vill du prova på den typiska istrianska maten bör du besöka en äkta "konoba" (taverna). De bästa ligger oftast en bit utanför själva centrum och för att komma dit krävs kanske att du tar taxi eller kör egen bil. I gengäld får du uppleva riktig husmanskost, omsorgsfullt tillagad i en härligt kroatisk miljö. Det är oftast här lokalbefolkningen äter, och det brukar ju vara ett gott betyg.

Tryffel

Tryffel brukar ofta kallas "Istriens guld". Och inte undra på det -kilopriset på tryffel ligger på ett par tusen euro och den potatisliknande svampen anses vara en gastronomisk delikatess världen över. I Istrien finns både den svarta, den grå och den vita tryffeln att finna, speciellt i dalarna kring Mirna-floden, nära byn Motovun. Till sin hjälp använder bönderna specialtränade tryffelhundar som nosar reda på läckerbitarna. Den vita tryffeln är den mest åtråvärda, men även svart och grå tryffel används flitigt i det istrianska köket. Tryffel används oftast i olika pastarätter (Fuzi) och omeletter eller riven över en nygrillad bit kött.

Olivolja

I århundraden har olivolja används både i matlagning och inom alternativ medicin. I Istrien odlas oliver nästan överallt och det milda klimatet och de bördiga jordarna bidrar till en alldeles speciell typ av olja som av många rankas som den smakrikaste och finaste olivoljan. Den absolut bästa och mest kända olivoljan kommer från området runt Tar och Porec. Flaskor finns att köpa i såväl supermarkets (Konzum och Diskont) som i souvenirshoppar - då i vackra flaskor. Eller, om du är ute och kör längs vägarna mellan Porec och Rovinj finns små stånd och gårdar som bland annat säljer olivolja till bra priser.

Prsut - Istriansk lufttorkad skinka

Prsut är skinkan som gjort sig vida känd för sin smak, men också för hur den framställs. Man föder upp grisarna med mycket kärlek, gnider in köttet i kryddor och örter och sedan låter man det torka i "boravinden" - den friska vinden från norr. Erfarna gastronomer har visat sig kunna känna skillnad i smak mellan den prsut där grisarna fått "hemlagad mat" och den där de matats av maskiner. Prsut serveras ofta tillsammans med fårost och oliver, och finns på de flesta bättre restaurangers menyer.

Istrian Suppa

En traditionell "rödvinssoppa" där terran (rödvin) värms upp och blandas med socker, olivolja och peppar. Soppan serveras varm i en keramikkanna (bukaleta) med rostat bröd. Istrian Suppa går oftast att beställa på traditionella Konobas.

Klassisk kroatisk mat

Prsut - lufttorkad skinka, liknande italiensk prosciutto.
Fuzi - hemgjord pasta, serveras ofta med köttsås, liknande gulasch
Burek - luftigt smördegsbröd som fylls med olika smaker, till exempel kött, ost, potatis eller äpple. Ett perfekt mellanmål!
Pljeskavica - pannbiff lagad av oxkött blandat med peperoni
Goveda Juha - lätt soppa gjord på oxkött
Punjena paprika - fylld paprika med ris, köttfärs och lök
Sarma - kåldolmar
Cevapcici - köttfärsrullar, serveras med grönsaker eller i pitabröd
Ombolo - fläskkött marinerat i vin och vitlök. Grillas ofta med olika slags korv gjorda på lokalt vis. Serveras gärna med surkål.

Drycker

Ett nytt land lär man känna inte bara genom att resa runt, utan också genom att prova de lokala dryckerna. I Kroatien intas drycker vanligtvis på något av de många kavana (caféer) eller kafic (café/bar) som ofta kantar städernas gator och torg. De flesta caféer öppnar redan runt kl. 06.00-07.00 på morgonen så att de som arbetar ska kunna köpa sitt morgonkaffe. Normalt stänger man runt kl. 23.00 även om vissa ställen har öppet längre sommartid. Cafékulturen är stark i Kroatien och priserna är ofta bara en tredjedel av våra svenska. Bra att veta är att dessa caféer sällan serverar mat.
Typiska kroatiska drycker är:
Pivo – öl, Istriens lokala öl heter Favorit
Biska - druvkonjak
Slivovica - plommonbrännvin
Rakija - lokalt brännvin
Grapa - druvbrännvin
Malvazija - vitt vin
Muscat - dessertvin
Terran - rött vin
Bambus - rött vin blandat med coca cola
Radla - öl blandat med Sprite/7up
Gemist - rött eller vitt vin blandat med mineralvatten
Diesel - öl blandat med coca cola
Turska kava - turkiskt kaffe som serveras med sumpen kvar i botten
Kava - det vi kallar espresso och dricks vanligtvis av kroaterna själva
Kava s mlijekom - kaffe med mjölk
Kava sa šlagom - kaffe med grädde
Caj - te

Några lokala spritsorter är šljivovica (plommonkonjak), viljamovka (päronkonjak), medovina (honungskonjak) och maraskino (körsbärslikör från Zadar).

Vatten, voda, kan givetvis också fås på alla caféer och barer, och vill du inte dricka kranvattnet är det mineralna voda, mineralvatten, du ska be om.

Istrien och vinet

Sedan lång tid tillbaka har Istrien producerat sitt eget vin. Druvan kom troligen först hit från Grekland, och redan under romarnas tid producerades det mycket bra vin här.

Den typiska och viktigaste druvan i Istrien är malvuzija. Det är den mest odlade vita druvan, och täcker nästan två tredjedelar av alla vingårdar i området. Den här druvan växer bara i Istrien och har inte funnits någon annanstans.
Ett annat kvalitetsvin som är mycket populärt är gjort på terran, en ovanlig druva som ger en rödviolett färg. Terranvinet används bland annat till att göra en speciell istriansk soppa på. En gammal maträtt som serveras tillsammans med bröd.
För dessertvin används vanligtvis muscatdruvan som också växer runt om på vingårdarna här.

Öl

Öl, pivo, finns det gott om i Kroatien och de flesta inhemska ölsorterna är ljusa lager. Karlovacko, laško och Ožujsko är tre kända märken att hålla utkik efter. Tomislav är en mörk ölsort. Många av de välkända ölsorterna som Tuborg, Stella, Kaltenberg och Carlsberg tillverkas på licens och är lätta att få tag i. Malo pivo (liten öl) innebär vanligtvis 30 cl och veliko pivo är den kroatiska motsvarigheten till en stor stark.
I Rovinjs nattliv finns ett fåtal diskotek, oftast umgås man istället på barer och caféer -och dessa finns det mängder av. Många av dem har stora, trevliga uteserveringar och vissa bjuder på levande musik. Diskoteken öppnar sällan före kl. 22.00 och det är i stort sett tomt fram till kl. 24.00 - med andra ord, kom hellre för sent än för tidigt. På vissa hotell finns också så kallade dansterrasser, där man kan dansa till levande musik nästan alla kvällar i veckan.
Shopping
Av de två stora livsmedelskedjor som finns i Istrien är det Diskont som dominerar i Rovinj.
Sport och Träning
Längs strandpromenaden finns olika vattensporter som jetskis, trampbåtar etc. att hyra.

Dykning

Här finns möjlighet till fantastisk dykning i behaglig temperatur. För dig som redan har dykcertifikat finns bland annat ett antal kända vrak att se. Populärast är passagerarfartyget "Baron Gautsch", nära Rovinj, som efter att ha träffat en mina sjönk 1914.

Har du aldrig dykt med tuber förut erbjuder de flesta dykcenter så kallade "prova-på-dyk", där du under ledning av en instruktör får chans att prova om dyksporten är någonting för dig. Dykcentren erbjuder också kurser på olika nivåer.
Aktiviteter och sevärdheter

Ridning

Det finns ett antal rancher som erbjuder ridning i grupp eller på egen hand om du är erfaren ryttare. Oftast skrittar man i led en tur i omgivningarna. Hästrancher hittar du bland annat i Zelena Laguna, men det finns också fler längs med vägen från Porec till Rovinj.

Sportcenter

I Rabac finns vattensportcenter bland annat på hotell Girandella samt i anslutning till hotell Narcis, Hedera och Mimosa.

Labin

Konstnärsbyn Labin ligger ett par kilometer från Rabac, högt upp på en kulle. Här finns ett 30-tal gallerier och studios men också många vackra byggnader i gotisk stil och inte minst en spektakulär utsikt över havet och de grönskande omgivningarna. Labin var under många år Kroatiens främsta stad för kolbrytning, vilket man också kan se spår av. I källaren på Labin Museum har man byggt upp en imitation av de gamla gruvorna och här hålls guidade turer. Speciellt barn brukar tycka att det är spännande att få sätta på sig en hjälm och gå in i mörkret.

Brijuni

Norr om Pula ligger 14 små öar. Öarna är bland annat kända som den forne presidenten Titos privata sommarresidens och var i över 50 år stängda för allmänheten. Efter hans död 1983, öppnades dock två av öarna (Veli Brijun och Mali Brijun) återigen upp för allmänheten och är idag en vacker och välskött nationalpark med en fantastisk flora och fauna. Exotiska växter och djur som Tito själv inplanterade på öarna finns fortfarande kvar och guidade turer hålls i och runt hans forna sommarresidens.
Till Brijuni är det enklast att ta sig med båt från den lilla fiskebyn Fazana, åtta kilometer nordväst om Pula. Biljetter finns att köpa i hamnen, men det finns också en uppsjö av organiserade turer där arrangören ombesörjer transporten till och från ditt hotell. Hör i receptionen på ditt hotell eller kontakta turistinformationen i Porec, Rabac eller Rovinj.

Plitvicka Nationalpark

En av Kroatiens vackraste och mest populära nationalparker heter Plitvicka och är en del av UNESCOs världsarv. Mest känd är nationelparken för sina fantastiska vattenfall och kristallklara sötvattensjöar. Men även parkens rika flora och fauna lockar till sig naturälskare från hela världen.
Plitvicka Nationalpark ligger en bra bit från Porec och Rovinj (ca 325 kilometer), i Lika-regionen. Men organiserade turer anordnas från både Porec, Rovinj och Rabac. Har du hyrbil kan du ta dig hit på egen hand.

Istriens vindistrikt

Det absolut bästa sättet att lära känna Istriens fantastiska vingårdar är att ta en tur genom vindistrikten. Enklast och roligast är att hyra en egen bil och själv köra runt på de vackra serpentinvägarna. På de flesta turistinformationer kan du hämta en karta där alla större och mindre vingårdar finns utritade. Där finns också telefonnummer och adresser om du mot förmodan skulle köra vilse. I Istrien är det överlag bra skyltat. Vägarna är av varierande standard - men naturen är rakt igenom underbart vacker.
Väl framme på vingården kan du, beroende på dess storlek, provsmaka just den gårdens speciella viner och även avnjuta lokala specialiteter som istriansk fårost, lufttorkad skinka (prsut), hemgjord pasta (Fuzi) och mycket annat. Glöm inte att köpa med dig några flaskor hem! Det istrianska vinet finns nämligen knappt att få tag i hemma i Sverige, och brukar vara en uppskattad present bland vänner och bekanta.

St Euphemiakyrkan i Rovinj

Rovinjs stolthet har blivit en symbol för hela staden. Kyrkan byggdes under 1800-talet och är en blandning av gotisk och venetiansk stil. På toppen av det 60 meter höga klocktornet står kopparstatyn av St Eufemia, Rovinjs helgon, som visar vilket håll vinden kommer ifrån. Missa inte att gå upp i klocktornet! Det är en riktig rysare i de vingliga trätrapporna, men väl uppe är det definitivt värt besväret. Här har du en fantastisk utsikt över hela Rovinj, och är det klart väder ser man ända till Venedig. Under sommaren hålls klassiska konserter i kyrkan.

Gamla stan i Porec och Rovinj

Porecs och Rovinjs gamla medeltida stadsdelar är fantastiskt vackra. Båda är byggda efter en romersk stadsplan med kyrkan i mitten och byn "fallande" runt omkring. Kullerstensgatorna är väl bevarande och slingrar sig fram mellan de tätt byggda husen. Unikt för både Porec och Rovinj är att nästan alla byggnader vi ser är original. Istrianerna har renoverat varsamt och lyckats behålla den medeltida, venetianska arkitekturen rakt igenom. Till sevärdheterna i Rovinjs gamla stadsdelar hör St Euphemiakyrkan, Chapel of Holy Trinity och den gamla tobaksfabriken från 1800-talet.
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att ta sig fram i Rovinj är till fots, med cykel eller med taxi.

Taxi

Det går alltid bra att beställa taxi från hotellet, restaurangen eller var du nu befinner dig. Vår erfarenhet är att taxichaufförerna är ärliga, trevliga och pålitliga. Att pruta på priset eller försöka få "special price" förekommer inte här. Du kan i allmänhet lita på taxichaufförens taxameter. I Rovinj ligger taxistationen vid busstationen.

Cykel

Att cykla i Rovinj är både smidigt och trevligt. Det finns fina cykelvägar ut till badplatserna som ligger en bit utanför själva stadskärnan. Fråga på ditt hotell efter närmaste cykeluthyrare.

Buss

Bussnätet i Istrien är inte speciellt utbrett, men ska du resa till någon av de större städerna fungerar det bra. Bussarna är fräscha och har luftkonditionering. Busstationen i Rovinj ligger vid den gamla tobaksfabriken.

Motorcykel och moped

Motorcykel och moped är vanliga transportmedel bland lokalbefolkningen. Glöm inte att fråga efter hjälm om du väljer att hyra en, det är nämligen inte självklart i Kroatien.

Båt

Det finns bra fungerande båtlinjer, både lokala och internationella. Det finns också ett stort utbud av organiserade båtutflykter. Populärast är de så kallade "fish picnics", heldagsturer med olika upplägg. Det vanligaste är att båten kör söderut längs kusten ner till Limfjorden och tillbaka. Båt från kajen i Rovinj till öarna Crveni och Sv. Katarina avgår ca en gång i timmen. Snabbgående färjor till Venedig och Trieste i Italien avgår varje dag.

Tåg

Tågnätet i Istrien är inte speciellt utbrett. Till vissa stora städer går det att ta sig med tåg samt till Kroatiens grannländer, men för en eller två veckors semesterfirare är det ingenting att rekommendera. Kroaterna själva åker sällan tåg.
Fakta

Vår service på resmålet

Till Rovinj reser du på egen hand.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Skatter och avgifter på hotellen

Boende på kroatiska hotell betalar en turistskatt på cirka tio kuna per person och natt. Reser du med charter (fasta reslängder på en till fyra veckor) är dessa belopp inräknade i priset och du behöver alltså inte betala dem på plats. Om du reser med reguljärflyg (flexibel reslängd) betalar du direkt till hotellet, antingen vid ankomst eller vid avresa.

Valuta och betalning

Kroatiska kuna (HRK). VISA och Mastercard accepteras inte i alla butiker eller restauranger. I Rovinj finns uttagsautomater.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid

El

Samma som i Sverige, 220 volt.

Språk

Kroatiska. De flesta som arbetar inom turistnäringen talar även tyska och engelska.

Övrigt

Mycket trafik på vägarna under högsäsongen i juli-augusti. Långa köer men bra skyltat. Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 2,5 timmar från Arlanda

Så reser du hit

Med Ving kan du resa till Rovinj under sommarsäsongen. Flyget landar på flygplatsen i Pula.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från Pulas flygplats till Rovinj är ca 45 minuter (ca 40 kilometer), beroende på trafik.
Väder
 • januari
9°2°
3
Soltimmar/dag
12°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
10°2°
4
Soltimmar/dag
11°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • mars
13°4°
5
Soltimmar/dag
11°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • april
16°7°
6
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • maj
21°11°
8
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • juni
25°15°
9
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • juli
28°18°
10
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • augusti
28°17°
9
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • september
24°15°
7
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • oktober
19°11°
5
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • november
14°6°
3
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • december
10°3°
3
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Rovinj
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.